Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן אחרון אני שומע על חברים שמיבאים רכב ונאלצים לשלם סכומים

גבוהים במאות אחוזים

חבר אחד שילם 15000$ על רכב שעלה 7000$

חבר קרוב יותר נדרש לשלם 8500$ על רכב שעלה 2000$

והשמאי העריך אותו רמה 5 ובמחירון קראוס הוא שווה 2000$

ושאלת השאלות אם המכס החליט לסגור את היבוא

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

• תגובות 517
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לחכות לעשות חרם צרכנים הם ירגעו

אריה ,את כל השאלות יש להפנות לאריה זלטין שמאי ירושלמי שמונה ע"י המכס למעריך בתקוה שהמכסים שהוא תוקע יסגרו את גרעון המדינה,אבל גרמו למספר חברים לחור בחשבון הבנק ולקביעת תור ברבנות.:cry:

פורסם
לחכות לעשות חרם צרכנים הם ירגעו

נכון, במדינה יתפוצצו אם אף אחד לא יביא יותר רכבי אספנות!

אגב, מישהו ניסה ליבא רכב אספנות בתור תשמישי קדושה? על זה אין מס!

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לצערי, גם אני נתקל בלא מעט מקרים דומים...

ככל הנראה כוונת המשורר לנעול את היבוא למספר חודשים/שנים...

וחבל שמישהו דאג להשתין מהמקפצה.

יש פתרון אחד ויחיד להגיש תביעה משפטית עם סימוכין מהמחירון הבינלאומי

בתוספת שמאי שכנגד ועו''ד שירים את הכפפה...

כל עוד העדר ללא רועה, המכס ימשיך לעשוק ולעשוק...

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

אני יודע שאני מתפרץ לדלת פתוחה,אני יודע שבדברי יש קצת פופוליזם אבל אני גם יודע שלגביי הנושא חשוב!

להטלת מכסים ומיסים יש כל מיני מטרות בין אם גבייה לשמה,בין אם הכתבת מדיניות כלשהי ובין אם הגנה על תוצרת עצמית.

שוק האספנות הוא שוק קטן,הוא שוק שאיננו מתחרה ב"תוצרת מקומית",שוק שלא ישפיע על הסביבה,שוק שמטרתו תחביב ותחביב הוא דבר נחוץ במדינה כמו שלנו שהחיים קשים ומתוחים (והם באמת כאלו-רק שאנו לא ממש רואים עד כמה כאלו..).

הטלת מכסים/מיסים מלאים על רכב אספנות (יבוא אישי ולא מסחרי) איננה הוגנת ואיננה במקומה. לא מדובר ברכב שבאמת יכול לשמש את בעליו,לא מדובר בג'יפ יוקרתי של מעלים מיסים או סוחר סמים,לא מדובר במשהו שבאמת יכול להוות מקור להתעשרות (דווקא המצב הנוכחי ומה שנכתב פה בכמה שרשורים מלמד שבשל המיסים הכל כך גבוהים נוצר מעין שוק "עזר" שנמצא היום בחקירות ואולי הביא לעוד החמרה ביחס המכס ברם אני לא מביע דעה בענין זה כי העובדות לא ידועות לי),על מה מדובר באמת? על השוואת המצב למה שקורה בעולם המערבי? זה רע?

נכון,שינוי שיעורי המכס עלול לפגוע בערך הרכבים שלנו,אז מה? זו סיבה לשלם מעל 100% על מחיר הרכב וההובלה,מה? עיוות מתקנים בהשארת העיוות על כנו? מתי נתקן את המצב הנוכחי?

אני מוכן להפסיד 50% מערך 2 רכביי אבל שתיפתח בפני הדרך להגשים גם חלומות אחרים במחיר סביר?

הרי ממילא אנשים דורשים מחירים דימיוניים עבור גרוטאות שמעולם לא טופלו ובחו"ל גורלן היה מר או שהיו נמכרות בדולר וחצי..

