Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש טסט! אבל צריך עזרה דחוף!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולעדכון החודשי - למרות שהעבודה עדיין לא ממש גמורה, וישנה חבילה נאה ביותר של חלקים אשר עושה דרכה מארץ הקודש וירג'יניה לארץ, עמדה הספיידר במשימתה הראשונה ועברה טסט "כמו גדולה"!

הבעיה החלה במשימה השניה... :( נסיעה רצופה מאיזור קרית-אתא בואך הביתה (חיפה), עברה ללא כל תקלות מיוחדות וכשהמנוע מטרטר בנחת מאחור. אבל, אבוי, אז הגיעה השעה לעלות את שדרות הציונות... (למי שלא יודע - עליה אשר גבתה כבר ראשי-מנוע רבים, בהיותה א - ר - ו - כ - ה ומשופעת מאוד). ואכן, בסוף העליה נשמע רחש "היססססס" מאחור, וענן לבן של אדים מצא את דרכו ממיכל העיבוי לאויר העולם. אינעל אבוהו (הקללה במקור - מ.ס.), הגעתי 100 מטר מהבית ועכשיו הוא מחליט לעשות קונצים (ביידיש - תרגילים)?

אז אחרי 3 דקות המנוע קצת התקרר, הנעתי והגעתי הביתה (100 מטר, זוכרים?). למזלי, המנוע לא נפגע והוספת 2 ליטר נוזל קירור היתה הנזק היחיד. מה שכן - בנסיעות נוספות שערכתי המנוע לא התחמם (עפ"י המחוג - הגעתי ל-90 מעלות), ולפיכך השאלה - האם מישהו יכול לעזור לי? האם יכול להיות שהביעה בפקק של הרדיאטור שלא פורק לחץ? ואולי הבעיה בנוזל קירור מאיכות ירודה (נוצר קצף לבן)? מה כדאי לעשות? HELP :!::!::!:

מחכה לתשובה, שלכם - המיואש/עצבני/מאוכזב/כועס/אוהב (כל הרגשות שעברו בי בשניה שבה ראיתי במראה האחורית את הג'יני של אלאדין יוצא לי מהמנוע...).

נ.ב. - מה שבטוח, מעכשיו ועד להודעה חדשה אני נוסע: א. עם בקבוק מים גדול ומטף כיבוי ו/או לא בצהריים ו/או בירידות בלבד ולמרחק קצר (איזה מזל שבחיפה יש רק ירידות ולא עליות...) :p

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
ועברה טסט "כמו גדולה"!

1.מז"ט!

למזלי, המנוע לא נפגע והוספת 2 ליטר נוזל קירור היתה הנזק היחיד. מה שכן - בנסיעות נוספות שערכתי המנוע לא התחמם (עפ"י המחוג - הגעתי ל-90 מעלות), ולפיכך השאלה - האם מישהו יכול לעזור לי? האם יכול להיות שהביעה בפקק של הרדיאטור שלא פורק לחץ? ואולי הבעיה בנוזל קירור מאיכות ירודה (נוצר קצף לבן)? מה כדאי לעשות?

2.כולי תקווה שזה אכן הנזק היחיד.

אבל - נוזל קירור , ועוד 2 ליטר ממנו , לא נעלמים סתם:

סרוק את כ ל מערכת הקירור - החל בצינורות דרך כל המחברים (באנדים),טרמוסטט ובית טרמוסטט, פלאנג'ים למינהם וכלה ברדיאטור ובפקק ע"מ לאתר את אותו איבוד מים.

לפעמים , חיבור לא מספיק הדוק של צינור , יכול לגרום לאותו עשן אם איבוד מים.

נסיעות קצרות אינם אינדיקציה לחוסר התחממות:

דווקא עלייה נוספת באותה עלייה "נוראית" (במידה והכל במצב תקין)יתנו לך מדד טוב יותר לגבי (אי) התחממות הרכב.

