Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתנצל מראש, אולי זה נראה במבט ראשון קצת צבאי ונוקשה, אבל זה בגלל שיצא לי להוביל די הרבה שיירות בצבא. אולי הגזמתי במחויבויות אבל אני מאמין בסדר ובארגון ולדעתי חיוני שיהיו נהלים כתובים ומחייבים.

זוהי הצעה לדיון. כל אחד מוזמן להעיר ולתקן. אני מקווה שעד לאסיפה הכללית תהיה גירסה מוסכמת ומי יודע, אולי היא אפילו תאושר.

T

נהלי נסיעה / טיול – טיוטא להערות

1.במקביל לפירסום הטיול באתר / במגזין יש לפרסם את ציר הנסיעה המתוכנן – מספרי כבישים וצמתים.

2.יש להיערך לשלוח בפקס את ציר הנסיעה למי שמבקש זאת (מי שאינו מקושר לאתר).

3.מומלץ לפרסם באתר ובפקס את מפת הכבישים הרלוונטית.

4.כמו כן יש לפרסם מוקדם ככל שניתן את לוח הזמנים הכללי לנסיעה הכולל : שעת יציאה, שעת התכנסות, זמן נסיעה במסלול או בחלקיו השונים, זמן תצוגה, שעת סיום.

כל הזמנים יהיו טנטטיביים ויאושררו סופית ביום הטיול עצמו.

5.במהלך הטיול יש להיצמד ככל שניתן למסלול וללוח הזמנים המתוכנן.

6.לכל טיול ימונה אחראי מטעם המועדון, וכן ממלא מקום האחראי. על האחראי או ממלא מקומו מוטל :

א.ניהול כללי של הטיול מבחינת ציר נסיעה ולוחות זמנים.

ב.טיפול בהכוונה ו/או שילוט בולט בצמתים ונקודות בעיתיות.

ג.מינוי אחראים לנושאים הבאים : הכוונה, עזרה ראשונה, דיווח על תקלות מיכניות

7.בעת ההתכנסות שלפני הנסיעה יש לכנס את המשתתפים לתדריך קצר, בו יימסר :

א.ציר הנסיעה הסופי (ייתכנו שינויים מהפרסום האחרון)

ב.לוח זמנים מתוכנן

ג.מס' טלפון חשובים (למשל, של האחראים על עזרה ראשונה ועל תקלות מיכניות)

ד.הנחיות שונות (למשל, מה עושה מי שנתקע. היכן עוצרים. היכן מתדלקים וכו')

ה.בטיחות – שמירה על מרווחים, איסור עקיפות, נהיגה בימין הדרך וכיוב'

8.אחראי הטיול ימקם עצמו בראש השיירה וימנה לה זנב. עליו להיות בקשר טלפוני רצוף עם הזנב וכן להיות מעודכן מול האחראים השונים.

9.על אחראי הטיול לשלוח למשרד המועדון עם תום הטיול ולא יאוחר משבוע מסיומו דיווח תמציתי בן כמה שורות הכולל בעיות בהן נתקל במהלך הטיול והצעות לפיתרונן.

10.מומלץ כי יחולק או יפורסם באתר המועדון טופס משוב, אותו ימלאו החברים שהשתתפו בטיול. הטפסים יישלחו למשרד המועדון להתייחסות ההנהלה.

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם

נוהל כזה אינו חייב באישור האסיפה הכללית כי הוא לא חלק מתקנות העמותה (לאסיפה כללית של עמותה יש סדר יום שברובו מוכתב על ידי חוק העמותות).

די בהחלטת הנהלה כדי לקבלו ולישמו.

יש להוסיף להצעה את כל הנושא של תיאום עם המשטרה (הדבר כבר מיושם) ותיאום עם חברת גרירה/חילוץ (גם כן מיושם...).

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

ראשית הרשה לי לברך אותך על הנסיון הראשון לגרום לתיקון בעיות קיימות באופן מעשי.

שנית לקראת ישיבת הועד הקרובה של המועדון אתה יכול ליזום (בתור חבר מועדון) הצעה לדיון. ואז תוכל לבוא לישיבה ולדון יחד עם חברי הועד בהצעתך.

סתם לידע אישי הצעתך אינה רלוונטית לאסיפה הכללית היות והיא נוגעת לכללים אשר בסמכות ועד המועדון להסדירם.

לידיעתך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

למה התכוון המשורר.....?

זמני....? (כנראה)

נסיוני...? (כנראה שלא)

לסיכום, השפה העברית עשירה דיה, ובמקרה זה ברורה ואף קצרה מן החלופה בלעז....

בברכה,

גלעד

פורסם

למה התכוון המשורר.....?

זמני....? (כנראה)

נסיוני...? (כנראה שלא)

טנטטיבי - עקרוני, מוסכם אך לא סגור סופית מפאת שינויים שניתן להכניס, אך מקובל על שני הצדדים בזמן הקביעה.(אנשי הישיבות מבינינו ודאי מכירים את המילה היטב....)

רון.

-טנטטיב-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

למה התכוון המשורר.....?

זמני....? (כנראה)

נסיוני...? (כנראה שלא)

טנטטיבי - עקרוני, מוסכם אך לא סגור סופית מפאת שינויים שניתן להכניס, אך מקובל על שני הצדדים בזמן הקביעה.(אנשי הישיבות מבינינו ודאי מכירים את המילה היטב....)

רון.

