Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

7 וחצי בבוקר מתייצב אצל אנטולי בירושלים לבדיקתו ובדיקת מוסך לרכב מיושן.

הכל תקין ועובד יפה אפילו ניקיתי את האוטו לטסט והחלטתי שכמו לפני חצי שנה גם השנה אני יגיע לטסט (הטסט הפעם הוא לשנה שלמה!!)

הגתי לטסט הבוחן החמיא על הרכב המיוחד וניגש לעבודה

הוא שואל אותי

יש לך אפוד זוה?

מאיפה הוא הביא את זה.. נו אבל שניה הולכים אחרי הכסא האחורי ומראים לו את האפוד

אחרי זה ביקש איתותים .. נו רגיל

גם פנס בלימה הכל תקין

ואז תפתח מכסה מנוע.. על מה?? ממתי איכפת לו מה יש לי במנוע

אבל הוא רצה לבדוק מספר מנוע.. יאללה שיבדוק תאמינו לי שאני בדקתי את הניירת לפני הבוחן שהכל תקין

אחרי זה נגע לי בסוכך שמש מעל הראש ואומר.. "אהה יופי יש לך סוכך שמש"

כאילו.. מה באמת בודקים את זה??

עוד בדיקה הוא רוצה לבדוק מספר שלדה .. טוב מרימים כסא אחורי..

חשבתי שסיימנו אבל לא

הוא מבקש ממני להעלות ולהוריד את החלונות של הנהג ושל הנוסע.. ממתי??????? ואם חלון לא עובד אז זה לא בטיחותי?

טוב יאללה התקדמנו..

ואז הוא אומר לי "למה אין חגורות ברכב?"

אני משיב כי הרכב שנת 68 ולא הייה ולא יהיה והחוק מאפשר לי את זה , אז אין חגורות.

חיוך הזוי שלו ומבט תמיהה ואז הוא כנראה הבין שאני צודק.

הבוחן המשיך למשש לי את הוישרים. מן הסתם הם חדשים אז לא הייה מה למצוא

לבסוף אני מבין שנכשלתי

סעיפים:

רעש מהמנוע

ופסים זוהרים , שכבר לא זוהרים..

פניתי אליו ואמרתי לו שהאגזוז חדש, זה אגזוז קרמי מיוחד מחו"ל והוא בשביל חיפושית.

מרוב חוצפתו הוא אומר לי

"אז מה הבעיה? תחליף עוד פעם אגזוז"

אחרי הרבה בירוקרטיה והתערבות של המכונאי שלי שהגיע למקום והסביר שזה אגזוז חדש לחיפושית.

אגזוז קרמי (למי שמכיר זה יורו סטייל) שנותן רעש המהום יותר אבל זה חיפושית והיא מרעישה

עוד אמר המכנאי שלי , שזה אגזוז מחו"ל והבאתי אישורים למכס בשביל לשחרר את האגזוז ומדינת ישראל שיחררה לי ואישרה לי את האגזוז

הבוחן הבין שזה נכון

חתם

ויאללה עברנו טסט.

הקטע ש3 פעמים עברתי עם אותו אגזוז ופה סתם הייה משעמם לבוחן או שלא באתי לו בטוב והוא חיפש אותי.

זה הייה במ.מ.מ בתלפיות ירושלים.

נראה לי פעם אחרונה שלי שם, יחס מכוער ופשוט זלזול

במקום לראות שאני מלקק את האוטו מבחינה בטיחותית והכל חדש ונוצץ ואין לי גפרור שלא עובד באוטו

והבטיחות של האוטו שלי זה משהו שהוא מעל הכל

מכשילים אותי על רעש

פעם הבאה יגיד לי שאין לי קירור מיים תקין באוטו אז אני יכשל:wink:

לבסוף עברנו את הסיוט ההזוי.

פורסם

במקום לראות שאני מלקק את האוטו מבחינה בטיחותית והכל חדש ונוצץ ואין לי גפרור שלא עובד באוטו

מכשילים אותי על רעש

חבל - תיזהר , שלא ישרף האוטו :wink:

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

מה יהיה? לאנטולי לא תגיע, את אנטליה מחרימים, איפה זה יגמר? :wink:

אין איזה מכון טסטים במזרח העיר(שם בין האסקונות והטרנזיטים הישנים אף אחד לא יתרגש ממך)?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
7 וחצי בבוקר מתייצב אצל אנטולי בירושלים לבדיקתו ובדיקת מוסך לרכב מיושן.

