Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

שלום

לפני כחודש ירשתי מאבי פורד טרנזיט שנת 73 במצב סביר בהחלט

תמיד עניין אותי להתעסק ברכבי אספנות ( כמו כולם תמיד חשבתי על ווספה או על חיפושית אבל לקנות נראה לי דבילי שיש את הפורד )

העניין הוא כזה שהייתי שמח אם מישהו היה מרגיע אותי ואומר לי שזה אפשרי לשפץ אותה

שזה אפשרי להשיג חלקים במחירים הגיונים

ושלא כדאי לי לוותר על הרצון הזה

השאלה היא אם אני הגיוני או שזה גדול עלי ?

וגם כמה יכולה להיות ההוצאה הכללי על האוטו עד שאוכל להנות ממנו ?

נ.ב אין לי שום ידע מוקדם במכונאות אבל אני מוכן ללמוד

סורי על החפירה

תודה רבה מראש

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפשרי ביותר ולדעתי זה רכב נוסטלגי ביותר בצורתו.

כמה ההוצאה על האוטו זה בעיקר תלוי במצבו ולאן אתה רוצה להגיע איתו.

האם הוא מניע ? נוסע ? בחתיכה אחת ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

יש תמונות?

בגדול אם זה מצב "סביר ביותר", אז לא צריכות להיות לך הוצאות גבוהות מדי לאחזקתו, השאלה- מה זה "סביר"? מניע, נוסע, לא רקוב כולו? זה היה אוטו שעבד עד עכשיו, או עמד הרבה שנים?

אם הוא מניע ונוסע בסדר, ובמיוחד אם נסע עד לא מזמן- אז אחזקה מכנית היא די פשוטה וזולה- טיפולים, בדיקות, החלפת שמנים וחלקים שמתבלאים, רובם עדיין ניתן להשיג ובמחירים סבירים אפילו בארץ, שלא לדבר כבר על ה-e-bay!

עניין של מראה החיצוני גם כן תלוי בהרבה דברים: אם האוטו למשל לא יותר מדי חלוד, או חבוט- אז להגיע איתו למצב "מושלם" אחרי הפחחות יעלה יחסית זול. להבדיל, אם הוא כולו חלודה והפח עקום- סיפור אחר.

בקיצור, ע"מ לקבל תשובה הרבה יותר מדוייקת- תשתדל לשים תמונות, ונעזור לך בצורה הרבה יותר מקצועית. יש כאן, אגב, כמה מומחים לאוטו הזה, שתוך כדי שינה יסבירו לך על התקלות האפשריות ופתרונן- אז הכל בסדר! ברוך הבא!:-D8)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תתחדש! נשמח לראות תמונות.

אני מתעניין, באיזה נפח המנוע שיש בטרנזיט בשנים הללו? אלה מנועי פינטו?

JEP.

פורסם

תודה רבה חברה

אני מחר יצלם ויפרסם תמונות

הרכב לא נסע בערך 10 שנים

נמצא תחת קורת גג ככה שהוא דיי שמור

אבל יש ריקבונות קלים

בעיקר באזור הגלגלים

אבי היה מכונאי רכב ככה שאני בטוח שהוא שמר עליו דיי טוב מבכינה מכאנית

הבעיה העיקרית היא בגגל הידע הרב שלו הוא היה מאלתר המון :-P

ככה שאני מקווה שאני יצליח להבין מה קורה שם

תודה על התגובות

אשמח לשמוע עוד דברים

פורסם

אולי כדאי שתחקור עוד קצת על הנושא לפני שאתה נכנס לזה.

ואם בכל זאת החלטת לשפץ אז שיהיה לך המון בהצלחה, תשתדל להנות מכל רגע, ולנו נותר לחקות לשרשור הפרויקט שלך!

בברכת התיישנות והמון בהצלחה.

צח.

פורסם
תתחדש! נשמח לראות תמונות.

אני מתעניין, באיזה נפח המנוע שיש בטרנזיט בשנים הללו? אלה מנועי פינטו?

JEP.

מנוע V בנפח 1700. הפינטו בא בשלב הרבה יותר מאוחר, סף ה-70' -תחילת ה-80', בנפח 2000, אז כבר היה לטרנזיט "פרצוף" שונה, והוא נקרא MK2!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

האוטו יחסית פשוט לאחזקה, אבל אתה חייב לאהוב את האוטו אחרת חבל על ההשקעה כי הוא לא מבוקש ואם תרצה למכור אותו לא תקבל את ההשקעה, כי לא כולם אוהבים מסחריות אספנות,

סה"כ אוטו מדליק.

אשמח לתמונות.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
היי

שלום

לפני כחודש ירשתי מאבי פורד טרנזיט שנת 73 במצב סביר בהחלט

תמיד עניין אותי להתעסק ברכבי אספנות ( כמו כולם תמיד חשבתי על ווספה או על חיפושית אבל לקנות נראה לי דבילי שיש את הפורד )

העניין הוא כזה שהייתי שמח אם מישהו היה מרגיע אותי ואומר לי שזה אפשרי לשפץ אותה

שזה אפשרי להשיג חלקים במחירים הגיונים

ושלא כדאי לי לוותר על הרצון הזה

השאלה היא אם אני הגיוני או שזה גדול עלי ?

וגם כמה יכולה להיות ההוצאה הכללי על האוטו עד שאוכל להנות ממנו ?

נ.ב אין לי שום ידע מוקדם במכונאות אבל אני מוכן ללמוד

סורי על החפירה

תודה רבה מראש

זה מנוע ESEX V4 נפח 1700

בשל כך חזית הרכב מאוד קצרה

שימש כמה וכמה דגמים,כמו קפרי סאאב קורסייר,וטאונוס

פשוט לתחזוקה

איןלו שרשרת טיימינג,אלא גלגל אוקולון

יש לו כמה מחלות

ציר המפלג

גלגלי טיימינג

גיר שחוק קופץ ברביעי

חופש בקינג פינים קדמיים,דורש קידוד

בקאקס מרעיש

יתרונות:

קוטר סיבוב טוב

הגה רך יחסית

עלייה קלה לרכב וגם ירידה

שטח הטענה עצום

קלות הפעלה בנהיגה

כדאיות שיקום

צריך להכניס בו לא מעט כסף

כמעט ואינו מבוקש

הרוב נגרטו

פורסם

מבחינה כלכלית - בטח הוא לא שווה שיפוץ

אבל זה אחד הוואנים המצחיקים (ההגדרה הכי טובה שמצאתי) ביותר שיוצרו וכדאי מאד לשקם אותו,

הלוואי ואני יכולתי...

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם

ואין לי מושג, למה הוא כמעט ולא מעניין אף אחד- בעיניי זו "ה"מסחרית של 60-80'! (טוב- מה אני יודע- רק הבאתי אחד כזה מחו"ל:-D:wink: ).

פורסם

כל אחד בראות עיניו...המסחריות של פולקסוגן עשרות מונים מבוקשות ויקרות יותר,זו עובדה ! אני אישית מסרתי שתיים כאלו לברזל,לא היה כדאי להשקיע,הרכב משעמם ואין בו משהו להתאהב בו,אוטו לחם פשוט,מנוע גיר בקאקס.

פורסם

כל הכבוד רון על היוזמה!

פורד טרנזיט מהסדרה הראשונה זה אחת המכוניות החביבות עליי

איזה צבע הרכב?

HYUNDAI GETS 1400 2008

פורסם

העם דורש תמונות!:-)

• תוכן חדש...