Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

במהלך השיפוץ, נתקלתי בתופעה מוזרה - נוזל בלמים נוזל מכיוון הזרוע המחוברת לדוושה (איפה שהחץ בציור).

ממה שאני מבין את אופן הפעולה, לא אמור להיות נוזל בלמים בתוך הבוסטר כי שם יש רק ואקום/אוויר בלחץ אטמוספרי ונוזל הבלמים אמור להיות רק ב- Master Cylinder.

אז איפה הנזילה?

בתוך הבוסטר?

בין ה- Master Cylinder לבוסטר?

בתוך ה- Master Cylinder?

חייב לציין שלא חיברתי את בוסטר למנוע ולא ניסיתי להפעילו מול הבלמים. התופעה נצפתה אחרי שהבוסטר שכב 5 שנים על המדף, בזמן שהתחלתי להתעסק איתו בניקוי וצביעה.

1.jpg

טייפ סלילים, פטר והזאב, קומודור 64 ו... פורד אסקורט לבנה

פורסם

מזכיר לי מתיחה רדיופונית משנות הששים: "נוזל לי חשמל מהשטקר!" :lol:

וברצינות - בהנחה שהמשאבה המרכזית ( Master Cylinder ) היתה מחוברת לבוסטר בזמן האחסנה (מה שלא לגמרי ברור מתוכן הדברים), הנזילה היא כנראה דרך אטם המשאבה, לכוון הפתח (והחיבור לבוסטר). עם השנים, הנוזל "חלחל" דרך הבוסטר עד שמצא דרכו החוצה.

עודד

פורסם

יש לך בוסטר כזה שם?!?!:shock: לא על הזרוע הארוך??? -כי, למיטב ידיעתי, במקור האסקורט מהדגם הזה מגיע עם שתי אופציות: ללא בוסטר בכלל- הצילינדר יושב על הדופן ומחובר ישירות לדוושה- ואז באמת, ברגע, שיש נזילה, וזה קרה לי- הכל נוזל על הדוושה, או בגרסה עם הבוסטר (לדעתי הגיע בגרסת 1300)- הבוסטר יושב על מין "מגדל" מוזר, ולא ישירות על הדופן! אולי עשו קומבינה, ושמו בוסטר עם הצילינדר של הברנדה (MK2)?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

הבוסטר יושב על התושבת שאתה תיארת כ"מגדל"

משאבת הבלם יושבת על הבוסטר.

לכאורה לא אמור להיות קטע "רטוב" אחרי משאבת הבלם. הבוסטר רק מהווה הגבר לתנועת הדוושה, לא?

אם יש נוזל בלם בתוך הבוסטר זה אומר שיש נזילה במשאבת הבלם?

פורסם

בהחלט יכול להיות שאם המשאבה הייתה מורכבת על הבוסטר ויש נזילת נוזל בלמים מהמשאבה לתוך התוף - הנוזל יכול לעכל את הדיאפרגמה ולגרום לנזילת הנוזל מתוך ציר הכניסה לבוסטר

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

מה זה אומר? שיש לי 2 מוקדי נזילה? אחד במשאבת הבלם והשני בתוך הבוסטר?

ממה עשויה הדיאפרגמה?

פורסם

שלום רב !

הנזילה היא אכן ממשאבת בלם מרכזית ויש להחליפה בחדשה או משופצת, ודיאפרגמת מגבר בלם אכן עשוייה מגומי, והיא אמורה להיות חסינה לנוזל בלמים , מכיוון שנוזל הבלמים הוא צמחי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
הבוסטר יושב על מין "מגדל" מוזר, ולא ישירות על הדופן! אולי עשו קומבינה, ושמו בוסטר עם הצילינדר של הברנדה (MK2)?:roll:

לא, זה המקורי שלו. ה"מגדל" הופיע דווקא בברנדה, באסקורט 1300 היה בדיוק כזה... הנזילה מהמשאבה המרכזית, אין מנוס, צריך להחליף אותה....

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

תודה לכולם. זה מה שחשבתי.

לפני שאני מחליף... אין דרך לשפץ? בטח מדובר בהחלפת אטם...

המשאבה היא מדגם tandem (שתי יציאות). אשמח לקבל הכוונה איך פותחים את המשאבה?

צריך להוציא את הציר המרכזי. איך?

ואם לא ילך.... למישהו המלצה לגבי מקום שמוכר משאבות כאלה?

IMG_9090.jpg

IMG_9091.jpg

IMG_9092.jpg

פורסם

לפי התמונה קשה לי לזהות את סוג המשאבה.

אבל בעיקרון יש אחת מהאפשרות הבאה.