הכל תקין ועובד יפה אפילו ניקיתי את האוטו לטסט והחלטתי שכמו לפני חצי שנה גם השנה אני יגיע לטסט (הטסט הפעם הוא לשנה שלמה!!)

הגתי לטסט הבוחן החמיא על הרכב המיוחד וניגש לעבודה

הוא שואל אותי

יש לך אפוד זוה?

מאיפה הוא הביא את זה.. נו אבל שניה הולכים אחרי הכסא האחורי ומראים לו את האפוד

אחרי זה ביקש איתותים .. נו רגיל

גם פנס בלימה הכל תקין

ואז תפתח מכסה מנוע.. על מה?? ממתי איכפת לו מה יש לי במנוע

אבל הוא רצה לבדוק מספר מנוע.. יאללה שיבדוק תאמינו לי שאני בדקתי את הניירת לפני הבוחן שהכל תקין

אחרי זה נגע לי בסוכך שמש מעל הראש ואומר.. "אהה יופי יש לך סוכך שמש"

כאילו.. מה באמת בודקים את זה??

עוד בדיקה הוא רוצה לבדוק מספר שלדה .. טוב מרימים כסא אחורי..

חשבתי שסיימנו אבל לא

הוא מבקש ממני להעלות ולהוריד את החלונות של הנהג ושל הנוסע.. ממתי??????? ואם חלון לא עובד אז זה לא בטיחותי?

טוב יאללה התקדמנו..

לבסוף אני מבין שנכשלתי

סעיפים:

רעש מהמנוע

ופסים זוהרים , שכבר לא זוהרים..

פניתי אליו ואמרתי לו שהאגזוז חדש, זה אגזוז קרמי מיוחד מחו"ל והוא בשביל חיפושית.

מרוב חוצפתו הוא אומר לי

"אז מה הבעיה? תחליף עוד פעם אגזוז"

אחרי הרבה בירוקרטיה והתערבות של המכונאי שלי שהגיע למקום והסביר שזה אגזוז חדש לחיפושית.

אגזוז קרמי (למי שמכיר זה יורו סטייל) שנותן רעש המהום יותר אבל זה חיפושית והיא מרעישה

עוד אמר המכנאי שלי , שזה אגזוז מחו"ל והבאתי אישורים למכס בשביל לשחרר את האגזוז ומדינת ישראל שיחררה לי ואישרה לי את האגזוז

הבוחן הבין שזה נכון

חתם

ויאללה עברנו טסט.

הקטע ש3 פעמים עברתי עם אותו אגזוז ופה סתם הייה משעמם לבוחן או שלא באתי לו בטוב והוא חיפש אותי.

זה הייה במ.מ.מ בתלפיות ירושלים.

נראה לי פעם אחרונה שלי שם, יחס מכוער ופשוט זלזול

מכשילים אותי על רעש

לא נכשלת כי הרכב לא טוב נכשלת כי את ח--ר...מיי הולך לשם? רק בדינמומטר! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לצערי עברתי כמעט אותו הדבר לפני שבועיים....

ועוד משהו גלילתי שהבוחנים מושחטים(אני מקווה שלא כולם)

אבל אני מבסוט כי יש לי טסט לשנה:crazyeyes

אם שותים לא נוהגים.

פורסם

אמרתי מספר פעמים בפורום CF ואני אומר שוב, לא להתקרב למ.מ.מ רק לדינמומטר, ראיתי מה הולך במ.מ.מ וזה פשוט שערורייה, מצד שני בדינמומטר החבר'ה על הכיפאק, באמת תענוג.

פורסם

לי יש נסיון מצויין עם מ.מ.מ. בחיפה. לא מתעלקים עליךשם ויוסי מנהל המכון מבין ענין ואם הבוחן מתעלק הוא מסדר את הענין. זה לא אומר שיעבור רכב ללא הגה או בלמים. אבל לא נראה לי שיבדקו שם אם החלונות עולים ויורדים.

שלמה דן גדרון

פורסם

נראה לי שלהבא אני יגיע לדינמומטר.

עם הוספה ה68 שלי אני מגיע לדינמו מטר. ויש שם בחור דתי עם כיפה שתמיד שמח לראות את הוספה ותמיד מעביר אותי.

