Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בטוח שזה שייך לפורום אספנות (בטח כשעל הלוחיות רשום 2009), אבל אני יודע שכאן יש את אחד מאספני הלוחיות בארץ, ולכן אני שואל כאן.

באחד מסיוריי בארץ, נתקלתי במספר לוחיות זיהוי מעניינות מארצות ערב.

לוחית אחת מדובאי, השניה מאיחוד האמירויות, והשלישית? לא יודע...

אשמח אם מישהו יכול להגיד לי מי, מה ולמה הן, ומה הן עושות בישראל...

Picture 004.jpg

Picture 005.jpg

Picture 006.jpg

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

שלושת הלוחיות הן לוחיות יצוא של איחוד האמירויות ( UAE) שכוללת שבע אמירויות שונות.

השמאלית היא של דובאי, האמצעית של אבו-דאבי, הימנית של שרג'ה. נותר לך רק לצלם לוחית מאג'מן, אום אל קואיין, ראס אל חאימה ופוג'איירה ואז תהיה לך סידרה שלמה.

המכוניות הגיעו ככל הנראה בנסיעה דרך ירדן. ניתן להכניס אותן לארץ כמו מכל מדינה אחרת אם הן רשומות על דרכון של תייר או ישראלי שבא לביקור מולדת ויוצא עם האוטו בסיום הביקור.

נקודה מעניינת לגבי הלוחית מאבו דאבי (זו שרשום עליה AD). זו לוחית מאלומיניום יצוק, וכבדה מאוד. צורה זו של לוחיות נפוצה בסעודיה ובלבנון ויחסית נדירה במקומות אחרים. הברחתי אחת כזו מלבנון ב 1982 שהורדתי ממרצדס W115 שעברה השטחה ע"י טנק. האוטו הפך לדו-מימדי, הלוחית שרדה.

נמרוד

פורסם
שלושת הלוחיות הן לוחיות יצוא של איחוד האמירויות ( UAE) שכוללת שבע אמירויות שונות.

השמאלית היא של דובאי, האמצעית של אבו-דאבי, הימנית של שרג'ה. נותר לך רק לצלם לוחית מאג'מן, אום אל קואיין, ראס אל חאימה ופוג'איירה ואז תהיה לך סידרה שלמה.

המכוניות הגיעו ככל הנראה בנסיעה דרך ירדן. ניתן להכניס אותן לארץ כמו מכל מדינה אחרת אם הן רשומות על דרכון של תייר או ישראלי שבא לביקור מולדת ויוצא עם האוטו בסיום הביקור.

נקודה מעניינת לגבי הלוחית מאבו דאבי (זו שרשום עליה AD). זו לוחית מאלומיניום יצוק, וכבדה מאוד. צורה זו של לוחיות נפוצה בסעודיה ובלבנון ויחסית נדירה במקומות אחרים. הברחתי אחת כזו מלבנון ב 1982 שהורדתי ממרצדס W115 שעברה השטחה ע"י טנק. האוטו הפך לדו-מימדי, הלוחית שרדה.

נמרוד

אז הנה הרווחתי גם שיעור בגאוגרפיה...

לתומי חשבתי שאיחוד האמירויות זה כמו ארצות הברית, שיש שם שלטון אחד, ולא כל אמירות עומדת בפני עצמה.

עצם זה שכתוב על לפחות אחת מהן EXPORT, האם זה בגלל שהרכב מיועד לייצוא, נניח לטובת תושב השטחים או תושב הרשות?

האם בכלל תושבי הרשות יכולים לייבא רכב יד שניה "חדש", או שגם להם יש את המגבלות שיש לנו על ייבוא רכבים משומשים?

פורסם

נמרוד

יש אחת כזו מלבנון אצל אבא של חבר ( שנים הייתה תלויה בחדר של החבר כשהיינו ילדים)

נמרוד , תרגע , היא תישאר אצלו ....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

עצם זה שכתוב על לפחות אחת מהן EXPORT, האם זה בגלל שהרכב מיועד לייצוא, נניח לטובת תושב השטחים או תושב הרשות?

האם בכלל תושבי הרשות יכולים לייבא רכב יד שניה "חדש", או שגם להם יש את המגבלות שיש לנו על ייבוא רכבים משומשים?

arabplates.jpg

לוחית אקספורט היא בד"כ לוחית ליצוא של רכב שפטור ממיסים בארץ קנייתו. אני לא יודע לגבי איחוד האמירויות.