בברכה,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

שמוליק - תודה על התשובה המהירה. ראשית, קודם לטסט עשיתי טיפול כולל ולרבות פלאש (FLUSH) ז"א שטיפה למערכת היקרור, החלפתי וניקיתי את כל הצינורות, בדקתי שהבאנדים מחוזקים היטב ואז מילאתי מים ירוקים. המערכת לא נוזלת משום מקום, והמים התאדו דרך הפקק של מכל העיבוי (יש נו פקק נוסף לרדיאטור, שיתכן שהוא הבעיה).

אני חוזר על השאלה - האם נוזל קירור איכותי יעזור? ומה לגבי הפקק של הרדיאטור עצמו - יתכן שהוא פגום ויוצר את ההקצפה? שמעתי גם המלצה בעבר להתקין עוד רדיאטור קטן לשיפור הקירור, בצידו השני של המנוע. האם מישהוא יודע על פתרון שכזה ועד כמה הוא יעיל? תודה מראש.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

בדןק את כיסוי הגומי שמקיף את הרדיאטור,שלמותו ואם הוא מוקף בבנד.יפאטים האלו,כמו לכל הרכבים בעלי מנוע אחורי(בייחוד ישנים)תתיתכן בעיית היתחממות בגלל שאין כניסת אוויר מספקת.במקרה כזה בדוק אופצייה להרכי רדיאטור 3 שורות,יגדיל את נפח הנוזל בצורה משמעותית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לדעתי הדרך הנכונה לבדוק את העניין זה לבדוק את מערכת הקירור בלחץ(יש שעון לחץ שמחברים לרדיאטור), במידה ואין בריחת לחץ אז אתה במצב טוב ואתה יכול באמת לבדוק את פקק הרדיאטור.

אני תיקווה שלא כך הדבר אך יכול להיות כמובן מצב של בריחת לחץ ואז ככל הנראה מדובר באטם ראש מנוע :mad: זה כבר לא נעים ויכול להסלים גם לישור ראש וכו'.

רצוי בכל מקרה לבדוק את מצב השמן מנוע, אם יש בתוכו נוזל "חלבי" אזי ישנה בריחת מים שמגיעים לשמן וגם זה כמובן מעיד על בעיה בראש המנוע (באטם).

מחזיק אצבעות שלא כך הם פני הדברים

חג שמח

אייל

פורסם

האם יתכן והייתי עד לנסיעה המדוברת,האם זה היה בשבת הזו בסביבות 13:30 אם כך ראיתי את הקטנה שועטת מכיוון הוואדי כלפי מעלה :wave:

יש לעקוב אחר מפלס המים. יתכן,אם כי בפיאט 850 הדבר לא קריטי עד כמה שידוע לי כי נותר אויר במערכת הקירור אחרי שהתקנת אותה מחדש,האם אתה זוכר כמה נוזל קירור הכנסת והאם תואם את הכמות שנוקב היצרן,האם נקזת אויר לאחר שהמנוע הגיע לטפ' עבודה. בתחשב בכך שהרכב לא התחמם עפ"י השעון ושאינו מאבד עוד מים ובכך שפרץ קיטור זו יכולה להיות סיבה אפשרית.

אם הרכב ממשיך להתחמם או מאבד מים אז חובה לבדוק את המערכת בלחץ,לבדוק האם אין פריצה בסתם הראש והאם המאוורר לא הותקן הפוך (כבר נתקלתי במקרה כזה אבל לא בספיידר).

לנוזל הקירור אין הרבה השפעה בנדון,איכותו משפיעה על טמפ' הקיפאון ובעיקר על מניעת קורוזיה במערכת הקירור. מניסיון רב עם פיאטים ולנציות,מומלץ מאד להשתמש בנוזל הקירור המקורי שנקרא פרפלאו 11 או משהו דומה ושניתן לרוכשו בכל מוסך מורשה של פיאט.

אפשרות נוספת היא הפקק של הרדיאטור (במיכל העיבוי אין או לפחות לא צריך להיות לחץ להבדיל ממערכת הקירור עצמה. הלחץ מעלה את טמפ' הרתיחה וחיוני לשמור עליו מחד ולאפשר פריקה כשצריך מאידך. לכל מכסה יש מידת לחץ פריקה (7,9 וכיו"ב) שווה לרכוש מכסה חדש מאיכות טובה ובהתאם למידה שמומלצת ע"י היצרן.