או פתיחה עם מפתח אלן מחלקו העליון (ניתן לראות בתמונה השלישית את הפתח)

או ע"י דחיפה קלה פנימה של הבוכנית הראשית ,והוצאת הפין מהחלק העליון (היכן שישנו גומי צהוב -בתמונה השלישית)

ע"י פינצטה או פלייר שפיץ דק/קטן.

יש למשוך את הבוכנה הראשית החוצה ולשים לב לאופן כיוןן הרכבת הגומיות.!!!

(עדיף לצלם מיד)

לאחר הוצאת הבוכנה הראשית יש לבצע מדידה מדוייקת לחלקים.

כמו כן באם הכל תקין יש לבצע ניקוי טוב וקידוד לצילנדר והחלפת גומיות.

ירון מאיר

פורסם

מאקס, אני פירקתי בחיים שלי מספיק אסקורטים- וב-MK1 הבוסטר, אם בכלל היה- ישב על ה"מגדל" הגבוה, בחלקו הקדמי של האוטו בכלל, לא יודע למה הם עשו את הדבר הזה-אבל עובדה. מן הסתם- בחלק מהדגמים (1100 כמו שהיה לי, למשל) לא היה כלל בוסטר. אבל לא זכור לי, שהיה מקורי עם הבוסטר היושב קרוב לחומת אש. אולי אני טועה או לא זוכר נכון- מחר אעיף מבט על האסקורט שלי, אם לא אשכח!

בכל מיקרה, יש כמה דרגות של שיפוץ המאסטר: בשלב ראשון, אם אין שריטות בתוך הצילינדר- בהחלט ניתן להסתפק בהחלפת סט הגומיות, אני בזמנו קניתי ב"מכוגום" בת"א, ליד הדרך שלמה, שני קיטים כאלה, ושיפצתי שני מאסטרים- כי בהתחלה שיפצתי את ה"ספר", שהסתבר שלא ממש התאים, ואז שיפצתי גם את המקורי- ושניהם עבדו מצויין ולא נזלו אחרי השיפוץ, והעבודה הזו לא צריכה להיות קשה למישהו כמוך, שיש לו ידיים לעשות את השיפוץ שאתה עושה! לגבי הבוסטר- זה כבר סיפור אחר, כאן נראה לי באמת, שעדיף להפעיל מומחה, אבל אני לא בטוח ב-100, את זה לא עשיתי מעולם!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אל תסתבך עם זה, לך עם המשאבה והבוסטר למשפצים מקצועיים, יעלה לך כמה מאות שקלים בודדים, ושלום על ישראל.

לי עלה בזמנו 550 ש"ח לשיפוץ של משאבה ובוסטר יחד.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

מס' הערות:

1. למי שמשפץ אסקורט - יש 3 ספרים שונים: Workshop Manual, Heynes ו- Restoration Manual. אני סברתי שה- Workshop Manual הוא הספר המלא ו-2 הספרים האחרים הם תקציר. ובכן, טעיתי. בכל אחד מהספרים יש מידע נוסף שאין בספר האחר. אם אתם מתלבטים או לא מוצאים את התשובה בספר אחד, שווה לקרוא בספרים האחרים.

2. אם כל מכלול ישלח לשיפוץ אצל בעל מקצוע, אז מה המשמעות (והכיף) של שיפוץ רכב? לפרק 4 ברגים ולהרכיב חזרה לאוטו? היתרון היחיד שאני רואה לבעל מקצוע זה כלים (ואולי גם נסיון). אם יש לך את ההוראות המתאימות, הכלים המתאימים והחלפים המתאימים, הכל ניתן לביצוע.

3. הנה ההוראות לשיפוץ המשאבה הראשית מתוך ה- Workshop Manual. בהמשך אנסה לעשות זאת בעצמי. כרגע אני תקוע על בוקסה אלן 1/2" כדי לפתוח את השסתום השואב ממיכל נוזל הבלמים.

4. אני מנסה בתהליך השיפוץ של האוטו לתעד ולפרסם בפורום כל שלב כדי לתרום מנסיוני למשפצים אחרי. לצערי לא מצאתי תיעוד לפירוק והרכבה של Master Cylinder. מידע כזה היה מאד עוזר לי. כל אחד מהחברים שסיפר שעשה זאת בעבר, היה עושה חסד גדול אם היה מצרף תמונות והוראות בתהליך השיפוץ, היה מעשיר מאד את הפורום. הרי בשביל זה הוא קיים, לא?

בכל מקרה, כל אתגר כזה בתהליך השיפוץ של הרכב הוא כיף גדול, ומזכיר לי שוב למה בחרתי בתחביב הזה.

1.JPG

• תוכן חדש...