Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עדכון: הברנדה שלא הניעה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כותב שורות אלה לאחר כשבועיים מהשרשור הקודם:

לאחר החלפת חוטי ההצתה, פלגים, ובדיקת תקינות הפלטינה, הגיע תורו של הקרבורטור, (בהמלצתו של צביקה כמובן).:-D

אז לקחתי קרבורטור אחר שהיה לי, פתחתי אותו, השריתי אותו בחומצה, מפני שהיה מטונף כאילו שימנו אותו וטבלו אותו בחול.

החומצה שבה השתמשתי היתה תמיסה לניקוי אסלות, בתוספת של מים רותחים.עברתי טוב טוב עם מברשת פלדה וציחצחתי את הקרבורטור מהפנים והחוץ.כמו כן ניקיתי את כל מערכת הקפיצים. לאחר הורדת הלכלוך הגס, יבשתי את הקרבורטור ועברתי לניקוי עם ספריי קרבורטורים, ישירות לתוך הדיזות.פרמתי כבל חשמלי קטן שהיה לי לכדי חוט אחד, והשתמשתי איתו בתור חוטר. בדקתי שכל המעברים פתוחים באמצעותו.לאחר מכן ריססתי שוב את הכל עם הספריי כדי לסלק שאריות מים ושוב דרך המעברים בקוטר חוט שערה.

סגרתי את הכל, חזק, והלכתי להרכיב כדי לנסות מה השגתי מהתהליך.

התוצאה היא לא פחות ממדהימה. הרכב מניע לי היום בנגיעה עם סיבוב הסוויץ'.גם לאחר לילה סוער וגשום. אני מושך צ'וק כמובן. גיליתי שאפשר לכופף מעט את לשונית הפלדה של הצ'וק על מנת להשיג יותר טורים ככל שהידית של הצ'וק מתוחה יותר. ובאמת כופפתי אותה מעט כי ראיתי שיש שיוף קל על הלשונית, מה שגרם לטורים להיות קצת נמוכים גם אם הצ'וק משוך.

אני לא נוגע בגז בזמן התנעה והטורים נשמעים טוב. כיוונתי את תערובת הדלק לבד בנתיים לפי תחושה, ובאמת, צריכת הדלק ירדה פלאים. הרכב גם סוחב טוב יותר ונשמע פחות מתאמץ.לאחר התנעה אני מוריד בהדרגה את הצ'וק.

ללא קשר, נסעתי עם הרכב ביום של ההצפות והרמתי נחשולי מים. הרכב לא נכבה, והוא גם הניע לי די טוב לאחר לילה סוער במיוחד.אני שוקל לצפות את הדסטרביוטור בשקית, כמו במיני מיינור שהיתה לי. במיני מיינור המפלג ישב קרוב לגריל ואכן, היו לי איתה בעיות חמורות בהתנעה שנפתרו רק שעטפתי את המפלג בשקית. נראה שבברנדה המפלג ממוקם במקום טוב יותר, ולכן לעת עתה אני לא משנה כלום.

אני מניח שכיוון הצתה, ותערובת יתן תוצאה מושלמת ועל כך בהמשך. קודם אני חושד שאולי הגיע זמנו של אטם ראש המנוע. לדעתי, יש נזילת שמן משם. כמו כן בבוקר יוצא עשן לבן. האם עשן לבן הוא סימן למים בשמן כמו שחבר אמר לי? אני חושב שהעשן לבן מאחר ואני מושך צ'וק ויותר דלק נשרף. האמנם? אין בתוך הרדיאטור עדות לשמן, כמו כן אין שם בוצה חומה.

שיהיה לכולם שבוע טוב, ותודה.

פורסם
אני כותב שורות אלה לאחר כשבועיים מהשרשור הקודם:

כמו כן בבוקר יוצא עשן לבן. האם עשן לבן הוא סימן למים בשמן כמו שחבר אמר לי? אני חושב שהעשן לבן מאחר ואני מושך צ'וק ויותר דלק נשרף. האמנם? אין בתוך הרדיאטור עדות לשמן, כמו כן אין שם בוצה חומה.

שיהיה לכולם שבוע טוב, ותודה.

עשן לבן - סימן לשירפת שמן, מגיע מהשסתומים ו/או מה"רינגים" בבוכנות (רינג שמן).

עשן שחור - סימן לתערובת עשירה, כיוון קרבורטור.

מים בשמן - צבע השמן משתנה, הבדיקה במכסה פתח מילוי השמן (במכסה שסתומים) רואים קצף לבן/אפור ו/או על מדיד השמן. החלפת אטם ראש.

שמן ברדיאטור - מחייב החלפת אטם ראש.

רכבים ישנים "אוכלים שמן", 0.5 ליטר ל- 1000 ק"מ, סביר לחלוטין.

"סע נכון - סע בטוח"

תרבות האספנות ושימור הרכבים היא העיקר, ואין לאיש מונופול על התרבות הזו".

חפשו אותנו גם בפייסבוק - "המפגש הצפוני לרכבי אספנות"

פורסם

אז אם אני מבין נכון, כשהרכב קר יש שריפת שמן מסויימת, שנעלמת מאוחר יותר, מאחר וישנה התרחבות מסויימת של החלקים לאחר שהאוטו חם? כמו כן, אני לא ראיתי שמן לבן, חבר שלי טען שראה, ואני אומר שלאוטו שלי אין ריח של שמן שרוף מהאגזוז.

האם זה סביר שהרכב יוציא מעט עשן לבן בהתחלה ולאחר מכן יפסיק?

