Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לי כמה שאלות, אבל קודם כל הרקע:

1. אחרי שהרשיון של הוולוו (שנת יצור 83) היה מוקפא אצל הבעלים הקודם, העברתי אותה טסט בתאריך 6/7/09 וקיבלתי רשיון רכב עד לתאריך 15/2/10, תמורת אגרה של 623 ש"ח. עכשיו אני קולט שקיבלתי טסט לתקופה של יותר מחצי שנה (למה?).
  2. בתאריך 19/11/09 הקפאתי שוב את רשיון הרכב. כשעשיתי את זה, אמרו לי במשרד הרישוי שאני לא מקבל החזר על האגרה, אבל אם אחדש את הרשיון, יקזזו לי את תקופת ההקפאה מהאגרה.
  3. הבוקר ביקשתי מאשתי להביא ממשרד הרישוי להוציא טופס כדי לחדש את רשיון הרכב. לפי הטופס שנתנו לה, אני צריך לשלם אגרה של 970 ש"ח והרישוי הוא רק עד 15/8/10 (פחות מחצי שנה).

מישהו יכול להסביר לי מה קרה פה?

1. למה האגרה כל כך גבוהה? הרי הייתי אמור לקבל קיזוז על התקופה הקודמת שבה שולמה מלוא האגרה אך הרישויון היה מוקפא.
  2. למה הטסט יהיה בתוקף פחות מחצי שנה ממועד הרישויון?
  3. ועוד דבר: האם אישור המוסך לרכב מיושן שעשיתי ביולי 09 יהיה בתוקף לטסט הזה, או שצריך חדש?
  4. תכננתי לעשות טסט ביום ו' (מחר). האם יש טעם לחכות לתחילת השבוע כדי לברר את הדברים עם משרד הרישוי, או שפיספסתי משהו?

תודה

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

טוב, בגב טופס הרישיון כתוב שצריך אישור מוסך מורשה שהרכב נבדק ונמצא כשיר תוך 3 חודשים לפני הטסט- אז אני מבין שלא אוכל להשתמש באישור הבדיקה הקודמת מלפני למעלה מחצי שנה.

האם מישהו יכול לעזור בשאר השאלות?

שבת שלום

פורסם

אם הטסט שלך הוא עד 15/02/2010, ז"א שהתאריך שהיית אמור לבצע טסט היה ב 15/08/2009.

עברת את המבחן כחודש לפני המועד, ולכן יצא, שהטסט הוא ל 7 חודשים וקצת.

מועדי הטסט הם "מועדי ברזל" והם לא זזים בשום מקרה ובשום מצב.

כלומר לא משנה אם תפקיד את הרישיון, תפשיר את הרישיון, עדיין מועדי הטסט ישארו קבועים, ומה שקובע אותם זה רק תאריך עליה לכביש של הרכב, ומהתאריך הזה יש טסט כל שנה או חצי שנה, לפי הסטטוס של האוטו.

אם תוציא את הרישיון מהפקדה 3 חודשים לפני התאריך, בו היה אמור להיות לך טסט, ותיגש לטסט, הטסט יהיה ל 3 חודשים בלבד.

לגבי אישור לרכב מיושן - אכן תקף ל 90 יום בלבד.

לגבי סכום האגרה - לא מובן. גם אם לא היו מזכים אותך עבור החודשים, בהם הרישיון היה בהפקדה, היית אמור לשלם עכשיו רק אגרה חצי שנתית רגילה, כלומר 623 ש"ח.

פורסם

בוקי, יופי של הסבר. תודה.

אתקשר ביום א' למשרד הרישוי לברר את עניין האגרה.

• תוכן חדש...