Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ולחובבי האספנות בפרט

לפי הדיווחים שקראתי (לצער כולנו) החוק יוצא לדרך ב 1-1-2010

רעיון שעלה לי הוא למה שמועדון החמש וקבוצה של חברים חובבי אספנות לא יפנו למדינה

בבקשה על מנת לשמור על רכבי האספנות במדינה ופיתוח הנושא בארץ .

שכל בעל רכב המבקש לגרוט את רכבו ישלח בקשה גם למשרד התחבורה וגם למועדון החמש .

או שמשרד התחבורה ישלח בקשה למועדון החמש , מועדון החמש יפרסם בפורום על בסיס שבועי על הרכבים המבקשים לגרוט אותם בשבוע . ויהיה אפשרות למועדון או למי מאנשי המועדון תוך שבוע לרכוב את הרכב הנ"ל מבעל הרכב לפני הגריטה בפועל .

במידה ותוך שבוע לא יהיה דורש לרכב - יופעל תהליך הגריטה .

זאת שיטה מבורכת וטובה לפי דעתי על שתי הצדדים - גם למדינה הרוצה להפטר מרכבים ישנים ו"גרוטאות" וגם לחובבי האספנות שתיהיה להם זכות לשמור על הרכבים הללו .

בברכת

יום טוב

מינימן

חתימתי עברה על כללי הפורום ולכן נערכה.

פורסם

:roflmao::lol::biggrin2::hihi:

הצחקת אותי גם ככה משרד התחבורה לא מתפקד ואתה רוצה להוסיף להם עבודה?

הסיכוי לדבר כזה שווה לסיכוי לשלום עולמי....

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם
שלום לכולם

ולחובבי האספנות בפרט

לפי הדיווחים שקראתי (לצער כולנו) החוק יוצא לדרך ב 1-1-2010

רעיון שעלה לי הוא למה שמועדון החמש וקבוצה של חברים חובבי אספנות לא יפנו למדינה

בבקשה על מנת לשמור על רכבי האספנות במדינה ופיתוח הנושא בארץ .

שכל בעל רכב המבקש לגרוט את רכבו ישלח בקשה גם למשרד התחבורה וגם למועדון החמש .

או שמשרד התחבורה ישלח בקשה למועדון החמש , מועדון החמש יפרסם בפורום על בסיס שבועי על הרכבים המבקשים לגרוט אותם בשבוע . ויהיה אפשרות למועדון או למי מאנשי המועדון תוך שבוע לרכוב את הרכב הנ"ל מבעל הרכב לפני הגריטה בפועל .

במידה ותוך שבוע לא יהיה דורש לרכב - יופעל תהליך הגריטה .

זאת שיטה מבורכת וטובה לפי דעתי על שתי הצדדים - גם למדינה הרוצה להפטר מרכבים ישנים ו"גרוטאות" וגם לחובבי האספנות שתיהיה להם זכות לשמור על הרכבים הללו .

בברכת

יום טוב

מינימן

מועדון החמש צריך במקרה הזה לשתוק(למרות שעשייתו והשגיו למען האספנים הם חסרי תקדים בחשיבותם!!! )ומגיע לו על כך כל הקרדיט והתודה האפשריים.

הרעיון שלך לשמר רכבים במקום לגרוט אותם עלול..להדליק נורה אדומה אצל מישהו שם למעלה,שיתחיל לא עלינו לחשב מה עומד לעלות כאספנות על הכביש ב4 השנים הקרובות..

ואז שכרך יהיה בהפסדך,כי אף משרד ממשלתי לא יכול לראות מישהו למטה מדלת העם נהנה..במקרה זה מרכב אספנות.

לכן כמה שיותר שקט,כמה שיותר לאסוף סחורה בשקט ייטיב עם האספנים,כל רעש ורעיונות כאלו יעירו מתים משנתם.

תחשבו על זה.

