Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני מתכוון לקנות חיפושית ישנה משנת 1973 דגם 1303(מה שנקרא דגם אמריקאי) משופר לנפח מנוע 1600 סמ"כ.

מצאתי בחור אחד שמוכר.

מכיוון שאוטו ישן, רציתי לבדוק אותו לפני קניה. אך הסתבר שמכונים גדולים כמו מ.מ.מ., קומפיוטסט, דינמומטר לא כל כך ממליצים לבדוק אותו האצלם, כי הבדיקות שלהם ממוחשבות ועשויות לרכב מודרני יותר, בעל מחשב... המליצו לי לקחת אותו למכונאי שמבין עניין ברכבים ישנים(ולעשות בדיקת קומפרסיה ומצב מכני). אחרי חיפושים רבים מצאתי אחד כזה. לקחתי את האוטו עליו. בבדיקה התברר לי, כי המצב המכני של האוטו מצויין, אבל ישנו 2 בעיות: 1- סטרטר, 2- בעיה בצילינדר אחד(הבחור לא ביצע את הבדיקת קופרסיה אלה גילה בשמיע). אחרי זה הוא הוציא פלגים של צילינדרים אחד אחד בזמן שמנוע עובד בטורים נמוכים. בכל הצילינדרים חוץ ממספר 2, המנוע התחיל לעבוד אחרת(שזה ברור). אבל כאשר הצילינדר מספר 2(הפלג שלו) היה בחוץ המנוע לא הרגיש זאת.

המכונאי אמר שהבעיה יכולה להיות בצילינדר עצמו, או בשיסתומים... הזה רק בטורים נמוכים. למעשה המנועה עבר אוורול ושיפוץ ל- 1600 סמ"כ לפני כ- 2000-3000 ק"מ. והבחור המוכר היה בטוח שהכל בסדר(אני לא פסיכולוג, אבל ראיתי שהוא מופתה. הוא מבין עניין ברכבים וטיפל באוטו גם בעצמו).

דיברתי עם הבחור שמוכר וסיכמתי איתו שאני קונה את האוטו עם יתקן את התקלות. הוא החליף מצבר וסטרטר(האוטו התחיל להניע כמו שצריך). ותיקן את הבעיה עם צילינדר(לפי מה שהוא אומר, הבעיה הייתה ב"סדר הצתה"). הוא גם כיוון את השיסטומים כי חשב שזו הבעיה. הוא גם רצה לקחת מחר את האוטו לבדיקת קומפרסיה בצילינדרים על כספו, אבל תיקן(לפי דבריו) את זה קודם.

עוד חשוב לציין הקרבורטור נשאר של 1300(לא יודעה עם זה משנה). הוא(המוכר) בהתחלה חשב שזו יכולה להיות הבעיה, כי הצילינדר הזה הוא האחרון בסיבים של הצתה. ויכול להיות שאחרי סיבוב של הצתה (בטורים נמוכים) לא נשאר מספיק דלק בקרבורטור לצילינדר אחרון, כי מנוע שינה נפח והקרבורטור לא(הבנתי שבטורים גבוהים יותר מנעו יונק דלק, וגם בטורים גבוהים לא הייתה בעיה עם הצילינדר))...

הרכב נמצא אצל הבת שלו והוא מתפל בו כל הזמן וגם רואים שהיא שומרת על האוטו. הסיבה שהם מוכרים אותו, היא שהיא רוצה רכב שטח פרקטי כי הם גרים במושב.

גם נסעתי עלי: אוטו יציב, הכל עובד, מגיע ל- 120 בכלות, אין חלודה, נזילות וכו'...

השאלה שלי היא:

- העם אני יבדוק את המנוע וצילינדרים כמו שמכונאי עשה(דרך הוצאת פלגים), והכל יעבוד כמו שצריף, אז המנוע בסדר?

או שהמוכר יכול לעבוד עליי כאן איך שהוא?

פורסם

הגיוני שאם סדר החוטים לפלגים לא היה נכון אז הייתה בעיה.

אם בעל הרכב אומר לך שהוא תיקן ועד עכשיו ניראה לך מוכר אמין לא ניראה שצריכה להיות בעיה.