תושב הרשות הפלסטינית רשאי לייבא איזה רכב שהוא רוצה, והוא מקבל לוחיות עם רקע לבן ואותיות ירוקות כמו בפינה הימנית-עליונה של התמונה (4177543). אם לרכב "אין רישוי קודם" (יענו רכב גנוב), הוא יקבל לוחית לבנה עם כיתוב שחור כמו בדוגמא שמשמאל ללוחית הרגילה (27115). אם הרכב הגנוב נועד לשירות ממשלתי, הוא יקבל לוחית כמו זו שמתחתיה (26072).

נמרוד

פורסם

החכמתי, וגם נהנתי לראות את החלק הזה של האוסף שלך.

רק לא ברור לי למה יש שם תמונה ממוסגרת...

פורסם

נמרוד ,גונבה שמועה לאוזני שיש לך כמה לוחיות חדשות מהודו , מה אם איזו תמונה שלהן תלויות ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אם לרכב "אין רישוי קודם" (יענו רכב גנוב), הוא יקבל לוחית לבנה עם כיתוב שחור כמו בדוגמא שמשמאל ללוחית הרגילה (27115). אם הרכב הגנוב נועד לשירות ממשלתי, הוא יקבל לוחית כמו זו שמתחתיה (26072).

זה בשביל להקל על ה"סאיונים" הכופרים להחרים את הרכבים שלהם חזרה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
החכמתי, וגם נהנתי לראות את החלק הזה של האוסף שלך.

רק לא ברור לי למה יש שם תמונה ממוסגרת...

את התמונה צילמה רותי בירח הדבש שלנו בצרפת (זה היה מזמן):

honeymoon.jpg

ועוד במסגרת, תמונה של אבי ז"ל ואני בגיל 11, עם אחת הלוחיות הראשונות באוסף:

thebegining.jpg

נמרוד ,גונבה שמועה לאוזני שיש לך כמה לוחיות חדשות מהודו , מה אם איזו תמונה שלהן תלויות ?

הנה תמונה של לוחית שאומי הביא לי מהודו:

leftcorner.jpg

זה בשביל להקל על ה"סאיונים" הכופרים להחרים את הרכבים שלהם חזרה?

לא משנה איזה לוחית יש על האוטו, אני לא חושב שיש משם דרך חזרה אם זו לא מכונית של שוטר או קצין צבא בכיר.

סתם בשביל השוויץ, תמונה של הקיר הישראלי המעודכן:

israelwalllongview.jpg

קצת אמריקה ואירופה:

rightcorner2.jpg

ודובים מהקוטב הצפוני:

americanandarabic.jpg

נמרוד

פורסם

לוחית מ"ס 5-723 הכי מגניבה הייתי עושה משהו בסגנון הזה רק עם צורה של עכבר לרכב של נסראללה.:lol:

פורסם

האם יש לך לוחית זיהוי של תקופת המנדט עם האות M ?

בתמונה שהעלתי רואים שתי לוחיות מנדטוריות. הנה הגדלה:

DSCN2716.jpg

העליונה היא מלאחר 1936, וע"פ המידע שיש לי היא מאזור שכם והיתה על מכונית בבעלות ערבים. עד 1936 היתה שיטה אחרת, ארצית, עם ספרות ערביות בנוסף לרגילות. אחרי המאורעות הם שינו לשיטת המחוזות הידועה, כשמחוזות היהודים היו באותיות עבריות, ולערבים באותיות לועזיות.

את הלוחית שמתחתיה קיבלתי מא' שמוכר במועדון ובפורום, והיא של אופנוע כמובן. קשה לראות, אבל מימין יש ת' ומשמאל M.

יש לי עוד לוחית בתצורת ירושלים 1922-36 , אבל היא לצערי לא אמיתית אלא כנראה אביזר של סרט.

הנה לוחית מנדטורית שחמקה מידי:

1468.jpg

כמו שרואים, לוחית זו היתה של יהודי מחיפה, ולאחר תום המנדט צבעו על האות M במקום להטביע לוחית חדשה.

נמרוד

פורסם

היי נמרוד

אני יודע שאתה אוסף לוחיות שנים ומבין את הרצון לאסוף לוחות עתיקים או מיוחדים,

מה העניין לאסוף לוחות חדשים מהשנים האחרונות שרואים שיש לך על הקיר ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...