Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשבוע החלפתי ממיר קטליטי לאחר שהקודם הרעיש, לאחר הפירוק של הישן ראינו שהוא בעצם כמעט ריק והחומר הקרמי התפרק ממנו ונשאר רק גוש קטן.

יש לי חשד שהחומר שהתפרק עבר לדוד המשתיק עם הזמן ולכן אולי מפריע לזרימת הגזים.

האם יש דרך לבדוק זאת מבלי להחליף את הדוד?

בהנחה שאי אפשר לבדוק או אם צריך להחליף עומדות בפני 2 אפשרויות,

לקנות דוד מקורי (מההכרות הקצרה שלי עם רנו זה כנראה לא זול - אשמח לדעת אם מישהוא יודע כמה זה עולה)

לנצל את ההזדמנות ולהחליף לדוד זרימה חופשית כדי לשפר קצת.

(אני מניח ש"סתם דוד משתיק" פשוט יפגע בביצועים ו\או לא יתאיפ בצורה.

השאלה היא אם אכן החלפה כזאת תשפר?

האם ניתן להתקין דוד זרימה חופשית שלא מאד מרעיש? הכוונה היא לשפר ביצועים אם אפשר ולא כדי להרעיש סתם.

האם יש בעיה של התאמת צורה של דוד כזה לרכב?

איזה ואיפה כדאי להתקין ואם אתם יודעים תווך מחירים זה יהיה נחמד.

תודה,

נתן.

פורסם

טוב אני לא רואה תגובה, אנסה להיות יותר ממוקד, אני פשוט לפני קניה ואשמח לחוות דעת:

לפי חיפושים ראיתי שההמלצה לדוד שקט היא של סברינג וסופר ספרינט.

אשמח לקבל חוות דעת על מי משני אלה ואולי דוד בניה עצמית של בחור בשם גיא מ TIG-ART הכי יתאים:

הדרישה כמה שיותר שקט,לא נראה לעין ומאפשר זרימה טובה.

האם עדיף של גיא או דוד מוכן, ואם מוכן האם סברינג הוא אכן השקט ביותר ואיפה קונים.

תודה,

נתן.

פורסם

השקט ביותר, האיכותי ביותר, היקר ביותר וכנראה שגם בעל נתוני הזרימה הטובים ביותר יהיה סופר-ספרינט.

ממליץ בכל פה.

גם רמוס לא רעים בכלל אבל קצת יותר רועשים (שלא תהיה טעות, עדיין מדובר בדוד איכותי מאוד ושקט מאוד ביחס למרבית הזבל שקיים בשוק).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה על התשובה בגירה.

מישהוא יודע איפה קונים סופר ספרינט?

האם יש צורות שונות של דוד כך שיתאים פיסית לרכב?

תודה,

נתן.

פורסם

גם סופרספרינט וגם רמוס תוכל למצוא בPIT-STOP

תוכל להיכנס לשני האתרים לשלוח הודעה פרטית ולקבל מחירים, וכמובן גם לבוא יש הרבה קפה את השוקו יאשה סיים

www.supersprint.com/

www.remus.at/

נתי

PIT-STOP

פורסם

נא להעביר את נתוני התיאום בניכם לה"פ או למסנג'ר כי מתי פתוח ומתי יש לפותח השרשור יום פנוי לא ממש מעניין את חברי הפורום :wink:

פורסם

יש לי סופר ספרינט על דור ראשון, לא שקט ולא רועש יותר מהמקורי.

אבל בסל"ד גבוהה הצליל הרבה יותר נחמד מהמקורי, אם לא לוחצים בכלל לא שומעים את המנוע עד 3500 סל"ד.

לא ניכר שיפור משמעותי בביצועים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני חושד שהדוד שלי (המקורי) סתום ומכוון שלא נראה לי שיש דרך לבדוק זאת אני שוקל להתקין כבר אחד נחמד.

לא בדקתי כמה עולה מקורי אבל אני מנחש שלא זול.

פורסם
נא להעביר את נתוני התיאום בניכם לה"פ או למסנג'ר כי מתי פתוח ומתי יש לפותח השרשור יום פנוי לא ממש מעניין את חברי הפורום :wink:

באגירה, בסדר לא נתאם אבל מחקת ביד גסה את העובדה שאני מקבל את ההזמנה לקפה, לא מנומס, הזמינו אותי בכל זאת :wink:

אז שוב:

אם יש קפה אני בא (הפעם לא אומר מתי :-) לא מסתבך עם באגירה)

תודה על התשובות מכאן הדרך לדוד חדש קלה.