פעם שאלתי אותו אחרי שהעביר אותי למה הוא לא בדק מספר דברים שהייה צריך לבדוק . אז הוא אמר דבר נכון

שהוא רואה עם מי יש לו עסק והוא יודע שאנשי האספנות הם אנשים שלא סתם מעמידים כלים ישנים על הכביש אלא מביאים אותם למצב הכי טוב והכי בטיחותי שאפשר

ואם וספה 41 שנים על הכביש ונראת במצב נסיעה יום יומי הוא קולט עליי שאני מתחזק אותה ברמה הגבוה ביותר ושזה השגעון שלנו חובבי האספנות

האמת שהוא כל כך צדק, כי אני ועוד שאר חברי הירושלמים חובבי האספנות, עושים כל מה שצריך א ל הבטיחות מעל הכל ואין חאפריותבכלום

ונניח אם הייה לי מאשרה, אז לא הינה מעניין אותי בגרוש כלום אלא להגיע למוסך מורשה. שיעשה מה שצריך שהאוטו יהיה תקין ושהמחשב יוציא נתונים טובים וזהו.

באספנות אנחנו מנבאים את החלקים ואנחנו מרכיבים את החלקים ומלקקים את הרכב ומודעים לו עד רמת הבורג.

מעולם לא זלזלתי בבטיחות ולעולם לא אזלזל ואנימאמין שאנחנו אנשי האספנות והחיפושיות בכלל.

אנו מודעים לזה שהרכב מיושן אבל מלקקים אותו ודואגים לו כמו לילד קטן

נניח פעם בטסט ליין הכשילו אותי על צינור ברק סדוק . לא רק שלא התעצבנתי על ההכשלה אלא הושתו לבוחן ורצתי לתקן.

אנימסכים שתכשילו אותי על בטיחות ודברים חשובים

אבל להזזת, רכב במצב שכל המכון בא להסתכל כמה הוא יפה ואני מקבל מחמאות על איך שהרכב נראה מתוחזק ברמה גבוהה מאנשי המכון . אז הבוחן בודק לי וישרים???

כל חורף אני מחליף לוישרים של בוש הטובים ביותר שיש ושאני דואג לקנות אותם מחו״ל אז הוא מסתכל אם הם יבשים.

זההעליב אותי.

האמת רן, אנטולי אמר לי ש מ.מ.מ בסדר אז הלכתי לשם

להבא אני לא מתקרב למקום הזה.

אני בטוח שבמקום שעושים טסטים עם רכבים מיוחדים כמה פעמים בשנה אז זוכרים את בעל הרכבים ויודעים שאין אצלו משחקים אז הטסט יעבור חלק יותר.

להבא טני יגיע לדינמומטר גם עם הוספה וגם עם החיפושית.

שתבינו

שאני מגיע לאנטולי המכונאי שלי. מעולם לא אמרתי לו ״לא״ כל מה שצריך שיהיה תקין ואם הוא רוא. משהו שאני לא רואה אז יש לו את האוקיי שלי לעשות.

אין קמצנות על הרכב מבחינה מכאנית ובטיחותית. היום אני מזלזל אז מחר אני ישלם כפול!

כאב לי לרות את הבוחן בתוך הבור ששאלתי אותו על האגזוז הוא אמר שזהעושה רעש (וואלה יש חיפושיות שקטות כמו רכבים על חשמל)

הנא קורא עיתון ואומר לי בזילזול ״תחליף אגזוז״

פשוט מגעיל!

לפעמים אני בוכה שאנחנו לא כמו באמריקה, שם נותנים לבעלי רכבים להתקין מנוע של מטוס בתחת של החיפושית

ופה עושים לנו את המוות שאנחנו משנים מידה של צמיגים מ155 ל 165

אבל זה כסר לשרשור אחר.

סיכום

דינמומטר הרוויח לשנע קבוע

ומ.מ.מ לא יזכו לראות אותי אתלהם.

ישי

פורסם

לעומת זאת אני כבר העברתי את הג'יפ כבר 8 פעמים שם, אומנם בודקים קפדני אך לא מכשילים סתם.

ובתור רוכב אופנוע צריך להכשיל רכב נוזל שמן זו סכנה לרוכבים.

יוני מ"יוני אופנועים" בירושלים 0505244105

פורסם
אני הגעתי אחרך והם הכשילו אותי על נזילת שמן מהמנוע .... גם עם חיפושית .

נעם,

קצת מוזר לא שאחרי שראית אותי נכשל שם ושהתעצבנתי על היחס המכוער שלהם ואתה ראית אותי עצבני עלהם

הלכת דווקא אליהם

מסכים עם יוני,

כרוכב דו גלגלי זה מאוד מסוכן שיש שמן על הכביש.