פורסם
אז אם אני מבין נכון, כשהרכב קר יש שריפת שמן מסויימת, שנעלמת מאוחר יותר, מאחר וישנה התרחבות מסויימת של החלקים לאחר שהאוטו חם? כמו כן, אני לא ראיתי שמן לבן, חבר שלי טען שראה, ואני אומר שלאוטו שלי אין ריח של שמן שרוף מהאגזוז.

האם זה סביר שהרכב יוציא מעט עשן לבן בהתחלה ולאחר מכן יפסיק?

סביר לגמרי. כ"עשן" לבן בבוקר יכולים להראות גם אדי מים (תוצר טבעי של שריפת הדלק) שהתעבו (כמו ה"עשן" היוצא מהפה בבוקר קר...). כשהמנוע מתחמם האדים כבר אינם מתעבים - וכמובן שאינם נראים.

לבדיקה - שים את כף ידך בתוך ה"עשן". אם מתעבות טיפות מים - סע לשלום.

אם נוצר משטח שמנוני על כף ידך - זאת פליטת שמן....

עודד

פורסם

עכביש שלום רב !

אנא בדוק האם יש שיפור בהדלקה, לאחר מנוחה של שבוע, של הרכב, והאם הרכב מתניע בקלות לאחר שבוע ומעלה, ללא סיבוב ארוך של הסטרטר, מה שיחזק את ההאבחנה הקודמת שלי,שההתאיידות של הדלק בקרבורטור זניחה לאחר מנוחה של שבוע, והרכבת משאבת דלק חשמלית, מיותרת, והכי חשוב, פוגמת ופוגעת במקוריות.

בנוגע לעשן הלבן, בעת ההתנעה, הדבר מעיד על גומיות שסתומים יבשות, ואו מובילי שסתומים שחוקים.

באיזה צמיגות שמן אתה נוהג להשתמש?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אז לקחתי קרבורטור אחר שהיה לי, פתחתי אותו, השריתי אותו בחומצה, מפני שהיה מטונף כאילו שימנו אותו וטבלו אותו בחול.

החומצה שבה השתמשתי היתה תמיסה לניקוי אסלות, בתוספת של מים רותחים.

מציע לך להחליף את הקרבורטור באחר.

השריית אלומיניום בחומצת מלח ידועה כמאכלת אלומיניום גם אם כרגע לא רואים את זה בשטח חומצת מלח ממשיכה לאכול את החומר למשך תקופה ארוכה. ניקוי קרבורטור לא משנה כמה מלוכלך או אלומיניום יתבצע אך ורק על ידי חומר לניקוי קרבורטורים.

ממליץ לך לפרק את הקרבורטור ולבדוק אותו בפנים האם החומר לא נאכל.

אני בזמנו ביצעתי טעות דומה על סעפת יניקה שחשבתי שהיא עשוייה מפלדה בוא נגיד שלא נשאר לי הרבה ממנה לאחר חודש.

אלכס איצקוביץ 14083

פורסם
בנוגע לעשן הלבן, בעת ההתנעה, הדבר מעיד על גומיות שסתומים יבשות, ואו מובילי שסתומים שחוקים.

צביקה

בברנדה אין מובילי שסתומים (יציקה כללית)

יש רק גומיות שסתומים שבאות מתחת לקפיץ כמו כיפה.

ירון מאיר

פורסם
מציע לך להחליף את הקרבורטור באחר.

השריית אלומיניום בחומצת מלח ידועה כמאכלת אלומיניום גם אם כרגע לא רואים את זה בשטח חומצת מלח ממשיכה לאכול את החומר למשך תקופה ארוכה. ניקוי קרבורטור לא משנה כמה מלוכלך או אלומיניום יתבצע אך ורק על ידי חומר לניקוי קרבורטורים.

ממליץ לך לפרק את הקרבורטור ולבדוק אותו בפנים האם החומר לא נאכל.

אני בזמנו ביצעתי טעות דומה על סעפת יניקה שחשבתי שהיא עשוייה מפלדה בוא נגיד שלא נשאר לי הרבה ממנה לאחר חודש.

בנתיים הרכב מתפקד טוב. הרבה יותר טוב מכל התקופה שהוא אצלי. יש לי עוד קרבורטורים. הניסוי שעשיתי הצליח. אני מניח שצביקה יטפי בקרבורטור הרבה יותר טוב ומקצועי ממני. הניסוי נעשה לשם לימוד בלבד. לא נראה לי שנעשה נזק כלשהו, ואם כן, הקרבורטור שפורק מהרכב נוקה וטופל ללא החומצה אלה ע"יי לחץ אוויר וחומר קרבורטורים בלבד. אם יהיו בעיות הוא מוכן להרכבה במקום הנוכחי.

לגבי העשן הלבן: זה לא שמן. בדקתי, אלו אגלי טל בהתחלה ואז זה נעלם.

ירון, מה זה אומר שאין מובילי שסתומים? אם יש שחיקה או חופש מחליפים את כל הראש?

פורסם
בברנדה אין מובילי שסתומים (יציקה כללית)

יש רק גומיות שסתומים שבאות מתחת לקפיץ כמו כיפה.

ירון מאיר

ירון מאיר ידידי הנכבד !

אתה צודק, ואני חוזר בי, אכן אתה צודק יש גומיות שסתומים, ותגובתי המצוטטת כמובן לא אקטואלית, כמובן שמדובר באדים, שנובעים מההבדל הקיצוני בטמפרטורה בין צנרת הפליטה, וחום עשן הפליטה, והטמפרטורה מחוץ לרכב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...