Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לאחר הרבה שנים של חלום, הגיע אתמול הנסיך החדש/ישן לביתו. מדובר בדרבי 50 סמ"ק, מבציר 1988. מדובר בדרבי אירופה עם מונושוק, ולא rd או fd.

עבורי, מדובר בסגירת מעגל. האופנוע הראשון שלי היה דרבי יומבו כתום משנת 82. קיבלתי אותו במתנה לגיל 16 במשלוח הראשון שנחת במתחם הדראגסטור ברמת אביב. מאז, חלפו השנים, השערות הכסיפו, רכבתי על אופנועים רבים אחרים, אבל תמיד נשארה בליבי פינה חמה לאהבתי הראשונה.

למען האמת, ההזדמנות נקרתה בדרכי לחלוטין במקרה, כמו כל הדברים הטובים באמת. בלילה של יום רביעי האחרון, ה-7/10/09, לאחר שהילדים נרדמו וגם זוגתי שתחיה עצמה עיניים ונחרה קלות, גיששתי את דרכי אל המחשב הפנוי וגלשתי מעט לפני השינה. לפתע הכה בי הרעם וכל החושים נדרכו מיידית. הנה, אל מול עיני הלא מאמינות מוצג לו בלוח יד 2 דרבי אדום ויפה (טוב, יפה זה מושג יחסי כמובן). שארית הלילה עברה לאט ובבוקר התקשרתי אל המוכר. לאחר שיחה קצרה קבענו להיפגש ביום שישי בבוקר ואכן כך היה. למותר לציין שגם ביום חמישי נדדה שנתי, וביום שיש בבוקר נאלצתי לנקוט בתמרוני חמיקה אל מול זוגתי, שכמו כל רעיה טובה מריחה מיד שמשהו מתבשל ומתחילה בתחקור בסגנון עדות השב"כ ובאזהרות והשבעות שלא אגרור עוד פעם חתיכות ברזל חלודות הביתה. לאחר שביצעתי ניתוק מגע זריז, דהרתי אל מקום המכירה כאשר אני מקלל את כל הרמזורים הארורים שהחליטו להיות אדומים דווקא עכשיו. לבסוף הגעתי, והנה הוא עומד מולי, מעט חבוט ומבוייש, גם הוא הזדקן כמוני, אך עדיין הניע בקיק ראשון כמו ענק.

בקיצור, העיסקה סוכמה, ואתמול אחה"צ הועמס הנסיך על מרכבה מלכותית והוסע אחר כבוד אל משכנו החדש. אחיו הגדולים והמשוחזרים לתפארת (honda cx500c מבציר 82, וסוזוקי gsx600f מבציר 92) פינו מקום לילד החדש והמרוט משהו, והלילה האחרון עבר על כוחותינו בשינה רגועה ומלאת חלומות.

כעת אני פונה לעזרת החברים בפורום. הכלי מושלם ב-90%. אומנם רוב החלקים דורשים שיקום, ריענון, צביעה וכדומה, אבל הם קיימים. חסר לי ג'אנט קדמי וכנף שמאל. גם הכנף הקדמית צריכה שיקום רציני ואשמח להחליפה באחרת. כל השאר קיים ונמצא על האופנוע או בחלקים בארגז. אם יש למישהו מכם ג'אנט משומש או רעיון כיצד להרכיב ג'אנט חלופי, אשמח לשמוע.

כל עזרה אחרת, כולל ספר רכב שאוכל לצלם או מפרט טכני, או עזרה טכנית (אני מוגדר כמאותגר טכני קשה) הכוללת עזרה ראשונה מיידית, או אתרים באינטרנט לרכש חלפים (באיביי אין כלום ותאמינו לי שחרשתי אותו), או חלקים למכירה/מסירה, תתקבל בברכה ובתשלום הולם.

ניתן ליצור עימי קשר בהודעה פרטית או בטלפון נייד 0507-429966 או בדוא"ל - [email protected]

אשמח לשמוע מכם, וליצור קשר עם כל מי שיש לו מושג עם כלי כזה או שיש לו כלי כזה. אינני יודע כיצד לצרף תמונה ואם תדריכו אותי, אצרף אחת מההובלה אתמול ואולי אפילו של האחים הבוגרים שלו.

שלומי

• תגובות 235
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל- תתחדש!:-D יש פה כמה אנשים, שעד כמה שאני יודע יש להם, או היה להם דרבי, אז יש סיכוי טוב, שתמצא את מה, שאתה מחפש די מהר. בהצלחה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

בוקר טוב לכולם,

תודה על הברכות. אני מצרף 2 תמונות של הנסיך, אחת מכל צד, בזמן שהעמסנו אותו על המרכבה.

אני חוזר ומבקש מכל מי שמעוניין למכור/לתרום חלקים לאופנוע, או שיכול לעזור בעניין ג'אנט קדמי, כנף שמאלית ופנס אחורי, ליצור עימי קשר. כמו כן, כל עצה לעניין החלפת הג'אנט באחד חלופי תתקבל בברכה. כך גם לגבי ספרות טכנית ספציפית לדגם או הפניה/קישור לספרות כזו במידה ואתם יודעים.

