Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרעיון לייבא אופנוע אספנות עלה אחרי שחיפשתי אופנוע אספנות ביד2 בעקבות מחירי הביטוח הגבוהים.

בעקבות מחירים של 40-50 אלף לכלים בעלי נפח גבוה עברתי לבדוק איך זה הולך בחו"ל וכמה זה יוצא בייבוא.

אני מעוניין לייבא אופנוע אספנות אבל אני לא בקיא בתהליך.

אני יודע רק קצת ממה שקראתי כאן ובכלל אך עדיין לא יותר מדי.

אשמח לקבל עזרה כדי להבין את התהליך יותר נכון, עלויות נלוות, מה לבדוק ואיך, ממה להזהר ואיך וכו'..

גם אשמח לקבל קצת פרטים על אחזקה שוטפת של כלי אספנות יפני.. עד כמה זה יקר\שונה מאופנוע יפני בן 5-10?

כמובן שתלוי במצב אך נניח שלוקחים ממוצע טוב.

שאלה בסיסית:

נניח ואני רוכש את הכלי הזה ב$1,000:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1979-Yamaha-XS-1100-Standard-GOOD-SHAPE_W0QQitemZ250543293289QQcmdZViewItemQQptZUS_motorcycles?hash=item3a558b4369[

ואם אני מתייחס למחירון של NADA כאן: (המכס מסתכל לפי המחירון הזה?)

http://www.nadaguides.com/default.aspx?LI=1-23-38-5697-0-0-0&l=1&w=23&p=38&f=5698&m=0065&d=1500006751&y=1979&ml=Y&gc=AM&gtc=MC

VERY GOOD: $1625

איך אני מחשב את העלות הסופית?

נניח ש: כלי+מכס( מהמחירון 110%)+משלוח+הובלה = מחיר סופי

$1000+$1800+ $500+$1000 = $4300 = 16 אלף ש"ח בערך.

אם מישהו יכול לעזור לי אני מאוד מאוד אשמח!

תודה.

פורסם

התשובה שלך בגוף השאלה , אתה רוצה אופנוע אספנות כי הביטוח זול. מניסיון רע של ידיד שהיה בראש שלך יצא רק חור עמוק בכיס ואופנוע שעומד כבר שנתיים, מכיוון שאופנוע ישן גם יפני לצורך העניין צריך לדעת לתחזק ועם אתה לא מסוגל לעשות הכל לבד או את הרוב אל תתקרב. ההפרש בין הביטוח של אספנות לחדש באיזור ה3000 ש"ח ואת זה תשלם בהרבה תקלות עם אופנוע ישן במידה ותהיה תלוי במוסך ויבוא חלקים באופן עצמאי.

עוד נקודה שכדאי לך לדעת האופנועים היפנים הישנים כגון CB750 ומה שצרפת בקישור שהם מאד כבדים ולא נוחים לרכיבה. וגם אסור לנהוג בין השעות 7 ל9 בבוקר.

טל

פורסם

כמי שרוכב על אופנוע בן 29 שנה יום יום אני יכול להגיד לך שהם יכולים להיות נוחים ואמינים ביותר.

אבל.... חסכון בכסף... לא ממש. רק אם תמצא כלי באמת במצב מדהים. וגם כזה, כשכן יתקלקל משהו תצטרך למצוא חלק (זה עוד לא ככ נורא, יש EBAY) ולמצוא מישהו שיהיה מוכן לטפל בו...

פורסם

ובכן אופנוע (עדיין) אין לי (אבל יהיה אינשאאלה בקרוב) אבל מנסיון רק שנים אני חולק על רוב מה שנכתב פה.

מצד אחד, ברור שכלי שכל מטרתו לחסוך בכסף ייצר לא מעט בעיות קשות וזו לא יכולה להיות המטרה, פה אין ויכוח.

