Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנת 1973 הורי קנו פז'ו 404 חדשה. שהינו אז בארה"ב, ולקראת החזרה המתוכננת ארצה הזמינו את האוטו. באותה התקופה היה צריך לעיתים להמתין חודשים ארוכים מיום ההזמנה ועד לקבלת האוטו, ולכן הורי שילמו מראש ,והאוטו היה אמור להמסר עם שובנו לארץ לקראת סוף השנה.

 

רצה הגורל ובאוקטובר פרצה מלחמת יום כיפור ולכן חזרנו לארץ לפני הזמן - ביום הרביעי למלחמה. אבי גויס ישר משדה התעופה, ואמי, אני, אחי ואחותי נסענו לסבא וסבתא ברמת גן. למרות שלא היינו אמורים עדיין לקבל את האוטו, אמי התקשרה לסוכנות לובינסקי לברר אם במקרה האוטו שלנו כבר שוחרר מהמכס. רוב העובדים היו מגויסים, אבל אמרו לנו שאפשר לבוא ולקחת את המכונית.

 

נסעתי עם אמא וסבא לתל אביב. בלובינסקי חיכה האוטו - בדיוק כפי שירד מהאניה. מאחר ועוד לא היה לו רישוי, צבעו לנו במכחול על הפלטה האחורית עליה עתידה להיות מורכבת לוחית הרישוי, מספר זמני. וככה נסענו. הרקע היה שחור והספרות בצבע לבן והמספר התחיל באות "א". שאלתי את אמי היום לגבי המספר הזה. היא זכרה היטב את האירוע, וטענה שבאותה תקופה היבואן לא היה דואג לתהליכי הרישוי אלא הקונה לאחר שכבר קיבל את האוטו.

 

אני מספר את כל זה, כי תמיד חשבתי שאותו מספר זמני היה משהו מתכלה שנעלם עם האוטו ברבות השנים, ושאין לוחית כזו באמת. עד לשבוע שעבר. גיליתי לגמרי במקרה אצל מישהו את הלוחית הזו:

 

30916.jpg

 

 

אינני יודע על איזה אוטו זה היה מורכב, אבל ללא ספק זה פורמט המספר הזמני אותו זכרתי. קצת שיכנועים, והיום תליתי בגאווה את הלוחית על הקיר הישראלי באוסף.

 

אם מישהו יודע עוד פרטים על תהליך הרישוי הזמני, ובעיקר מה פירוש האות "א" - אשמח לדעת.

 

נמרוד

פורסם

א = ארעי

MUSTANG 1964 1/2 (1965)- V8 - 260, THUNDERBIRD TOWN LANDAU 1966 - V8 - 428 , MGB - 1979- 1800CC

חלומות נועדו להתגשם - כיף להגשים חלום .

MustanG

פורסם

בשנות ה- 50 ותחילת שנות ה- 60 בהיותי ילד בקבוץ חניתה , אבא שלי היה אחראי על רכישה והבאת הרכבים החדשים לקיבוץ.

זכור לי היטב שאת המשאיות הוא היה משחרר מהיבואן ללא ארגז, ובמקום היו רושמים לו את אותה לוחית זיהוי עם מכחול (לא ספרות מוטבעות). הלוחית היתה מורכבת מהאות "א" (שפירושה - אירעי)וספרות בצבע לבן על רקע שחור.

ללוחית הנ"ל היה תוקף זמן שאותו אני לא זוכר, ובזמן הזה היה ניתן לנוע ע" מ להתקין לרכב את הארגז היעודי, ולאחר שהרכב עבר תקינה , הוא קיבל את המספר הקבוע. (זה בעצם אותו עקרון של מספר "במבחן" רק שיצרו לוחית רישוי אישי לכל רכב בפני עצמו).

לא זכור לי שזה עבד גם ברכבים פרטיים , אבל אולי?!

צביקה מרגלית

פורסם

תודה על המידע!

 

"א" בהחלט יכול להיות "ארעי", אבל גירסה אחרת ששמעתי זה "אישור" - שזה היה המספר על אישור התנועה הזמני שניתן לרכב.

 

אם כבר עוסקים בלוחיות ישראליות אזוטריות, מה זה:

 

195.jpg

 

הלוחית הוסרה מעגלה חקלאית ישנה, ולמי שלא מצליח לראות, אציין שכתוב "ע 195".

 

במקרה זה "ע" זה כנראה "עגלה", אבל מעולם לא נתקלתי בזה. מישהו מכיר?

