Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסט למיני

YONA777
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

היום ניגשתי לטסט, להלן התוצאות - כיוון גלגלים, נזילת שמן מנוע - עד כאן הכל מובן

אבל בנוסף לאלה בגלל שגלגלי הרכב (12/165) - מידה סטנדרטית, 'חורגים' מהבודי נתבקשתי גם לשים ARCH WHEEL - מין חישוקים (מצורפת תמונה)

השאלה שלי היא עד כמה באמת מותר לגלגלים לחרוג מהבודי?! האם סתם הכניסו אותי להוצאות? ומאיפה משיגים את הנ"ל חוץ מבחו"ל?

222.jpg

פורסם

חבר מאוד קרוב שהוא גם בוחן אמר לי שחייב כנפיים לכל רכב שהגלגלים שלו בולטים מחוץ לבודי של הרכב

צ'טערת

בכל מקרה,אני הייתי מחפש לרכוש את הכנפיים האלה

עוד כחודשיים שלוש אני מתכנן לתת גיחה ללונדון להביא חלקים,תראה במה מדובר אם אני יכול לדחוף אותם לתיק,אשמח לעזורץ

בכל מקרה,אם אתה צריך צמיגים רק לטסט,צור קשר בפרטית

פורסם
גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

הכנפיים אמורות למנוע מנתז מים להיווצר באופן שיפריע לרכב שנוסע מאחוריך לראות אותך. כיוון שהמיני כל כך קטנה כדאי לך שיראו אותה טוב...

אגב, מה נותן לך הצמיג הרחב? יש לי מיני 1983 מקורית והיא דבוקה לכביש.

שלמה דן גדרון

פורסם

המידה שבחרת מצויינת - גם לי יש כזו וזה שיפור משמעותי באחיזה של הרכב :twisted:

ה Wheel Arch גם מרחיב את הרכב קצת ונותן לו מראה מגניב לדעתי. אני ממליץ על כנפונים מפיברגלס - אם כי גם כאלו מפלסטיק יעשו את העבודה. תראה שהכנפונים החדשים יתאימו ושגם מהם הגלגלים לא יחרגו.

כל כנפון של Group 5, או של מיני MPI יתאימו. ראה כאן.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

איך אני יודע איזה מידות צמיג אני יכול לשים במיני במובן החוקי כמובן....

כל מידה שיש אני יכול לשנות ואז לשנות את הרישום בטסט?

פורסם
(12/165) - מידה סטנדרטית

המידה סטנדרטית, הג'אנט שלך ממש לא!

האופסט שלו מאוד שלילי ולכן כל הג'אנט בולט מגוף הרכב.

אין לי מושג למה בחרת דוקא בג'אנט הזה אבל תתכונן להחליף ציריות ותפוחי הגה בכמות מוגברת מאשר "בלאי טבעי".

הכנפיים אמורות למנוע מנתז מים להיווצר באופן שיפריע לרכב שנוסע מאחוריך לראות אותך.

ככל הידוע לי, זאת לא הסיבה לכנפונים, הסיבה היא בטיחותית.

כאשר הצמיג בולט מגוף הרכב יש סכנה לתאונה כי שולי הפח צרים יותר מהצמיגים ולכן במרווח שבו פח הרכב עובר, תכלס, הרכב לא עובר כי הצמיגים יתקעו במרווח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

המיני שנת 85 (מה שאומר שג'אנט במידה 12) עם בלמי דיסק מקדימה - מקורי

הג'אנט ממגנזיום מקורי של מיני כך שתצוגת הצמיג "שבולט" כנראה לא חריגה..

הזמנתי את הנ"ל אני מקווה שהם תואמים

111111.jpg

פורסם

מה אתה רוצה שאני אגיד לך?

האופסט של הג'אנט הזה הוא לא מקורי וגם אם תביא אישור חתום מסר ג'ון קופר(ירום הודו) בכבודו ובעצמו, זה עדיין לא יהיה אופסט מקורי של מיני וזאת בדיוק הסיבה שכשאתה מרכיב עליו צמיג במידה מקורית של מיני, פתאום הוא בולט לך מגוף הרכב (מה שלא קורה באף מיני מקורית עם המידה הזאת).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הסיבה היא בטיחותית.

כאשר הצמיג בולט מגוף הרכב יש סכנה לתאונה כי שולי הפח צרים יותר מהצמיגים ולכן במרווח שבו פח הרכב עובר, תכלס, הרכב לא עובר כי הצמיגים יתקעו במרווח.