מצד שני, בהחלט אפשר לשלב זוג ידיים טובות, נכונות להשקיע כמו שצריך מתי שצריך ולא לעשות קיצורי דרך טפשיים, קנייה נכונה (ולאו דווקא יקרה) וגישה אמיתית ואהבה לאספנות, ואז בהחלט ניתן לחסוך לא מעט כסף. אגב, ידע אישי יעזור מאוד.

אני נוסע בפורשה 911 אספנות כמעט יום יום. כלי יקר לתחזוקה? ממש לא! הכלי נקנה נכון, טופל נכון כשהגיע, אני מניח שאני נהג לא רע, עם מספיק נסיון לאתר בעיות קטנות לפני שהן הופכות לגדולות, ומספיק ידע במציאת חלקים ומכונאים מתאימים כשאת חלק מהעבודה אני עושה בעצמי.

העלות של הטיפול בפורשה בסיכום של שנתיים, שכאמור נוסעת לא מעט, היא שבריר מעלות הטיפול ברכב מודרני, וזה לא הרכב הראשון שזה קורה לי איתו.

נכון שבאופנועים הידע שלי מוגבל, אבל אני מניח שגם אם תחליפו את כל המכלולים של הונדה גולדווינג אספנות, תצבעו אותה מחדש ותוסיפו לה סמי טריילר, עדיין זה יצא יותר זול מטיפול בתקלות של טי מקס...שלא לדבר על כלי סביר וטוב.

החלקים של רוב רכבי האספנות, למי שיודע איך למצא אותם, זולים מאוד, נקודה. לרכב נפוץ יש חלקים בטונות, הכל מכאני, וברכב הנכון גם אמין מאוד.

כאמור, כל מה שצריך לשלב זה גישה אהבה וידע, ואז זה בהחלט יוצא זול. אם אין את שלושת אלו חבל על הזמן.

פורסם

תודה לכולם,

אז ככה:

1. אני מעוניין בכלי במצב מכני ימצויין וזה אחד מהקריטריונים.

2. יש לי חבר מכונאי שיעזור לי בכל מה שצריך בעיקרון אני צריך לדאוג לחלקים.

3. נכון, אני רוצה לחסוך את עלויות הביטוח אבל מוכן באותה מידה להוציא את ההפרש על תיקונים ותחזוקה שוטפת.

4. אני מתכוון לעשות "יישור קו" לכלי לפני שאני רוכב עליו למרות שאני מחפש כלי במצב מכני מצויין.

5. נאמר כאן שכלים כמו CB750 אינם נוחים, אילו כלים כן נוחים? לאילו כלים יותר קל להשיג חלקים? יותר אמינים יחסית(כמובן שתלוי במצב) ?

6. לא קיבלתי תשובה חד משמעית לגבי עלות כל הסיפור הזה, החישוב שלי נכון? קרוב? מה לא לקחתי בחשבון? מה אני צריך לדעת לפני? ממה צריך להיזהר? ואיך עוברים את התהליך הזה?

תודה!

פורסם

אם אתה מחפש אמינות לך על bmw ,אפשר למצוא כלים במצב מעולה .

לגבי נוחות נסיעה תלוי מה אופי הנסיעות שלך,כמובן ש bmw בנפח 800 או 1000 מתאים יותר לטיולים בכבישים פתוחים,אך אפשר להסתדר איתו גם בעיר .זמינות חלפים של bmw גבוה והיתרון שחלפים רבים משותפים להרבה דגמים.

בהצלחה

מוטי

פורסם

HONDA. נקודה.

אין לי מושג למה אמרו לך ש CB750 לא יהיה נוח. לעניות דעתי זה לא נכון. גם על גולדווינד 1000 יהיה נוח מאוד והעבירות מפתיאה אפילו בעיר.

פורסם

ממש לא הונדה נקודה! אולי הCX קל יחסית ואמין, אצלי עומד בחצר CB 750 שנת 78 וזה נבלה אמיתית צריך להיות חזק מאד בשביל להזיז את הדבר הזה לדעתי יותר מ250 קילו, כך בחשבון שGS500 של סוזוקי נותן לך יותר פאן ברכיבה והרבה יותר אמין וזול מהסיפור שאתה ניכנס. עדיף כלי עם 2 צלידרים הרבה יותר קל ונוח לרכיבה, יש לך גם דגמים של ימאהה, כלי אחר נחמד אבל עדיין לא אספנות זה הR750 הראשונים של סוזוקי משנת 86.