פורסם

אני לא יודע עד כמה הרעיון ישים. תחשוב על זה שמדובר על רכבים בני 20 שנה, כלומר יעברו עוד 10 שנים עד שהם יהיו רכבי אספנות. כאחד שנכנס הרבה לאתר YAD2 (סתם מתוך סקרנות) יש שם הרבה מאוד רכבים 'אפורים' (סוויפטים, אונו, DL, פיאסטות וכו') שלא נמכרים במשך הרבה זמן. נכון שלכל רכב יש קהל מעריצים אבל קשה לי להאמין שאספן ירכוש רכב בכמה אלפי שקלים בשביל להמתין עם שיפוצו כעשור. מעבר לכך, רכבים שגילם עובר את ה- 25 שנה מתחילים להתפרסם כרכבים "שעוד X שנים אספנות" כך שבעליהם כנראה מודעים לאפשרות למכור אותם לאספנים בארץ.

כמי שמברך על הפעילות הרבה שנעשית על ידי מועדוני הרכב בישראל לשימור התרבות המוטורית אני חושב שיש תחומים אחרים שבהם צריך להתמקד (וזו רק דעתי) כמו למשל הקלות במיסים לרכבי אספנות מיובאים ופתיחת שווקים נוספים לאפשרות לייבוא לישראל (תתפלאו כמה אוצרות אפשר למצוא אצל שכנינו בירדן ואפילו ביהודה ושומרון).

פולקסוואגן חיפושית - איכות גרמנית בהישג ידך :lol:

CAR4 - פשוט לבחור את הרכב הבא שלך

פורסם
אני לא יודע עד כמה הרעיון ישים. תחשוב על זה שמדובר על רכבים בני 20 שנה, כלומר יעברו עוד 10 שנים עד שהם יהיו רכבי אספנות. כאחד שנכנס הרבה לאתר YAD2 (סתם מתוך סקרנות) יש שם הרבה מאוד רכבים 'אפורים' (סוויפטים, אונו, DL, פיאסטות וכו') שלא נמכרים במשך הרבה זמן. נכון שלכל רכב יש קהל מעריצים אבל קשה לי להאמין שאספן ירכוש רכב בכמה אלפי שקלים בשביל להמתין עם שיפוצו כעשור. מעבר לכך, רכבים שגילם עובר את ה- 25 שנה מתחילים להתפרסם כרכבים "שעוד X שנים אספנות" כך שבעליהם כנראה מודעים לאפשרות למכור אותם לאספנים בארץ.

כמי שמברך על הפעילות הרבה שנעשית על ידי מועדוני הרכב בישראל לשימור התרבות המוטורית אני חושב שיש תחומים אחרים שבהם צריך להתמקד (וזו רק דעתי) כמו למשל הקלות במיסים לרכבי אספנות מיובאים ופתיחת שווקים נוספים לאפשרות לייבוא לישראל (תתפלאו כמה אוצרות אפשר למצוא אצל שכנינו בירדן ואפילו ביהודה ושומרון).

אחחח אם רק היה אפשר להכנס לשכם, היתי מביא משם את האופל רקורד שאני מחפש זה שנים. בתקווה שלא נלקחה לגריסה...

HYUNDAI GETS 1400 2008

פורסם

בתור אחד, שחובב רכבים משנות ה-80, אני יכול להעיד, שגם אם תפרסם פה כל שניה משהו, שבעוד יומיים יילך לגריטה- אף אחד לא יקח שום דבר. אנשים טובים רק בלדבר, ולבכות אחר-כך "אוי, חבל, רכב נדיר הלך- למה לא הצילו אותו?!" ! ולעשות את זה בעצמם- נאדה! תאמין לי, אני יודע בדיוק, על מה אני מדבר! ועוד בסכומים של 3000 אלף?!? -אפילו אני לא אקח שום דבר בכאלה סכומים, יש גבול ליכולת שלי לבזבז כסף, ויותר גרוע- יש גבול למה לבזבז... :evil::?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אחחח אם רק היה אפשר להכנס לשכם, היתי מביא משם את האופל רקורד שאני מחפש זה שנים. בתקווה שלא נלקחה לגריסה...[/qu

למה עד שכם יש אופל אצל בחבוח פחח רכב בקלנסווה

על הכביש הראשי

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
בתור אחד, שחובב רכבים משנות ה-80, אני יכול להעיד, שגם אם תפרסם פה כל שניה משהו, שבעוד יומיים יילך לגריטה- אף אחד לא יקח שום דבר. אנשים טובים רק בלדבר, ולבכות אחר-כך "אוי, חבל, רכב נדיר הלך- למה לא הצילו אותו?!" ! ולעשות את זה בעצמם- נאדה! תאמין לי, אני יודע בדיוק, על מה אני מדבר! ועוד בסכומים של 3000 אלף?!? -אפילו אני לא אקח שום דבר בכאלה סכומים, יש גבול ליכולת שלי לבזבז כסף, ויותר גרוע- יש גבול למה לבזבז... :evil::?

