Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יחד עם ה - AUDI GT CUOPE שקניתי לפני שנתיים וחצי, קבלתי בירושה גם רעידות חזקות בתחילת נסיעה והילוך שלישי קופץ בהאצה חזקה ולעיתים אף במהירות קבועה. מאחר והמוסכים שאיתם עבדתי לא ששו לבזבז את זמנם על איבחון ואיתור התקלה נאלצתי לחיות עם התופעות ולהתרגל אליהן. לאחרונה נשחקו השיניים מידית ההנדברקס והרעידות בתחילת נסיעה גברו והחלטתי למצוא בעל מקצוע שיקח על עצמו את המשימה. תוך כדי קריאת הודעות הפורום נתקלתי בהודעותיו של בני ל. והתרשמתי ממקצועיותו. מיד בשיחת הטלפון הראשונה עם בני, לאחר שתארתי את תופעת הרעידות וקפיצת ההילוך העלה בני השערה שמדובר בבעיה ב"הילוך הישיר" (אני מניח שפרטים טכניים על מהות הבעיה ודרך תיקונה יוסיף בני מייד כשיראה את השרשור) הבחנה שבדיעבד התגלתה כנכונה. כמובן שבני תיקן את הליקויים והיום החזרתי את ה-AUDI מבני כשהחיוך לא מש מעל פני.

בטח תשאלו את עצמכם מה קשורה הכותרת לסיפור, ובכן לאחר שבועיים שה-AUDI שכבה אצל בני הרמתי אליו טלפון להתעניין איך מתקדמת העבודה ותשובתו הייתה ששבוע הוא לא הרגיש טוב ושבוע לאחר מיכן רעייתו לא הרגישה טוב ולכן הוא עדיין לא נגע ברכב. הרמתי גבה ושאלתי בעקיצה "שמע, אם הסיפור קצת גדול עליך או לא מתאים לך, לא קרה כלום, אקח את הרכב חזרה ונשאר ידידים" ואז קבלתי את משפט המפתח " אין הרבה מוסכים שיסכימו לעשות עבורך עבודה כזאת, רק אידיוט יקח על עצמו את העבודה" ואני שואל, למה בדיוק התכוון בני? :-)

בני, אשמח אם תוסיף תגובה שתתאר את הליקויים שאבחנת ודרך תיקונם.

ושוב תודה מקרב לב,

ארז רונן

ארז רונן

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בני , אידיוט שכמוך ,

למה אין עוד כמה אידיוטים כאלה ? :-)

כל הכבוד לך .

לא נראה לי שיש עבודה או תקלה ש"גדולה עליך " .

כיפק , היי

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
בני , אידיוט שכמוך ,

למה אין עוד כמה אידיוטים כאלה ? :-)

כל הכבוד לך .

לא נראה לי שיש עבודה או תקלה ש"גדולה עליך " .

כיפק , היי

דרור .

יש. קוראים לזה תקלה לא מכאנית ברכב.

אני מניח שיש אנשים מכל צידי המטבע, מרוצים ומאוכזבים.

בכל מקרה, אני לא הצלחתי להבין מה הקשר של האוטו הזה לאספנות

דבר נוסף, מוסך שלא מוכן לקבל עבודה על רכב הוא מוסך דפוק, אין דבר כזה מוסך שיש לו מספיק עבודה ובטח שלא מספיק כסף.

עד כה לא נתקלתי באחד שאמר "לא" מוחלט, אלא רק כאלו שאמרו שזה יקח זמן.

עם כל הכבוד לבני ולמחלה, לאוטו שלך לקח שבועיים עד שסידרו לו תקלה שהגדרתך אליה היא "בהילוך הישיר"

פורסם
...בכל מקרה, אני לא הצלחתי להבין מה הקשר של האוטו הזה לאספנות

דבר נוסף, מוסך שלא מוכן לקבל עבודה על רכב הוא מוסך דפוק, אין דבר כזה מוסך שיש לו מספיק עבודה ובטח שלא מספיק כסף.

