Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם קרה למישהו שהוא שלח את הרכב לפני שרשיון הייבוא התקבל? אם אני לא טועה קראתי פה ושם על רכבים שגם כשהם הגיעו הרשיון לא היה מוכן...מה קורה במצב כזה? האם הרודינה מעלה קשיים מיוחדים?

הדעות שקיבלתי עד עכשיו היו הפוכות. אחד אמר שלא קורה כלום, השני אמר קנס, השלישי אמר שמחייבים אותך לשלוח חזרה...אבל אף אחד לא דיבר מנסיון אישי.

אז אם למישהו יש נסיון אישי, אשמח לדעת.

תודה

איתן

פורסם

כן, לי יש ניסיון די טרי.

אל - בדגש - תביא כלום עד שיש לך את רישיון היבוא! הנזק ועוגמת הנפש כתוצעה מעיכובים וסחבת הינם עצומים.

רק היום לאחר 40 יום שיחררתי רכב.

לאחר מיקרה הבחור הסוחר, אין שום סימפטיה ורגש לרכבי אספנות.

צעדים מדודים וקטנים. וכך גללולת רוגע.

פורסם

או קיי, זה סימן שלא שלחו לך את הרכב חזרה...זה כבר מרגיע.

אתה מוכן לספר על המקרה יותר בפירוט? לא היה רשיון כשהרכב הגיע או כשיצא? מישהו בדק לך במכס תאריך רשיון?

ובסופו של דבר מה קרה, למה היו העיכובים, מה רצו ממך?

אשמח לשמוע, תודה

פורסם

גם לי יש ניסיון דיי טרי

היום כבר לא נותנים לשלוח את הרכב לחברות השילוח אם אין רישיון יבוא ביד.

זה לפחות מה שאני יודע נכון לחודש אוגוסט

פורסם
או קיי, זה סימן שלא שלחו לך את הרכב חזרה...זה כבר מרגיע.

אתה מוכן לספר על המקרה יותר בפירוט? לא היה רשיון כשהרכב הגיע או כשיצא? מישהו בדק לך במכס תאריך רשיון?

ובסופו של דבר מה קרה, למה היו העיכובים, מה רצו ממך?

אשמח לשמוע, תודה

ציטוט מפוסט שכתבתי אתמול:

חבוב, אתה בר מזל, אני עדיין לא היצלחתי לשחרר את האוטו מאשדוד לאחר 40 יום. ותאמין לי עשיתי הכל חוקי.

אבל מה................. ציינתי מספר מנוע בבקשת היבוא שמופיעה בפחית על הרכב ואומנם המנוע שברכב הוא מאותו סוג - אותו סרייה: פיאט 103 - מה לעשות כנראה הלך מנוע מזמן והיו צריכים להחליף = משרד היבוא מבולבל. לא מסוגלים לקבל החלטה אז לא מחליטים ולא מודיעים לבעל הבקשה.

אבל מה, אני נימצא בישראל רק בסופי שבוע כך שאין לי זמן להיתווכח איתם אז שלחתי את אבי - בן 70 - וציפיתי לטוב.

נו שויין, המאשר היתרשם שאבי אינו נוכל ו\או הוטרודר והסכים לקבל את הטענות שלנו. זה היה ביום שלישי לפני שבוע.

היגעתי לישראל ביום שבת כולי מוכן למלחמת השיחרור, אבל הרישיון יבוא ממאן לבוא!, טלפונים (10 לערך) וענו לי שהרישיון לא אושר ומקסימום יתנו לי אפשרות להכניס את הרכב ל 7 ימים בהם אני אמור לגשת לעמדה מס, 1 להוכיח (??) את חפותי!

טוב נו, היתקדמות לא?!... מה פיתאום, החיים לא פשוטים. משרד התחבורה אמור היה לפקסס למכס לפני יומיים ולהורות להם לשחרר את הרכב (כמובן לאחר תשלום של 140 אחוז צנועים), אבל במכס לא מוצאים את הפקס (אפילו ביררתי בחיפה אולי בטעות), וכך חוזר חלילה. הרכב באשדוד, מעלה אבק מים ושאר נזקים.

