Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שיש מגבלה לעבוד עם רכב אספנות. או במילים אחרות....

אני מעונין לקנות אוטו גלידה מודל 75. הענין הוא בינואר הוא יהפוך ליהיות רכב אספנות, ולפי האתר של משרד התחבורה, רכב אספנות לא ישמש את עיסוקי בעליו. מישהוא מכיר את המגלה הזו? יש אכיפה בכלל על החוקים האלו? מישהוא שמע על זה בכלל

תודה מראש לכל העונים.

פורסם

ראשית- המגבלה קיימת!

שנית- מה זאת אכיפה..? תמיד תוכל להשתמש ברכב לצרכי העסק...

הבעייה היא במס הכנסה ובביטוח

א. אם לא תרשום את הרכב כאספנות (המעבר לאספנות הוא לא אוטומטי)- תוכל לנכות את ההעלויות שלו ממע"מ ומס הכנסה.

ב. אם תרשום את הרכב כאספנות- הוצאות האגרה והביטוח יהיו יותר נמוכות אבל

(1) ההוצאה אינה מוכרת למס

(2) אין לך ביטוח בכל נסיעה ' לטובת העסק' כך שזה סיכון בהחלט לא כדאי!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אני הבנתי שברגע שרכב מגיע לגיל 30, בטסט הוא מחיוב לשים לוחית זיהוי שכתוב עליה רכב אספנות. יש לי בכלל בחירה בזה?

פורסם

הרכב יכול להשאר לא אספנות אם ברצונך בכך. במקרה כזה אומנם לא תוכל ליהנות מההנחות בתעריפי הטסט והביטוח - אולם תוכל לעבוד איתו.

בידך הבחירה אם להפוך אותו לאספנות או לא.

אולם עליך לזכור שזה הליך בכוון אחד. לאחר שהפך לאספנות לא ניתן להפוך אותו שוב לרכב בעל רישוי רגיל.

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
שנית- מה זאת אכיפה..? תמיד תוכל להשתמש ברכב לצרכי העסק...

תמיד אפשר לעבור על כל חוק......נא לא להמליץ לאנשים לעבור על החוק

חוק הוא חוק וכל מי שמפר את תקנות רכב אספנות פוגע בסופו של דבר בכולנו

אגב חוק........האם יש פרשנות כלשהי לגבי שימוש ברכב אספנות למטרת הכנסה חד פעמית? למשל שימוש ברכב לפרסומות של חברות מסחריות (אני מניח שאף אחד לא נותן את הרכב בהתנדבות), או לחילופין השכרה של הרכב בתור לימוזינה/רכב חתונות?

למיטב הבנתי, הדבר אסור ע"פ החוק (גם הכנסה חד פעמית חייבת בדיווח לרשויות המס, ולכן מדובר בעיסוק)

בברכה,

גלעד

פורסם

חובת הדיווח חלה על כולנו...

וכמו שאף אחד מיאתנו לא ידווח שהוא מכר את הרכב שלו ב8K יותר ממש שהוא קנה, כנ"ל לגבי כל הכנה ניזדמנת כזו...

לעשות "עסק" מזה.... זה מה שנקרא "התחום האפור"....

אם תהיה "ילד טוב" לא יטפלו אילך ולא יעשו לך עניין, אבל אם העלמת מס היא עניין של יום יום, צפה פגיעה...

וכשהחבר'ה האילו ניכנסים הם ניכנסים בכל הכוח :-(

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אם תהיה "ילד טוב" לא יטפלו אילך ולא יעשו לך עניין, אבל אם העלמת מס היא עניין של יום יום, צפה פגיעה...

וכשהחבר'ה האילו ניכנסים הם ניכנסים בכל הכוח :-(

גילי

לא מדובר בעניין של העלמת הכנסה (לא צריך רכב אספנות לשם כך). גם אם הכל מדווח, לדעתי יש כאן עניין של שימוש ברכב שלא ע"פ תנאי הרישון, דבר העלול להיות בעל משמעות במקרה של תאונה חס וחלילה.

למשל הבחור שמפרסם רכבים אמריקאים להשכרה לארועים.

http://www.classicrentals.co.il

האם כל הרכבים הנ"ל אינם מוגדרים כרכבי אספנות?

(ראיתי את הקדילק 69 ולוחית הרישוי רגילה, לא כתוב "רכב אספנות", אבל אני לא יודע לגבי יתר הרכבים...)

בברכה,

גלעד

פורסם

רגע. אני לא מבין אני שכיר ,לא מתחשבן עם אף אחד בנושא ההוצאות של הרכב,האם מותר או אסור להשתמש עם רכב אספנות לצורכי נסיעה לעבודה בלבד ....??? :shock: כמובן לנסוע בשעות המותרות על פי חוק..[/b] במשך שעות העבודה הרכב חונה ולא נעשה בו שימוש.....

• תוכן חדש...