Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן לוולוו 122

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להתקין מזגן בוולוו 122 שלי.

בגדול יש לי כבר את מרבית החלקים, מדחס, רדיאטור למזגן, צנרת ופולי כפול שכבר מותקן ברכב.

חסרה לי רק היחידה הפנימית.

אם למישהו יש יחידה כזאת אשמח לרכוש ממנו אותה והאם מישהו יודע היכן אני יכול להשיג אחת?

אני גם מחפש מתקין טוב ולא יקר באיזור חיפה והצפון.

תודה מראש לכל העונים

יגאל

וולוו 122, שנת 68 2 דלתות מדהימה!!

וולוו 240, שנת 83

פורסם

כמוך כמוני.

יש לי כמעט את כל החלקים מלבד פולי כפול ומגביר טורים שאני מחפש.

גם אי מחפש מישהו טוב.

הייתי אצל אחד בחיפה- נמצא מול הקניון במושבה הגרמנית (שכחתי ת'שם). עושה רושם של בחור נחמד אבל הסיכוי שהוא יתעסק עם פרוייקט מסוג זה קטן היות ועכשיו הוא מוצף בעבודה.

אגב המערכת מותאמת לגז A134? כי לי יש קומפרסור שמיועד לR12 ולפי הבנתי הוא לא מותאם לA134, לכן כנראה אני אצטרך למצוא קומפרסור חדש שמותאם לA134 (פשוט לא נראה לי שיש מקום שממלא R12 יותר).

אם תמצא מישהו טוב להתקנה אני אשמח לשמוע של כך. + אשמח לדעת מאיפה קנית/ השגת את החלקים( ספציפית קומפרסור, מגביר טורים ופולי).

תודה.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

יש לא מעט מקומות שממלאים R12, במזגן של הוולוו שלי יש גז כזה,, וגם בעוד רכב שמלאתי לו גז בזמן האחרון יש R12.

המחיר של המילוי אפילו יותר זול מ-134A

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מילוי מחדש מערכת קיימת זו לא הבעיה.

הבעיה למלא מערכת "חדשה", יש צורך בציוד מיוחד ליצירת ואקום ואז מילוי גז.

לפי הבנתי, היום ניתן רק למלא מערכות קיימות שעובדות על R12. או שבארץ עדיין לא כל-כך איכפת לנו מאיכות הסביבה...

אשמח אם מישהו יגיד לי שאני מדבר שטויית שכן אני אחסוך לעצמי זמן וכסף.

דני.

פורסם
מילוי מחדש מערכת קיימת זו לא הבעיה.

הבעיה למלא מערכת "חדשה", יש צורך בציוד מיוחד ליצירת ואקום ואז מילוי גז.

לפי הבנתי, היום ניתן רק למלא מערכות קיימות שעובדות על R12. או שבארץ עדיין לא כל-כך איכפת לנו מאיכות הסביבה...

אשמח אם מישהו יגיד לי שאני מדבר שטויית שכן אני אחסוך לעצמי זמן וכסף.

דני.

אינני יודע למה אתה מתכוון באמרך "מערכת חדשה" אחרי יישור קו שעשיתי לוולוו שלי כשקבלתי אותה, כל הגז ברח כי פתחו את הצינורות של המזגן.

אני מתאר לי שהיו צריכים לעשות ואקום כשמילאו את המערכת כך שלדעתי, לא צריכה להיות בעיה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

וזה היה לאחרונה?

אם כן- האופטימיות חזרה ללחיי :p

איפה מילאת את המע'?

פורסם

פתח תקוה - "בסט קור" באזה"ת סגולה

ויש עוד כמה בסביבה

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מה היה לנו: מדחס, תושבת למדחס, מייבש, מעבה, מאייד, שסתום וכמובן צנרת וחשמל.

שני סוגי גז פראון למילוי R12 ו: R134. הראשון הוא הוותיק הטוב לנו. השני הוא החדש והטוב לסביבה:

R12 משמש כמעט בכל מקרר ביתי שמעל גיל 10 לכן נפוץ (ובארץ) גם זול. (בארה"ב הוא עולה הון תועפות בגלל מיסוי של הירוקים - אנשי איכות הסביבה). הייתרונות של R12 הם קירור יותר טוב בגלל התפשטות יותר גדולה בהפרשי טמפ' יותר נמוכים, כמו כן כאשר רואים בועות בחלונית המייבש פשוט מוסיפים גז עד שאין בועות.

R134, בעל נצילות נמוכה יותר ולכן גם פחות משפיע על שכבת האוזון. בשל ההרכב של הגז (כל מיני שמנים תוקפים שלא מתאיידים) האטמים במערכת מותאמים לסוג גז זה. לכן מערכת של R134 - עקרונית אין בעיה לרוקן, וואקום של 20 דקות ומילוי של R134 או R12.

