Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עלה במוחי רעיון קטן (גדול :idea:)

לרכב שלי יש גג נפתח ורציתי לחבר לו מנועים או בוכנות בכדי שאני לא אצטרך כל פעם לצאת מהרכב ולבצע את זה ידני.

עכשיו העניין הוא כזה הרכב מעולם לא הגיע עם גג חשמלי או הידראולי.

חשבתי על הידראוליקה אבל אם אני לא טועה מדובר במערכת מאוד גדולה שכנראה לא תכנס שם אלא אם מישהו מכיר אחרת.

לגבי המנועים החשמליים חשבתי אולי להשתמש ב 2 מנועים מחלונות חשמליים ובעזרת כמה ריתוכים ובנייה לבנות מסילה וכו', אבל גם פה אני מאמין שהמנועים יהיו חלשים מכדי להעלות את הגג.

השאלה היא מה דעתכם יותר הגיוני ואם יוצאים מנקודת ההנחה שהידראולי זה גדול , איזה עוד מנועים חשמליים ניתן להתקין.

תודה רבה לכולם.

(מבקש תשובות עניניות, ולא שטויות בסגנון של עזוב,זה טיפשי, וכו)

אלכס איצקוביץ 14083

פורסם

כן כמובן את החלק החשוב שכחתי

מדובר על טריומף הראלד קבריולט שנת 1970 לא שונה מכל טריומף הראלד אחרת.

התמונות הם של רכב דומה :

http://classic-car.y2u.co.uk/Photo_caq/Triumph_Herald_13-60_Rear_View.jpg

http://classic-car.y2u.co.uk/Photo_caq/Triumph_Herald_13-60_Front_View.jpg

מדובר על רוחב של כ 15 ס"מ בין המסגרת הפנימית לחיצונית ובפנים יש די מקום הכוונה ל15 ס"מ רווח.

אלכס איצקוביץ 14083

פורסם

אני מניח שמדובר על דגם הקבריולט ולא על הדגם עם הגג פח מכיוון שהדגם המקורי בעל אורך גג שונה מהדגם השני ולכן גגות פתוחים שנבנו בארץ בשיטת DIY לא בנויים באופן תואם.

גם בדגם המקורי - מדובר על גג מאוד כבד ומאוד ארוך. לכן כל מנגנון חשמלי/הידראולי יצטרך להיות גם מסובך (בגלל האורך) וגם חזק (בגלל המשקל).

אני לא מכיר קיטים חשמלים לגגות אלו (היו לי בעבר טריומפים גם ספיטפיר וגם הרלד) - אבל יתכן ובכל זאת קיימים.

פורסם
תבדוק באפטר מרקט אולי עשו קיט לזה

בכל אופן לא פשוט בכלל העסק

מה הכוונה לאפטר מרקט( סליחה על הבורות).

וכן הכוונה לקבריולט המקורי.

בעיקרון הגג שלו יותר ארוך וכבד משל הספידפייר.

מנגנון הידראולי לא נראה לי שיכול להיכנס לשם ראיתי איך המנגנון הזה בנוי על האמריקאיות והוא ממש גדול.

חשבתי על מנוע חשמלי, יש באזור שלי פירוקיה של מלגזות חשבתי לפרק משם איזה מנוע חשמלי קטן.

כמה כ"ס אתם חושבים שצריך?

אני בכל מקרה אנסה לבנות משהו אני יעלה תמונות בסופ"ש

אלכס איצקוביץ 14083

פורסם

אפטר מרקט זה כינוי למוצר משלים או מוצר תוספת לרכב שלא מיוצר על ידי היצרן המקורי, אלא על ידי יצרן תוספות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
יש מנועי SOMFY חזקים מאד אשר משמשים להרבה מוצרים כגון סככה חשמלית עם זרועות נפתחות ( רובוט )

איפה אתם חושבים ניתן להשיג מנועים כאלה?

ומה לגבי הרעיון של מנוע ממלגזה עם אני לא טועה יש שם יותר מ 8 מנועים שונים.

אלכס איצקוביץ 14083

פורסם

15 ס"מ זה הרבה מאוד מקום.

מבחינה הנדסית אתה יכול למצוא את הנקודה שבה ניתן להרים את הגג ולשם לחבר את הבוכנה.

יש ללדיקו מנועים (לא זולים בכלל) עם תמסורות שיכולות להניף גם 8000 ניוטון (כ 800 ק"ג) אבל קח בחשבון שכוח בא על חשבון מהירות, האורכים גם הם משתנים ולדעתי תצטרך לעצור את המנוע על ידי מיקרוסוויצ'ים (מפסקי גבול) כי בשביל התאמה מושלמת של כל המהלך תצטרך לבנות בוכנות לבד:roll:

בכל מקרה, מניסיון גדול שיש לי בבניה של כל מיני דברים, שעל הנייר היו פשוטים, בבניה בפועל אתה תיתקל בהמון צרות ומכשולים שלא חשבת עליהם.

קח בחשבון שהמנועים לשני הצדדים צריכים להיות זהים גם באורך, גם במהירות וגם במומנט.

בנוסף, אם הבוכנה לא תגיע בסוף המהלך לקצה הסגירה של הגג לא תוכל למשוך את המשך הדרך באופן ידני כי הבוכנה תגביל אותך.

כנ"ל גם במקרה של תקלה בבוכנה:?: לכן אתה חייב להשאיר דרך נגישה לניתוק של הבוכנות במקרה של תקלה (מעבר למצב ידני)

אני בניתי עם בוכנה כזו מתקן שמזיז את הטלויזיה (42") לזוית של 45 מעלות מהקיר הבוכנה עובדת 12 וולט ומופעלת עם שלט רחוק.

עובד מצויין כבר מעל 4 שנים עם אפס תקלות.

הנה קישור: http://www.ledico.com/technology/?did=457

אם אתה הולך על זה אז שיהיה לך בהצלחה

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

אם אתה רוצה יש לי משאבה הידראולית של 12 V חדשה למכירה מתאימה מאד למה שאתה רוצה לבנות, במקור משמשת להרמת ברך של סירת מרוץ המשאבה תוצרת GM .

במידה ותירצה לראות\ לקנות אתה יכול להעביר לי הודעה בפרטי.

טל

. 074.jpg

פורסם

לאמריקאיות של GM 70 -75 היה גג חשמלי. מנוע די קטן עם המון כח מניע דרך גיר עם יחס העברה נמוך מאד שני כבלים דומים לאלה של ספידומטר ומרימים גג די גדול וכבד. כך שאני מניח שלא תהיה בעיה לרים גג של טריומף.

מנוע כזה עולה כ 250$,יש להוסיף כבלים כ80 $. סיפור לא כל כך זול.

בהצלחה אריה

• תוכן חדש...