אם אתה זוכר איך בוצעה הבדיקה ומה אתה צריך להבין ממנה אז אין בעיה גם פה.

פורסם

לגבי בעיה בשני צילינדרים...

עכשיו נזכרתי, שהוא(המכומאי) לא הוציא אז את כולם! בהתחלה הוא אמר שנשמה לא, שיש בעיה באחד מהם מהרש של המנוע.

וכאשר הוא התחיל לבדוק את זה בדרך הוצאה של הפלגים הוא הגיע רק לפלג השני ואז גילה את הבעיה(הוא לא הסתכל על הסדר, העם הוא נכון או לא. הוא פשוט עשה זאת ואמר שקיימת בעיה)...

הוא לא בדק את 2 צילינדרים האחרונים.

אבל אחרי זה, כשיצאנו מהמוסך, בעל הרכב בדק את כל הצילינדרים אחד אחד. ואז שמענו לשני שיש ביעה ב-2 ולא רק באחד.

עכשיו הוא תיקן זאת.

והביע שאני לא יכול לחזור לאותו מכונאי, כי הוא יצא לחופשה של שבועיים שלוש... ובעל הרכב אמר לי שהוא לא יחזיק לי את הרכב לשבועיים...

פורסם
שלום!

בעניין: מתכוון לקנות חיפושית ישנה - צריך עזרה בהחלטה!

אני מתכוון לקנות חיפושית ישנה משנת 1973 דגם 1303(מה שנקרא דגם אמריקאי) משופר לנפח מנוע 1600 סמ"ק.

מצאתי בחור אחד שמוכר.

מכיוון שאוטו ישן, רציתי לבדוק אותו לפני קניה. אך הסתבר שמכונים גדולים כמו מ.מ.מ., קומפיוטסט, דינמומטר לא כל כך ממליצים לבדוק אותו האצלם, כי הבדיקות שלהם ממוחשבות ועשויות לרכב מודרני יותר, בעל מחשב... המליצו לי לקחת אותו למכונאי שמבין עניין ברכבים ישנים(ולעשות בדיקת קומפרסיה ומצב מכני). אחרי חיפושים רבים מצאתי אחד כזה. לקחתי את האוטו אליו. בבדיקה התברר לי, כי המצב המכני של האוטו מצויין, אבל ישנן 2 בעיות: 1- סטרטר, 2- בעיה בצילינדר אחד(הבחור לא ביצע את הבדיקת קופרסיה אלה גילה בשמיעה). אחרי זה הוא הוציא פלגים של צילינדרים אחד אחד בזמן שמנוע עובד בטורים נמוכים. בכל הצילינדרים חוץ ממספר 2, המנוע התחיל לעבוד אחרת(שזה ברור). אבל כאשר הצילינדר מספר 2(הפלג שלו) היה בחוץ המנוע לא הרגיש זאת.

המכונאי אמר שהבעיה יכולה להיות בצילינדר עצמו, או בשסתומים... הזה רק בטורים נמוכים. למעשה המנוע עבר אוורול ושיפוץ ל- 1600 סמ"ק לפני כ- 2000-3000 ק"מ. והבחור המוכר היה בטוח שהכל בסדר(אני לא פסיכולוג, אבל ראיתי שהוא מופתע. הוא מבין עניין ברכבים וטיפל באוטו גם בעצמו).

דיברתי עם הבחור שמוכר וסיכמתי איתו שאני קונה את האוטו עם יתקן את התקלות. הוא החליף מצבר וסטרטר(האוטו התחיל להניע כמו שצריך). ותיקן את הבעיה עם צילינדר(לפי מה שהוא אומר, הבעיה הייתה ב"סדר הצתה"). הוא גם כיוון את השסתומים כי חשב שזו הבעיה. הוא גם רצה לקחת מחר את האוטו לבדיקת קומפרסיה בצילינדרים על כספו, אבל תיקן(לפי דבריו) את זה קודם.

