Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מוכן להמר על גובה המכס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הכוונה "יחפשו כל אחד".וקודם לא חיפשו? לפי מה מעריך המוכס/שמאי את מחיר הרכב? מחירון קראוס ? EBAY ? אני קורא תגובות,ועצות סותרות בפורום,מה שנראה, שאין נוהל מסודר היום ולא היה בעבר.אין לי שמץ של מושג מה יהייה שווי הרכב לצורכי שומת מס,ואין לי יכולת לחזות את העלות הסופית והמכסימלית (להכין את התשלום )לרכב הנ"ל.פניתי במייל למכס,ובתשובה לשאלתי מה גובה המכס,כתבו לי 100% מהערכת שמאי המכס בעת השיחרור.(מי אמר 130% ? ).עקב המצב והאווירה ,צריך גם מזל,עיתוי,

ויכולת נבואית לדעת מתי ליבא רכב,,,,מקווה לטוב :mm_surpri

צביקה הר-נוי

14119

"החיים הם כמו נסיעה על אופניים - אם קל לך מידיי,סימן שאתה בירידה,,," :mm_wink:

פורסם
מה הכוונה "יחפשו כל אחד".וקודם לא חיפשו? לפי מה מעריך המוכס/שמאי את מחיר הרכב? מחירון קראוס ? EBAY ? אני קורא תגובות,ועצות סותרות בפורום,מה שנראה, שאין נוהל מסודר היום ולא היה בעבר.אין לי שמץ של מושג מה יהייה שווי הרכב לצורכי שומת מס,ואין לי יכולת לחזות את העלות הסופית והמכסימלית (להכין את התשלום )לרכב הנ"ל.פניתי במייל למכס,ובתשובה לשאלתי מה גובה המכס,כתבו לי 100% מהערכת שמאי המכס בעת השיחרור.(מי אמר 130% ? ).עקב המצב והאווירה ,צריך גם מזל,עיתוי,

ויכולת נבואית לדעת מתי ליבא רכב,,,,מקווה לטוב :mm_surpri

פה קבור הכלב.בשום מקום בעולם שאדם מיבא רכב ,שום גורם שמתימר להיות מקצועי (חוץ מזלטין)לא יכול להעריך מה גובה השומה שעליו יהיה לשלם.אין שימוש בקריטריונים ברורים וקבועים(כדוגמת מחירון).זה בפני עצמו לא חוקי ובשום פנים ואופן לא יעבור את מבחן בית המשפט.יש עוד אי אלו סעיפים בעיתיים שצפים כרגע בפורום של 9 בעלי רכבים שנמצאים בתהליכי יבוא. העינינים מגובשים עם שמאי בכיר ושני עורכי דין מהשורה הראשונה.זלטין יבלה הרבה בבתי משפט בקרוב.לא המקרה האחרון ולא אלו שלפניו ,שפורסמו לאחרונה לא מהוים עילה לגזילה של המכס מאנשים הגונים שתחביבם בין היתר תורם לשימור התרבות המוטורית בישראל.

פורסם

אין מצב! זאת לא מכונית במצב 2, הג'נטים לא מקוריים וכך גם חלק מגופי התאורה.

לדעתי מרבית המכוניות במצב מושלם בישראל מגיעות ל 2 או 2-, זו לא מושלמת

3+.

אלעד

פורסם
77.500 ש''ח (כולל מע''מ)

לא כולל מע''מ על עלויות המשלוח.

הערכה עפ''י קראוס 2007 מצב 2

בהצלחה.

איך אתה מסוגל לקבוע את מצב הרכב על סמך תמונה אחת?גם 100 תמונות לא מאפשרות לקבוע במדויק דירוג של מצב רכב אספנות.האם בתמונות ניתן לקבוע במדויק את המצב המכני של הרכב?או אפילו מה שמתחבא מתחת "לתחפושת"שנקראת תמונה?

זו בדיוק הבעיה בארץ אנשים לא מיקצועים וללא כלים מספיקים ממהרים לחרוץ גורל ,שיכול לגזול לחובב עשרות אלפי שקלים ללא הצדקה(לצערי גם זלטין חולה במחלה אבל בקרוב "נעזור" לו להבריא)לגופו של עינין על פי התמונה הרכב גם יכול להיות במצב 4

(דגש על יכול).אני מציע לסקרנים שביננו לקרוא את ההקדמה במחירון "קראוס" שם מוסבר באופן מיקצועי כיצד ניקבע דירוג מצבו של רכב אספנות.לשם מתן פרופורציות ,בארץ אין רכבי אספנות במצב 1 או 2 .אני מדבר מניסיון של 9 שנים כמנהל מגרש רכב בארה"ב שהכיל בממוצע 600 כלי רכב ומתוכן כ40 רכבים קלאסיים בכל נקודת זמן.