לפני חודש אני ביקשתי מאנטולי להוריד מנוע בשביל לטפל בנזילה של שמן מאוד קטנה.

גם לא בריא לאוטו שלי

וגם סכנה לסביבה.

אבל

יש נזילת שמן ויש מנוע רטוב ולח קצת.

אנטולי מקפיד על ניקיון מתחת למנוע ושטיפה לפני כניסה לטסט.

אני אשמח אם תגיד , אם באמת הייתה לך נזילה או ש"יחשד"

נניח יכול ליהיות לך שמן למטה כי פתחת את המכסה שסתומים ואז נזל לך שמן והרטיב.

ישי

פורסם

מסכים בקשר לנזילות שמן, לפני כמה חודשים בזמן התקנת אגזוז גיליתי שיש לי נזילה, מתברר שזה היה שמן גיר מגומיה קרועה, מיד תיקנתי את זה, הרכב שלי גם די זקן (23) ואין לו נזילות או הזעות, אני יודע שלפעמים זה כאב ראש לאתר את המקור אבל זה שווה כל מאמץ.

אבל בקשר למ.מ.מ תגידו שהם קפדניים, אני אומר מנסיוני שלחלק הם קטנוניים ולחלק הם ממש מושחתים אני לא רוצה להרחיב את הדיבור, אני רק אמליץ על דינמומטר.

אני לא אומר שמכון רישוי צריך להיות חפיפניק, אני רק אומר שלא צריך להיות קטנוני לחלק מהאנשים, כדי לייצר שם של "קפדנים" שיחפה על השחיתות שיש שם.

ד"א אין קשר מבחינת התנהלות בין הסניפים בארץ אני מדבר על ירושלים בלבד.

פורסם
לי יש נסיון מצויין עם מ.מ.מ. בחיפה. לא מתעלקים עליךשם ויוסי מנהל המכון מבין ענין ואם הבוחן מתעלק הוא מסדר את הענין. זה לא אומר שיעבור רכב ללא הגה או בלמים. אבל לא נראה לי שיבדקו שם אם החלונות עולים ויורדים.

מסכים שיוסי בחור לעניין ומסדר את העניינים כשצריך. אבל כשצריך זה לאחר שאחד הבוחנים מתחיל לצרוח ולקלל וזה אחרי גם שתזזו אותך ללא צורך בין העמדות השונות שם - חשמליה, כיוון אורות וכו'.

לאחר שכבר כתבתי בשרשור על כך שקומפיוטסט טירת הכרמל עושים מה שב@#$ שלהם בקשר לסירוב קבלת אישור הבלמים ממוסך שהצגתי להם, והתיזוז והיחס המחפיר לו זכיתי במ.מ.מ בחיפה אני עדיין מחפש מכון טסטים מקצועי בחיפה.

אשמח להצעות.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אומנם החוק לא מחייב אבל אני ממליץ לך לשים חגורות ומהר , זה החיים שלך , ובמיוחד ברכב שאתה משתמש בו ביום יום ולא רק לתצוגות ....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אומנם החוק לא מחייב אבל אני ממליץ לך לשים חגורות ומהר , זה החיים שלך , ובמיוחד ברכב שאתה משתמש בו ביום יום ולא רק לתצוגות ....

היי אומי,

תודה על הדאגה והאיכפתיות, אבל הנושא של החגורות זה כבר עניין אחרי ושרשור אחרי לגמרי מהשרשור הזה.

אני מדבר על בטיחות הרכב ובטיחות הנהג במסגרת החוק .

כבר נלחמו איתי שוטרי תנועה,חברים, משפחה וגם הבוחן בטסט.

חגורה לא תגיע לרכב שלי וכמה שאני מודע לסיבות ויודע אותם ואף בקיא בנושא הבטיחות וחגורות הבטיחות בפרט.

החלטתי היא שברכב שלי לא יהיו חגורות.

לא נכנס לסיבות האישיות , אך זהו רצוני :wink:

אם תרצה פעם, נדון על זה שלא על גבי לוחות הפורום.

כל שאר הדברים חוץ מחגורה , הם קודמים לכל והקפדנות שלי לפעמים עולה לי ביוקר בכיס שכן אני לוקח את ההכי טוב ולפעמים המחיר לא זול.

• תוכן חדש...