Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה ברכישת חיפושית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

טוב אני אתחיל בזה שאומר שאני חדש כאן ובכלל הכל עולם האספנות.

אני מעוניין לרכוש רכב מסוג חיפושית אבל המידע שלי הוא מועט,אני לא מבין בכלל הכל הנושא של רכב אספנות על הכביש,איך מטפלים בו,איזה אישורים זה מצריך,ביטוחים נדרשים וכו'.

מאז ומתמיד רציתי רכב מסוג חיפושית ואני מקווה שעכשיו אני יכול להרשות לעצמי(אחרי עזרה ממכם).

כמו כן אין לי מושג בעלויות אחזקה וכל היוצא בזה,אני מבקש את עזרתכם כי חשוב לי לרכוש רכב ולדעת שאני לא הולך להזניח אותו בגלל שאני לא עומד בתקציבים או חלילה להפסיק שימוש בו.

אודה לכם מאוד אם תספקו לי כל מידע אפשרי על רכב החיפושית ועל רכב אספנות.

תודה מראש, אביעד עזריאל.

פורסם

עלויות - האוטו עצמו - יש מגוון רחב של מחירים, בעיקרון חיפושית במצב נורמאלי, לא משופצת ברמה גבוהה ולא קרוב לזה, אבל נוסעת ועם צבע סביר עולה בערך 6000-8000 ש"ח.

טסט - 300 ש"ח בשנה

אישור מוסך לטסט 150

ביטוח חובה - כ 400

ביטוח צד ג' כ 400

עלויות שותפות - תלוי, כמה תסע. אם זה רכב תחביב לסופי שבוע, אחזקה שנתית יכולה להסתכם בכמה מאות שקלים

יש אנשים, שלא יסכימו איתי, אבל לדעתי במצב התנועה של היום, חיפושית לא יכולה לשמש כרכב יומיומי עיקרי, לנסיעות לעבודה, לימודים וכו'.

היא יכולה להיות תחביב נחמד, לנסיעות קצרות פה ושם, לא בשעות העומס, לא בחום, לא בגשם.

יש בארץ עדיין הרבה מאוד חיפושיות (אני מעריך שיש כ400 חיפושיות פעילות בכל הארץ), והיא רכב אספנות הנפוץ והזול ביותר לתחזוקה. רוב החלקים זמינים בארץ , ובמחיר סביר. ויש גם מספר מכונאים, שיודעים ואוהבים לטפל בחיפושית.

רוב החיפושיות, שמסתובבות בארץ, הן ממודל 1968 עד 1978, כאשר המסה העיקרית היא 1970-1974.

הישנות יותר נדירות ויקרות יותר, והחדשות יותר יוצרו בברזיל.

חץ מכמה בודדות, שבדרך כלל לא למכירה, כל החיפושיות כבר נרשמו כרכב אספנות, מה שאומר, שאסור להן לנסוע בימי חול בין השעות 7 ל 9 בבוקר. קח את זה בחשבון.

למרות האווירה והסטייל, חייבים להודות, שזה אוטו די עלוב לנסיעה, עם המון מגבלות, שלא מתקרב מבחינת הנוחות והפרקטיות לשום מכונית אחרת, אפילו מאותם שנים.

יש לו כמובן את הקסם שלו, אבל צרך גם להכיר במגבלות. אין תא מטען נורמאלי, אין מזגן, אין ברקסים נורמאליים, קוטר סביוב של אוטובוס, הגה קשה כמו במשאית עתיקה, קופצני,אין ראות טובה החוצה, במושב אחורי אין מקום כמעט, מהירות בכביש פתוח מוגבלת ל90-100 קמ"ש בלבד.

מצד שני יש את האמינות הטובה, גם לאחר 35 שנה על הכביש, ועוד כמה דברים, שקשה לתאר אותם במילים, אבל הם גורמים לאנשים להמשיך ולתפח את החיפושית שלהם, ולחייך כל פעם שהם נוהגים בא.

בהצלחה, רצוי גם, שתשאל שאלות ממוקדות וספציפיות יותר.

פורסם

אתה מוזמן להגיע למפגש של מועדון החיפושיות שמתקיים בימיי שישי בחניה ליד קניון איילון משעה 16:30. אני בטוח ששם תקבל מענה לכל שאלותיך וגם תוכל להתרשם מהחיפושיות...

פולקסוואגן חיפושית - איכות גרמנית בהישג ידך :lol:

CAR4 - פשוט לבחור את הרכב הבא שלך

פורסם
עלויות - האוטו עצמו - יש מגוון רחב של מחירים, בעיקרון חיפושית במצב נורמאלי, לא משופצת ברמה גבוהה ולא קרוב לזה, אבל נוסעת ועם צבע סביר עולה בערך 6000-8000 ש"ח.