-טנטטיב-

אנשי הישיבות (ואני בניהם) ודאי מכירים היטב את הנוהג של שימוש במילים לועזיות כאשר הדובר מנסה לתת תוקף לדבריו, להשמע מומחה או כשאין לו מושג קלוש אך ברצונו להגיד דבר מה.... ולמען הסר ספק, אני מבין את כוונת "T" בכותבו "טנטטיבי"

גלעד

-עברית-

בברכה,

גלעד

פורסם

למה התכוון המשורר.....?

זמני....? (כנראה)

נסיוני...? (כנראה שלא)

"בואו נקבע טנטטיבית את הפגישה לשעה 5"

הפירוש בעברית - הפגישה תערך בכל שעה, חוץ מבשעה 5 :wink:

פורסם

גלעד,

מה הפריע לך יותר ? השימוש במונח לועזי (טנטטיבי במקום זמני) או שאין לי לדבריך מושג על מה אני מדבר?

אם הראשון הפריע - האם לא שמעת שהאקדמיה ללשון הכירה במונח הזה לשימושים במסגרת השפה העברית? כדאי שתתעדכן באתר שלהם...

(זה קרה באותה ישיבה עם הכרוכית).

T

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם

ישיבת הועד הקרובה היא ביום ג אז זה לא מעשי. הבאה מתוכננת לתחילת יוני כך שעד אז יוכל מי שרוצה להגיש הצעה מסודרת.

עוד פרט שכדאי להכניס לנוהל זה מרחקי נסיעה בין הרכבים כי זה מאפשר לרכבים אחרים (רגילים...) להשתלב תוך כדי עקיפת השיירה וכן שהרכבים האיטיים נוסעים ראשונים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני אכין הצעה מסודרת, מבוססת על הנאמר לעיל (מלבד העניין הטנטטיבי...)

לגבי מרווחים בין כלים - זה מזכיר לי את שני המונחים הצבאיים האיומים -

קמב"ש (ק"מ בשעה, כמו קמ"ש אבל יותר משוכלל..) ,

רלק"מ (רכב לקילומטר, כמה רכבים מותר שיהיו על פני ק"מ אחד, שזה כמו להגיד בעצם מה יהיה המרווח בין כלי הרכב, אבל יותר מתוכלל....).

בהצדעה

T

פורסם

הייתי מוסיף אולי עוד "פעיל" באמצע השיירה.

ומה עם דיגלונים? שווה לחשוב על איסופם ושמירתם בסוף כל נסיעה כזו... או שזה יהיה חלק ממה שמקבל חבר והוא חייב לשמור עליו? אולי בתשלום ריאלי? אחד לכל רכב, כולל רכב לא עתיק?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
ישיבת הועד הקרובה היא ביום ג אז זה לא מעשי. הבאה מתוכננת לתחילת יוני כך שעד אז יוכל מי שרוצה להגיש הצעה מסודרת.

עוד פרט שכדאי להכניס לנוהל זה מרחקי נסיעה בין הרכבים כי זה מאפשר לרכבים אחרים (רגילים...) להשתלב תוך כדי עקיפת השיירה וכן שהרכבים האיטיים נוסעים ראשונים.

אם כבר מתייחסים למרחק בין מכוניות, אז כדאי גם להתייחס לכללי התנהגות בסיסיים כגון:

יש לשמור על נסיעה בשיירה בטור אחד ולא להתפרס לרוחב הנתיבים באופן שעלול לעכב את שאר התנועה בכביש (אני מניח שרובכם ממילא נוהגים כך).

אם רכב נאלץ לעצור בשול משום מה, אין להגיע למצב שכל מי שאחריו בשיירה עוצר איתו. זה יוצר מצבים מסוכנים. מתפקידי המאסף גם לעצור אחרי מישהו שנתקע (או המחלץ במידה ויש).

ולגבי מרווח בין מכוניות - זה תלוי במהירות הנסיעה, שאינה קבועה. מוטב לקבוע שיש לשמור מרחק על פי החוק, או באופן כללי יותר - שיש לנהוג על פי חוקי התנועה. השיקולים הצבאיים בקביעת חוקי נסיעה בשיירה אינם דומים לשיקולים שלכם (שרידות במקרה התקפה, שיקולים לוגיסטיים וכו').

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ודווקא אין לי רעיון איך לבצע - כאשר חלקי שיירה מתעכבים (אור אדום וכו'), מה עושים? הרי לא תמיד המשטרה מאפשרת לשמור על רצף...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

מה שעושים זה - יוצאים מנקודת הנחה שלא יישמר רצף, מהטעמים שהובאו קודם.

קובעים מראש צמתים מרכזיים בהם הראשונים ימתינו לאחרונים כלומר - נקודות בהן יושלם הרצף מחדש.

(שם גם משתחרר הפקק של מכוניות חדשות שממתינות לעקיפה מאחורי השיירה).

ברגע שהזנב כמעט מגיע - הוא מודיע לראש לצאת (כמו במירוץ שליחים, כשהראשון יוצא לפני שהמוסר מגיע אליו).

על הראש להקפיד להשאיר מאחוריו מספיק מקום לכל הבאים בתור. עליו להתגלגל די הרבה על השוליים, כדי שהאחרונים לא ימצאו עצמם בתוך הצומת.

כמו כן כדאי שהזנב יבצע חסימת נתיב זמנית בזמן שהוא מודיע לראש לצאת. כך יוצאת כל השירה ביחד ובמהירות מהשוליים אל נתיב הנסיעה.

T

• תוכן חדש...