Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסט לרכב מיושן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ההשלכות של להמשיך ולגשת לטסט פעם בשנה?

מסכת הייסורים שהמדינה מעבירה את אזרחיה בדרכם לטפח מעט תרבות מוטורית היא פשוט בדיחה.

תודה

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

רכב מיושן חייב בטסט פעמיים בשנה - תוקף הטסט לששה חודשים.

אם תגש לטסט רק פעם בשנה, ה"השלכה" היא כי הרשיון לא יהיה בתוקף בששת החודשים האחרים.

או שלא הבנתי את שאלתך....

עודד

פורסם

אם רוצים להמנע מבדיקת מעבדה ולהשאיר את האופציה לא להעביר לאספנות, כי אז יש לבצע טסט פעם בשנה וחצי, כי רכב מיושן שלא עשה טסט שנתיים יורד אוטומטית ממצבת כלי הרכב, ועל מנת להחיזרו לכביש יש צורך בבדיקת מעבדה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על התגובות

הרעיון הוא להמנע מהטרטור של טסטים פעמים בשנה אבל עדיין להחזיק רכב במצב חוקי ונוסע.

הרכב שמור מאוד, מטופל ברמה הגבוהה ביותר ממילא, אבל פעמיים בשנה להקריב יום עבודה \ לימודים בשביל השטות הזו נראה לי מוגזם.

כל מה שרציתי לוודא הוא שאין איזה קנס \ צבירה של טסטים אם ניגשים רק פעם בשנה ולא פעמיים.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
תודה על התגובות

הרעיון הוא להמנע מהטרטור של טסטים פעמים בשנה אבל עדיין להחזיק רכב במצב חוקי ונוסע.

הרכב שמור מאוד, מטופל ברמה הגבוהה ביותר ממילא, אבל פעמיים בשנה להקריב יום עבודה \ לימודים בשביל השטות הזו נראה לי מוגזם.

כל מה שרציתי לוודא הוא שאין איזה קנס \ צבירה של טסטים אם ניגשים רק פעם בשנה ולא פעמיים.

אין "קנס" על כך שלא תגש לטסט אבל בטסט שכן תעשה תחויב לשלם גם על זה ש"פספסת"

מעבר לכך שאם תעשה רק טסט אחד בשנה הרכב לא יהיה "במצב חוקי" כפי שרצית בחצי השנה שבה לא עבר טסט.

בקיצור ולענין, התשובה לשאלתך היא - לא. אי אפשר להמנע מלעשות 2 טסטים בשנה אם ברצונך להשתמש בו באופן חוקי במשך כל השנה.

פורסם

אל תעשה טסט בחצי שנה השניה ותסע רק 9 חודשים בשנה.

כי בלי טסט עד 3 חודשים אם אני לא טועה זה קנס ולאחר מכן הזמנה לבית משפט.

פורסם
, כי רכב מיושן שלא עשה טסט שנתיים יורד אוטומטית ממצבת כלי הרכב, ועל מנת להחיזרו לכביש יש צורך בבדיקת מעבדה.

אפשר לדייק בעניין?

לפי מה שידוע לי, לרכב מיושן מותר לפספס טסט אחד בלבד - משמע אחרי שנה של הקפאת רשיונות עליך לחכות לאספנות, או להתעסק עם בדיקת מעבדה

אני טועה? התקנות שונו בפעם ה-10 (כמה לא מפתיע..) ?

למישהו יש אסמכתא לנושא הזה ?

תודה מראש

פורסם

לי יש רכב מיושן, מועד הטסט אצלי פקע בשבוע בגלל שהרכב היה בתיקון שבועיים, קיבלתי אישור מהמוסך על תקינות (150 שקל כל חצי שנה), לא עזרו ההסברים, השוטר נתן את הדו"ח 250 שקל ו6 נקודות, אני הולך להמיר את זה באזהרה, פשוט טימטום מאין כמוהו שעבירה כזאת משקלה כעבירות חמורות במיוחד.

בקיצור להחזיק רכב מיושן זה לא לתת למדינה לדכא אותך, אנחנו כביכול חיים במדינה דמוקרטית, אבל ישנם חקיקות שנועדו להתעלל באזרח כמו מדינות חשוכות.

כל חצי שנה צריך לשלם את האגרה, ללכת למוסך לתת למוסכניק 150 שקלים, משם ללכת לשלם 65 שקלים על בדיקת רישוי, הזמן והדלק ששרפת בריצות הללו מביאים אותך למחיר אגרה שנתי, אז המשפט "האגרה מתחלקת בחצי" הוא עבודה בעיניים.

אנשי האספנות מאורגנים יפה והשפיעו על החקיקה, בעלי הרכבים המיושנים עדיין שקי חבטה של הממסד.

פורסם
אפשר לדייק בעניין?

לפי מה שידוע לי, לרכב מיושן מותר לפספס טסט אחד בלבד - משמע אחרי שנה של הקפאת רשיונות עליך לחכות לאספנות, או להתעסק עם בדיקת מעבדה

אני טועה? התקנות שונו בפעם ה-10 (כמה לא מפתיע..) ?

למישהו יש אסמכתא לנושא הזה ?

תודה מראש

אתה לא ממש טועה, אבל גם לא מעודכן. ויש אסמכתא...

תעתיק (נאמן למקור...) מתוך אתר משרד התחבורה:

• לא יחודש רשיון לרכב מיושן אם חלפו שנתיים מיום שפג תוקף רשיונו (רשיון הוא בתוקף רק לאחר ביצוע טסט ותשלום אגרה)
  • רכב מיושן שרשיונו אינו בתוקף שנתיים ומעלה והוא רכב נוסעים פרטי, רכב פרטי דו שימושי, אופנוע או רכב מסחרי שמשקלו הכולל לא עולה על 6000 ק"ג, ניתן לחדש את רשיונו רק לאחר בדיקה ואישור של מעבדה מוסמכת (בנוסף לאישורים הרגילים לרכב מיושן)

עודד

• תוכן חדש...