ואם יורכבו כנפוני פח/פלסטיק, במה תשתפר הבטיחות? הרי במקרה כזה הכנפונים יתקמטו / יעופו מהמקום (בגלל זה הם כנפונים:?:) והצמיג יתקע במכשול. הכנפונים הם קוסמטיים, ולכל היותר מונעים התזת מים.

:turn-l:
פורסם
ואם יורכבו כנפוני פח/פלסטיק, במה תשתפר הבטיחות? הרי במקרה כזה הכנפונים יתקמטו / יעופו מהמקום (בגלל זה הם כנפונים:?:) והצמיג יתקע במכשול. הכנפונים הם קוסמטיים, ולכל היותר מונעים התזת מים.

לדעתי הסיבה היחידה לכך שיש כנפונים הנה בטיחותית - אך לא בשל התזת מים כמו העפה של דברים אחרים שנצמדים לצמיג מהכביש. תתארו לעצמכם אבן קטנטנה שנצמדת לצמיג ומתעופפת לה במהירות לשמשה של הרכב שמאחוריכם או לפנים של הולך הרגל.

ככול הידוע לי - הסיבה אינה קוסמטיקה כלל וכלל.

פורסם
המידה שבחרת מצויינת - גם לי יש כזו וזה שיפור משמעותי באחיזה של הרכב :twisted:

ה Wheel Arch גם מרחיב את הרכב קצת ונותן לו מראה מגניב לדעתי. אני ממליץ על כנפונים מפיברגלס - אם כי גם כאלו מפלסטיק יעשו את העבודה. תראה שהכנפונים החדשים יתאימו ושגם מהם הגלגלים לא יחרגו.

כל כנפון של Group 5, או של מיני MPI יתאימו. ראה כאן.

זיו יקירי

למיני מעולם לא היתה בעייה של אחיזת כביש, להיפך מידות הצמיגים המקוריות של המיני קופר

נבחרו בצורה כזו שהנהג יוכל לפצות קצת על האחיזה בהחלקה מבוקרת, בקיצור כל טענה על אחיזה

לקויה של המיני יש להפנות לנהג או לתחזוקה גרועה של הרכב.

פורסם
זיו יקירי

למיני מעולם לא היתה בעייה של אחיזת כביש, להיפך מידות הצמיגים המקוריות של המיני קופר

נבחרו בצורה כזו שהנהג יוכל לפצות קצת על האחיזה בהחלקה מבוקרת, בקיצור כל טענה על אחיזה

לקויה של המיני יש להפנות לנהג או לתחזוקה גרועה של הרכב.

אולי כבודו יאיר את עיני ל"מידות הצמיגים המקוריות של המיני קופר"?

לאורך השנים יצאו עשרות גרסאות למיני (50 שנה, כן), והקופר, שהיא גירסא בפני עצמה, גם היא יצאה במגוון גירסאות, עם צמיגים ברוחב 6" ו- 5".

הרכב במקורו (MK1) תוכנן לנסיעה שאינה ספורטיבית - וזה מטעמים של חיסכון ועלויות עת הרכב תוכנן במשבר שלאחר מלחמת העולם ותחילת משבר הנפט וחומרי הגלם. ראה כאן.

עם הפיכת הרכב לאיקון אופנתי ולאור התנהגות הכביש המצויינת שלו - החל לצאת גירסאות חדשות וחזקות יותר של הרכב וכמו בכל שיפורים של הרכב, הדבר הראשון שמהנדסי אוסטין-מוריס עשו היה לנסות ולשפר את העברת הכוח לכביש, קרי, שיפור יכולת האחיזה.

כך, היות והחלק המשמעותי ביותר בהעברת הכוח לכביש הנו הצמיג, הרי שצמיג טוב, ועם שטח מגע רחב יותר עם הכביש, משפר את התנהגות הרכב בבלימות, האצות ובסיבובים. נכון, לא כל רוחב יתאים, והחל מרוחב מסויים, פרופיל הצמיג, אופסט ונתונים נוספים (שאין פה המקום להרחיב בנדון) עלולה להתפתח תופעה של Torque Steer ושאר מריעין בישין.

כך, במיני, ולא רק מותג זה, בוחרים לא פעם להוציא גירסאות חזקות ומהנות יותר לנהיגה, ובהם פעמים רבות בוחרים בצמיגים רחבים יותר ובאיכות גבוהה יותר.

לעניין הפיצוי על אחיזה בהחלקה מדוברת - אין לי כל ידיעה על תכנון שכזה או טכניקה נהיגה כזו - אבל אשמח אם תפנה אותי למקורותיך.

• תוכן חדש...