Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסתבר שהגולף שלי (למי שלא זוכר קבריולט 1984) הונמכה והוקשחה, דהיינו הנסיעה עליה כיפית מאוד רק אם הכביש נמצא באירופה:lol:

בארץ על כבישי מע"צ הרכב כמעט מתפרק...:multi::onfire::angel::mad:

אני רוצה להחזיר עטרה ליושנה ולהרכיב לרכב קפיצים ואולי אצטרך גם בולמים מקוריים, כמו שהיו לה כשהיא יצאה מהמפעל בגרמניה ושהנסיעה תהיה נוחה ונעימה.

מי יוכל לעזור עם כיוון של איפה ניתן למצוא כאלו קפיצים/בולמים, כל מה שמפורסם ברשת לגולף הזו אלו קפיצים להנמכה ולא בא לי כאלו, אני מעדיף נוחות נסיעה על פני ביצועים שמתאימים למסלול ראלי.

הבודי של הרכב הוא דור ראשון האם אלו אותם קפיצים של דור 2?

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

לפני שמחזירים עטרה ליושנה, דבר שאני תמיד בעד, בוא נבדוק מה יש "לנו" באוטו

ואולי נעשה לימונדה מהלימון!

הנמכת רכב ומעבר למתלים נוקשים יותר, הם שלב מתבקש בעת שיפורי רכב, והשקעה

לא קטנה, בתנאי כמובן שהעבודה נעשתה נכון.

קודם כל בדוק את סוג הבולמים שיש לרכב עכשיו, יתכן שפשוט הם הפסיקו לתפקד או כוונו

למצב הנוקשה ביותר, מבלי להיות ביקורתי, יש כאלה, במיוחד בארץ, שלוקחים כל דבר

לקצוניות מרבית.

במידה והבולמים כוונו לשיא הנוקשות כוון אותם למצב שנוח לך איתו, בולמים איכותיים יתנו עדיין הרגשה

נוקשה יותר, מבולמים מקוריים, אבל עם המנוע המחודש שלך החזק והכבד יותר, המעבר לא צריך להיות

טראומתי כלכך.

דבר שני בדוק את החיבור הבולמים לגוף הרכב, נפוצים המקרים בהם מחליפים "מביני עניין" את הגומיות

בחומרים נוקשים יותר מהגומי המקורי, החלפה חזרה לגומי תשפר פלאים את תחושת הנוקשות והוויברציות

מכיוון הבולמים. ללא הצורך בהשקעה יקרה של החלפת כל הבולם.

אם בוצעה גם הנמכה של הרכב ע"י קיצור הקפיצים כאן חייבים לעשות עבודה במוסך מקצועי על מנת

לחזור לרמת המקור, לעיתים במקרה כזה מתפתחים סדקים במקומות החיבור בין הגלגלים לשילדה

במיוחד עם נהגו "חזק" על הרכב ובכבישים משובשים.

בדוק גם באיזה צמיגים אתה משתמש ומידתם, ובאיזה לחץ הם מנופחים, לעיתים הפחתת לחץ בצמיג

תביא לתוצאות טובות יותר, לקראת מירוץ נהוג לנפח את הצמיגים בין חמש לעשר אטמ' יותר

אולם על מנת לזכות שוב בנסיעה רגועה יותר צריך לנסות ולהפחית קצת לחץ מהצמיגים (לא להגזים).

במידה ולאחר שעשית את כל האמור לעי"ל ועדיין אתה לא ממש מרוצה רק אז בדוק אפשרות לחזור

לרמת המקור, רק קח בחשבון שהעסק לא זול-בהצלחה -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

מחזירים עטרה ליושנה בש"ס :lol:.

במצב הנוכחי תוכל להנות מנהיגה ספורטיבית ללא זויות גלגול גדולות, אם אתה בעניין כמובן.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

אני מציע לך להתחיל רק עם בולמים ,גם הגולף שלי מונמכת אך עם בולמים איכותיים . הרכב עובר "במפים" ובורות בצורה חלקה.

פרק בולם קידמי אחד ואחורי אחד לדוגמא ופנה ליבואן מונרו למשל, הבולם מתכוונן ואתה יכול לכייל אותו לפי העדפותך.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

הורדתי לחץ בצמיגים ל 28 הרכב כעת קצת יותר נעים לנהיגה האם זה עדיין אומר שמדובר בבולמים?

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

היבואן של "זקס" - בולמי הזעזועים המקוריים של VW הוא "אמפייר" - בית-עובד 8, ת"א. 03-5372260 .

אצלו תוכל למצוא מה החלק המקורי של הגולף שלך, ומשם להמשיך הלאה.

גם לי נראה שכדאי להתחיל עם הבולמים, ואז להחליט מה עושים עם הקפיצים.

עודד

פורסם

אני לא ממש תותח וואג, אבל בכל זאת.

כל נושא הקפיצים והבולמים הוא נושא מסובך כי הוא קשור מאוד לטעם אישי, ובגלל שגם החברות שמייצרות את החלקים הללו מצליחות יותר בדגם מסוים ופחות בדגם אחר. הדבר הטוב ביותר הוא לנסות כמה שילובים ולראות מה הכי קולע לאופי הרכב ולטעמך האישי, אבל זה מסובך במיוחד כי אלו חלקים מאוד יקרים, ולנסות כמה סטים זה כמעט בלתי אפשרי.

