Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

יש לי פאסאט הצ'בק מודל 85, מנוע DL 1.8, אוטומט, קרבורטור פיירברג E2 שממתינה לשיפוץ.

בקרוב הרכב יהיה שנתיים ללא טסט ולכן, כדי להימנע ממעבדה של מכון התקנים, אני צריך להכין אותו למבחן רישוי.

הרכב מניע ונוסע, אבל יש לא מעט בעיות.

אחת הבעיות היא שהצ'וק האוטומט שבור. המעטפת שלו שבורה בקטע שאמור להיות צמוד לדופן של הקרבורטור, יש שם ממש חור, והרכיב מתדלדל באוויר. התוצאה היא שהמנוע לא שומר על טורים ונכבה מייד אחרי ההתנעה, ברגע שמורידים את הרגל מהגז. כרגע מתחתי את הכבל גז, כך שהמנוע עובד בטורים של 2000 סב'/דק' ועכשיו המנוע לא נכבה, אבל זה פתרון זמני בלבד. (המנוע עובד סה"כ בסדר, אבל נראה שדרוש ניקוי לקרבורטור כי לא עובד עגול ב100%)

השאלה שלי היא כזאת:

יש לי גולף MK2, מודל 92, מנוע 1.6, ידני - במצב לא רע שמיועדת לפירוק. מאחר שגם על הקרבורטור שלה כתוב פיירברג E2, הייתי רוצה לדעת האם אני יכול להחליף בין הקרבורטורים או לפחות בין הרכיב של הצ'וק האוטומטי.

חיצונית הקרבורטורים נראים דומיים מאוד, חוץ מכמה שינויים קלים מאוד בחיבורי צינוריות וואקום.

נקודה נוספת, שאני לא יודע האם יש לה חשיבות, היא שעל הקרבורטור של הפאסאט כתוב במקום מסויים בקטן מאוד "7" ואילו באותו מקום בגולף כתוב שם "2". בצילום סימנתי איפה זה.

מצ"ב תמונות של הקרבורטור של הפאסט, לא צילמתי את זה של הגולף כי אני לא מאמין שאפשר לראות הבדלים בתמונות.

תודה על העזרה.

01Sep_0022.jpg

01Sep_0031_0001.jpg

01Sep_0032.jpg

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אילן שלום רב !

לבקשתך בפרטי,להגיב לשאלתך בשרשור , זוהי תגובתי:

מנגנון הצוק השבור, הוא מנגנון וואקום הצוק, והוא לא חיוני, ניתן להתעלם מקיומו, ולהמשיך בנסיעה בלעדיו, מבלי צורך להחליף בקרבורטור של הגולף הנמצא ברשותך, אם כי ניתן להעזר בעתיד בוואקום הצוק של הגולף בעתיד בזמן שיפוץ הקרבורטור הנוכחי.

יש לציין שאין קשר כלל בין תקינותו של הואקום צוק, לבין בעייתך הנוכחית בקרבורטור, והקרבורטור יזדקק לנקוי ושיפוץ בכל מקרה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מה שצביקה לא ירשום לך זה את מה שבאמת צריך לעשות:

אם הרכב לא במצב נסיעה, פרק את הקרבורטור וסע לנתניה. יש שם מקום קטן עם קפה טוב.

בדרך כלל נמצא שם ברנש חביב בשם צביקה.

יש לו כלים ובעיקר את הידע ואת החוש לקחת האת הקרבורטור המקרטע שלך ולהפוך אותו לקצת יותר טוב ממה שהיצרן תכנן.

מומלץ ביותר.

פורסם

צביקה, תודה!

האם העובדה ששני הקורבורטורים הם פיירברג E2 מלמדת שניתן להחליף ביניהם?

(אני מנצל את ההזדמנות לשאול על הדרך איזה מכלולים משותפים נוספים יש לשני כלי רכב האלה?)

פורסם

אילן שלום רב !

הקרבורטור דומה אך לא זהה !

