Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

פניתי כבר בעבר ברוח זו, ואני מבקש לחזור ולהעלות את הנושא:

במסגרת פעילותי לשימור משאיות עתיקות ועקב מגבלת המשקל הכולל המותר לרכב אספנות (עד 12 טון), אני נתקל לעיתים במשאיות ישנות שמופעלות עדיין ונמצאות במצב עבודה ממש.

המשאיות מוצעות למכירה בד"כ כשבעליהן פורש לפנסיה, ואז, אם רוצים לשמר, כרגע יש רק ברירה אחת - להעמיד אותן ולשמור ככה.

אני מנסה לאתר אירגון כזה או אחר שיש לו צורך בהובלה מסוג זה או אחר, ויש בו מי שחושב נוסטלגיה, ויכול להיות בעד הרעיון שהעבודה תבוצע על ידי משאית כזו.

זה חייב להיות קשר קבוע, אי אפשר להבנות על עבודות מזדמנות. את החיבור אפשר לעשות בכל מיני דרכים (שהאירגון ירכוש את המשאיות, ישפץ ויפעיל אותה, שאני ארכוש אשפץ ואפעיל כקבלן, שותפות כזו או אחרת...)

אנא הפיצו בין כל מי שאתם חושבים שאפשר לעניין אותו בנושא.

כרגע למשל יש רכינה מודל 80 שמאוד מתאימה לעבודות עפר במקום (מחצבה, סלילת כבישים...). הרכינה במצב מעולה. מישהו מכיר מישהו, למשל, ב"אבן וסיד"? ב- "שפיר הנדסה"?

תודה על כל עזרה,

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

תעבורה?...

יש להם מוזיאון חדש ברמלה.

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם

אחי היכשהו מכיר את הבנאדם שאחראי על המוזיאון משאיות שנמצא בתעבורה ברמלה.

במידה ותרצה את מספר הנייד שלו צור איתי קשר.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם
אחי היכשהו מכיר את הבנאדם שאחראי על המוזיאון משאיות שנמצא בתעבורה ברמלה.

במידה ותרצה את מספר הנייד שלו צור איתי קשר.

תודה לכם, אבל זה היה עצוב מאוד אם אני לא הייתי יודע ומכיר מה שקורה ומי פעיל בתעבורה. הבנזונותים האלה מגשימים את החלום שלי - ובגדול.

למי שלא יודע, אני מחפש משאיות "עתיקות" כבר 30 שנה. לא שאני מתבייש ביבול, אבל הם הצליחו לשים ידיים על כלים שאני לא, ויתרה מזאת, כשחשבתי שכבר אין משאית עתיקה בארץ שאני לא מכיר, הם הצליחו להפתיע אותי עם כמה אקספלרים.

כל זה לא היה יכול להעשות ללא דביקות במטרה ברמות לא כל כך מקובלות בתעשיה ועל כך אני מצדיע להם, ובגדול. העניין הוא שמה שלא באוסף שלהם - ושלהם, לא מעניין אותם (תכונה דיי מוכרת אצל אספנים "קשים").

עדיין, אני מאמין שהפעילות של תעבורה נותנת פוש גדול מאוד לתחום איסוף ושימור המשאיות בארץ.

השלב הבא, ואני מאוד מקווה שהם יירתמו לנושא, זה ביטול מגבלת המשקל הכולל לגבי רישוי אספנות (כיום עד 12 טון כולל).

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אני נתקל כמעט כל יום באשדוד בנהג משאית מאד מבוגר (נראה 70 בערך) עובד על סמיטריילר צבע אדום תוצרת "מאק" שנת ייצור 1981 , מוביל מכולות באזור אשדוד. משאית מרשימה מאד.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

ממש לא ברור מה אתה רוצה.

"| זה ביטול מגבלת המשקל הכולל לגבי רישוי אספנות (כיום עד 12 טון כולל).

"

לפי התקנות , לרכב אספנות לרבות משאיות אסור להיות משויכות לעיסווק ולפיכך לא ניתן לעבוד איתן באופן חוקי

ללא קשר למגבלת משקל.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
ממש לא ברור מה אתה רוצה.

"| זה ביטול מגבלת המשקל הכולל לגבי רישוי אספנות (כיום עד 12 טון כולל).

"

לפי התקנות , לרכב אספנות לרבות משאיות אסור להיות משויכות לעיסווק ולפיכך לא ניתן לעבוד איתן באופן חוקי

ללא קשר למגבלת משקל.

דב מדבר על משאיות פעילות ונוסעות עדיין לא אספנות

פורסם

תודה זמי,

אכן, אני מתכוון לאפשרות להמשיך ולהחזיק משאית עם רישוי רגיל... אבל בהחלט אשמח לרגע בו אפשר יהיה לעשות רישוי אספנות למשאית כבדה, כיוון שעלות הביטוח כיום הופכת את המחשבה על אחזקת משאית שלא עובדת למשהו בלתי אפשרי לחלוטין.

