Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הרכב: וולוו 244 GLE, מודל 83, 2300 סמ"ק.

מאז שהרכב אצלי החימום לא עובד. כלומר, בהפעלת החימום אין תגובה בכלל, לא חום ואפילו לא רוח בלי חום.

באחד ממפגשי שישרון, חן פרחי הסתכל בתא מנוע ואיבחן מייד שהרדיאטור חימום לא מחובר. וכנראה שהמומחה צודק.

(אני לא יודע האם זה קשור, אבל המזגן עובד מצויין).

האם לדעתם מדובר ב-2 תקלות: גם רדיאטור מנותק וגם תקלה במפוח?

בכל אופן הפרוייקט הבא הרכב הוא חיבור והפעלת רדיאטור החימום, והייתי שמח לקבל בזה עזרה בהכוונה, ובעיקר באיך להגיע לרדיאטור.

מצורפות תמונות של הרכב שלי. אלו התמונות עם החצים אדומים.

דבר נוסף: במידה שאין ברכב בכלל רדיאטור או שהוא במצב לא טוב, באפשרותי לפרק רדיאטור מוולוו אחרת 244, מודל 84, 1800 סמ"ק. בתמונה המצורפת של הוולוו הזאת אפשר לראות שמיקומי כניסת הצינורות שונים (חצים כחולים). האם לדעתכם ניתן להחליף בין הרדיאטורים?

אה, ואם יש תקלה במפוח - מה מיקום המפוח?

תודה רבה.

04Dec_0004.jpg

20Nov_0003.jpg

04Dec_0001ש.jpg

04Dec_0003ש.jpg

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

אני לא מבין בוולוו אבל הצינורות חימום נראים מחוברים,

ואם הם מחוברים אז יכול להיות שהרדיאטור חימום רק סתום בנוסף לכך שהמפוח לא עובד.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אם אתה מתכנן להחזיק באוטו לשנים, ורוצה לתחזק אותו באופן מקצועי, הדבר הראשון שאתה צריך זה ספר מוסך לרכב שלך. אפשר למצוא ספרי Haynes זולים יחסית , או למצוא ספר מוסך מלא של החברה (עדיף). הספר הזה נראה לי כמו הפשרה הטובה בין מחיר לתמורה.

בספר המוסך תמצא תשובה לשאלה ששאלת, וגם לרבות אחרות. שם גם יהיה כתוב איך לבדוק את מערכת החימום, שלבי התיקון השונים, ואיור של המערכת על חלקיה.

בשלב הבא ניתן לתכנן את העבודה - לקנות חלקים וכלי עבודה, למצוא או ליצר כלים יעודיים שלפעמים נדרשים, או להחליט ללכת למוסך, אבל עם הבנה טובה יותר של מה נדרש לעשות.

פורסם

תודה על העזרה עד פה.

נמרוד, יש לי את ספר הרכב של בנטלי, אבל לא מצאתי בו שום מידע על רדיאטור החימום או הגישה אליו.

בכל אופן, את העבודה אני מתכוון לעשות בעצמי ולא לגשת למוסך עם דבר כזה. נראה לי שאפשר להתמודד עם זה לבד ובטח שזה אפשרי עם קצת עזרה בפורום.

אני מבקש עזרה בנקודות האלה:

1. מאיפה אני מגיע לרדיאטור חימום של הרכב? האם מכיוון תא המנוע או שצריך לפרק דשבורד?
  2. האם אפשר להסיק מכך שהמזגן עובד, שהמפוח הפנימי תקין? ואם כן, אז למה הוא לא עובד בחימום? מה שעולה לי בראש זה אולי נתק בחוטים (מכוון/לא מכוון) או אולי פיוז. מה דעתכם?
  3. האם שמתם לב לשוני במיקום כניסת הצינורות של הוולוו שלי לעומת הוולוו השניה? האם זה מופרך לקוות שאמצא רדיאטור זהה בפנים?
  4. למי שמוכן להיכנס לעובי הקורה שיסתכל בדברים שכתבו לי בשרשור קודם לגבי ברז מוזר במערכת הקירור/חימום. עכשיו נראה לי שהנושאים קצת קשורים.http://www.carsforum.co.il /vb/showthread.php?t=293800

אגב בכל מקום שכתוב שאין ברכב רדיאטור חימום או שהוא מנותק, זה מבוסס על דברים שאמר לי חן פרחי אחרי שהעיף מבט ברכב. אני לא ראיתי בעיניים שיש/אין מנותק/לא, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שהוא יותר מבין.

ערב טוב לכולם.

פורסם

הקישור הזה באמת מראה בצורה הטובה ביותר איך להגיע לרדיאטור חימום. מסתבר שצריך להיכנס לפרוייקט גדול של פירוק כל החלק הקדמי של תא הנוסעים בשביל להגיע עליו. ולכן אני לא מאמין שמישהו התאמץ כל כך כדי להוציא את הרדיאטור.

לגבי הצינורות בתמונות - מה שהבנתי מ jlavi2002 הוא שאולי אני בכלל טועה והצינורות שצילמתי הם של המזגן ולא של החימום. מה שיכול להסביר את השוני בין מיקום הצינורות בשני כלי הרכב...

מקווה שבסופ"ש אמצא זמן לבדוק את הנקודה, ובטח אחזור להתייעץ.

דבר נוסף ברשותכם: האם המפוח של המזגן הוא גם המפוח של החימום? כי שאני מפעיל מזגן המפוח עובד, אבל כשמפעיל חימום אין כלום...

ערב טוב!

פורסם

דבר נוסף ברשותכם: האם המפוח של המזגן הוא גם המפוח של החימום? כי שאני מפעיל מזגן המפוח עובד, אבל כשמפעיל חימום אין כלום...

ערב טוב!

בדרך כלל המפוח משותף גם לחימום וגם לקירור, צריך לבדוק אם לא הוסיפו יחידת קרור נוספת עם מפוח.

עדי גולדנברג 13399

• תוכן חדש...