פורסם
איך אתה מסוגל לקבוע את מצב הרכב על סמך תמונה אחת?גם 100 תמונות לא מאפשרות לקבוע במדויק דירוג של מצב רכב אספנות.האם בתמונות ניתן לקבוע במדויק את המצב המכני של הרכב?או אפילו מה שמתחבא מתחת "לתחפושת"שנקראת תמונה?

זו בדיוק הבעיה בארץ אנשים לא מיקצועים וללא כלים מספיקים ממהרים לחרוץ גורל ,שיכול לגזול לחובב עשרות אלפי שקלים ללא הצדקה(לצערי גם זלטין חולה במחלה אבל בקרוב "נעזור" לו להבריא)לגופו של עינין על פי התמונה הרכב גם יכול להיות במצב 4

(דגש על יכול).אני מציע לסקרנים שביננו לקרוא את ההקדמה במחירון "קראוס" שם מוסבר באופן מיקצועי כיצד ניקבע דירוג מצבו של רכב אספנות.לשם מתן פרופורציות ,בארץ אין רכבי אספנות במצב 1 או 2 .אני מדבר מניסיון של 9 שנים כמנהל מגרש רכב בארה"ב שהכיל בממוצע 600 כלי רכב ומתוכן כ40 רכבים קלאסיים בכל נקודת זמן.

מה שאני כותב אני כותב על סמך נסיוני האישי. אני הכנסתי מוסטנג לארץ במצב 5 (לאחר תחינות ובקשות) כי רצו להעריך אותה כ 4. אם היית אתה רואה אותה היית חושב שהיא בכלל 5+ או 6 אם כי 6 אסור ביבוא. (לפחות כך הוסבר לי ע''י המעריך)

מסכים אתך שעל פי תמונה קשה להעריך לא נכון להעריך ומשום כך גם לא עושים זאת. הרכב מוערך אחרי בדיקה פיזית.

אבל האמן לי ראיתי מספיק מוסטנגים בחיי הקצרים כמו גם תמונות ואני מודיע לך שהרכב פשוט נראה טוב מדי כדי להכנס לקטגוריה 3 מה עוד שחלקים לא מקוריים כמו נאמנות למקור לא נכללים בהערכת המכס. בקראוס יש תיאור מדוייק של כל מצב אבל הקריטריון של המכס שונה במעט. הוא תרגום לעברית (מאוד כללי) של מצבי קראוס ואיננו מתיחס ל''ערך'' האספני של המכונית אלא למצבה הויזואלי.

מצב 3 בקראוס אומר '' (תרגום שלי) מצב טוב מאוד. מכונית במצב מקורי כל המכלולים שמישים או שיפוץ ישן המראה סימני התיישנות. כמו כן יכול להיות גם שיפוץ חובבני טוב. כל המכלולים יציגים וברי הפעלה בפנים ובחוץ ובנוסף שילוב של שיפוץ עשוי טוב ורכיבים שמישים או רכב משופץ חלקית עם כל החלקים הדרושים להשלמת השיפוץ או חלקים חדשים(מלאי חדש ישן) NOS חלקים חדשים שיוצרו לאחרונה עבור דגם שלא מיוצר יותר. NOS=new old stock

על פי ניחושי האישי והתרשמותי מהתמונות בלבד וכפי שכתבתי בתחילת הפוסט אני חושב שהמוכס/מעריך הישראלי יקבע מצב 2

שאומר: (תרגום שלי) משופץ טוב או שילוב של שיפוץ מעולה ורכב אורגינאלי מצויין. כמו גם רכב מקורי המתוחזק בצורה טובה מאוד מאוד ושעליו סימני התיישנות מינימאליים.

תא המנוע +המנוע על חלקיו ורכיביו נראים מצוין

פנים האוטו מאובזר בריפוד משודרג (חבילת פוני)

הצמיגים והגלגלים גם הם נראים במצב טוב (וככאלה שעלו לא מעט כסף)

חוצמיזה בסופו של יום..... מה כדאי יותר? להכין +/- 80 אלף שקל ולהידרש לשלם 60? או ההיפך?

שבת שלום.

פורסם

ועוד משפט אחד אחרון אם יורשה לי....