התכנון שלי הוא כזה: בשלב הראשון לאתר חלפים נוספים ולהתחיל בפירוק ראשוני של האופנוע על מנת לבצע אומדן נזקים. בשלב השני יישור קו מכני למנוע (הוא נשמע מצויין אבל בכל זאת הוא עמד/שכב קרוב ל-15 שנים) כולל החלפה לקרבורטור 19 (אני זוכר שבתקופתי החלפת הקרבורטור נחשבה לשיא טכנולוגי....). במקביל, להתחיל לשלוח חלקי פלסטיק לצביעה ושיקום. בשלב השלישי להחליף כבלים למיניהם/קידון חלופי/מנופי בלם ומצמד,ידיות אחיזה וכולי. בשלב האחרון תהיה עבודה על צמת החשמל שכרגע מפורקת ומונחת בצד (קודם אעשה סיבוב ואחר כך ארגע.......)

אני יודע שזה נשמע מעט יומני לגבי מישהו שאין לו ידע טכני, אבל מנסיון השיפוץ של 2 האופנועים האחרים שלי למדתי שאם רוצים אפשר להגשים חלומות מוטוריים גם בעזרתם של אנשי מקצוע, כאשר חלק מהחוויה הוא לעבוד לצידם, לספוג וללמוד במהלך התהליך. אני מניח שכאן התהליך יהיה פחות מורכב מהפעמיים הקודמות, ואני מקווה שגם פחות יקר....

מצפה לשמוע מכם בהקדם דעות על מצבו של האופנוע כרגע, ועצות לגבי ההמשך.

שלומי

PA110029.jpg

PA110031.jpg

פורסם

האמת- לי הוא נראה כבסיס לא רע בכלל לשיפוץ- אפילו הצבע עדיין לא ממש הרוס, ואני לא רואה, לפחות בתמונות, חלודה רצינית כלשהי! ויש את רוב החלקים. מה זה הגלגל הזה באמת- ממאלגוטי או משהו?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אתה בטוח שזה מודל 1988? לדעתי לא הגיעו לארץ דרבי אחרי 1986.

בקשר להחלפת הקרבורטור בהרבה מקרים זה גרם לשפיכת מנוע אז כדאי שתחשוב טוב אם זה כדאי לך.

גם אם כן הקרבורטור המקורי היה 14 (גם בפנטיק לדעתי) אז לעלות ל19 זה קצת מוגזם אפשר 16 שזה משהו באמצע.

השיפור הכי גדול זה הגדלת נפח ולא החלפת קרבורטור וגם בזה יש 80 ויש 65 שזה משהו עדיף באמצע.

קרבורטור 19 על מנוע 50 זה לא שיפור מי יודע מה ובטח שלא באמינות.

אבל לך תדע איזה נפח יש לך שם....

פורסם

אני חושב שהג'אנט הקידמי הוא של דרבי וריאנט שזה הדגם האוטומטי שדומה לפיאג'ו סי.

לעניין הקרבורטור, כרגע מורכב 14 ואני מתכנן לנקות אותו ולהרכיב בחזרה. רק בהמשך ועל סמך התייעצות עם אנשי מקצוע אחליט האם להחליפו או לא. המנוע לא נפתח מעולם (כך לפחות אמר לי המוכר.....) ולכן אינני יודע בוודאות מה הנפח כרגע. אני מעדיף להאמין שהוא נותר 50 סמ"ק כפי שהצהיר המוכר.

שלומי

פורסם

תתחדש.

יופי של כלי.

לדעתי הוא לא 88 אלא לפני.

אני חושב שהג'אנט הקידמי הוא של דרבי וריאנט

נכון

המנוע לא נפתח מעולם (כך לפחות אמר לי המוכר.....)

קשה לי להאמין אך מה זה משנה.

אם הוא היניע ולא נוזל מה עוד אתה צריך.

תמשיך לעדכן.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

החלפת קרב' לגדול יותר לא תיגרום לשום שפיכת מנוע.

פשוט צריך לדעת לכוון את הקרב' כראוי, ואז למנוע יהיה קצת יותר כח והוא גם לא יזלול בהכרך כל כך הרבה יותר דלק מהקרב' המקורי.

יש לך היום אופנוע YAMAHA DT 50 אים קרב' 19 מקורי מהחברה.

אבל אים אתה שואל אותי? אין צורך בהגדלת קרב'.

העיקר שאת הקרב' הנוכחי תידאג לתת לבעל מיקצוע שינקה אותו ויכוון אותו היטב.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

מה הקשר לYAMAHA DT 50? יש לו קירור מים.

גם בTS50W היה קרבורטור 18 מקורי ובX עם קירור אויר היה 16 -2 מנועים כמעט זהים חוץ מקירור מים.

כל אופנועי ה50 סמ"ק משנות ה80 עם קירור אויר סבלו מאוד מהחום בארץ גם עם הקרבורטור המקורי.

לא היו אז מאווררים לקירור כמו בקטנועים של היום.

פורסם

קודם כל תתחדש ובהצלחה,מחזיר אותי 20 שנים אחורה.

לדעתי מדובר בשנת 84,לפני זה היו הכתומים.

אין בעיה להחליף לקרבורטור 19,אני עשיתי את זה בזמנו.

שים לב לגודל הדיזה:90 תהיה גדולה מדי לדעתי,עדיף להתקין 65.

כלי מעולה,אין לי ספק שמאד תהנה ממנו.

• תוכן חדש...