זה רכב ששהה באסם בארה"ב במשך 40 שנה ובישראל בחודש מצליחים לעשות נזק של יובל.

מטורפים!!!!

לך תיבנה מדינה!

היו לי חלומות להביא את האוסף מחו"ל, אני לא מוכן לעבור מסכת ייסורים כזה אף פעם. בושה וחרפה.

עדכון להיום:

הרכב שוחרר אבל לפי אותה התניה - שבוע ימים ובלי מ.ב. תהרוג אותי למה. דווקא עם הרכב הזה המכס היה סופר בסדר, משרד התחבורה הם אלו שמקשים. נו לך תבין.

קצת נחת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=244457&page=5

אלעד

פורסם

אני ממש לא ממליץ להיכנס לתהליך בלי רשיון יבוא.

הרכב שלי עמד חודשיים בנמל חיפה! בגלל התעקשות של משרד התחבורה שאני ימציא מסמכים שהרכב בן 30 כאשר גם שהבאתי כאלו הם לא הספיקו להם והם דרשו אישור בכתב של היבואן בארץ { כאילו שזה קשור אליו או שזה מעניין אותו}.

אני יודע שהיום גם נותנים קנס על רכב שמגיע לנמל בארץ ועדין אין לו רשיון יבוא שלא נדבר על כל יום אחסנה שהוא לא בחינם.

מה שאני ממליץ הוא לסגור עם המוכר שיסכים להחזיק אצלו את הרכב עד קבלת הרשיון ואז לשלוח ארצה. אם הכל תקין יש רשיונות יבוא שמונפקים תוך שבועים .

לי אישית זה לקח 4 חודשים!

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

ברכות ,

אני בטוח שגם במשרד התחבורה יתעשתו והדבר לא ירפה את ידיך להביא את שאר האוסף לארץ .

אודי.

פורסם

תודה על התגובות, אבל נשארתי מבולבל.

אני מבין מזה שהרכבים ה ג י ע ו לארץ בלי רשיון יבוא, וחוץ מבלבול מוח לא קרה כלום, אני מבין נכון?

השאלה היתה כפולה: א. מה קורה במידה והרשיון לא מוכן כשהרכב מגיע לארץ (ועל זה נראה לי שקיבלתי תשובה, בלבןל מןח שעדיף להמנע ממנו אך לא שום דבר בלתי הפיך)

ב. מה קורה אם הרשיון מתקבל לפני שהרכב הגיע אך אחרי שהרכב יצא מנמל המוצא ועל זה לא ראיתי התייחסות חוץ ממה שכתב כאן מישהו לגבי זה שלא נותנים לחברות השילוח להוציא את הרכב מננל המוצא, שזה לא מובן לי, שהרי אף אחד לא בודק בארה"ב (למשל) אם משרד התחבורה המהולל נתן רשיון יבוא או לא. אם המסמכים מוכנים וסוכם אם החברה משיטים אותו לאן שהלקוח הזמין, רשיון יבוא או לא.

הסיבה לשלאה היא שיש מצב שיהיה לי מקום בקונטיינר בהתראה קצרה להכניס אופנוע, וחבל לי לפספס את זה. במידה וזה יקרה אצטרך להגיש את הבקשה ומן הסתם המכולה תצא לפני שרשיון הייבוא יתקבל, אך סביר להניח שהרשיון יהיה מוכן לפני שהמכולה תגיע. אני מנסה לברר מה יקרה בשני המצבים (או אם הרשיון יהיה מוכן לפני שהמכולה תגיע אך אחרי שהיא יצאה, או אם המכולה תגיע והרשיון עדיין לא יהיה מוכן)

שוב תודה למגיבים

פורסם

איתן שלום

אני לא ממליץ לך לשלוח את האופנוע גם עם יש לך הזדמנות לשלוח אותו במכולה של חבר באופן מידי מכוון שאולי אתה חוסך פה בהובלה הימית, אבל כאשר האופנוע יגיע לארץ ולא יהיה לך ביד רישיון ייבוא אתה תשלם אחסנה עבור כל יום שאופנוע מאוכסן בנמל עד שתצליך להוציא את רשיון הייבוא ממשרד התחבורה.

