Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן, סוף סוף אחרי חודש וטיפה, הרכב שלי גוייר כהלכה.

מדובר על פורשה אספנות שבלהט הרגע החלטתי לקנות.

אני אדלג על שלב היבוא, ואעבור לשלב החוקיות בארץ.

אחרי כשבוע מהרגע שהרכב הגיע אלי, קיבלתי מכתב שמזמן אותי להגיע ב13 לדצמבר לעמדת התקינה בחולון, ציינו שמכיוון שהתאריך שהוזמנתי אליו הינו יותר מחודש מהרגע שקיבלתי את הרשיון הזמני, אוכל לחדש את הרשיון הזמני לעוד חודש.

מה שכן, זה לא היה נכון, מכיוון שאת הרשיון הזמני קיבלתי רק ב18, והוא היה תקף עד ה18.

הגעתי בבוקר מוקדם לחולון, השעה הייתה 6:55, וזאת מכיוון שרכב אספנות לא יכול לנוע בין 7 ל 9 (היו שאמרו שכן, אבל בניגוד למה שנרשם, לרכב היה לוחיות אספנות וברשיון הרכב נרשם בכתב יד "רכב אספנות" לכן העדפתי שלא לקחת את הסיכון.

כשהגעתי, היו שם הרבה סוחרי רכב שייבאו המון רכבים חדשים, החל ממרצדסים ועד טויוטה משפחתית רגילה, כאשר לפחות 40 אחוז מהם היו היברידים (אולי יש הנחות במיסוי?!?)

הם לא טיפשים, הם שומרים מקומות, מגיעים מוקדם עם הרכבים שלהם ומחכים ללקוחות, ומי שלא, הם שולחים ילד נהג שיבוא לקחת את האוטו ויעשה זאת בשבילם (אמרתם נוכחות חובה לבעל הרכב? תחשבו שוב!).

כל פעם הם הכניסו עוד רכב שהגיע, בטענה שהוא משלהם.

הם הבינו שאני שם הרבה זמן, שאלו אותי לאיזה שעה הוזמנתי, אני קיבלתי טיפ מחבר פורום אחר להגיד "8" וכך אמרתי, למרות שבהזמנה רשום שעה אחרת, ואז החל משעה 8 כל החברים שלהם חיכו אחריי (היו עוד אנשים פרטיים שבאו והם נכנסו לפניהם, הכל תלוי בשעת ההזמנה)

בפועל לעמדת התקינה נכנסתי ב 9 ורבע, כאשר כל פעם נכנסות 2 מכוניות.

יש שם 2 בוחנים, וזה מה שהם עושים

בודקים מספר מנוע ומספר שלדה

בודקים מידת צמיגים (לא מאמתים אותה)

בודקים נפח מנוע

מסתכלים באופן כללי (לי אמרו שיש חלון אחורי מושחר וזה לא חוקי ואני צריך להוריד את זה - אגב, למרות שהראתי להם שזו תוספת מקורית מפורשה שעלתה 450 דולר, הם לא היו מוכנים לקבל את זה ורשמו זאת בדוח). בנוסף נטען שלא מצאו מספר שלדה, למרות שהראתי בספר שיש מספר על השמשה בפלטה, הוא לא קיבל את זה. טען שרכב מארה"ב לא מכיל מספר שלדה חוקי.

נמשיך -

הבוחן הלך לדרכו, והשאיר אותי לחכות, אחרי כ10 דקות חזר עם נייר ואמר ללכת שוב לעמדה 1 (זה המסלול מצד ימין)

אבל מה, לעמדה 1 לא צריך להזמין תור, והופ, כל הסוחרים ועוד שלל אנשים שבאו לשנות פרט קטן ברשיון חיכו שם, וכולם עוקפים, כולם חברים של כולם.

שם נכנסים 6 מכוניות כל פעם, אני הייתי הרכב הראשון שנכנס משיירה של 6, אחרי שחיכיתי 40 דקות נוספות

בשעה 9:59 בדיוק נכנסתי פנימה, והופ, ננעלו השערים

מסתבר, שבין 10 ל 10 וחצי יש הפסקה, אבל זה לא מדוייק, ההפסקה היא עד 11 ורבע מסתבר.

ואז מגיע בוחן, מחפש את הקלים (מוניות ואוטובוסים שבאו לאשר כסאות או את המונה) ושחררו אותם כדי שיראה שהם עושים משהו.

יש שם 2 בוחנים, בוחן רגיל ורב בוחן, שניהם מתפקדים במספר תפקידים

1 - בוחנים רכבים שנכנסו לעמדה

2 - פקידה שמתייקת את הניירות

3 - פקידה שמקלידה במחשב

4 - בוחן שהולך כל רכב החוצה לקבל את אלו שתיקנו ליקויים

5 - פקידה שחותמת ומשחררת את הניירות

6 - שוטר תנועה

אתם יודעים מה בודקים שם? בדיוק אותו דבר בתקינה, מספר מנוע, שלדה וצמיגים. אמר שאני צריך ללכת לעשות מספר שלדה ולסדר את החלון האחורי, שום תחנונים לא עזרו. בשעה 12:28 יצאתי משם (הוא בדק אותה ב12 ואז אמר לחכות ליד חלון 5, בינתיים הוא בדק אחרים ושוחח לו בקלילות עם הסוחרים).

