Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהנוע המקורי הוא בנפח 1.2

כמה שאלות:

1) רציתי לדעת מה הנפח המכסימלי שאני יכול להגדיל אותו (בצורה חוקית כמובן )...

2) האם המנוע זהה למנוע של חיפושית, 411?

3) האם אפשר "לדחוף" שם את המנוע 6 צילינדר שיש לפולצווגן (ב 411 ובפורש 914)?

תודה מראש,

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אפשר בעיקרון להגדיל את נפח המנוע עד ל1.8,כמו שהיה ב412.אם הקרמן המדוברת היא 1.2,אין מה לעשות בנדון.להגדיל מנוע אפשר רק ב1.3\1.6,שיש להם 2 יציאות.ההגדלה מתבצעת על ידי החלפת הצילינדרים,הבוכנות והראשים.ללא שום שיפורים מנוע ה1.8 הוציא 85 כ"ס,הספק מכובד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מהנוע המקורי הוא בנפח 1.2

כמה שאלות:

1) רציתי לדעת מה הנפח המכסימלי שאני יכול להגדיל אותו (בצורה חוקית כמובן )...

2) האם המנוע זהה למנוע של חיפושית, 411?

3) האם אפשר "לדחוף" שם את המנוע 6 צילינדר שיש לפולצווגן (ב 411 ובפורש 914)?

תודה מראש,

גילי

המנוע הגדול ביותר שהותקן ע"י VW היתה 1600 סמ"ק, משנת 1971. אפשר להגדיל את המנוע עד 2300 סמ"ק אבל אני בספק אם רשויות החוק בארץ יאהבו את זה.

המנוע של ה-411 הוא שונה מזה של הקרמן גיאה, שהוא בעצם זהה לזה של החיפושית. ראיתי קרמן גיאה עם מנוע 411 אבל להתקין אותו זה לא טריוויאלי וזה כרוך בשינויים בלתי הפיכים לאוטו.

שום VW מקורר אויר לא קיבל מנוע שישה צילינדר. המנוע שהותקן בפורשה 914/6 היה של פורשה.

מנוע ב-1200 שימש את הקרמן גיאה עד שנת 1965. אם יש לך דגם כל-כך מוקדם עם המנוע המקורי אז הייתי מציע לך לשמור על המקוריות. לשום קרמן גיאה אין ביצועים ספורטיבים במיוחד.

את מועדון הקרמן גיאה הישראלי אתה מכיר? ראה כתובת בחתימה שלי.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

טעות בידך דניאל.אין שום בעייה להסב מנוע של חיפושית או קרמן גיהה ל17 או 1.8.פשוט צריך להישאר עם הבלוק המקורי,ולהחליף רק את הצילינדרים בוכנות וראשים.אף אחד לעולם לא יידע שיש לך מנוע בנפח זה(אלה אם הוא יוריד ראשים...).הבעייה היחידה שעלולה להיווצר היא היתחממות בגלל שאין מספיק מקום לאוויר בין הצילינדרים.אכן הבלוק בדמי ה1.8 וה2.0 גדול בהרבה מזה של החיפושית,והרכבתו דורשת ניסור די משמעותי...

פורסם
טעות בידך דניאל.אין שום בעייה להסב מנוע של חיפושית או קרמן גיהה ל17 או 1.8.פשוט צריך להישאר עם הבלוק המקורי,ולהחליף רק את הצילינדרים בוכנות וראשים.אף אחד לעולם לא יידע שיש לך מנוע בנפח זה(אלה אם הוא יוריד ראשים...).הבעייה היחידה שעלולה להיווצר היא היתחממות בגלל שאין מספיק מקום לאוויר בין הצילינדרים.אכן הבלוק בדמי ה1.8 וה2.0 גדול בהרבה מזה של החיפושית,והרכבתו דורשת ניסור די משמעותי...