טסט - 300 ש"ח בשנה

אישור מוסך לטסט 150

ביטוח חובה - כ 400

ביטוח צד ג' כ 400

עלויות שותפות - תלוי, כמה תסע. אם זה רכב תחביב לסופי שבוע, אחזקה שנתית יכולה להסתכם בכמה מאות שקלים

יש אנשים, שלא יסכימו איתי, אבל לדעתי במצב התנועה של היום, חיפושית לא יכולה לשמש כרכב יומיומי עיקרי, לנסיעות לעבודה, לימודים וכו'.

היא יכולה להיות תחביב נחמד, לנסיעות קצרות פה ושם, לא בשעות העומס, לא בחום, לא בגשם.

יש בארץ עדיין הרבה מאוד חיפושיות (אני מעריך שיש כ400 חיפושיות פעילות בכל הארץ), והיא רכב אספנות הנפוץ והזול ביותר לתחזוקה. רוב החלקים זמינים בארץ , ובמחיר סביר. ויש גם מספר מכונאים, שיודעים ואוהבים לטפל בחיפושית.

רוב החיפושיות, שמסתובבות בארץ, הן ממודל 1968 עד 1978, כאשר המסה העיקרית היא 1970-1974.

הישנות יותר נדירות ויקרות יותר, והחדשות יותר יוצרו בברזיל.

חץ מכמה בודדות, שבדרך כלל לא למכירה, כל החיפושיות כבר נרשמו כרכב אספנות, מה שאומר, שאסור להן לנסוע בימי חול בין השעות 7 ל 9 בבוקר. קח את זה בחשבון.

למרות האווירה והסטייל, חייבים להודות, שזה אוטו די עלוב לנסיעה, עם המון מגבלות, שלא מתקרב מבחינת הנוחות והפרקטיות לשום מכונית אחרת, אפילו מאותם שנים. מיני יותר מרווחת ? ופיאט 127 ? בקיצור רכב זול מאתון שנים ואפילו חדשות יותר , הוא לא דבר מרווח , את האמת ? יש רכבים חדשים לגמרי אם פחות מקום לרגליים במושב האחורי .

זה לא רכב חדש ולא רכב יוקרה , אבל עלוב ביחס ל74 ? קצת נסחפת ....

יש לו כמובן את הקסם שלו, אבל צרך גם להכיר במגבלות. אין תא מטען נורמאלי, אין מזגן, אין ברקסים נורמאליים, קוטר סביוב של אוטובוס, הגה קשה כמו במשאית עתיקה, קופצני,אין ראות טובה החוצה, במושב אחורי אין מקום כמעט, מהירות בכביש פתוח מוגבלת ל90-100 קמ"ש בלבד. כמה רכבים מהקטגוריה עם מזגן יש בשנות ה70 ( ולא וולוו זה לא מהקטגוריה) ראות בסדר גמור , לאיזה מהירות אתה כבר רוצה להגיע ברכב אספנות פשוט ? 220? .

מצד שני יש את האמינות הטובה, גם לאחר 35 שנה על הכביש, ועוד כמה דברים, שקשה לתאר אותם במילים, אבל הם גורמים לאנשים להמשיך ולתפח את החיפושית שלהם, ולחייך כל פעם שהם נוהגים בא.

בהצלחה, רצוי גם, שתשאל שאלות ממוקדות וספציפיות יותר.

לפותח השירשור , חיפושית קונים מאהבה , כן יש בה חסרונות והיא לא מלאה בנוחות זה רכב פשוט משנות ה70 , בלי פינוקים של מזגן הגה כוח ושאר דברים , אבל זה הקסם ברכב אספנות לא? , אם אוהבים אותה היא כייפית לאללה.

בא למפגש תראה קצת ותדע יותר לקראת מה אתה הולך .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני גם לא מסכים עם קודמי לזה שחיפושית לא נוחה לנהיגה.. להפך ממש כיף לנהוג בחיפושית גם מבחינת הגה הילוכים ובלמים. הכל //קשור// לאחזקה..!!! משום מה הרבה אנשים לא מתחזקים כראוי את החיפושית אז היא לא מהנה לנהיגה . מה שגם רכב אחר לא היה סולח באחזקה לקוייה . החיפושית גם אחרי אחזקה כושלת נוסעת ונוסעת:-)

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

פורסם

אם רוצים להיות אובייקטיביים נטו, אז אי אפשר להשוות פיאט 127 (ובמידה רבה זה נכון גם לגבי מיני) עם חיפושית

חיפושית הוצגה לראשונה בשנת 1938, פיאט 127 הוצגה בשנת 1971.

לפיאט 127 יש את כל המאפיינים של מכונית מודרנית, לחיפושית אין אף אחד מהם.

