Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לוח השעונים שברכב שלי מורכב מפנל צבוע שחור אטום ועל גבי הרקע השחור מצוייר ומשורטט כל יתר ההתוויות כמו למשל הקווים עם המיספרים של מד המהירות, סקאלה של מד טורים, דלק, ציור של מיכל דלק וכדומה.

בשעות היום רואים את הסימנם הצבועים, ובשעות החשיכה כאשר אורות לוח השעונים דולקים- המנורות שמאחורי הפנל מאירות את ההתויות והסקאלות כאשר האור עובר רק דרכם ולא מבעד לרקע הצבוע שחור אטום.

הבעיה:

אצלי, הסימונים וההתויות של הלוח מתחילים להיתקלף, חלק מהסקאלות כבר לא קיים הציור של מיכל הדלק גם נעלם ויש דליפות של אור מהמקומות הללו.

השאלה:

איך ניתן לשפץ ולשקם לוח כזה???

ניראה לי שצריך לעבור על כל ההתויות וסימונים מחדש אבל באיזה צבע ומי האומן שמסוגל לעשות דבר כזה????

אולי צריך לייצר איזה שהיא מדבקה או משהוא??.

בקיצור אם מישהוא ניתקל במיקרה כזה או יודע כיצד איך איפה וכו' לעשות את העבודה - אני אשמח לקבל את תגובתו.

תודה.

פורסם
לוח השעונים שברכב שלי מורכב מפנל צבוע שחור אטום ועל גבי הרקע השחור מצוייר ומשורטט כל יתר ההתוויות כמו למשל הקווים עם המיספרים של מד המהירות, סקאלה של מד טורים, דלק, ציור של מיכל דלק וכדומה.

בשעות היום רואים את הסימנם הצבועים, ובשעות החשיכה כאשר אורות לוח השעונים דולקים- המנורות שמאחורי הפנל מאירות את ההתויות והסקאלות כאשר האור עובר רק דרכם ולא מבעד לרקע הצבוע שחור אטום.

הבעיה:

אצלי, הסימונים וההתויות של הלוח מתחילים להיתקלף, חלק מהסקאלות כבר לא קיים הציור של מיכל הדלק גם נעלם ויש דליפות של אור מהמקומות הללו.

השאלה:

איך ניתן לשפץ ולשקם לוח כזה???

ניראה לי שצריך לעבור על כל ההתויות וסימונים מחדש אבל באיזה צבע ומי האומן שמסוגל לעשות דבר כזה????

אולי צריך לייצר איזה שהיא מדבקה או משהוא??.

בקיצור אם מישהוא ניתקל במיקרה כזה או יודע כיצד איך איפה וכו' לעשות את העבודה - אני אשמח לקבל את תגובתו.

תודה.

שלום.

כל הכבוד להסבר!!!"רק תגיד איזה אותו זה"? ותקבל עזרה

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

מדובר על פורד אסקורט מודל 90' 1.6 clx שעבר אצלי שיקום ושיפוץ מכני כללי ממצב גרוטאה.

אומנם לא רכב אספנים אבל בכל זאת.......

פורסם
מדובר על פורד אסקורט מודל 90' 1.6 clx שעבר אצלי שיקום ושיפוץ מכני כללי ממצב גרוטאה.

אומנם לא רכב אספנים אבל בכל זאת.......

אם לא מדובר ברכב אספנים , אזי הכותרת קצת מטעה........

בכל מקרה - לעניננו:

עדיף לך לחפש לוח שעונים בפירוקיה.

הרכב לא כל - כך נדיר , והאופציה הנ"ל הרבה יותר זמינה , קלה וזולה מכל שיפוץ שהוא שאתה מתכנן לפי תיאורך אודות המצב הקיים של הלוח.

בהצלחה,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

לגבי הכותרת- שגיאת קולמוס, הוקלד שם הפורום יחד עם הנושא.

