Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, השאלה בכותרת אבל אני אפרט קצת.

אני בהליכי חיפוש של אופל GT, המנוע המקורי הוא 1900CIH 8V.

מאחר והמנועים מיושנים וקצת מתחיל להיות בעייתי למצוע חלקי חילוף ספציפיים,שידרוג מאוד פופולארי הוא להתקין מנוע 2000 DOHC 16V.

המנועים האלה מאושרים בחו"ל ונרשמים ברשיונות בלי שום בעיה.

השאלה שלי היא, כאשר יפתחו בארץ את קראוס, יחפשו את הדגם ולא ימצאו (כי מעולם לא הייתה אופל GT עם מנוע 2000) וכאן נכנסת השאלה, האם יש איזה בעיה?

ורק למען ההרגשה הטובה, קבלו תמונה:

opelgt_corner.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אבל אני לא יכול להוכיח כזה דבר, הנפח המקורי הוא 1900.

פורסם

מישהוא עם נסיון אחר? (לא שאני חו"ח לא מאמין לך אריה, פשוט אולי יש מישהוא עם נסיון אחר?)

פורסם

למרבה הצער, אופל לא שידרגו את יחידות ההנעה של GT לאורך כל חייהן. זו ההזדמנות שלך לתקן עוול הסטורי :wink:

מנוע 1.9 מוזרק של קדט C ראלי(105 כ"ס) עם תיבת הלוכים בת חמש מהירויות שהיתה אופציה מקורית לדגם זה יעשו רק טוב ל-GT החביבה.

מאידך, אתה יכול גם לייבא קדט C ראלי או GTE ולהיות אפילו יותר יחודי, מאחר ודגמים אלו מעולם לא יובאו ארצה והקופה שכן הגיעה צוידה ב-1.2S החלוש.

במקרה ה'גרוע', תמיד אתה יכול ללכת על מקור ההשראה של ה-GT, הקורבט...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

1.עיצוב ה GT נחשף לראשונה כ"תרגיל עיצובי" של אופל (למרות שהמעצב עצמו הוא איש GM) בשנת 65 כך שאני לא ממש בטוח מי הביצה ומי התרנגולת אבל אם נתייחס למסורת של GM לחמוס ולשדוד את התרנגולת מטילת ביצי הזהב שנקראת אופל, אני בכלל לא אתפלא אם העיצוב המקורי הוא של אופל ולא של שברולט.

2.במקרה הגרוע, אני מיבא סטנדרטית ובשעת הצורך, משתיל את מנוע ה C20XE ששוכב אצלי במחסן.

3. למרות העצה הנחמדה, אין מצב שמישהוא ימצא קורווט בבעלותי, פשוט לא הטעם שלי .

4. רק למען ההבהרה, למרות אהבתי לשיפורים, אני לא מחפש בכח להכניס את המנוע הנ"ל ל GT, פשוט מצאתי כבר 3 רכבים, שלושתם במצב יפה, שלושתם במחיר שפוי ושלושתם עם המנוע 16V. זאת פשוט השתלה מאוד מאוד פופולארית וברגע שמתחילות הבעיות עם יחידת הכח המיושנת, פשוט מרעננים את הרכב עם יחידת כח מודרנית, אמינה, חזקה ונעימה יותר.

פורסם

לגבי קראוס? שוב מאיפה להם לדעת איזה מנוע זה? ממה שזכור לי מכמה אנשים שאני מכיר שייבאו מעולם לא בדקו נפחי מנוע בצורה דקדקנית. המכניקה לא נבחנת לעומק לרוב.

אתה תגיד להם שזה 1900 ושיוכיחו אחרת, אני מתאר לעצמי שאם תתעקש שזה המנוע המקורי לא יתווכחו.

הבעיה תתחיל בעמדה 1 ששם אני כבר לא דואג שתצליח להעביר את זה. כיוון שההבדל היחיד מבחינתם זה מספרי מנוע.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

אני לא רואה בעיה

בעיקר אם המספר מנוע מופיע בטיטל

אצלי לא בדקו כלום, לקחו מספר מנוע ודגם והכניסו ברשיון

לא חסרים אנשים עם ביג בלוק.

אני מניח שזה עניין של על מי אתה נופל

בכל מקרה, במכס בישראל לא פותחים מכסה מנוע בכלל

הבעיה היחידה שיכולה להיות זה בעמדה 1, ואני לא הייתי דואג, זה ממש לא מאיים.

פורסם

לדעתי, כמו A+J, אם המספר (עזוב נפח) רשום ברשיון בארה"ב/גרמניה. המספר ירשם ברשיון בארץ.

הדגם לעומת זאת יכול להיות בעייתי, כי ככל הנראה תידרש להמציא אישור מ-UMI או משהו דומה.

משכנתא זה קל

פורסם

הבעיה היא לא במכס, ואפילו לא בעמדה מס1. אני נידרשתי פעמים בעבר להמציא הוכחה לנפח המנוע שעליו הצהרתי בבקשה לרשיון יבוא. שם עשויה לצוץ הבעיה.- ברשיון היבוא. יש מי שבודק את הנתונים של הבקשה לרשיון יבוא.

אריה

פורסם

מי יכול לדעת שיש באוטו מנוע 2000 ?

רק אתה יודע...

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
הבעיה היא לא במכס, ואפילו לא בעמדה מס1. אני נידרשתי פעמים בעבר להמציא הוכחה לנפח המנוע שעליו הצהרתי בבקשה לרשיון יבוא. שם עשויה לצוץ הבעיה.- ברשיון היבוא. יש מי שבודק את הנתונים של הבקשה לרשיון יבוא.

אריה

ברשיון יבוא שלי לא ביקשו בכלל קשר למנוע

אפילו בעמדה 1 לא ידעו את הנפח

הלכו לבדוק במחשב לפי חישוב שעשו על פי מדבקה שציינה מספרים בקוב

פורסם

היו כאן הרבה דעות, תזהר - זה עלול להיות מסובך.

אני ייבאתי את הפורשה לפני כ 3 שנים (בתקופת חגאי למי שמכיר), יכול להיות שדברים השתנו מאז ויכול להיות שלא.

חגאי (אחראי תקינה במשרד התחבורה) דרש מסמך מקורי שמצהיר על נפח המנוע ובדק את זה מול הספרים שלו, והיו לו!

אח"כ, לפני עמדה מספר 1 היתה בדיקת תקינה, גם היא אצל חגאי, ששם הוא בדק שוב שכל מה שמוצהר ונכון אכן נמצא ברכב.

יכול להיות שאם מס' המנוע הוא של 1900, למרות שהמנוע אחר, שזה יעבור חלק. מהנסיון שלי, אם המספר מנוע לא תואם את סדרת הייצור של הרכב יהיהו בעיות. איך יוצאים מזה אחרי שעלו על זה, אין לי מושג ולא הייתי רוצה שיהיה לי.

אני לא הייתי מסתבך עם מנוע שלא מסדרת הייצור של הרכב. תביא משהו סטנדרטי ששביע את רצון הפקידים, תעבור תקינה ורישוי, אחרי זה תעשה מה שאתה רוצה.

• תוכן חדש...