יש הזדמנות להציל רכב "עממי" שכבר לא רואים היום, לרכב יש טסט וחבל שרכב כזה נדיר ילך לגריסה, מישהו מרים את הכפפה?

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=43&SubModelID=396&FromYear=1983&UntilYear=1990&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

תאמין לי- יש את זה כל הזמן! אף אחד לא רוצה...:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מינימן,

ההצעה שלך יפה אבל לא ראלית.

משרד התחבורה מעונין להוריד רכבים ישנים מהכביש.

תופעת האספנות שהיא תופעה שולית יחסית לכמות כלי הרכב במדינה, היא לא כל-כך בעידוד המדינה אלה סוג של כורח מסויים לבוא לקראת פלח קטן ש"התחנן" והזיע שנים בכדי לקבל פה שם עצם של הקלה כלשהי בשם ההיסטוריה המוטורית.

בפוטנציאל יש כרגע 72,000 רכבים המיועדים לגריטה. לדעתי, הדרך היותר פרקטית של אספנים להשיג מכוניות המיועדות לאספנות עתידית, היא לפרסם שהם מוכנים לתת עבור כל רכב שחפצים בו ומיועד לגריטה - 4,000 ש"ח. זה הדבר היחיד שיכול לגרום לגורט לנסות מזלו במקום אחר לפני גריטה.

מצד שני, רוב המכוניות המיועדות לגריטה לא ממש שוות 3,000 שקל ובד"כ סכום כזה לא בתוכניות של אספנים לגבי רכבים במצב ירוד.

בא נניח שמתוך 72,000 מכוניות המתוכננות להיגרט במשך עשור (6,000 בשנה), ימצאו 1,000 מכוניות ראויות והשאר אולי כתורמות איברים. איפה בדיוק תאחסן את תורמות האיברים ? (שתמיד יהיה להן ביקוש).

למה צריך להעביר 70,000 מכוניות ב"ועדות קבלה", בגלל אולי 1,000 ראויות? ועוד לערב בהובי הפרטי של מישהו, את המדינה ואזרחיה ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יש לי הרגשה ש-216 מליון ש"ח, זה לא בדיוק מה שהמדינה חושבת להוציא על מה שעד כה קרה מעצמו.

אני לא בטוח שהרעיון שהוצע ישים, אבל למען המשך קיום התחביב נדרש לחשוב על פתרון כלשהו. ייתכן והשד לא כזה נורא, וכמו שכיום יש רכבים בחצרות, גם בעתיד יהיו בגלל אותם עצלנים שלא לוקחים את הרכב לגריטה, או אלה ש-3000 ש"ח לא באמת יעזרו להם לרכוש אוטו וימשיכו לנסות ב"טרנטה" עד גיל מופלג (בדיוק כמו שלא כל פחית חוזרת לסופרמרקט תמורת 25 אגורות).

לטעמי יש משמעות לאומית גם בשימור ההיסטוריה המוטורית ובקיום תרבות של אספנות, מכל סוג.

אפשר להזניח הכל. גם תיאטרון זה לא חשוב, וגם מוזיאונים.

הדבר האחרון שצריך זה להנמיך פרופיל ולהתבייש.

טייפ סלילים, פטר והזאב, קומודור 64 ו... פורד אסקורט לבנה

פורסם

הענין הוא שלגריטה מקבלים רק רכב עם טסט בתוקף

לכמה גרוטאות אין טסט וצריך להשקיע 4000 אלך לטסט כדי לקבל 3000

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לדברי משרד התחבורה, ב-5 הימים הראשונים של החודש (התחילו ב-1.1.10) נגרטו כ-180 רכבים

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

• תוכן חדש...