זה כמו להשוות את הגולף הראשונה לגולף הנוכחית, זה בכלל לא כוחות, ויש בינהים פער של 30 שנה.

ודי ברור, שגם בשנות ה 70 חיפושית הייתה רכב מישון ביותר, כל המתחרות שלה באותה תקופה כבר התקדמו למנוע קדמי עם קירור מיים, מרכב אחוד, חלונות גדולים וראות טובה החוצה, בלמי דיסק מקדימה, ועוד ועוד.

בקיצור, הסנטימנטליות במקרה זה גורמת לאנשים לייפות את התמונה, ולייחס לחיפושית סגולות שאין ואף פעם לא היו לה.

המתחרות האמיתיות של חיפושית הן מכוניות משנות ה 50 או אפילו מלפני מלחמת העולם השניה.

פורסם

אני לא מיייחס לה שום דבר שאין לה .

יש חיפושיות משנות ה70 דיסק קדימה מקורי.

מנוע אחורי קירור אוויר לא מצביע על מיושנות ( תחושב לבד על דוגמה מפורסמת ).

אני לא בטוח לגבי ה127 והמיני אבל לא לכל הרכבים בשנות ה70 היה דיסק קדימה , ואני אפילו לא בטוח שלרובם היה.

אני לא יודע למה אתם נדבקי לראות , שהיא בסדר גמור ויותר טובה מלא מעט מכוניות אחרות .

המתחרות שלה לא התקדמו למנוע קידמי קירור מים, כמעט כל הרכבים לפני החיפושית ואחריה היו כאלה בודדות היו עם מנוע אחורי וקירור אוויר (או רק אחד מהמאפיינים כמו הקונטסה ).

אני לא מייפה שום דבר , יש בחיפושית הרבה דברים מיושנים כהגדרתך , זה חלק מהיופי של רכב קלאסי , אבל עובדה שהרכב יוצר משנות ה40 עד 2003 , שיא שלא היה ולא יהיה כמוהו.

אני ולא מעט אחרים משתמשים בה כרכב כמעט יומיומי , כרכב שני ואפילו ראשון .

מת"א למושב של הורי ליד אשקלון כ45 דקות שברובן אני עוקף רכבים מודרניים בהרבה כשאני על מהירות סבירה.

ואם כל זה אם רכב כל כך מיושן הוביל במכירות כל כך הרבה שנים אז כנראה יש בו משהו שאתה לא מצליח להבין (לא רק סטימנטלי).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

ברור, שחיפושית קונים מאהבה. אין על זה שום ויקוח. זה רכב אספנות נחמד ביותר, שגדולתו העיקרית בכך, שהוא מאפשר לאנשים צערים להיכנס לתחום, בלי להשקיע יותר מידי כסף.

יש לחיפושית אמינות ושרידות מדהימה.

אני די בטוח, שנמכור בארץ יותר פיאט 127 מאשר החיפושיות . מה שרד טוב יותר עד היום, כולנו יודעים.

יש לי חיפושית, קניתי אותה לפני 3-4 שנים, היא רכב שלישי בבית, אני נהנה לנהוג בה, אבל אני משתדל לקחת דברים בפרופורציה.

הייתה לי לפני שנים פיאט ריטמו 1981 (דומה ל 127), זה הבדל של שמיים וארץ לעומת החיפושית, וכל השוואה במחינת הנהיגה והשימושיות לא במקום.

לגבי מנוע אחורי - זה בפירוש מעיד על מבנה מיושן, ועם כל הכבוד לפורשה, היא מכונית נישה, שנשארה פחות או יותר לבד עם המבנה הזה.

הרבה מאוד יצרנים אירופאיים ניסו בשנות ה50 וה60 את תצורת המנוע האחורי במכוניות עממיות : פיאט 500 ו 600, 850, 126, 133, רנו דופין, רנו 8, רנו 10, סימקה 1000, במוו 700, NSU, ובטח יש עוד.

לקראת שנות ה 70 כולם (וגם פולקסווגן עצמה) ירדו מהרעיון הזה, לטובת מנוע קידמי והנעה קידמית .

כשאני נוהג בחיפושית, יש לי בעיית ראות מסויימת של רמזורים גבוהים, וגם בעיית ראות חמורה בנסיעה אחורה. אולי זה רק אני.

ההצלחה המסחירית האדירה של החיפושית היא שילוב של כמה דברים, כמו אמינות, מחיר טוב, רשת דילרים ומוסכים שהייתה מסודרת ומאורגנת הייטב, מבנה חסון, מחיר טיפולים נמוך וכו'. בשנות ה 50 ו ה60 (שנות ה 60 היו שנות השיא של החיפושית מבחינת המכירות) חיפושית הייתה פחות או יותר בקו אחד עם המתחרות.