מה יהיה אם יעשו לך בעיות במשרד התחבורה בעניין הרישיון?

מה תעשה שיגידו לך שאתה צריך לשלם קנס בגלל שלא היה רישיון יבוא מראש?

ומה תעשה אם לא יתנו לך רשיון יבוא? (סיכוי קלוש אבל יש מקרים כאלה)

טל

פורסם

שלושה חודשים הזדיינתי בסבלנות עד שהגיע רישיון היבוא המיוחל. ורק אז הרכב נשלח לארץ למרות שהכל נעשה לפי הספר.

לא מומלץ להמר על שליחת הרכב לארץ בטרם רישיון היבוא בידך. אחסנה בחו"ל בתקופת ההמתנה בד"כ זולה יותר ובטוחה יותר.

פורסם

האינפורמציה היחידה שאני יכול לתרום לדיון היא עלות האחסנה בנמל בארץ, שהיא 18.2 ש"ח ליממה, כלומר בדיוק נמרץ 100 יורו לחודש - לא נשמע לי שבחו"ל אחסנה בתשלום תהיה זולה יותר. רק מוכר פרטי אולי יסכים להחזיק אצלו את הרכב שמכר לתקופה מסוימת (אם כי רובם מוכרים בשביל להרוויח מקום בגראז' שלהם, והבקשה משרתת מטרה הפוכה).

שמעתי לא אחת סיפורים על רכבים שניזוקו בהמתנה בנמל, ובכל מקרה תשלום דמי אחסון לא מונע מהנמל להציב את האוטו בחוץ, חשוף ונגיש לכל מי שמסתובב שם.

לדעתי, אם מדובר ברכב יקר ערך עדיף ללכת על בטוח ולא לייצא בלי רשיון ייבוא; אם מדובר ברכב זול שבמילא אמור לעבור טיפול רציני בארץ, האחסנה בנמל היא לא מכשול גדול, בהנחה שעם הבירוקרטיה במשרד התחבורה אפשר להתמודד כפי שסיפרו כאן בעלי נסיון. בהצלחה.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

לא יודע מה קורה בגוש היורו.

בארה"ב, ברב המקרים החברת שילוח תאחסן את הרכב בחינם עד שיינתן לה האות לשחרר את הרכב. אחסנה חודשית במקום פרטי, יבש ומאובטח לא עולה על 100 דולר לחודש. וכמובן, ניתן לבקש מהמוכר שיחזיק אצלו את הכלה רק עוד קצת...

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום צדיקים,

אני ממש חדש בעניינים, רוצה לייבא קראוון לשימוש אישי מקנדה:

http://www.searchmotorhome.com/detail.php?ad_id=1338

תוכלו לעזור לי בהפניה לגורמים המתאימים על מנת שאפשר יהיה להעלות אותו על הכביש בארץ, לשלוח אותו, כמה מכס משלמים וכו'?

בתודה מראש על כל סיוע,

יוני

פורסם
שלום צדיקים,

אני ממש חדש בעניינים, רוצה לייבא קראוון לשימוש אישי מקנדה:

http://www.searchmotorhome.com/detail.php?ad_id=1338

תוכלו לעזור לי בהפניה לגורמים המתאימים על מנת שאפשר יהיה להעלות אותו על הכביש בארץ, לשלוח אותו, כמה מכס משלמים וכו'?

בתודה מראש על כל סיוע,

יוני

הקרוואן לא עומד בתנאי יבוא רכב אספנות (גיל 30 שנה ויותר ).

• תוכן חדש...