אני רוצה לציין, ת.ז לא בודקים בתקינה בכלל, רק תביאו שובר תשלום 210 שקל, בעמדה 1 הוא הסתכל ברפרוף, והסוחרים? הם לא צריכים את בעל הרכב, לא דובים ולא סולר, אפילו לא ייפוי כוח.

הוא שלח אותי לעשות מספר מנוע, וידעתי שלא אוכל לחזור באותו היום.

הלכתי לסוחרים שם, והם הפנו אותי למכון בחולון, ברחוב הפלד 14 (לא זוכר את שמו) שם עושים מספרי מנוע.

הגעתי לשם בשעה 1.

הם טענו שאין מקום בחלל המנוע למספר שלדה, ויש להרים את האוטו.

ביקשתי שיעשו מספר שלדה רק למעלה, הם סרבו, אחרי שאמרתי להם שיש לי הכשרה של מהנדס רכב מאנגליה, והראתי דיפלומה (לקחתי אותה איתי למקרה חירום) ושאני אמצא מקום לעשות את המספר, הם הורידו את הרכב.

הראתי להם את בית הבולם החשוף והיפה, וביקשתי פנס, פתאום, מה אני רואה? מספר שלדה מסתתר מאחורי צמת החשמל.

כמובן שהם דרשו 50 שקל על הבדיקה (שיהיה, כבר לא היה לי כוח, שמעתי על מקרים שלקחו 150 שקל על "מציאה של המספר שלדה").

נסעתי הביתה (דרומה, רחוק.)

היום נסעתי שוב לעמדה 1, קראתי לבוחן שאמר לי לחכות שוב ליד חלון 5 (לא מחכים בתור שוב, באים מסביב).

הוא הגיע, שאל אם סידרתי את החלון ועשיתי מספר שלדה - אמרתי שאת החלון סידרתי (נאלצתי לגרד את האבקה שהולבשה על החלון, הוא לא היה כזה כהה, אולי 30 אחוז כהות גג), ומספר שלדה מצאו לי כבר

הוא אמר "באמת? וואוו"

אמרתי בוא תראה.

הוא הגיע, בדק, ואמר - סע לטסט.

מכיוון שעברנו מכון התקנים, לא צריך אישור בלמים, לא צריך אישור רכב מיושן, לא צריך נעלים.

נוסעים לטסט, מגיעים, שלום שלום, איזה אוטו זה, כמה כוח יש לו, בדיקת ברקסים, ואז אומרים שיש בעיה עם ההגה, יש חופש.

מבט בנייר מראה שיש חותמת מכון התקנים, מיד לא מתווכחים (לא בדקו שם הגה) אם בדקו שם - אז זה תקין. חותמת על הנייר, והביתה.

הרכב כשר למהדרין, נשאר להגיע לחלון 6 במשרד התחבורה לקבל את הרשיון, וסלאמאט.

אגב, הטסט הינו לשנה. (לפחות לפי המדבקה) אני מקווה שזה מה שאני אקבל בחלון מספר 6.

כך גויירה הכלה כהלכה.

מקווה שזה יעזור למישהו, תזכרו, הוזמנתם ל8, אף אחד לא בודק מידת צמיגים אם היא חוקית, והכי חשוב, תמצאו מספר שלדה ומנוע לפני שאתם שם, זה יחסוך. זה בהחלט אפשרי לסיים הכל מלבד הרשיון החדש בחלון 6, ביום אחד, אבל זה דורש הרבה עצבים וסבלנות.

בהצלחה

פורסם

מוזר ומעניין, חלם ישראלי מודרני.

שמח שצלחת את כל תלאות הבירוקרטיה ונראה שאפילו עשית זאת כשחיוך נסוך על פניך.

אני מקווה שאתה דואג לבדוק את נושא ההגה!

תתחדש,

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם
שאלה נוספת, הצמיגים עם איזה שאתה מגיע זה מה שרושמים ברישיון?

בדרך כלל כן .

לי בדקו בחולון תעודת זהות ושלחו אותי לעבוד את הפרוצדורה בירושלים .אז כנראה שיש ימים כאלו יש ימים כאלו ...

אין ספק שהברוקרטיה כאן איומה ולפעמים גם בלתי נתפסת .

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

חבוב, אתה בר מזל, אני עדיין לא היצלחתי לשחרר את האוטו מאשדוד לאחר 40 יום. ותאמין לי עשיתי הכל חוקי.

