Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מעוניין לקנות מכונית משפחתית אוטומטית ולא יקרה (בערך 100,000 ש"ח) ואין לי מושג כיצד לקבל החלטה (אני לא מבין הרבה במכוניות - בעיקר לא בצד הטכני). באופן אישי כל המכוניות, בעיקר היפניות הרלוונטיות, נראות לי בערך אותו דבר.

המכונית שאני חושב עליה היא הסוזוקי ליאנה ואני אשמח לשמוע את דעתכם/ן כן? לא? למה? אלטרנטיבות?

המון תודה

גיא

פורסם

הליאנה הינה מכונית בינונית למדי שלא מצדיקה את המחיר הנמוך לכאורה אפילו.

נסה להתאמץ מעט (או לחילופין לרכוש משומשת בת שנה-שנתיים) בשביל מכונית עדיפה.

אופציות עדיפות:

פורד פוקוס

טויוטה קורולה

סובארו אימפרזה

סיטרואן קסארה

סיאט לאון (אלא אם חשוב המרווח מאחור)

פג'ו 307

הפוקוס היא הטובה בקבוצת המשפחתיות הקומפקטיות. היא מרווחת מאוד, נוחה, מציעה שילדה טובה (בטיחות אקטיבית) ונמצאת תחת מטריית השרות של דלק מוטורס, יבואני מאזדה.

היפניות לא *סתם* נראות לך דומות, הן במרבית המקרים באמת כאלו.

הקורולה מתבלטת לחיוב מיפן, האימפרזה חלשה בגרסת ה1.6 וסבירה ב2 ליטר (רק חדשה).

פורסם

נסה להתאמץ מעט (או לחילופין לרכוש משומשת בת שנה-שנתיים) בשביל מכונית עדיפה.

אופציות עדיפות:

פורד פוקוס

טויוטה קורולה

סובארו אימפרזה

סיטרואן קסארה

סיאט לאון (אלא אם חשוב המרווח מאחור)

פג'ו 307

הפוקוס היא הטובה בקבוצת המשפחתיות הקומפקטיות. היא מרווחת מאוד, נוחה, מציעה שילדה טובה (בטיחות אקטיבית) ונמצאת תחת מטריית השרות של דלק מוטורס, יבואני מאזדה.

למה לא הזכרת לאנטיס? לאנטיס היא מכונית אמינה מאוד וגם טובה

אם יש לך סבלנות תחכה למזדה 3 היא אמורה להגיע עוד מעט..

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

למה לא הזכרת לאנטיס? לאנטיס היא מכונית אמינה מאוד וגם טובה

אם יש לך סבלנות תחכה למזדה 3 היא אמורה להגיע עוד מעט..

למה לא הזכרתי לנטיס?

א. כי היא מיושנת.

ב. כי היא לא נוחה.

ג. הבלמים שלה מכפירים.

ד. התנהגות הכביש וההיגוי לקויים.

ה. אין תוצאות מבחני ריסוק.

ו. עומדת להתחלף בקרוב.

ז. כי המתחרות שציינתי טובות ממנה משמעותית.

פורסם

בתור אוטומטית מרוווחת למישפחה ניראה לי שה 307

היא הבחירה העדיפה בשבילך.

הפוקוס גם מעולה, אבל בגלל יכולת דינמית לא רעה בכלל היא לא מיצתיירת בעיניי כאוטומטית.

פורסם

ואני דווקא הייתי ממליץ לך בחום על הקורולה.

שהיא דגם חדש, שרק יצא לאחרונה.

נחשבת לאמינה מאוד, ולכן תזכה לשוק משומש ערני, ותוכל למכור אותה במהירות וקרוב למחיר המחירון.

הפוקוס כבר מיושנת, היא לא מבריקה ומשעממת.

איכות ההרכבה לא טובה, והאיבזור לוקה בחסר. (למעט גירסת 2 הליטר היקרה).

ה-307 סובלת ממספר בעיות כרוניות ששמעתי מכמה בעלים שלה שנאלצו להיכנס לא פעם למוסך עקב חיישנים שזייפו, מדי דלק שלא תפקדו, ואפילו צינור קרוע ברכב חדש!

לפי דעתי אינך חובב הגה, לכן לא תמצא את הצד האיכותי בפוקוס או ב307.

הקורולה תציע לך בדיוק מה שאתה צריך:

אמינות, איכות, סביבת נוסעים נעימה, מנוע חזק יחסית, תיבת הילוכים מעולה, עיצוב יפה בגרסת ה5 דלתות. ואפילו תוכל להפיק ממנה טיפה הנאה מנהיגה.

פורסם

אישית אני נהנה מאוד מהרכב עד עתה. כל הרכבים שציין רועי צוקרמן טובים, ואני מוסיף את הסקודה אוקטביה כאפשרות (ואני מאמין שאפשר ללחוץ את היבואן כיוון שהדגם מיושן במקצת). לדעתי הרכב הטוב ביותר לקנייה כיום הוא הקורולה, גם מבחינת הרכב עצמו וגם מבחינת עסקה (אחריות, שירות...). אחריה הייתי שוקל את הפוקוס.

פורסם
בתור אוטומטית מרוווחת למישפחה ניראה לי שה 307

היא הבחירה העדיפה בשבילך.

הפוקוס גם מעולה, אבל בגלל יכולת דינמית לא רעה בכלל היא לא מיצתיירת בעיניי כאוטומטית.