חיפשתי בפירוקיה וניתקלתי בלוח עם אותם תופעות.

אומנם זה לא מידגם מייצג אבל מעלה תהיות שמא מדובר בסידרת ייצור דפוקה ו'מחלה' אופיינית של מודל.

מה לגבי הליך שיפוץ?

מה הטכניקה ? באיזה טכנולוגיה ?

הצבע השחור האטום הוא משי לא מבריק אבל גם לא מט לחלוטין . איזה סוג של צבע אמור להיתפס היטב על פנל פלסטיק ולהישאר עמיד עם הזמן ותנאי הסביבה- חום קרינה וכו'? צבע 'דור' דו רכיבי אולי?

איך יוצרים את כל הסימונים של הסקאלות ?

פורסם

ולהביא את זה משם. או במשלוח או, יותר זול, ביד כשאתה או מישהו ממקורביך, חוזר מחו"ל.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני אבדוק האופציה לגבי חיפוש בחו"ל.

האם אתה מכיר אולי יצרנים וספקים או אתרים שאפשר להתחיל החיפוש מהם?

אגב, מה קורא אם מדובר ברכב אספנות נדיר שאין לו חלקים בפרוקיות או ספקים בחו"ל-

איך אפשר לשקם פנל מואר כזה?

האם מישהוא מכיר את הטכנולוגיה?

פורסם

עוד אופצייה:

חפש אצל מתקני לוחות מחוונים למינהם.

חבר שלי מצא מד טורים לסובארו g.f.t שנת 76 (!) אצל אחד מהם (לא זוכר אצל מי...).

מקום מומלץ להתחלה הוא "דני ספידומטרים" שנמצא ברח' הירקון בת"א (בערך מול הדולפינריום).

לא ציינת מאיזה איזור אתה, אבל באיזורינו (ת"א ) ישנם כמה וכמה בתי עסק שמתעסקים בנ"ל.

שוב - לדעתי - לא שווה להתעסק עם השיפוץ של הלוח שלך.

תצליח,

שוב.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם
ולהביא את זה משם. או במשלוח או, יותר זול, ביד כשאתה או מישהו ממקורביך, חוזר מחו"ל.

לא בטוח שבריטניה זו אופציה טובה, כי המחוונים שם נקובים במיילים.

גרמניהת או בלגיה יניבו תוצאות טובות יותר לדעתי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הכי פשוט לעבודה עצמית:

פרק את הלוח, סרוק אותו בסורק,

בצע עבודת ריטוש עם פוטושופ ודומיו

והדפס הדפסת איכות ע"ג שקף הדפסה.

את השקף - הדבק על זכוכית מתאימה/פלסטיק איכותי, והרי לך....

:-)

ויליס 53

ויליס 58

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
הכי פשוט לעבודה עצמית:

פרק את הלוח, סרוק אותו בסורק,

בצע עבודת ריטוש עם פוטושופ ודומיו

והדפס הדפסת איכות ע"ג שקף הדפסה.

את השקף - הדבק על זכוכית מתאימה/פלסטיק איכותי, והרי לך....

:-)

עשיתי זאת בשיפוץ סקאלה של רדיו עתיק בסופו של דבר יצא בסדר ועדיף מאשר סקאלה שבורה אבל זה ממש לא פשוט.

שקף להדפסה הוא חצי אטום ולא ממש שקוף להעברת אור או צבע, הדפסה ישירות על זכוכית או פלסטיק מאד מאד יקרה בארצנו, מאחר ומדובר ביחידה אחת עם הרבה פרטים.

בקיצור הכי טוב זה למצוא לוח חדש אם לא נסה לחשוב על אפשרות של "מדבקה" לכל הלוח.

יש בתי דפוס שעושים חיתוך מדבקות בעזרת מחשב.

בד"כ הם עובדים עם מקינטוש ולכן רק קובץ JPG יכול להתאים.

בהצלחה.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

• תוכן חדש...