מההודעות שלך די ברור שאתה לא מחפש ספורטיויות יתר בכיול קפיצים ובלמים, וחסרה לך הנוחות. ברגע שהגדרת את זה הכיול שיש לך כרגע לא מתאים, ובלי לשנות אותו זה לא ישתנה. הורדת אויר בצמיגים היא לא פתרון כי היא לא נכונה לרכב ולצמיגים עצמם שלא יתנו לך תפוקה נכונה באחיזה ובעצירה, יששחקו מהר יותר, ןיכבידו על ההגה הנהדר של הגולף.

יש הבדל בין קפיצי "אפטרמרקט" לבולמים. הקפיצים כמעט תמיד מכוונים לקשיחות יתר ואחיזה משופרת בעוד הבולמים קיימים במגוון של קשיחויות וחלקם גם מתכוונן.

מאחר וכך, ומאחר ולפי מה שכתבת הרכב שלך מונמך, הצעד הראשון הוא להחליף לקפיצים מקוריים ולראות מה קורה. אפשר לקנות כאלו ממש לא ביוקר באי ביי הגרמני, או למצוא סט מפירוק (עם הסכנה שהוא לא יהיה במיטבו אם כי קפיצים מתעייפים לאט יותר מבולמים)

הצעד השני הוא לבדוק אם הבולמים שלך מתכווננים ולנסות לכון אותם לקשיחות פחותה.

אם הצעדים הללו לא יספיקו, כדאי להוסיף בולמים טובים שמכווננים פחות או יותר לקשיחות המקורית ועושים עבודה טובה. מגוון המחירים והחברות גדול מאוד, כשבארץ הזולים ביותר והסבירים (עם דגש על "סבירים") הם מונרו, כ 1000 ש"ח לסט, וצפונה עם בילשטיין וקוני אדום, הצהוב הוא ספורטיוי וקשוח יותר, כאשר הקוני האדום הוא לרוב מתכוונן, בגולף צריך לבדוק את זה.

בחו"ל יש גם את בוגה (מנסיון ברכבים אחרים, ככה ככה) וזקס, שבדרך כלל היו מקוריים ברכבים גרמניים יחד עם בילשטיין שבדרך כלל טובים יותר ומאריכים חיים יותר מכל בולם שהכרתי. הם גם זולים באופן היסטרי בחו"ל לעומת כאן, רק שבעיה להביא אותם לכאן בגלל המשקל אלא אם כן יש מישהו נחמד כמו האחיינית שלי שהסכימה להביא לי אותם במזוודה...

נוסף על זה, באי ביי הגרמני נופלים לפעמים סטים יקרים של קוני עם קילומטראז, מינמילי, שזו עסקה משתלמת במיוחד אבל בעיה גדולה להכניס אותם לארץ כי משרד התחבורה לא מאשר את זה.

זו פחות או יותר התורה על רגל אחת, אתה מוזמן לכתוב איזה שילוב בולמים וקפיצים יש לך שם ואז נדע יותר למה התופעה קורית. בנוסף, אם אתה מעונין למכור אותם זה יכול להיות מענין...מאחר והטעם שלי שונה משלך.

בהצלחה

איתן

פורסם
לפני שמחזירים עטרה ליושנה, דבר שאני תמיד בעד, בוא נבדוק מה יש "לנו" באוטו

ואולי נעשה לימונדה מהלימון!

הנמכת רכב ומעבר למתלים נוקשים יותר, הם שלב מתבקש בעת שיפורי רכב, והשקעה

לא קטנה, בתנאי כמובן שהעבודה נעשתה נכון.

קודם כל בדוק את סוג הבולמים שיש לרכב עכשיו, יתכן שפשוט הם הפסיקו לתפקד או כוונו

למצב הנוקשה ביותר, מבלי להיות ביקורתי, יש כאלה, במיוחד בארץ, שלוקחים כל דבר

לקצוניות מרבית.

במידה והבולמים כוונו לשיא הנוקשות כוון אותם למצב שנוח לך איתו, בולמים איכותיים יתנו עדיין הרגשה

נוקשה יותר, מבולמים מקוריים, אבל עם המנוע המחודש שלך החזק והכבד יותר, המעבר לא צריך להיות

טראומתי כלכך.

דבר שני בדוק את החיבור הבולמים לגוף הרכב, נפוצים המקרים בהם מחליפים "מביני עניין" את הגומיות

בחומרים נוקשים יותר מהגומי המקורי, החלפה חזרה לגומי תשפר פלאים את תחושת הנוקשות והוויברציות

מכיוון הבולמים. ללא הצורך בהשקעה יקרה של החלפת כל הבולם.

אם בוצעה גם הנמכה של הרכב ע"י קיצור הקפיצים כאן חייבים לעשות עבודה במוסך מקצועי על מנת

לחזור לרמת המקור, לעיתים במקרה כזה מתפתחים סדקים במקומות החיבור בין הגלגלים לשילדה

במיוחד עם נהגו "חזק" על הרכב ובכבישים משובשים.

בדוק גם באיזה צמיגים אתה משתמש ומידתם, ובאיזה לחץ הם מנופחים, לעיתים הפחתת לחץ בצמיג

תביא לתוצאות טובות יותר, לקראת מירוץ נהוג לנפח את הצמיגים בין חמש לעשר אטמ' יותר

אולם על מנת לזכות שוב בנסיעה רגועה יותר צריך לנסות ולהפחית קצת לחץ מהצמיגים (לא להגזים).

במידה ולאחר שעשית את כל האמור לעי"ל ועדיין אתה לא ממש מרוצה רק אז בדוק אפשרות לחזור

לרמת המקור, רק קח בחשבון שהעסק לא זול-בהצלחה -רן

רן, על איזה בולמים היית ממליץ לטובת נסיעה חצי ספורטיבית חצי מינהלתית?

• תוכן חדש...