עם כל הכבוד לבני ולמחלה, לאוטו שלך לקח שבועיים עד שסידרו לו תקלה שהגדרתך אליה היא "בהילוך הישיר"

לא אספנות, אבל בדרך לשם

סוף סוף יוצא לי זמן לעבוד על ה XT הישנה.

השמשה הקדמית סדוקה והבאתי שמשה תחליפית

השאלה שלי, עם איזה כלי להוציא את הגומיה החיצונית, איך אני אמור לעשות את זה, איך אחר כך אני מנתק את השמשה, וכדי להחזיר אותה למקום, ושלא יהיו נזילות, מה התהליך

תודה.

ממש כמו הקשר של ההודעה שלך לפורום אספנות...

ולעיניין, בעל מוסך מעדיף לשחרר כמה שיותר מהר את הליפט או המקום שרכב שממתין לחלק מסויים תופס. מאחר וב AUDI שלי המנוע הוחלף למנוע של קורדו שעבר הסבה להזרקת דלק ממוחשבת, הגיר האוטומט עבר הסבה לגיר ידני של פאסאט ובעלי המוסך לא עברו הסבה לכלום, הם העדיפו לתקן מאזדות וסובארו ולא לפרק לי גיר, לחפש מייסב שקודמיי שכחו להתקין, למצוא גלגל תנופה מתאים, למצוא מצמד מתאים וכן הלאה וכן הלאה. לפרק זה קל אבל למצוא את הבעיה ואת החלקים זה יותר קשה.

בני ל. הסכים ועל זה אני מפרגן לו.

ארז

ארז רונן

פורסם

מסכים עם ארז.

אבי, מכונאי רכב מזה עשרות שנים נוהג לומר ש...המכונאים בימנו לא מתקנים. הם מחליפי חלקים.

למי יש סבלנות או זמן לאתר תקלה במדויק..., לתקן, לשפץ.

תן לנו מאזדה 3, נחליף חלק בחדש, ניזרוק את הישן, וסע לשלום.

ככה זה בעידן שלנו. ושלא תבין לא נכון. אני לא מלין על כך. זמן הוא כסף, דברים מישתנים, ומי שלא מישתנה איתם עף החוצה.

אלא...שעלינו האספנים זה מקשה את החים.

כך למשל, שינה המקצוע שניקרא פחח רכב את פניו. בעוד שפעם כמעט שלא החליפו חלקי פח. פשוט כי אל היו. פחחים היו מרקעים, ממלאים בעופרת, מלטשים. למעשה רב העבודה שעושים פחחים כיום היא להחליף חלקים. ושוב, זה הדבר הנכון לעשות בעידן שלנו, אלא שעלנו, האספנים זה מקשה.

לפיכך,הכותרת שנתן ארז "מי המשוגע.." נכונה ומשקפת את המציאות וקשורה מאד מאד לעניננו.

כל הכבוד לבני

אריה

• אחראי פורום
פורסם

אבי, מכונאי רכב מזה עשרות שנים נוהג לומר ש...המכונאים בימנו לא מתקנים. הם מחליפי חלקים.

בדיוק!

אתה יודע איזה תגובות אידיוטיות אני מקבל ממוסכניקים כשהם רואים את האוטו שלי?

חלקם העיפו אותי עוד לפני שיצאתי ממנו (אמיתי לגמרי).

גם על עבודות כ"כ פשוטות מבחינתם, הם בכלל לא היו מוכנים לשמוע. עבודות שנאלצתי (ואיכשהו הצלחתי) לבצע לבד בסוף.

הרי הרבה יותר קל להחליף רפידות בפונטו מאשר ממש להזיז את התחת ולנסות לחבר כבל גז באלפא סוד :?

אז בני שייך לאלה שלא מפחדים מכלום ולצערי יש אולי עוד 2-3 בארץ שמקבלים אותי בברכה,

במקרים כאלה גם שבועיים זה לא ביג דיל.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

שלום.

מיכיון שהאודי של ארז עברה הסבה ממנוע אודי רגיל וגיר אוטומטי למנוע קורדו וגיר פאסט

הרכב נהיה מיוחד לטיפול.