ובענין אחר,שלחתי לך ה"פ בקשר לספיידר הצהובה,האם קיבלת?

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
האם יתכן והייתי עד לנסיעה המדוברת,האם זה היה בשבת הזו בסביבות 13:30 אם כך ראיתי את הקטנה שועטת מכיוון הוואדי כלפי מעלה :wave:

ובענין אחר,שלחתי לך ה"פ בקשר לספיידר הצהובה,האם קיבלת?

הי - אז קודם כל, זה אכן הייתי אני "שועט" (עד כמה ש-52 סוסונים יכולים לשעוט...). בקשר לצהובה, היא עומדת מכוסה (לפי מה שנמסר לי) באיזור המושבה הגרמנית, ולפי זה שלא ראיתי אותה בואדי מזה כשנה ויותר אני סבור שאו שיש לה בעיה מהותית (גיר, מנוע וכו') או שלבעליה בעיה מהותית (לב, ראש וכו'). הבנתי גם משיחה עם שכן שלו בואדי שהוא לא מעוניין למכור. ודרך אגב, יש לו גם מרצדס 500 במצב מעולה, מתחילת שנות ה-80.

ועדכון אחרון - הייתי הבוקר במוסך שפיק מזאוי, שעבד על הרכבים האלו כשעוד היו חדשים. לדעתו מע' הקירור בסדר, והבעיה מתחלקת ל-2:

א. חסר המגן התחתון שמתחת למנוע, מה שמביא לשאיבת אוויר חם מלמטה במקום אוויר קר דרך הפתחים שבמכסה המנוע. הסירקולציה נפגמת וכך גם יעילות הקירור.

ב. אצלי מותקן רדיאטור עבה יותר ובמצב טוב, שאמור לקרר טוב יותר וכמו כן החליפו את הפולי של משאבת המים שמניעה את הונטילטור לקטן יותר, כך שמס' הסיבובים עולה לעומת סיבובי המנוע והקירור בסה"כ אמור להשתפר. מה שכן, עקב שאיבת האויר ההפוכה נשאב הרבה אבק, לכלוך וכו', כך שכנראה הרדיאטור מכוסה ג'יפה ואינו משחרר חום. בגלל שהרדיאטור סגור ולא ניתן לראות אותו בבדיקה רגילה, אני אצטרך לפרק את כל המערכת ולנקות אותו היטב. סוף סוף יהיה לי מה לעשות בחג... :cry:

ובנימה זו - תודה לכל המגיבים וחג שמח :!::!::!::!:

פורסם

אכן הוותיקים אצל מוסך שפיק מכירים את הרכב (הורי טיפלו שם בשעתו ב-850 ספיישל שהיתה להם) אבל משהו לא מסתדר לי עם הדיאגנוזה,אם הרכב אכן התחמם מדוע שעון החום לא הראה דבר,אני מניח שהסתכלת עליו בעת "האירוע". אגב,הרכב "צילצל" לפני שהקיטור פרץ? גם זה יכול להעיד על התחממות יתר (כשבמצב רגיל אין צילצולים ובהנחה שסוג הדלק וכיוון ההצתה נכונים).

לחילופין,בדוק את יונית/שעון החום.

במידה ואכן אתה מפרק את מערכת הקירור בחג (ומה עם המנגל..לא תנפנף?) תזכור לנקז אויר ולתת לרכב לעבוד עם מכסה רדיאטור פתוח עד שהטרמוסטט יפתח והוא יגיע לטמפ" עבודה ואז להוסיף נוזל קירור לפי הצורך.

אשר לספיידר הצהובה,אכן מדובר באותה אחת,עדיין אין נכונות למכור וכנראה יש בעיה עם בלם היד ולכן אין לה טסט לפחות לפי מה שהבנתי מהבעלים.

שיהיה בהצלחה וחג שמח :drinking:

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

מיקי קודם כל מז"ט חזק על הטסט.

לפני מספר חודשים שפירסמת את דבר רכישתה של הספיידר שלך, כתב לך חבר פורום שהחזיק כזו פיאט לפני 17 שנה (כלומר הרכב אז היה יחסית חדש ובטח לא ענתיקה) והדבר הבולט ביותר בתגובתו היה שהוא סבל מבעיית התחממות שלא באה על פתרונה ואף כי נאמר לו ע"י כל המכונאים שזה נובע מכך שהמנוע אחורי.