אתה פוסל את הפוקוס כי היא טובה דינמית?! כמו כן, הפוקוס מרווחת מה307.

ואני דווקא הייתי ממליץ לך בחום על הקורולה.

שהיא דגם חדש, שרק יצא לאחרונה.

נחשבת לאמינה מאוד, ולכן תזכה לשוק משומש ערני, ותוכל למכור אותה במהירות וקרוב למחיר המחירון.

אתה יכול להתחייב שהקורולה תציג אמינות טובה? נכון, כיאה לשמה הסבירות לכך גבוהה, אבל רק להסתמך על מוניטין העבר זה לא מספיק. כמו שרשמת, הקורולה היא דגם חדש לחלוטין שהוצג רק לאחרונה ולכן לא ניתן לדעת אילו בעיות הוא יציג (אם בכלל, כמובן).

לעומת זאת הפוקוס היא דגם ותיק ומוכח כאמין, כך שהטיעון שלך די מוזר.

להבטיח לו שהשוק של הקורולה יהיה טוב זה רלוונטי כמו לקרוא בקלפים.

הפוקוס כבר מיושנת, היא לא מבריקה ומשעממת.

איכות ההרכבה לא טובה, והאיבזור לוקה בחסר. (למעט גירסת 2 הליטר היקרה).

הפוקוס לא מבריקה ומשעממת? הפוקוס ה"מיושנת" לכאורה, יכולה ללמד את הקורולה הכל-חדשה שניים שלושה דברים על איך מתכננים מכונית נוחה ומהנה.

אנא ספר לכולנו על מה "לוקה בחסר" באבזור הפוקוס, ואיך הקורולה מציגה אבזור עדיף.

הקורולה תציע לך בדיוק מה שאתה צריך:

אמינות, איכות, סביבת נוסעים נעימה, מנוע חזק יחסית, תיבת הילוכים מעולה, עיצוב יפה בגרסת ה5 דלתות. ואפילו תוכל להפיק ממנה טיפה הנאה מנהיגה.

למה להתפשר על טיפה הנאה מנהיגה כשאפשר להנות מהרבה הנאה מנהיגה, מרווח עדיף ונוחות?

שתי המכוניות טובות, אבל הפוקוס טובה יותר.

פורסם
הפוקוס לא מבריקה ומשעממת? הפוקוס ה"מיושנת" לכאורה, יכולה ללמד את הקורולה הכל-חדשה שניים שלושה דברים על איך מתכננים מכונית נוחה ומהנה.

אנא ספר לכולנו על מה "לוקה בחסר" באבזור הפוקוס, ואיך הקורולה מציגה אבזור עדיף.

זה נכון שלפסול את הפוקוס רק כי היא מיושנת זו אסטרטגיה שגויה.

מצד שני, מדבריך משתמע שההבדל בין הפוקוס לקורולה מבחינת התנהגות הוא כיום ולילה. אז כן, הפוקוס בסופו של דבר מהנה ונוחה טיפה יותר, אבל לקורולה, למרות היותה יפנית, יש יכולת דינמית לא מבוטלת שמתקרבת מאוד לזו של הפוקוס.

ואבזור? אפילו אם נניח שהתמורה לכסף מבחינת אבזור זהה, הבנתי שאיכות ההרכבה של הקורולה טובה יותר ואיכות החומרים טובה יותר, ומצידי זה שווה עוד ג'נטים מגנזיום-פחות רדיו דיסק.

Serpent

פורסם

אכות החומרים בקורולה אכן עדיפה וכך גם העיצוב בתא הנוסעים יש מי שיטען - אבל אכות ההרכבה של השתיים (פוקוס לאחר מתיחת הפנים של שנה שעברה וקורולה חדשה) דומות.

את אכות ההרכבה קשה למדוד ובדיקה לנושא זה מחייבת זמן רב.

ביאריס, למשל, ישנה אכות הרכבה טובה בסוכנות אך לאחר כשנה קירקושים ונקישות מפה ומשם כבר נשמעים.

ההבדל בהתנהגות ונוחות קטן מההבדל שהיה מול הקורולה הקודמת אך עדיין מוחשי.

הדרך היחידה להחליט בין השתיים הוא לקחת אותן לנסיעת מבחן ממצה ככל הניתן כדי לראות מי מבין השתיים היא הבחירה המועדפת לקונה.

אני בהחלט מסכים בנוסף, כי הקורולה היא ממובילות הקטגוריה לצד הפוקוס וה307.

פורסם

ה. אין תוצאות מבחני ריסוק.

יש תוצאות מבחני ריסוק, 3 כוכבים

מי ביצע את המבחן?

בEuroNCAP לא מופיעה הלנטיס...

guy_s חצי צודק. ב-Euro NCAP האירופאי אכן לא בחנו את הלנטיס, אך ANCAP , המקבילה האוסטרלית, בחנה את הלנטיס (הנמכרת תחת השם protege או בכלל תחת פורד, דגם Laser). הלנטיס קיבלה שלושה כוכבים ו- 54%. חשוב להדגיש שלא כמו בתקנים האמריקאים והיפנים, הציון האוסטרלי נחשב זהה (מבחינת ניקוד וגם מבחינת הריסוק עצמו) לאירופאי, כך שבמקרה ויחליטו לרסק את הלנטיס ב- Euro NCAP היא אמורה לקבל משהו מאוד קרוב.

• תוכן חדש...