בשנות ה 70 היא כבר נשארה מאחור, המיכרות ירדו בהדרגה, המוניטין והמומנטום שנצבר איפשרו להמשיך את הייצור שלה בגרמניה עד שנת 1978, ואז הועברו הפסי ייצור לדרום אמריקה. זה שהיא יוצרה שם עד 2003 לא מעיד על כלום, כי כך עובד שוק הרכב בעולם שלישי.

גם לאדה מייצרת ברוסיה את הפיאט 124 עד היום, ברומניה ייצרו עד לא מזמן את הרנו 12, בפולין ייצרו את הפיאט 126 עד שנות ה2000, מה מייצרים עד היום בהודו, אתה בטח יודע. זה לא אומר, שכל המכוניות האלו מדהימיות או מתקדמות במיוחד.

לגבי השאר - אני מסכים איך.

בעייני, אחד הדברים היפים שיש בחיפושית הוא בכך, שהיא מביאה לך את התחושות ואת הטכנולוגיה הפשוטה של שנות ה 40 וה 50 ברכב שהוא יחסית לא מאוד ישן (רק בן 35 שנה, ולא בן 50-60)

פורסם

קסם החיפושית:

1. מעט מאד מכוניות משוייכות אוטומטית לתקופה, החיפושית היתה משוייכת לדור שלם ותקופה קסומה!

2. מעט מאד מכוניות יכולות להתהדר בכמות המכוניות שיצורו לאורך חייהם כמו החיפושית.

3. הנקודה הישראלית: כימעט לכל אדם שלישי בישראל בתקופה האמורה, היתה חיפושית, במשך השנים.

4. החיפושיות הן בין המכוניות השורדות ביותר בעולם!

5. החיפושיות הן כר נרחב ביותר לשיפוץ ושיפור (אין לראות בכותרת זו המלצה לשנות את החיפושית ממקורה)

6. החיפושית נראת טוב בכל צבע בכל מצב ובכל מזג אוויר, מי שרגיש מספיק יראה גם שהחיפושיות מחייכות!

7. חיפושיות לא מתות, הן מחליפות בעלים!

8. מעט מאד אנשים נישארים אדישים לחיפושית שעוברת על פניהם!

9. אין על הצליל של החיפושית בהאצה!

10. חיפושית היא בעצם פורשה 911 שלא התבגרה!-:wink:

נהיגה:

1. בשביל להינות המחיפושית באמת, צריך להיות נהג מיומן-הנאה אחורית.....

2. מצד שנית גם סבתות חביבות נוהגות בה בחן!

3. פשוטה לנהיגה וחנייה, נוחה מהמיני מינור (היו לי שניהם),

4. אהובה על בנות בנים ומה שבניהם!

5. אין כמו החיפושית להעיד על אופיו של בעליה וצורת נהיגתו!

6. למרות כל החסרונות ,כימעט כל מי שנוהג בה מחייך-תבדקו אם אתם לא מאמינים לי!

7. מסתדרת נהדר בעיר בכפר ובאוטוסטרדה.

8. זוכה לכבוד גם מצעירות ויקרות ממנה בהרבה.

9. אין כימעט בעייה שלא ניתן לפתור על אם הדרך!

10. אין לה דרישות מסובכות, ותמיד היא תהיה שם בשבילך כשתירצה אותה!

לראות:

Volkswagen-VW-Beetle-Bug-Art-Print-Poster.jpg

vw_wallpaper_march_09_08.jpg

3281727629_ea4c486772.jpg?v=0

porsche_vw_beetle_75th_003-0623-950x650.jpg

draft_lens2252922module12250757photo_12246986581936-volkswagen-beetle-prototype.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בוקי , שלא תבין לא נכון , אני לא טוען שהיא מתקדמת לתקופתה , אני בהחלט טוען שהיא בסדר גמור לשימוש יומיומי למי שהפרוטה לא מצויה בכיסו ( בהגבלת החוק כמובן למי שרשומה כאספנות ).

לגבי בעיות ראות , הבעיה היחידה היא שבשל הצורה העגולה יותר קשה להאריך את האורך שלה בחניות וכ'ו , וגם את זה לומדים די מהר .

אין לי בעיה לראות רמזורים ולא לעשות רוורס.

אין לי שום ספק שבעשור הקרוב יעלמו כמעט כל החיפושיות שמשמשות כיומיומיות , כי הפער הולך וגדל לאומת רכבים מודרניים יותר.

אני מאמין שישארו בודדות שישמשו את בעליהן לנסיעות רגילות גם עוד יותר מעשור .

בכל מקרה ברור שבלי אהבה אף אחד לא ישרוד איתה ... כמו כל אחת ...

• תוכן חדש...