Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הברז הזה? וולוו 244

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מישהו יודע מה הברז הזה?

אני מנחש שזה של המזגן - אבל אין לי באמת מושג.

אם זה אכן של המזגן - האם כדי לסגור את הברז לתקופת החורף כשגם ככה לא משתמשים במזגן, במטרה למנוע דליפת גז (מה גם שהרכב לא עומד לנסוע לפחות בחודש-חודשיים הקרובים, אם לא יותר)?

תודה,

20Nov_0001.jpg

20Nov_0002.jpg

20Nov_0003.jpg

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

קצת קשה לדעת לפי התמונות מה שבטוח שזה לא מקורי ,הוסיפו אותו בארץ.אולי מים חמים לרדיאטור חימום בפנים הרכב או אולי דלק.

חן.

פורסם

סביר להניח כי מדובר בברז מים שסוגר את כניסת המים החמים למערכת החימום כי הברז המקורי לא מתפקד כנדרש. הסידור הוא שהברז סגור בקיץ ופתוח בחורף.

שלמה דן גדרון

פורסם
סביר להניח כי מדובר בברז מים שסוגר את כניסת המים החמים למערכת החימום כי הברז המקורי לא מתפקד כנדרש. הסידור הוא שהברז סגור בקיץ ופתוח בחורף.

עבור המזגן כמובן

עדי גולדנברג 13399

פורסם
עבור המזגן כמובן

שלום.

אם תוכל להסביר לי למה כמובן למזגן?

בשביל מה צריך ברז שגי למזגן מה זה יעשה?

הברז הוא ברז לניתוק המים החמים ליחידת החימום בתוך הרכב כי הברז המקורי היתקלקל ואם לא יהיה ברז החימום יעבוד אם המזגן והמזגן לא יקרר.

לסיכום הברז לניתוק החימום.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

אם תוכל להסביר לי למה כמובן למזגן?

בשביל מה צריך ברז שגי למזגן מה זה יעשה?

הברז הוא ברז לניתוק המים החמים ליחידת החימום בתוך הרכב כי הברז המקורי היתקלקל ואם לא יהיה ברז החימום יעבוד אם המזגן והמזגן לא יקרר.

לסיכום הברז לניתוק החימום.

בברכה בני ל.

בני אני מבין את הזילזול שלך, אבל קבל בכל זאת הסבר .........:shock:

כדי שבזמן שהמזגן עובד בני, לא יכנסו מים חמים לרדיאטור הפנימי של החימום, וכך פעולת המזגן תהיה יותר אפקטיבית.

(וזאת בהנחה שהבורר/ברז חום/קור לא תקין לכן מותקן הברז)

בברכה עדי ג.

עדי גולדנברג 13399

פורסם
בני אני מבין את הזילזול שלך, אבל קבל בכל זאת הסבר .........:shock:

כדי שבזמן שהמזגן עובד בני, לא יכנסו מים חמים לרדיאטור הפנימי של החימום, וכך פעולת המזגן תהיה יותר אפקטיבית.

(וזאת בהנחה שהבורר/ברז חום/קור לא תקין לכן מותקן הברז)

בברכה עדי ג.

שלום.

יש פו אי הבנה !

חלילה אין זלזלול ביכלל ואם כך אתה חש אז אני מיתנצל .

אתה כתבתה למזגן כמובן ומה אתה רוצה שיבין מישהוא שלא מיתמצא בנושא?

הוא יבין שהברז למזגן וזה שגוי .

בהמשך כתבתי בדיוק ואתה רק הסכמתה איתי :lol:

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה על התשובות. הבנתי מה כתבתם, אבל יש כמה נקודות שלא ברורות לי:

1. כמו שאני מבין הברז במצבו הנוכחי פתוח, וככה הוא היה מאז שהרכב אצלי, כולל הקיץ האחרון, והמזגן עבד סה"כ די יפה כל

הקיץ. אז איך זה מתיישב עם מה שכתבתם שהברז הפתוח אמור היה להשפיע לרעה על הקירור של המזגן?

2. אין ברכב רדיאטור חימום, כנראה אחד הבעלים הקודמים הוציא אותו. האם זו התשובה לשאלה בס' 1?

3. אני מתכוון להתקין רדיאטור חימום מפירוק. האם אחרי שיותקן יש לשנות את מצב הברז או להשאירו כמו שהוא?

4. ובכל אופן, כרגע, כשהרכב עומד להיות מושבת לכמה חודשים, האם יש משמעות למצב הברז?

אם יש צורך - תגידו אם לצלם תמונות נוספות.

תודה ואחלה שבת!

פורסם

אילן שלום רב ! כל מי שכתב שזה ברז לביטול מעבר מים , לשם רדיאטור חימום צודק.

כל מי שכתב שזה ברז למזגן צודק חלקית:

במידה והיה קיים רדיאטור חימום ברכב, והברז היה צתודד , כפי שהוא מצודד כעת, רדיאטור החיצום היה מפיץ חןם כלשהו, שהמזגן לקירור היה אמור , להקטינו וליצור קירור את מתקשה, ולכן יעילות הקירור היתה נפגמת, והמדחס היה מתאמץ יותר, אך סגירת הברז בקיך ופתיחתו בחורף היתה פותרת בעייה זו.

מכייון שכעת לפי הסברך לא קיים רדיאטור חימום ברכב, הקירור בקיץ האחרון תפקד היטב ומסיבות מובנות.

לאחר שתרכיב רדיאטור פנימי, מה שעלייך לעשות, זה לצודד את ידית ברז השגיב, הצידה בקיץ, ולישר אותו בחורף.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ככה נראית קומבינה ישראלית במיטבה הצינור הזה מגיע לרדיאטור הפנימי שגם הוא הוסר.

מסיבה זאת או אחרת אם תסתכל מתחת לדש איפה שיושב הרדיאטור הפנימי אני בטוח

שתמצא את שני הצינורות מחוברים יחד באיזו שהיא קומבינה ישראלית .

בקשר לברז כנראה שהוא חובר לצינור מאחר שהבעלים הקודמים ניסה לחסוך

ולא רצה להשקיע בקניית ברז אורגינלי. :-P

:roll: Muscle car is a man best friend

פורסם

תודה. הבנתי את עסק. יש לי מאיפה לפרק רדיאטור חימום ואגש לזה ברגע שיתפנה לי קצת זמן.

ערב טוב לכולנו.

פורסם

לפי התמונות נראה לי שמישהו ביטל את החימום הפנימי והשתמש בברז הזה כדי לחבר את צינורות הכניסה והיציאה של החימום הפנימי זה לזה.

דני

נ.ב. כהערה צדדית, אני חושב שהחימום של 240, עם התרמוסטט המכאני, עדיף בהרבה על החימום של הרבה מכוניות חדשות, שבהן קר בירידות וחם בעקיפות...

• תוכן חדש...