דב

פורסם

דב, אנחנו צריכים לחשוב יותר בכיוון של ביטוח "אחיד" לאדם- זה יפתור הרבה בעיות. אין לי בעיה לשלם את הביטוח בתאריף הכי-גבוה שיש, של אופנוע, נניח- מלבד שאוכל לנהוג עם זה על כל כלי רכב שלי (ורק אני אוכל)! אני עדיין לא מבין, מדוע שלא יעשו את זה, כלומר די ברור לי, שחברות הביטוח מעדיפות שכל רכב יהיה מבוטח- אבל עדיין, זה מעצבן, שאין כזה סידור!:cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אכן, גנאדי, הרעיון שלך מעניין.

אני לא מספיק מבין בביטוח (יש הנחיות מחייבות, יש מפקח על הביטוח שאולי אליו צריך לפנות?), אבל הרעיון נשמע הגיוני - ביטוח חובה שמכסה רק נסיעות "פנאי" (אולי אפילו רק סופי שבוע וחגים?), שלא מכסה בשום צורה פעילות של המשאית כשהיא עם מטען (לפי הבנתי עליך להוריד את החלקים מהליילנד, או לבקש איכשהו להכניס אותם לפוליסת הביטוח)...

שווה לבדוק את העניין. אין איזה סוכן ביטוח רציני בפורום שיכול להחכים אותנו לגבי אפשרות כזו? אולי שווה לפתוח שירשור נפרד לעניין?

דב

פורסם
אני נתקל כמעט כל יום באשדוד בנהג משאית מאד מבוגר (נראה 70 בערך) עובד על סמיטריילר צבע אדום תוצרת "מאק" שנת ייצור 1981 , מוביל מכולות באזור אשדוד. משאית מרשימה מאד.

That's Dov Reemon and he's 80, not 70, and I'm pretty sure he has normal truck insurance, even though nowadays he only works in Ashdod - I think what Dov (Kerdo) and Genadi are looking for is something which does not exist in Israel at the moment (but hopefully they will find an OK insurace agent who will be prepared to help). T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

הי גיא,

בשביל מישהו שחי בחו"ל אתה ממש בעניינים לגבי מה שקורה כאן, שלא לדבר על מה שקרה כאן בעבר...

המאק של דב רימון הוא למשל מועמד מצויין לשמירה כרכב עובד ממש - מישהו מהאיזור שם צריך להתחבר אליו ולנסות לסגור איתו על משהו שיתממש כשירצה לצאת לפנסיה.

יכול להיות שאפשר יהיה לעשות משהו במסגרת המניע, שאמנם לא מי-יודע-מה מוכנים להשקיע בנושא, אבל אולי אם מישהו יחזיק את הרכב הספציפי הזה במצב טוב מאוד, הוא יוכל להתפרנס איתו אצלם.

דב (יש קצת יותר מדי דובים ביער הזה של המשאיות העתיקות בישראל...)

פורסם

יש ביטוח לנהג אחד, קוראים לו ביטוח סחר.

אני מניח שזה קיים גם למשאיות, מכיוון שיש סוחרי משאיות בארץ.

הכל תלוי על איזה חברת ביטוח מדובר.

בזמנו אמרו שביטוח סחר זה רק לבעלי תעודת סוחר

אחר כך איפשרו את זה גם לבעלי תעודת מנהל מוסך

אני מכיר מישהו שהוא לא זה ולא זה, ועדיין יש לו ביטוח סחר.

ככה שהדבר בהחלט אפשרי.

ביטוח סחר הינו ביטוח נקוב בשם, עלותו לרכב פרטי כ5000 שקל לשנה.

הרכב לא יכול להיות רשום על שם בעל הפוליסה.

פורסם

זהו, ש: 1) ביטוח סחר- כשמו כן הוא- חייב, ואני מדגיש- חייב להיות אך ורק על בעל העסק הרלוונטי! אין שום דבר אחר! העסק יכול להיות: סוחר רכב, מוסך, או מוציא לפועל, ואולי עוד משהו. זהו. כל מי שיש לו את זה "ככה", ללא עסק מתאים, ויש כאלה ב"ארץ הקומבינות" שלנו- בעצם נוסעים ללא ביטוח! אולי זה לא מעניין את המשטרה- אבל זה בהחלט "מעניין" את חברות הביטוח, שמאד שמחות לגלות את הפרטים הנ"ל! וזה מניסיון של מישהו, שהיה "חכם" כזה, והכל היה טוב ויפה- עד שקרתה לו תאונה- ואז הוא קיבל את כל השטרונגול... 2) בכל מיקרה- זה לא היה עוזר, כי מן הסתם, אני (ואני מניח שכל אספן) רוצה, שהכלים שלי יהיו רשומים על שמי!

דב, אין לי בעיה שהביטוח יהיה גם ל"צרכי עבודה", כל עוד יכסה לי את כל הכלים שלי! שוב- המחיר- זה לא פונקציה, כאשר מדובר על מחיר אחד, גם אם זה 5-6 אלף להכל ביחד, ויאפשר לי לנסוע על כל דבר שארצה באותו יום (כמובן, שחייבים עדיין טסט)!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...