רוב המכללים משותפים ודומים, אך לעתים חיבור כבל הגז שונה, ובעיקר שדגם הפאסאט מסוג סנטנה, הוא דגם נדיר, וזהה כמעט לכל דגמי הפאסט, ואולי גם לגולף 1300 דור 2,אך לא ניתן לאשר או לשלול זאת, מבלי לצרף תמונת הקרבורטור של הגולף שתוצמד לקרבורטור הפאסאט.

במחשבה שנייה הקרבורטורים מאותה משפחה, אך לא בטוח שהם ניתן להחלפה אחד במקום השני .

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

פירבורג 2E2 זאת משפחה של קרבורטורים עם הרבה וריאציות.

שמעתי שלקרבורטור של מנוע 1.8 יש גוף אחר לגמרי מאשר ל-1.6.

פורסם

רק למען שמירה על הסדר הטוב:

זאת סנטנה-

Vw_santana_v_sst.jpg

זאת פסאט 85 האטצבק (5 דלתות):

Vw_passat_b2_2f_v_sst.jpg

אז איזה רכב יש לך?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זו אותה מכונית, למעט תא מטען נפרד בסנטנה.

הסנטנה היתה ניסיון של פולקסווגן לפנות לפלח שוק גבוה יותר מזה של הפאסאט, ולמעשה להפוך למכונית הדגל של החברה.

איבזור המכונית היה עשיר למדי, בייחוד בגרסת ה 1.8 GX וכלל הגה כוח, מזגן מקורי ואיבזור חשמלי כסטנדרט.

בדיעבד, מסתבר שהרעיון לא היה ממש מוצלח, ובשנת 85' אוחדו הדגמים תחת השם פאסאט בלבד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

למרות שאכן מדובר ב"אותה מכונית", הן לא נבדלות רק בתצורה אלא גם בשם הדגם (זה לא "פסאט 4 דלתות" ו"פסאט 5 דלתות" אלא דגם עם שם משלו) ולכן אין כזאת חיה "סנטנה 5 דלתות" (בדיוק כמו שאין וונטו קופה, אין ג'טה קופה ואין בורה קופה, אין אומבולייזר ואין מיציבושי).

לי מהצד נראה חשוב לשמור על דיוק כזה בפורום מקצועי שכזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אוקי, יפה, תודה על ההסברים, ואשמח להסבר עד הסוף:

1. האם לפי מה שאתה אומר לא היה דגם שקראו לו פאסאט סדאן?
  2. האם סנטנה היה השם רשמי של הדגם, או כינוי?
  3. ומה קרה ב-86? השם סנטנה בוטל ואז השם של הדגם הפך לפאסאט סדאן?
  4. ואם כבר אנחנו פה, אז מה רמת ההתאמה המכאנית והקוסמטית בין הסנטנה ואחיה ההצ'בק לבין גולף MK2 או אאודי 80?

אחלה ערב!

פורסם

ד"א, לא תוכל להימנע ממעבדה.

מעבדה עושים אם הרישיון לא היה בתוקף מעל שנה ולא שנתיים.

אם אתה רוצה להשקיע, זרוק את הפירבורג לפח ותקנה קרבורטור של וובר עם צ'וק ידני ובלי כל הווג'רס, שמותאם במיוחד למנוע שלך.

www.fastroadcars.co.uk

פורסם
ד"א, לא תוכל להימנע ממעבדה.

מעבדה עושים אם הרישיון לא היה בתוקף מעל שנה ולא שנתיים.

אם אתה רוצה להשקיע, זרוק את הפירבורג לפח ותקנה קרבורטור של וובר עם צ'וק ידני ובלי כל הווג'רס, שמותאם במיוחד למנוע שלך.

www.fastroadcars.co.uk

1. לא מצאתי באתר הזה קרבורטור מתאים. האם אני לא יודע איך למצוא את זה?
  2. לגבי המעבדה - מה שמטעה אותך הוא שעל גבי טופס הקפאת הרשיון מאחורה רשום שמעבדה עושים אחרי שנה. כשראיתי את זה גם אני נבהלתי, אבל כשהתקשרתי למשרד הרישוי, הבטיחה הפקידה לי שמדובר בשנתיים ולא שנה + הפנתה אותי לאתר האינטרנט שלהם, ובאתר באמת כתוב שנתיים.

• תוכן חדש...