Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. לא אספנות, אבל עדיין וותיקה מספיק.

כמה סיירות 2 ליטר הגיעו לארץ? אני מתכוון על סיירות עם מנוע פינטו עם קאמשפט בודד, מנוע קרב'.

תודה, ואם יש עוד כאלה נוסעות או לפירוק, אשמח מאוד לשמוע!

JEP.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לצערי הייתי מספיק מטומטם לפני כמה שנים לפרק ולזרוק את שלי - גהה 84 5 דלתות 2.0 מקורית...:-(:?:cry::evil:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

:shock:

עכשיו תגיד לי עוד שהיה על המנוע קרבורטור מתצורת וובר 32-36, ואני באמת אתחיל לשנוא אותך.

:lol:

כמובן צוחק. חבל מאוד שזרקת.

JEP.

פורסם

דווקא המנוע לא נזרק, יש סיכוי, שהיום מורכב בקאפרי MK2, "קומפלט", והגיר עדיין זרוק אצלי...:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

החזרתם אותי 17 שנה לאחור. לקחתי אז מיבואן פורד הקודם(החברה הישראלית לאוטומובילים) פורד סיירה 2 ליטר אוטומטית לנסיעת מבחן של כמה שעות. זה היה כבר המנוע המוזרק - וברמת הגימור הגבוהה(GLX, אם אני זוכר נכון. GHIA כבר לא יובאו יותר), עם מרכב סדאן.

אני זוכר מכונית מאוזנת, מהנה, עם שלדה איכותית המשלבת יפה בין נוחות נסיעה לניהוג דינמי. גם הגה הכח היה טוב.

המנוע/גיר? סביר, אך לא הרבה מעבר לזה.

כשנתיים מאוחר יותר נהגתי בדור הראשון של המונדאו, כשרק נחתה בארץ. היכולת הדינמית שלה היתה כה מרשימה, עד שגרמה לסיירה להרגיש...זקנה.

ובכל זאת, יש לי פינה חמה בלב לסיירות לדורותיהן. לעומת קורטינה סימן 5 המיושנת והקופסתית, סיירה היתה שידרוג מרשים במיוחד.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הדגם שקבלת למבחן היה מצוייד במנוע DOHC שהוצג ב 89' והיווה שיפור עצום לעומת הפינטו העתיק.

באותה שנה הוחלף גם מנוע ה 1.8 במנוע CHV במבנה דומה לזה שהיה באסקורט.

לסיירה 2.0 היה הגה כוח בעל 2.9 סיבובים מנעילה לנעילה, לעומת 3.9 (!) סיבובים בהגה הכוח של הסיירה 1.8.

למיטב זיכרוני, כל הסיירות הגיעו בשנים 92'-93' היו ברמת גימור GHIA שכללו בנוסף לאיבזור חשמלי למא, גם מזגן מקורי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הדגם שקבלת למבחן היה מצוייד במנוע DOHC שהוצג ב 89' והיווה שיפור עצום לעומת הפינטו העתיק.

באותה שנה הוחלף גם מנוע ה 1.8 במנוע CHV במבנה דומה לזה שהיה באסקורט.

לסיירה 2.0 היה הגה כוח בעל 2.9 סיבובים מנעילה לנעילה, לעומת 3.9 (!) סיבובים בהגה הכוח של הסיירה 1.8.

למיטב זיכרוני, כל הסיירות הגיעו בשנים 92'-93' היו ברמת גימור GHIA שכללו בנוסף לאיבזור חשמלי למא, גם מזגן מקורי.

הרכב היומיומי שלי מזה 14 שנה היא סיירה

נסעתי 8 שנים על סיירה 1.8 מודל 86

ומזה 6 שנים על סיירה גיאה 93, מנוע 2000

שכבר נראית די רע, אך נוסעת נפלא, ואני לא מצליח למצוא את הרכב הבא שאני רוצה...

הנה הן לפניכן...

IMG_1093.jpg

Copy of suerra1.jpg

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם
שלום לכולם. לא אספנות, אבל עדיין וותיקה מספיק.

כמה סיירות 2 ליטר הגיעו לארץ? אני מתכוון על סיירות עם מנוע פינטו עם קאמשפט בודד, מנוע קרב'.

תודה, ואם יש עוד כאלה נוסעות או לפירוק, אשמח מאוד לשמוע!

JEP.

ג'ניה, החלפת את האלפא בסיירה 2000?!? ....

כבוד!!!!!:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

נקודה מעניינת נוספת קשורה לעיצוב. סיירה הוצגה כהצ'באק(3/5 דלתות) וסטיישן, כאשר גרסת סדאן התווספה רק לדגמי 1987, במקביל למתיחת פנים כוללת. באותה תקופה, הסדאן, שהיה נאה לכשעצמו, נראה כתגובה של פורד לכל אותם לקוחות קורטינה שמרניים שלא ממש אהבו את ההצ'באק - ועמד בצילה.

כיום, עיצוב הסדאן הזדקן בצורה מכובדת יותר לטעמי - והוא עדיין נאה. ההצ'באק פחות.

בכל מקרה, תמיד מצאתי את הסטיישן כסיירה היפה ביותר. אני זוכר את הראשונה שראיתי, בצבע ירקרק מיטלי, בסוף 1982 או תחילת 1983. זה פשוט היה WOW אחד גדול :lol:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

שי, חס וחלילה. יש לי פינה מאוד חמה לאלפות. האלפא עדיין נמצאת במשפחה ומראה אמינות ונוכחות.

אכן מנוע הDOHC עדיף מבחינת צריכת דלק ואולי ביצועים טיפה יותר טובים על הנייר (!), אך הפינטו יכול להראות אמינות מדהימה, אי אפשר להשוואת בכלל לDOHC.

הבעיה בסיירות הרגילות לדעתי הוא ההיגוי, בסיירה רגילה מהלך הסיבוב של ההגה מאוד ארוך ומעצבן. לדגם GHIA היה הגה מאוד קצר יחסית להגה בסיירה רגילה. למרות שאני אישית ממש לא מתחבר להגה כוח של הGHIA (מבחינת נסיעה ספורטיבית וכו').

אשמח לשמוע אם למישהו יצא לראות למכירה חלקי מנוע לפורד סיירה 2 ליטר (מנוע פינטו, בלוק 205 קרב'). גם כן אשמח לראות סיירות כאלה שנוסעות ביום יום.

גילוי נאות, הסיירה יכולה לעבור לא מעט גם עם המנוע המקורי.

יש מתחת לחלון של החדר שלי, סיירה 1600 של חבר שעברה כ370K על מנוע מקורי, עדיין נוסעת וסוחבת. צריכה לעבור טיפול בקרוב, ותסחוב עוד יותר בכבוד.

JEP.

:-)

פורסם

אם אני זוכר נכון, במשטרה היו סיירות 2.0

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

שמעתי על הנושא. איזה שנה הן היו? קשה לי להאמין שיש סיירות משטרתיות לפירוק, או שיש למישהו חדשות טובות בשבילי?

:-)

תודה, JEP.

פורסם

משטרת ישראל רכשה סיירות 2.0 בשנים 83' - 84' ויעודן היה החלפת הפיירמונטים כניידות רדאר וחלקן הגיעו לאגפי הבילוש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...