אבל מה................. ציינתי מספר מנוע בבקשת היבוא שמופיעה בפחית על הרכב ואומנם המנוע שברכב הוא מאותו סוג - אותו סרייה: פיאט 103 - מה לעשות כנראה הלך מנוע מזמן והיו צריכים להחליף = משרד היבוא מבולבל. לא מסוגלים לקבל החלטה אז לא מחליטים ולא מודיעים לבעל הבקשה.

אבל מה, אני נימצא בישראל רק בסופי שבוע כך שאין לי זמן להיתווכח איתם אז שלחתי את אבי - בן 70 - וציפיתי לטוב.

נו שויין, המאשר היתרשם שאבי אינו נוכל ו\או הוטרודר והסכים לקבל את הטענות שלנו. זה היה ביום שלישי לפני שבוע.

היגעתי לישראל ביום שבת כולי מוכן למלחמת השיחרור, אבל הרישיון יבוא ממאן לבוא!, טלפונים (10 לערך) וענו לי שהרישיון לא אושר ומקסימום יתנו לי אפשרות להכניס את הרכב ל 7 ימים בהם אני אמור לגשת לעמדה מס, 1 להוכיח (??) את חפותי!

טוב נו, היתקדמות לא?!... מה פיתאום, החיים לא פשוטים. משרד התחבורה אמור היה לפקסס למכס לפני יומיים ולהורות להם לשחרר את הרכב (כמובן לאחר תשלום של 140 אחוז צנועים), אבל במכס לא מוצאים את הפקס (אפילו ביררתי בחיפה אולי בטעות), וכך חוזר חלילה. הרכב באשדוד, מעלה אבק מים ושאר נזקים.

זה רכב ששהה באסם בארה"ב במשך 40 שנה ובישראל בחודש מצליחים לעשות נזק של יובל.

מטורפים!!!!

לך תיבנה מדינה!

היו לי חלומות להביא את האוסף מחו"ל, אני לא מוכן לעבור מסכת ייסורים כזה אף פעם. בושה וחרפה.

פורסם

ולתפארת בירוקרטיית מדינת ישראל

להקים את המדינה היה יותר קל

מאחל לך המשך הנעה והנאה מרובה עם הרכב

להביא הווק לא להביא הווק להביא הווק לא להביא הווק ..................................

בידידות

עופר בן צבי

פורסם

אני חושב שזה יותר פסיכולוגי, אבל כל הזמן שנסעתי באוטו הרגשתי שמשהו לא בסדר, פה יש בעייה שם יש בעייה, ובשנייה כשאתה מסיים והאוטו עובר טסט, איפשהו בראש שלך אתה אומר "האוטו טוב, הכל תקין" ונרגע. ועל זה מבססים כל מוכרי הרכב שאומרים "אבל מה, האוטו עבר טסט".

הצמיגים - ובכן, זה לא מעניין אותם, מה שיושב על האוטו יעבור. כנ"ל לגבי מנוע, וכל חלק אחר באוטו. זה פשוט לא מעניין אותם איזה דגם בספר רכב, מצידם שישב שם ביג בלוק.

אני לא חושב שדברים ישתנו, יש שם יותר שומרים מעובדים, על 2 הבוחנים יש 5 מאבטחים, 3 בשער הקדמי, אחד בצדדי ואחד בקדמי. מדהים!

אני מתנחם בזה שיש לי תחושה שאני הבחור הכי צעיר שייבא רכב לארץ ועבר את הסיוט הזה.

פורסם

אני מתנחם בזה שיש לי תחושה שאני הבחור הכי צעיר שייבא רכב לארץ ועבר את הסיוט הזה.

מבלי להיתווכח למי יש יותר גדול - הרכב שלי עוקב במשך חודשיים בנמל ועוד חודש לסיום הברוקרטיה בארץ וטסט הוא עבר רק חצי שנה אחרי שהוא היה אצלי...

בקשר לגיל - הרכב שלי הגיע ארצה שההיתי בן 24 אז אתה עדין הכי צעיר או שיש צעירים ממך:lol:

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

בקשר לצמיגים , אני מציע לך לשנות אותם למה שמורכב על הרכב,או לדאוג שברישיון יצויין שהצמיגים שעל הרכב הם התקניים.

היות ואותי ניסו להכשיל מס' פעמים על כך.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

למה אתם מתלוננים על המדינה ש A+J הוא בדיוק כמו אלו שבדקו לו את הרכב?

כתבתי לו שאין מצב שאין מספר שילדה ושיבדוק מראש . במקום לעשות שעורי בית ולברר היכן מספר השילדה הלך "על עיוור" וגם העיוורים לא חיפשו מספר שילדה...

נאה דורש נאה מקיים. היה בודק מראש נותן לבוחן לחפש ובסוף מסתלבט עליו ומוצא וגם נהנה.

יגעת ומצאת תאמין.

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...