תודה.

נתן.

פורסם

ואל תשכח לעדכן אותנו על הדוד החדש, על השיפור (במידה ויהיה) ועל רמת הרעש (בעצם השקט) שלו.

פורסם

עדכון.

לאחר ההתיעצות ולאחר שלא מצאתי דוד זמין של ספורספרינט החלטתי להתקין דוד אחר של חברה טובה ומוכרת, השקעתי בדוד גדול והסתבר לי ש:

אני לא איש של דוד זרימה חופשית.

הצליל המכונה ע"י חלק מהחברים - "באס עמוק ומתון" נחשב מבחינתי ככאב ראש מחריד.

בסל"ד נמוך\ גבוהה בלי ללחוץ יותר מידי הצליל היה מציק אבל אפשרי, בסל"ד ביניים (3 עד 4 K) כשלוחצים על הגז או בהאטה הרעש היה מעיק ובלתי נסבל (מבחינתי האישית) וגרם לי לסבל וכאב ראש, ההרגשה היתה דומה לישיבה בתוך רמקול גדול, הרכב זימזם והמהם וכל חוליה בגב הרגישה את ה "באס הנעים" כפי שחלק יכנו אותו.

אני חייב להדגיש שאחרים הרגילים לאגזוזים כאלה ששמעו את הרכב לא חשבו שמדובר ברעש חריג ושוב האשמה היא כנראה שלי שחשבתי בכלל לשחק עם מערכת הפליטה המקורית, לא הייתי טיפוס של אגזוזים רועשים מעולם(גם כשהייתי צעיר) ונשארתי כזה.

היום בבוקר הוחזר הדוד המקורי חיש מהר ,כיף לי ,טוב לי ושקט ברכב.

עם הספק הגעתי להסדר הוגן יחסית.

בימים הספורים שביליתו איתו אני יכול לספר שלא הרגשתי שום שיפור ואולי אפילו היתה פגיעה בביצועים:

1. בהאטה לפני כניסה לפניה הרעש גרם לי לרצות לכבות מנוע במקום לתקוף אותה וחדוות הנהיגה שלי אבדה.

2. יתכן והרגשתי ירידה קלה בבתחושת הכח בסל"ד נמוך אבל יתכן שזה פסיכולוגי.

בכל מקרה מבחינתי המסקנה היא שלקליאו ספורט מערכת פליטה מצוינת, ממש לא חסר לי כח ברכב והשבוע אפנה את מאמצי לחדש את כריות הבולמים ולטפל במה שאני באמת אוהב - ההגה. אישתי קנתה לי קורס יום נהיגה ספורטיבית במתנה, נוודא שהכל מחוזק ובמקום לפני הקורס.

את ההתקנות השונות ביצעתי אצל אפי אגזוזים שהיה מצוין, עבודה טוב, הוגן ויחס טוב. מאד התרשמתי.

במסגרת כל הסיבוב הזה אודי הפנה את תשומת ליבי לכך שהממיר שהתקינו לי (מפה התחיל כל הסיפור) קטן מדי (קוטר הצנרת שלו קטן - היה מסווה), המהמיר הוחלף לאחד בריא וספורטיבי (של magnaflow) ולאחר שחזר הדוד המקורי אני יכול להגיד שיש שיפור (קל) בתגובת המנוע (חזר למצבו לפני התקנת הממיר המצ'וקמק) , נראה לי שכל הסיפור היה הממיר הלא מתאים.

תודה על העצות,

נתן.

פורסם

חבל שלא הגעת למפגש PSI בשישי האחרון, הייתי שמח לעשות לך סיבוב. אני חושב שהיית מתרשם מהאגזוז לטובה.

גם אני, כמוך, לא אוהב רעש ובאס מיותר, הסופרספרינט מספק את הסחורה ובגדול. היה שווה להמתין שיהיה במלאי.

בכל אופן, אם הבעיה נפתרה ואתה מרוצה מהדוד המקורי, אני באמת לא רואה סיבה להחליף.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אתה צודק, חבל שלא יכולתי להגיע.

בכל מקרה כמו שאתה אומר אם יהיה צורך נבחן את זה.

אני אשמח לשמע בכל מקרה (מפגש הבא אולי)

תודה,

נתן.

• תוכן חדש...