הרי ממילא מה שנמכר (בהכללה אבל האמינו לי שאני עוקב היטב אחר שוק הרכב האספני והמודעות השונות) הן מקצת המכוניות שמוצעות למכירה וממילא מה שנמכר,נמכר במחיר נמוך ודומה לזה שהיה קיים גם אם היה יבוא זול של מכוניות. מכוניות במצב יוצא מן הכלל או מכוניות נדירות ומבוקשות יכולות אומנ להימכר במחירים גבוהים אבל רבותיי,מכוניות כאלו יקרות גם בחו"ל.

למה אזרח בריטי או אמריקאי יכול להגשים חלומות ולשלם מיסים בגובה של ארוחה במסעדה ואנחנו צריכים לשלם מיסים בגובה של רכב וחצי?

והנה דוגמה מהחודש האחרון,יש לי רצון עז לרכוש פיאט 132 במצב טוב, הייתי במו"מ עם מישהו מגרמניה שמכר אחת כזו,שמורה ביותר ומיד ראשונה (נמכרה עקב פטירת הבעלים) והיינו יכולים להסתדר סביב ה-2500 יורו,מחיר סביר וריאלי,גם בישראל אין סיבה שרכב כזה יעלה יותר מ-10,000 עד 15,000 ש"ח. עשיתי חשבון שבשל במיסים יעלה הרכב בישראל כ-37,000 ש"ח על הכביש וזאת בהנחה שהמכס יאמין שקניתי את הרכב במחיר הנ"ל ושזה באמת ערכו.

בכל הכבוד,37,000 ש"ח לפיאט 132? גם 17,000 ש"ח זה הרבה ואני אומר זאת כאחד המכורים לרכב זה בארץ...:oops:

פשוט מטורף,אמריקאי אגב היה מקבל עודף מ-100 יורו בעבור המיסים....

אז נמשיך להתנהל בשוק הקטן והיקר להחריד שלנו,נמשיך לרכוש גרוטאות זולות ומקומיות או לשלם ים של כסף בעבור מכוניות נדירות ומשופצות ברמה, בלבנט כמו בלבנט...:sad:

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

שלום,

לדעתי הדרך היחידה לפעול במקרה כזה היא להעלות את הנושא על סדר היום הציבורי (למשהו יש קשרים בערוצי התקשורת) או בעזרתו האדיבה של ח"כ אשר מקורב לנושא. רק ככה יש סיכוי שברשות המיסים יפסיקו להתעמר בכולם... (לא שרמת המיסוי החוקית היא לא התעללות)

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
נכון, במדינה יתפוצצו אם אף אחד לא יביא יותר רכבי אספנות!

אגב, מישהו ניסה ליבא רכב אספנות בתור תשמישי קדושה? על זה אין מס!

צריך לחפש "טנק מצוות" באיביי, איך כותבים טנק מצוות באנגלית??? A meshigene 4 wheeler?

ארז רונן

פורסם

אני

הקול השקט

וכמוני רבים-ששקלו בצורה רצינית מאוד לייבא רכב אספנות (אפילו רכשנו קראוס),מבטלים לאלתר את רעיון היבוא ומעבירים את הנושא לmode של חלום.

כל דבר שיש בו מעט טוב במדינה הזאת-מיד יש 1000 חאאארות שהורסים אותו .

החלום .....................................................................................................................

!Bjw8Hgw!Wk~$(KGrHqQOKi4EsmspPhygBLU163LcYQ~~_3[1].jpg

נותן ולוקח עזרה/חלקים למשפצי

לנד רובר סדרה LAND ROVER SERIES1

1948-1953

יובל 0543975612

פורסם

סבתא ננה סיפרה פעם, על בחור שנעצר בבריכת י-ם בגלל שהשתין בבריכה.

"על מה כל המהומה?" התלונן הבחור, "כולם משתינים בבריכה"

"נכון" אמר לו השוטר. "אבל לא מהמקפצה"

מישהו רוצה לשנות את התקנה 0700-0900? - רן

פורסם

אין קשר בין הגבלת שעות הנסיעה (לה טעמים מובנים וגם תועלת לאספנים שחוסכים כסף רב בביטוח ובאגרות) ולבין שיעור המיסוי השערורייתי על הייבוא (לדעתי אין לו אח ורע בעולם כולו כולל הארצות הכי הכי מפגרות..).