טל

פורסם

הסתכלתי על העליויות, וזה פחות או יותר נכון.

עלות הכלי היא פקטור חשוב, ככל שתשלם פחות שם, תשלם פחות במכס במקביל. למיטב ידיעתי המכס הוא 130 אחוז + הובלה ועל כל זה מע"מ...

אני מעדיף תמיד ללכת על כלי שלם, טוב מכאנית ופחות טוב חיצונית, ויחד עם זה מקורי, שלם, ושקל להחזיר אותו ליופיו האמיתי.

מחיר ההובלה משתנה מאוד. בחלק מהמקומות דורשים ארגז (400$ בערך) ובחלק לא. ההובלה אם זכור לי נכון היתה באיזור 110 $ לקוב, כך שנראה לי שכדאי למצא חברה שלא מתעקשת על ארגז, גם כי אופנוע חשוף וקשור כמו שצריך יהיה באופן אבסורדי פחות פגיע במכולה, וגם כי ארגז תמיד יתפוס יותר נפח.

קח בחשבון עוד דבר אחד וזה הובלה בתוך ארה"ב, וזה יקר. עדיף להתמקד בכלי שנמצא בניו יורק/ג'רזי/המפשייר, ולבדוק שיתוף פעולה מצד המוכר (חשוב!), או באיזור לונג ביץ' או יוסטון (עדיף פחות)

פורסם
ממש לא הונדה נקודה! אולי הCX קל יחסית ואמין, אצלי עומד בחצר CB 750 שנת 78 וזה נבלה אמיתית צריך להיות חזק מאד בשביל להזיז את הדבר הזה לדעתי יותר מ250 קילו, כך בחשבון שGS500 של סוזוקי נותן לך יותר פאן ברכיבה והרבה יותר אמין וזול מהסיפור שאתה ניכנס. עדיף כלי עם 2 צלידרים הרבה יותר קל ונוח לרכיבה, יש לך גם דגמים של ימאהה, כלי אחר נחמד אבל עדיין לא אספנות זה הR750 הראשונים של סוזוקי משנת 86.

טל

CX500 לא קל בכלל. אני מעריך שלא שוקל פחות מה 750 שלך. + יש לי פיררינג וסט ארגזים קבוע.

משמש כרכב יום יומי כבר מעל 3 שנים. בעיקר נסיעות בעיר. אני יכול לספור על 2 ידי את כמות הפעמים שנאלצתי לעמוד בפקק בלי יכולת לעבור בין המכוניות.

מה שכן... אם תיאלץ להניע בדחיפה... תצחומיי.

פורסם

עוד נקודה שכדאי לך לדעת האופנועים היפנים הישנים כגון CB750 ומה שצרפת בקישור שהם מאד כבדים ולא נוחים לרכיבה.

טל

:roll::roll::roll::roll::roll:

פורסם

לאלו שמחזיקים אופנוע אספנות כאן : מהן העלויות\הוצאות השוטפות? זה פרקטי להשתמש באופנוע אספנות ככלי יומיומי? (נניח נסיעה ת"א הרצליה הלוך חזור ואולי איזה סיבוב בת"א).

אני דווקא מעוניין ב4 צילינדר ואני לא מפחד מכלים כבדים פיזית אך מעדיף כלי עם יחס הספק\משקל כמה שיותר טוב מה שמביא אותי לשאלה הבאה...

אילו דגמים (עד שנת 1980) בעלי יחס הספק\משקל מכובד ?

נניח יחס של 200 קילו ל100 כ"ס זה מעולה, 220 ל 90 כ"ס מכובד וכו'..

מעוניין בנפח 700 ומעלה עדיפות לאיזור ה 1000.

• תוכן חדש...