 

נמרוד

פורסם

בשנות החמישים / שישים אבא שלי הוציא מכוניות מהנמל. לפני כן היה הולך למשרד הרישוי להוציא רישוי זמני. הוא לא היה משקיען גדול בלוחית הזיהוי והינו רושמים על קרטון את האות א ואת המספר שקיבל. למיטב זיכרוני היה ניתן לקבל אישור ל 24 שעות עד 7 ימים והמחיר היה בהתאם. הרישויון היה דף מפנקס בערך רבע דף 4A ממולא בכתב יד.

שלמה דן גדרון

פורסם

מספרי הרכבים סימלו סימולים שונים יעודיים מספרי צ = צבא ומ - משטרה .

 

ע = עגלה או עבודה , לרכבי עבודה יעודיים (כדוגמת המספר השחור בצמ"ה)

 

להזכירכם כי לאוטובוסים הישנים היתה הקידומת M = מטרופולין

 

לערים היו טרום מספרי הזהיוי התחיליים (2,3,6,7) אותיות שציינו מקום הרכב כ= כרמל , ח- חיפה וכדומה .

 

לרכבים מאזור יהודה ושומרון - היו מספרים עם אותיות זיהוי , ש = שכם , ח = חברון , ג= ג'נין , ר = רמאללה וכדומה.

 

לרכבים בדרום סיני היו אותיות סימון אדס = אזור דרום סיני .

 

לרכבי דרום לבנון = אדל או מאוחר יותר האות ל .

MUSTANG 1964 1/2 (1965)- V8 - 260, THUNDERBIRD TOWN LANDAU 1966 - V8 - 428 , MGB - 1979- 1800CC

חלומות נועדו להתגשם - כיף להגשים חלום .

MustanG

פורסם

אני רואה שאף אחד לא קורא אחורה את הפורום וצריך כמו בליל הסדר לספר מחדש.

 

M זה כמובן "מנדט" ולא מטרופולין - אלו הלוחיות המנדטוריות של אחרי המאורעות ועד לקום המדינה:

 

DSCN2716.jpg

 

 

 

אותיות המחוזות היו :

 

ים - ירושלים

ת - תל אביב

כ - כרמל

ג - גלילי

נ - נגב

 

אותיות אלו צוינו מימין למספר, ה " M" היה משמאלו. למחוזות הערביים היו אותיות מחוז באנגלית, כמו ה "D" שבלוחית מלמעלה שהיתה כנראה משכם.

 

מקום המדינה ועד 1958, הושמטה האות "M" , נותרו אותיות המחוז, ונוספו "מ" משטרה, "צ" צבא, "א" שזה כנראה "ארעי" אם כי צריך תימוך להשערה, "ע" זה כנראה "עגלה".

 

מ1958 ועד 1971 לוחיות כתומות עם ספרת מחוז במקום האות. 2,3 - תל אביב, 6 ואח"כ 9 ירושלים ודרום, 7 ואח"כ 8 - חיפה, 5 - ממשלתי.

 

מ 1971 לוחיות צהובות.

 

 

דוגמאות לנ"ל:

 

zisrael4871.jpg

 

 

מ 1967, לשטחים תחת שלטון ישראל היו לוחיות כחולות עם אותיות מחוז בצבעים שונים: "ב" בית לחם, "ח" חברון, "ר" רמאללה, "ע" עזה, "פ" רפיח.

 

zter1.jpg

 

zter2.jpg

 

צפון סיני: לוחית שחורה עם ספרות לבנות

 

znorthsinai.jpg

 

דרום סיני: לוחית אד"ס יחודית

 

(אין לי לצערי)

 

מ 1976 אזור דרום לבנון: לוחית צהובה עם האות "ק" (לוחיות הגדר הטובה).

אח"כ לוחית לבנה עם ספרות אדומות או שחורות ופחית שנה מוצמדת.

 

zlebanonblack.jpg

 

zlebanonred.jpg

 

נסיון שימוש בלוחיות " free Lebanon " - אינני יודע אם הוכנס לשימוש בפיעל.

 

zfreelebanon.jpg

 

ממשלתי: תקופה מסוימת לוחיות כחולות, אח"כ ספרה פותחת 5, אח"כ ספרות מסיימות 77.

 

 

לצמ"ה היה ונותר לוחית שחורה עם ספרות לבנות ללא כל אות.

 

 

וזה על רגל אחת.

 

נמרוד

פורסם

נמרוד, ספרות המחוז לא המשיכו עד סוף השיבעים ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

משנת 1980 הרישוי הפך לשבע ספרות כששתי האחרונות הן שנת היצור והראשונה ספרת מחוז. ספרות המחוז המשיכו עד 1983 כולל. משנת 1984 הרישוי הפך למספור ארצי. משנת 1990 שתי הספרות האחרונות ציינו יבואן ולא שנת יצור.

 

נמרוד

×
×
  • תוכן חדש...