ואם יש קשר אז הוא צריך להיות שדווקא בגלל ההגבלה ומשום שרכב אספנות לא אמור לשמש כרכב יומיומי (ולא אכפת לי שמישהו יאכוף סוף סוף עניין זה בתמורה להורדת שיעורי המיסים) אז לא צריך למסות אותו כמו רכב רגיל!

לגבי מי הוא זה שיעשה זאת,כאן אני מסכים שיהיה קשה מאד למצוא מישהו בעל השפעה שהנושא חשוב לו ושיהיה מוכן לפעול מול המחוקק ורשויות המדינה אבל אני ממילא לא חושב שמשהו באמת ישתנה ואני (כמו רובנו) רק מחליף דעות בפורום.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

מסחטת הכספים,כל מה שקשור באופן ישיר או באופן עקיף למכוניות אופנועים ותחבורה בפרט הוא מסחטת כספים נוראה

ביטוחים,חלפים,דלק,טסטים,דוחות,אגרות,היטלים,יבואנים תאבי בצע,סליחה אם שכחתי משהו

במדינה שבה 350 ימים יבשים בשנה לשלם 4000שח ביטוח קטנוע חבוט זו השערוריה האמיתית

ההגיון של הרשות הוא נוסע בקטנוע אגרה זולה,חלפים זולים,משלם מעט דלק, הבה נגבה ממנו על הביטוח חבילה

אמר כבר מישהו לפני, הציבור מטומטם הציבור משלם מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם

פורסם
אין קשר בין הגבלת שעות הנסיעה (לה טעמים מובנים וגם תועלת לאספנים שחוסכים כסף רב בביטוח ובאגרות) ולבין שיעור המיסוי השערורייתי על הייבוא (לדעתי אין לו אח ורע בעולם כולו כולל הארצות הכי הכי מפגרות..).

ואם יש קשר אז הוא צריך להיות שדווקא בגלל ההגבלה ומשום שרכב אספנות לא אמור לשמש כרכב יומיומי (ולא אכפת לי שמישהו יאכוף סוף סוף עניין זה בתמורה להורדת שיעורי המיסים) אז לא צריך למסות אותו כמו רכב רגיל!

לגבי מי הוא זה שיעשה זאת,כאן אני מסכים שיהיה קשה מאד למצוא מישהו בעל השפעה שהנושא חשוב לו ושיהיה מוכן לפעול מול המחוקק ורשויות המדינה אבל אני ממילא לא חושב שמשהו באמת ישתנה ואני (כמו רובנו) רק מחליף דעות בפורום.

הקשר הדוק יותר מקשר סבתא....(מי שם לב לחידוד?)

כל עוד היה טיפטוף של רכבים, בצינעה, כחוק וללא כיבוס כביסה מלוכלכת בפרהסיה, העניין עבר חלק יחסית!

מרגע שהחל יבוא מסחרי ע"י בעלי אינטרס כספי ובכמויות העניין השתנה!

יכולות להיות כמה סיבות, יכול להיות שלעובדים במכס גדלה כמות העבודה בנושא הרכבים והם ביקשו תמורה

או לצמצם את נפח העבודה.

יכול להיות שהפרשה האחרונה שהתפוצצה גרמה למישהו רצון להכביד רגלו בנושא וליצר "אמירה".

ויכול להיות שמישהו כרגע מנסה לגזור קופון על גב המציאות החדשה.

מי ערב שבדיוק אותם גורמים לא יפעלו בעת נסיון לשנות מצב קיים אחר (שעות העוצר)? - רן

פורסם

לאותו חבר קרוב לא נשאר ברירה

על רכב שנקנה ב 2000 דולר ומחושב רמה 5 ובמחירון קראוס הוא שווה 2000

נוסיף 1700 דולר משלוח

הועבר למכס 21000שח תשלום ראשון לפני בדיקת שמאי

ואחרי בדיקת שמאי נדרש תשלום נוסף של 28000 שח

3700$=14060 שח

14060 כפול 350% מכס שווה 49000 שח

איפה הצדק

לא תשלם אין מכונית לא משחררים

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303