מוסך רגיל לא יכול להרשות לעצמו להפסיד ימי עבודה ושעות ליפט כדאי לטפל ברכב כזה.

בנוסף לצערי 95% מהמכונאים היום לא יודעים מכונאות!!!

הם יודעים להחליף מיכלולים בזמן המהיר ביותר ובצורה החפפניקית ביותר כלומר בעל המוסך רוצה לראות את הטמבון האחורי של הרכב אחרי קבלת הכסף והמקצוע לא חשוב!!!

הרבה יקפצו על מה שכתבתי אבל זו דעתי אם נסיון רב שנים בדיוק כמו שציין אריוס.

לפעמים יש תקלות ברכב שניגרמות ממכונאים חמורים שמאוד קשה לעלות עליהם ולפתור את הבעיה.

זה כמו להוציא שערה מהתחת אם כפפה של אגרוף, ולמה אני מיתכון?

כאשר שוחחתי אם ארז מיד היתה לי הרגשה שאיזה חמור הקורא לעצמו מכונאי עשה שטויות ואחרי שבחנתי את הרכב היסתבר שצדקתי.

אחרי פרוק הגיר אני מציין שהוא לא רק חמור אלה מטומטם הכוונה לבחור שהרכיב את הגיר לפני.

ברכבים הישנים ההילוך ישיר חודר למרכז גלגל התנופה ובמרכז גלגל התנופה חייב להיות או בוקסה או מיסב שממרכז את ההילוך ישיר.

במכוניות החדשות יותר בדרך כלל ההילוך ישיר כתום ואין בוקס או מיסב אבל אז הגיר מתוכנן אם מיסבים בצורה שונה שפותרת את בעית הרעידות. אצל ארז באודי הרכיבו את העסק בלי בוקסה ומהיום הראשון כבר ניגרם נזק לגיר ולמצמד וגרם לרעידות בזינוק .

נעלצתי ליצר בוקסה אצל חרט ולתקן את הנזק בזנב גל הארכובה.

לאחר מכן היתה בעיה בהסגת מצמד מתאים איכותי , לסיכום נכון להיום הרכב נוסע כמו שצריך.

כדאי לטפל בבעיות מסוג זה

א' צריך לאהוב את המקצוע

ב' צריך שריטה כדאי להכנס להרפתקאות כאלה

ג' צריך זמן וסבלנות לתיקון רכבים כאלה.

ד' צריך לדעת מכונאות רכב ולהחליף מיכלולים אצלי זה לא מכונאי

בברכה בני ל

מצורפים תמונות של הבוקסה החדשה.

CIMG9321.JPG

CIMG9322.JPG

CIMG9323.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

"כדאי לטפל בבעיות מסוג זה

א' צריך לאהוב את המקצוע

ב' צריך שריטה כדאי להכנס להרפתקאות כאלה

ג' צריך זמן וסבלנות לתיקון רכבים כאלה.

ד' צריך לדעת מכונאות רכב ולהחליף מיכלולים אצלי זה לא מכונאי "

כל מילה בסלע !!!!!!!

אין עליך בני .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

כל הכבוד בני.

אני בהמלצת הפורום (לא אספנות אלא הכללי) הלכתי למוסך מסויים בתלפיות, סה"כ הייתי צריך אישור רכב מיושן לטסט, הליך פשוט, אם ירשו לי אני אפרסם את שם המוסך, השיחה ביננו היתה כזאת:

אני:"שלום, אתם נותנים אישור רכב מיושן?"

בעל המוסך:"כן... אבל אם אני מוצא תקלה אני לא מאשר לך עד שתתקן"

אני:"אין שום בעיה, להכניס את האוטו?"

בעל המוסך:"איזה רכב זה?"

אני:"רנו 5"

בעל המוסך:"מודל 82 83?"

אני:"לא, 87"

בשלב זה יצאתי מהמוסך אל עבר הרכב שחנה בחוץ במטרה להביאו, בעל המוסך יצא קצת אחרי והבחין שמודבר ברנו 5 GT טורבו ונסוג.