אז כנראה שתצטרך לחיות עם זה ולהנות מזה ולא להפוך עולם בכדי לפתור בעיה שיש סיכוי סביר שלא תפתר במלואה

הנה תגובתו מיום 29.9.2003 http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=25692&start=0 :mm_mad:

פורסם

מזל טוב ובהצלחה בהמשך!

טיפ קטן - יש חברה ממש נחמדה בארה"ב - http://www.fiatplus.com/index.htm

אין לי נסיון בהזמנת חלקים מהם, אבל בכל הנושא של טיפים ומידע הם ממש בסדר.

נרשמתי אצלם באתר לפני כשנתיים ומאז אני מקבל בדואר עלון שלהם עם טיפים טכניים לפיאט-לנצ'יה ומידע רב ומעניין. כמו כן, באתר עצמו יש מידע רב ויש להם נסיון רב בפיאט קלאסיות עם מנוע אחורי (החל מ- 500), מידע שלי אישית לא היה רלוונטי, אבל לך אולי יועיל.

פורסם
מיקי קודם כל מז"ט חזק על הטסט.

לפני מספר חודשים שפירסמת את דבר רכישתה של הספיידר שלך, כתב לך חבר פורום שהחזיק כזו פיאט לפני 17 שנה (כלומר הרכב אז היה יחסית חדש ובטח לא ענתיקה) והדבר הבולט ביותר בתגובתו היה שהוא סבל מבעיית התחממות שלא באה על פתרונה ואף כי נאמר לו ע"י כל המכונאים שזה נובע מכך שהמנוע אחורי.

אז כנראה שתצטרך לחיות עם זה ולהנות מזה ולא להפוך עולם בכדי לפתור בעיה שיש סיכוי סביר שלא תפתר במלואה

הנה תגובתו מיום 29.9.2003 http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=25692&start=0 :mm_mad:

אכן כך רתיחת מנוע היא המחלה של המכוניות האלו.

פורסם

אם כבר אמרת שיה קצף בשמן זהו סימן לא טוב , כנראה שיש מים בשמן וזה מעיד על אטם ראש לא בסדר , או חס וחלילה בעיה בראש .

ב. מומלץ כמובן לאחר בדיקה של מע' הקרור כולה , להרכיב מאוורר חשמלי ,

הוא מוריד את הטמפרטורה בצורה ניכרת ומהר .

נכון שזה לא מקורי , אבל אם אתה גר בשד' הציונות והאוטו יתאמץ מספיק פעמים בחייו כדאי מאוד שלפחות לא יתחמם , כי המאמץ בעליה הזו הוא אדיר

ועוד לרכב עם מנוע קטן כל כך . ממש מומלץ .

בהצלחה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אני מסכים עם דרור לגבי מאורר חשמלי - חובה.

וחוץ מזה - כדאי ביותר להוציא את הרדיאטור לניקוי מיכני. דרעי יכול לעשות זאת בקלות ובמהירות (שעה עבודה). אצלי בג'יפ מצאנו ג'יפה וצינורות סתומים למרות ששטיפה רגילה הוציאה מים נקיים. פתחנו לפחות 1/2 מהצינורות שזה אומר שהרדיאטור עבד קודם ב 50% ניצולת. זה דבר ראשון שחייבים לעשות.

כמו כן - שטיפה חיצונית של הרדיאטור בלחץ מים. הרבה אבק / צבע מונעים מעבר חום טוב (להזכירכם חום עובר בשלוש צורות - הולכה, הסעה וקרינה. כאן מדובר בהסעה שזוהי ההעברה הכי דפוקה מבחינת היעילות, אז צריך להקל על הרדיאטור כמה שניתן).

אגב חידה באותו עניין - הייתרון ב "מים ירוקים" (שכחתי את שם החומר שהם מכילים, אזכר ואכתוב בהמשך) הוא נקודת רתיחה גבוהה מ 100 ונקודת קיפאון נמוכה מ 0. מהו החיסרון שלהם???

T

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

• תוכן חדש...