אז איפה הטעות שלי? בזה שאמרתי שרשויות החוק לא יאהבו את זה? אולי הייתי צריך להוסיף "לא יאהבו את זה אם הם יגלו" :wink:

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

כפי שכבר נאמר כאן - תווצר בעייה של התחממות המנוע, והבדל הכוח לא יהיה כ"כ משמעותי. מה שכן - צריכת הדלק תעלה משמעותית.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

בניגוד למה שניטען כאן,ההבדל בכוח יהיה משמעותי מאד.לפני עשר שנים אני וחבר הסבנו חיפושית 1.3 ל 1.8,והאוטו הפך להיות מהיר גם בקנה מידה של היום.צריכת דלק?בכל מיקרה החיפושית לא חסכונית במיוחד...רצוי בכל מיקרה לעשות הסבה זו רק על דגמי 1302 או 1303,שיש להם מיתלים נורמליים מאחור.ולעיניין החוק-אתה לא עובר כאן שום עברה,ואיש לעולם לא יוכל לדעת את נפח המנוע.

פורסם

אגב, מישהו התנסה בשידרוג מערכת הבלמים או הגיר של דגמים אילו?

גיר 5 הילוכים קיים (אני יודע שקיים, ראיתי ה GOOGLE שיש לא מעט, אבל המחירים בשמיים, 1200 יורו :? )?

כנ"ל לגבי הסבה של בלמי דיסק (יש קיטים אבל יקרים!!! להלן קישור)

תודה מראש,

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

שלום לך ידידי במנועים הנ"ל ניתן להגיע לנפחים של עד 2300 סמ"ק ללא כל בעייה וללא ידיעת משרד הרישוי אני מסוגל לעזור לך להשיג כל חלק משופר אפשרי למנועים הנ"ל אם תרצה אגב ניתן גם לשים עליהם קיט טורבו ומערכות הזרקה ( ניתן להגיע להספק של 250 כ"ס ללא כל קושי) הכל תלוי בכמה דרכמות אתה מוכן להשקיע אם תרצה יותר פרטים אתה מוזמן ליצור איתי קשר בה"פ :lol::lol::lol:

פורסם
אגב, מישהו התנסה בשידרוג מערכת הבלמים או הגיר של דגמים אילו?

גיר 5 הילוכים קיים (אני יודע שקיים, ראיתי ה GOOGLE שיש לא מעט, אבל המחירים בשמיים, 1200 יורו :? )?

כנ"ל לגבי הסבה של בלמי דיסק (יש קיטים אבל יקרים!!! להלן קישור)

תודה מראש,

גילי

כעקרון ענית על השאלה של עצמך. יש גיר 5 הילוכים, אבל הוא יקר.

הקרמן גיאה משנה מסויימת (לא זוכר כרגע איזו שנה. במקרה של הדגם 34 זה 1966) הגיע עם בלמי דיסק כסטנדרט. באופן כללי הדגמים המאוחרים יותר משוכללים ( מתלים עצמאיים מאחור, בלמי דיסק וכו'), אבל בגלל שהמנוע הסטנדרטי הגדול ביותר הוא 1584 סמק, אז הביצועים לא ממש ספורטיביים.

נסעתי פעם בדגם 34 ששידרגו אותו ל 1776 סמק וקרבורטורים של דלורטו, וההבדל היה די מרשים.

דניאל

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

למיטב ידיעתי אסור לחרוג ביותר מ10% מנפח המנוע המקורי.

תקנו אותי אם אני טועה.

עמית. מה אתה אומר?

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם
למיטב ידיעתי אסור לחרוג ביותר מ10% מנפח המנוע המקורי.

תקנו אותי אם אני טועה.

עמית. מה אתה אומר?

אסור לחרוג בכלל מנפח המנוע הכתוב ברשיון. לא שמישהו יורד מהכביש בגלל עוד חצי סמ"ק שנוסף בחריתת אוברול, אבל בעקרון העלאה בנפח אפשרית רק באישור וכרוכה בשינוי ברשיון.

הייתה שמועה לגבי תוספת של 10% לכח המנוע - אבל לדעתי גם היא רק שמועה.

פורסם

הנקודה היא,שבחיפושית ניתן להעלות את נפח המנוע בלי לגעת בבלוק המקורי,כך שלא תהיה שום בעייה עם המיספרים.מי שיודע איך בנוי מנוע החיפושית,מבין שהצילינדרים ניפרדים מהבלוק,וניתן בקלי קלות להסב מנוע 1.3 ל1.6,במקרה שעושים אוברול.את אף אחד זה לא אמור לעניין,ואיש מלבדך לא יידע איזה נפח יש למנוע...

• תוכן חדש...