בעל המוסך:"לא לא אין לי ליפט מתאים לאוטו הזה, לא יכול לעזור לך"

אני: "אתה בטוח? כי אולי אפשר ג'ק או משהו? הרכב באמת לא נמוך אל תדאג"

בעל המוסך:"לא לא, להתראות"

תבינו לא ביקשתי שום דבר מיוחד, רק אישור רכב מיושן שיגזול מזמנו אולי 15 דקות, ובכלל לא צריך ליפט, הוא ניפנף אותי בצורה גסה.

לאחר מכן ניגשתי למוסך חדש בתלפיות, בשם "מוסך הטסט", בעל המוסך והפועלים חבר'ה די צעירים, התלהבו מהרכב ומהמצב שלו, נתנו לי שירות מעולה ואישור רכב מיושן, שלחתי למוסך הזה כבר 6 רכבים עם תקלות רציניות, ה6 האלו ישלחו את החברים שלהם, כל פעם שאני באיזור אני דואג לראות שהעסק אצלו זז.

אז חבר'ה נכון שאומרים שאין כמו המוסכניקים של פעם, אבל יש תקווה, ניתן לראות מהמקרה הזה שדווקא מוסך עם מכונאי וותיק ניפנף אותי, לעומת זאת מכונאי צעיר עם צוות צעיר גילה יחס יותר טוב.

פורסם

רונן, אני לא מבין אותך :shock:

לרכב כזה מיוחד לא יכולת למצוא מכונאי טוב?

אז חסכת כמה שקלים :-P

(למי שלא מכיר את דר' בני לוי, זה היה בצחוק בני מכונאי מ ע ו ל ה ! )

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

קשה להאשים בעלי מוסכים שלא מסכימים לטפל ברכבי אספנות ו\או מכוניות מיוחדות.

אחרי הכל, מוסך הינו עסק כלכלי שאמור לעשות שיקול עיסקי קר של מה עדיף ומשתלם לו.

אני מניח שלמוסך קרסו מורשה שיודע לבצע החלפת רצועת טיימינג לרנו קליאו 172 או לטפל במנוע DCI לא אמורה להיות בעייה לטפל ברנו 5 GT טורבו שהינה מכונית פשוטה מאד - פשוט, המהקליאו או מהמגאן הוא ירוויח הרבה יותר כסף, ובסיכומו של חודש, הוא לא יילך לבנק עם כבוד אלא עם מזומנים..:-)

אותו כנ"ל לגבי פחחים שמעדיפים לתקן תאונות במקום לשקם מכוניות רקובות - אחוזי הרווח לא דומים כלל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, בדברים מורכבים אני יכול להבין, אבל אישור רכב מיושן זה הליך פשוט שלא לוקח זמן או ליפט.

אני דווקא יצאתי מהעניין מאוד מעודד שצעירים לא נרתעים וצמאים לעבודה, לעומת זאת מכונאי וותיק שכנראה "שבע" ללא תודעת שירות או רצון לספק לקוחות.

פורסם
רונן, אני לא מבין אותך :shock:

לרכב כזה מיוחד לא יכולת למצוא מכונאי טוב?

אז חסכת כמה שקלים :-P...

אתה לא יודע כמה אתה צודק, אחרי שחצי AUDI היתה מפורקת על השולחן של בני וקבלתי הבטחות מכאן עד הודעה חדשה שהכל הורכב כהלכה והרכב במצב מ ע ו ל ה - מ ג ע י ל , כמו החיקוי של אברי גלעד בארץ נהדרת, נגשתי היום בבטחון יתר למבחן הרישוי ו......נכשלתי. כוסוחתו בני, לא יכולת לנגב את האבק מלוחית הרישוי הקידמית? ידעתי, עולה בזול עולה ביוקר. הייתי צריך להטריד את מיקי, רב הבוחן, שינגב את האבק מהלוחית ויאשר שהרכב כשיר עד למבחן הבא. תתבייש לך, בני, פויה.

ארז רונן

• תוכן חדש...