מעמד ההערכה בנמל אינו שיפוט של המכונית בתחרות או תערוכה.... לא קרוב אפילו.

זוהי בדיקה ויזואלית גרידא. האוטו נראה טוב? שלם הרבה. נראה גרוטאה? שלם פחות.

כשאני עמדתי עם המוכס ו''התחננתי'' לקבל 5 שמעתי ממנו את המשפט הבא: '' בחייך אל תעבוד עלי . אתה שם פה 2000 שקל והאוטו נהיה בונבוניירה.''

לך תסביר להם.

פורסם
ועוד משפט אחד אחרון אם יורשה לי....

מעמד ההערכה בנמל אינו שיפוט של המכונית בתחרות או תערוכה.... לא קרוב אפילו.

זוהי בדיקה ויזואלית גרידא. האוטו נראה טוב? שלם הרבה. נראה גרוטאה? שלם פחות.

כשאני עמדתי עם המוכס ו''התחננתי'' לקבל 5 שמעתי ממנו את המשפט הבא: '' בחייך אל תעבוד עלי . אתה שם פה 2000 שקל והאוטו נהיה בונבוניירה.''

לך תסביר להם.

"מוסטאנג " השאלה היא מאיזה נקודת מבט אתה כותב?במידה ואתה בא כוחו של זלטין ואתה מעריך את הרכב כמוהו על סמך תמונה אתה צודק-הוא ידפוק רמה 2 בלי חשבון. אבל בשביל רמה 2 צריך קריטריונים שקשה לי להאמין שיש לרכב הזה אלה אם בעל הרכב רכש אותו במעל 20000$ (לא קל למצוא מוסטאנג במצב של רמה 2 בארה"ב.השמורות במיוחד חיצונית ומכנית הן במצב 3+- .

פורסם

קובי,

אני אפילו לא יודע מי זה זלטין. באמא'שלי.

ואני רואה שכנראה לא הסברתי את הנקודה ברור מספיק.

לדאבוננו הרב אין קשר בין הערכת הרכב המיובא על ידי מעריך המכס, הבוחן אותו לפי קריטריונים עלומים (כמו שאמרתי נראה טוב- שלם הרבה, נראה רע- שלם מעט) לבין הערכת הרכב ע'יי מומחה אספנות שבמקרה הנכון אפילו יוריד מערכו בגין המצאות רכיבים לא מקוריים וסטיות אחרות מה STOCK .

אני סבור שרכב שנראה טוב כמו הוינטג' בורגונדי הנדון- ימשוך רמה 2 . רכב שנראה רע ימשוך 5 . מתי לאחרונה שמעת על יבוא שהוערך ב 3 או 4 ?

בשמחות.

פורסם
קובי,

אני אפילו לא יודע מי זה זלטין. באמא'שלי.

ואני רואה שכנראה לא הסברתי את הנקודה ברור מספיק.

לדאבוננו הרב אין קשר בין הערכת הרכב המיובא על ידי מעריך המכס, הבוחן אותו לפי קריטריונים עלומים (כמו שאמרתי נראה טוב- שלם הרבה, נראה רע- שלם מעט) לבין הערכת הרכב ע'יי מומחה אספנות שבמקרה הנכון אפילו יוריד מערכו בגין המצאות רכיבים לא מקוריים וסטיות אחרות מה STOCK .

אני סבור שרכב שנראה טוב כמו הוינטג' בורגונדי הנדון- ימשוך רמה 2 . רכב שנראה רע ימשוך 5 . מתי לאחרונה שמעת על יבוא שהוערך ב 3 או 4 ?

בשמחות.

אמנון בלי שום קשרים האוטו שלי הוערך בשלוש וחצי

גיורא

חבר מס 14400

פורסם

תודה למגיבים.אני חייב לומר שבעקבות התגובות,והמצב המעורפל בעקבות הפרשיות האחרונות,יבואני רכב אספנות,שרכבם בדרך,ישלמו את המכס,ולמען יראו ויראו.ואני די מודאג בלשון המעטה מהצפוי במכס.שבת שלום.

צביקה הר-נוי

14119

"החיים הם כמו נסיעה על אופניים - אם קל לך מידיי,סימן שאתה בירידה,,," :mm_wink:

פורסם

גיורא היי

זה יורם. האוטו שלך מבחינתי הוא 1++

אבל זה לא נחשב. כי אני חולה פאסטבק וזה חלום רטוב.

מתי אתה נפרד מהג'נטים הישנים, אלו שרק בגללם קיבלת 3+ :-P

• תוכן חדש...