Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כדי לא להלאות בפרטים, אציין שהמרצדס יצאה לאחרונה מאשפוז ממושך בכפיה במוסך מסויים הידוע בבקיאותו במרצדסים ישנים. לאחר זמן רב (וכסף רב), האוטו שנכנס בגרירה יצא בנסיעה, אבל לא כמו שצריך. המנוע לא עבד יפה, לא משך יפה, שתה המון דלק, עבד על טורים גבוהים מדי בסרק, ושסתום אחד דפק.

השסתום הזה כבר דפק בעבר, ובזמן שהיה במוסך, הרעש התגבר מאוד. המכונאי טען שהוא כוון ו"שייף" (?) אותו ואף חייב אותי על זה, אבל הדפיקה נותרה. לשמן המנוע החדש ששם באוטו הוא הוסיף תוסף, ואמר שאסע כך. כשאמרתי לו שהבאתי את האוטו אליו כדי שיצא מושלם ולא עם בעיות, והוא אמר שבקרוב יהיה צורך לשפץ את ראש המנוע, ושנעשה את זה בהזדמנות.

שמחה בן-דור הוא חשמלאי רכב שעוסק בדיאגנוסטיקה ועובד בהוד השרון, עליו המליץ לי במקור יונה קליין. לפני כשנתיים שמחה כיוון לי את האוטו היטב, כך שביום שישי האחרון חזרתי אליו.

לשמחה אין שום בעיה לפתוח ספרות טכנית ולהוציא נתונים ולהבין לעומק את המנוע. מה שלא היה לו במוסך הבאתי בעצמי, ואת היתר הורדנו ממספר אתרים ברשת. לא לקח לו זמן רב לגלות שבמוסך הקודם חיברו לא נכון את צנרת הואקום של קידום ההצתה ואף השאירו כמה צינורות פתוחים. במנוע שמתזמן את פתיחת מתזי הדלק לפי לחצי סעפת היניקה, דליפה של אויר היא עניין קריטי. צינורות הואקום הישנים והסדוקים הוחלפו בחדשים, והפעם גם מחוברים לפי התרשים מספר המוסך.

גם הדפיקה בשסתום לא ריגשה אותו. הוא טען שבמנוע הזה בו יש מרימי שסתומים הידראוליים, שמן מנוע באיכות נמוכה יגרום לבעיה בתזמון פתיחת השסתום. הוא החליף את שמן המנוע (עם התוסף) מהמוסך הקודם בשמן באיכות SM בדרגת הצמיגות הנכונה לפי ההנחיות בספר הטיפולים של הרכב, והדפיקה נעלמה. לחלוטין. בלי שום תוסף, ובלי שום שיפוץ ראש מנוע.

יצאתי מהמוסך עם אוטו אחר מזה שהכנסתי. אני לא יודע לומר כמה כוחות סוס מ 225 המקוריים יש בו כיום, אבל אין ספק שהוא מטוס קטן. התאוצה חלקה ויפה, המנוע עובד יפה ועגול, יציב בסל"ד סרק, ועולה בשקיקה למהירויות ששומר רשיונו ירחק מהם.

אין הרבה אנשי מקצוע כאלה בארץ, חשבתי שכדאי לספר על אחד מהם.

נמרוד

פורסם

באמת עושה הרגשה טובה:) לצערי הרבה מוסכנקים הצעירים במיוחד כבר לא משקעים וחושבים על הלקוח הבא. אני מאמין שבעתיד יהיה יותר גרוע. בכל מקרה אני שמח בשבילך

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

פורסם

שמח לשמוע, מכיר את ההרגשה של הלפני ואחרי, כמו שסיפרתי כאן נתקלתי באותה מקצוענות אצל משה זר וההרגשה שאחרי פשוט עושה לך טוב בלב, כל מחיר שיבקש שווה לך לשלם למרות שבד"כ אצל בעלי מקצוע הגונים גם המחיר הגון.

שמחתי לשמוע ושווה לזכור את השם, נשמח אם תוסיף את הטלפון שלו למי שירצה לגזור ולשמור:mm_yeah:

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

שמח שכך נגמר העניין

לצערי הבעיה של מוסכניקים כיום היא דיאגנוזה ופיניש של עבודה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
שמחתי לשמוע ושווה לזכור את השם, נשמח אם תוסיף את הטלפון שלו למי שירצה לגזור ולשמור:mm_yeah:

מצטרף לבקשה, ואם יש בעייה טלפון בפרטי. תודה.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

שמחה לשמוע שמצאת בעל מקצוע מומחה שהעניק לך ולרכב שירות מקצועי ביותר.

קשה למצא אנשי מקצוע שיודעים לאתר תקלה ומעוניינים לעבוד על החלק הפגום ולתקנו, ברוב המקרים זה יסתיים בדיאגנוזה כמו שנאמר לנמרוד.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

שמח לשמוע שהרכב כשיר.

מחכים לראות אותו (ואותך) בשבת.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

יש לי מזל שאני מכונאי ואת רוב העבודה אני עושה בעצמי,לא שאני לגמרי מקצועי,אבל אם אני מפשל אני יכול

לבעוט בעצמי בלי להסתכן בתביעה פלילית.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם
לצערי הבעיה של מוסכניקים כיום היא דיאגנוזה ופיניש של עבודה.

ובמילים פשוטות יותר, לא יודעים להתחיל ולא יודעים לסיים?

:roll::x:?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

עוד מקרה קלאסי של ''עצלות'', בינינו מי לא מכיר את הפרצוף של המכונאי שלפתע רואה בכניסה למוסך שלו, רכב אספנות...

מקרה אחד מיני רבים, המוסכים כיום לא ששים )בלשון המעטה( לטפל ברכבים ישנים שמעסיקים ליפט לזמן בלתי מוגבל,

מפרקים לא תמיד מוצאים חלפים וזמן העבודה ארוך מהרגיל ולעיתים מייגע ביחס למלאי קיים וזמין של חלפים לרכבים

מודרניים. בעלי מקצוע בעיקר במוסכים ובצבעיות רכב מפסידים כסף כאשר הם מטפלים ברכבים ישנים.

TIME IS MONEY

מציאות עגומה וכדאי לאמץ בחום מכונאים שעדיין יכולים להעניק ידע וסבלנות לקשישות שלנו.

נמרוד, מברוק.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

• תוכן חדש...