עוד חשוב לציין הקרבורטור נשאר של 1300(לא יודע עם זה משנה). הוא(המוכר) בהתחלה חשב שזו יכולה להיות הבעיה, כי הצילינדר הזה הוא האחרון בסיבים (סיבובים?!?) של הצתה. ויכול להיות שאחרי סיבוב של הצתה (בטורים נמוכים) לא נשאר מספיק דלק בקרבורטור לצילינדר אחרון, כי מנוע שינה נפח והקרבורטור לא(הבנתי שבטורים גבוהים יותר המנוע יונק דלק, וגם בטורים גבוהים לא הייתה בעיה עם הצילינדר))...

הרכב נמצא אצל הבת שלו והוא מטפל בו כל הזמן וגם רואים שהיא שומרת על האוטו. הסיבה שהם מוכרים אותו, היא שהיא רוצה רכב שטח פרקטי כי הם גרים במושב.

גם נסעתי עליו: אוטו יציב, הכל עובד, מגיע ל- 120 בקלות, אין חלודה, נזילות וכו'...

השאלה שלי היא:

- האם אני יבדוק את המנוע וצילינדרים כמו שמכונאי עשה(דרך הוצאת פלגים), והכל יעבוד כמו שצריך, אז המנוע בסדר?

או שהמוכר יכול לעבוד עליי כאן איך שהוא?

אתה צריך עזרה באיות, על תחביר עדיף שלא אדבר כי אין לי את כל היום.

כבר חתמתי...

פורסם

בסדר! הבנתי, שטעיתי! וכן ידוע לי שיש לי בעיה אם זה. תודה רבה שהזכרתם! :)

יש מחלה כזאת אם שניכם מכירים - דיסלקציה. יש לי אפילו אושור מהרופא שלי(יותר מ-10 שנים כבר). לא שאני שמח מזה, אבל זה מה שיש...

מצטער, אם פגתי במישו..

אני גם אשמח אם נחזור לנושה...

הבנתי נכון, שאם אני מבצעה בדיקה עם הפלגים שהמכונאי עשה ורואה שהכל עובד ומתנהג כמו שצריך, אז המנוע צריך להיות תקין?

פורסם

אף אחד לא יכול לאשר לך מפה שהכל תקין .

וגם מכונאי יכול רק להגיד לך שהוא לא מצא שום תקלה , ש"הכל תקין" אפשר להגיד רק במקרה שבנית עכשיו את הרכב לבד, וגם אז יש תקלות.

מאיזה אזור אתה ?

יש מכונאי חיפושיות מעולה בבני עטרות , ואחד בירושלים .

באזורים אחרים גם יש אבל אלו שני המומחים בארץ .

לגבי הדיסלקציה , גם לי יש , תקרא הרבה ספרים ותבדוק את ההודעות לפני שליחה ,תאמין לי שזה לא מצב בילתי הפיך.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
בסדר! הבנתי, שטעיתי! וכן ידוע לי שיש לי בעיה אם זה. תודה רבה שהזכרתם! :)

יש מחלה כזאת אם שניכם מכירים - דיסלקציה. יש לי אפילו אושור מהרופא שלי(יותר מ-10 שנים כבר). לא שאני שמח מזה, אבל זה מה שיש...

מצטער, אם פגתי במישו..

אתה לא היחידי שסובל מהמחלה הזאת, גם אני, אבל בניגוד אליך אני משתמש במאיית (ספלר) ובודק את עצמי מספר פעמים לפני שאני מפרסם (ועדיין לא חף מטעויות). אתה פשוט מזלזל בשאר הקוראים ומשתמש במחלה כתרוץ לעצלנותך.

לעצם העניין, תקנה את הרכב במידה ואתה אוהב אותו. תתמקח על המחיר עד ששניכם תהיו מרוצים (אתה והמוכר) ובזמנך החופשי תביא אותו למצב הכי טוב שאתה יכול. בסופו של דבר, אתה מדבר על חיפושית ישנה ולא על רכב חדיש.

ארז רונן

פורסם

אנטולי ,אין לי את הטלפון שלו , אבל חיפוש בפורום או בפורום חיפושיות ב"תפוז" אמור להניב תוצאה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...