חסרון נוסף, אם חסר גז, אי אפשר להוסיף נקודה.(ז"א אפשר אצל החאפרים). חייבים לשחרר גז, ואקום ולמלא שוב ע"פ משקל.(בועות במייבש לא אומרות כלום)

אם נמלא R134 במערכת של R12 פשוט האטמים יתפררו אחרי זמן קצר (גם בצנרת וגם במדחס).

ניתן להבדיל בין סוגי האטמים : R134 - אטמים בצבע ירוק.

לגבי מדחס ותושבת: המדחס - כמה שיותר גדול יותר טוב (בדיוק כמו המנוע של האוטו). אין בעיה עם תושבות תוצרת בית כל עוד הן חזקות, מעוגנות למקונות הנכונים ובליין עם הפולי ורצוי לא לפולי קריטי כמו משאבת מים למשל. עדיף פולי נפרד.

מייבש - פשוט להחליף לחדש. אין טעם להתקין מייבש משומש. זול וזמין.

יחידה פנימית (מאייד) - כל יחידה שנכנסת באוטו תתאים. מה שחשוב זה השסתום. כאן כבר מדובר על משחק יקר (למתקין החובבן). ע"מ לדעת איזה דיזה תתן את התפוקה הטובה ביותר למתקין הביתי הוא פשוט חייב לנסות מספר דיזות. כל החלפה דורשת מילוי גז מחדש.

מעבה - גם כאן, כמה שהיחידה גדולה יותר יתאפשר פיזור חום טוב יותר.

מערכת החשמל: מערכת פשוטה ביותר. מתג הפעלה, שני מאווררים (אחד למעבה ואחד בעל מספר מהירויות למאייד), חיווט של המדחס דרך פרסוסטט (מתג לחץ) ודרך טרמוסטט (מתג טמפ').

המלצה: להתקין את המערכת לבד, בטח ברכבים יקרים (לנו. מתקין בדר"כ לא יבין). לקחת מידות לצנרת (לא לשכוח כיוונים של ניפלים). להשאיר את השסתום פתוח וללכת אחר כבוד למתקין שיכניס דיזה (שנראה לו מתאימה...) ולמלא גז.

בכל מקרה, אם נפח המנוע שלכם 1600 סמ"ק ומעלה (ובמצב טוב) ממש אין צורך במגביר טורים. זה אפילו יכול להיות מסוכן.

אם צריך עזרה אני כאן...

פורסם

בכל מקרה, אם נפח המנוע שלכם 1600 סמ"ק ומעלה (ובמצב טוב) ממש אין צורך במגביר טורים. זה אפילו יכול להיות מסוכן.

האם תוכל להסביר את המשפט הנ"ל :roll: ?

ואיך הוא בא לידי ביטוי ברכבים ישנים שאין בהם פיצוי (של כמות דלק/אויר)בשעת מאמץ (בסרק,כמובן),וזאת בניגוד לרכבים חדישים בהם הנ"ל מתבצע ע"י מחשב ניהול מנוע?

ומה מסוכן במגביר טורים?

בברכה,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

הלו.......

מישהו כאן זוכר את נושא השרשור הזה????

אם מישהו יכול לעזור אז תודה.

יגאל

וולוו 122, שנת 68 2 דלתות מדהימה!!

וולוו 240, שנת 83

פורסם

לרכב בעל נפח גדול (שוב, מעל 1600 סמ"ק) אמור (ולפי נסיוני יש) להיות מספיק מומנט ע"מ לפצות בלי שום בעיה על ההספק שהמדחס צורך (עד 5 כ"ס).

מה הסכנה?

המצב הוא כזה: אתה משייט במהירות 5 קמ"ש בפניה ובהילוך ראשון ו"מרגיש" את הרכב, ותמיד אבל תמיד, בדיוק ברגע הלא נכון המדחס נכנס לפעולה ואיתו גם מגביר הטורים ונחש מה קורה? הרכב קופץ ביחד איתו. מאוד מוחשי ברכבי דיזל שם מסופק מומנט גבוה בסל"ד נמוך.

ישנה בעיה נוספת. בד"כ איכות מגבירי הטורים (בוכנה מצ'וקמקת על וואקום) ירודה ביותר, ולאחר זמן הפלסטיק (גוף הבוכנה) מתייבש ואז אתה יכול להתקע במצב של טורים גבוהים.

פורסם

יגאל.

עשית סבב פירוקיות באזור? מומלץ מאוד, אין לי ספק שתמצא יחידה פנימית.

לגבי מקומות- פתח דפי זהב ותרים טלפונים- מניסיון, רק שניים היו מוכנים לדבר איתי (מתוך עשרות שטילפנתי אליהם) מאחר וזה פרוייקט רציני, שמה לעשות לא לכל אחד יש סבלנות להיכנס אליו. כמובן שמדובר על לא מעט ג'ובות.

בהצלחה.

דני.

• תוכן חדש...