Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ושבוע טוב לכולם.

לאחר שנסיתי לשפר את יעילות ההתנעה של הברנדה בדרכים שונות, החלטתי שאולי הסיבה לבעייה היא בכבלי ההצתה. היו לי בבית כבלים חדשים בשקית, שאף פעם לא היו בשימוש. אך הם היו בני כמה שנים... לאחר התקנתם חל שיפור מורגש מאוד בהצתה. לאחר מספר פעמים (האוטו נוסע פעם -פעמיים בשבוע) שבן נסעתי באוטו, השיפור נעלם כלא היה. יכול להיות שהכבלים האלה פשוט ישנים? האם ישנו בלאי או התפרקות למוצר זה?

ושאלה נוספת: האם קשה להתניע רכב שלא נוסע יום יום? (המצבר חדש). או יותר נכון, אם תיאורטית אסע יום-יום הרכב יניע מהר יותר?

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני אחדד מעט את שאלתי (עקב ריבוי המשיבים :-():

האם רכב שלא נסע כמה ימים מפתח יכולת התנעה פחות טובה?

יכול מאוד להיות שאם הרכב עמד כמה ימים יכולת ההנעה יורדת עקב היחשות המצבר מזליגה חשמלי,

כדי למנוע את זה עליך לנתק את חיבור המינוס של המצבר עד לנסיעה הבאה ואז תרגיש בהבדל,

אצלי בעקבות ניתוק המצבר הרכב מניע בקלות גם אחרי כמה חודשים שלא הנעתי אותו והוא מחזיק הרבה יותר שנים.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

יכול להיות שהסיבה להתנעה קשה היא דווקא במשאבת הדלק, יכול מאד להיות שלאחר מ"ס שעות/ימים הדלק חוזר למיכל ואז יש צורך בסטרטר ארוך מאוד עד שהדלק שוב מגיע לקרבורטור ! כך היה אצלי, משאבת דלק חשמלית פתרה את הבעיה(מנוע פורד).

סיבה נוספת יכולה להיות במתג ההצתה , יכול להיות שבזמן שאתה נותן סטרטר לא מגיע לכוייל מתח !

בהצלחה

עדי

עדי גולדנברג 13399

פורסם
יכול להיות שהסיבה להתנעה קשה היא דווקא במשאבת הדלק, יכול מאד להיות שלאחר מ"ס שעות/ימים הדלק חוזר למיכל ואז יש צורך בסטרטר ארוך מאוד עד שהדלק שוב מגיע לקרבורטור ! כך היה אצלי, משאבת דלק חשמלית פתרה את הבעיה(מנוע פורד).

סיבה נוספת יכולה להיות במתג ההצתה , יכול להיות שבזמן שאתה נותן סטרטר לא מגיע לכוייל מתח !

בהצלחה

עדי

עדי שלום רב !

דלק לעולם לא חוזר למיכל, והמנוע לא זקוק לדלק זה, המנוע מתניע בעזרת הדלק בקרבורטור, והדלק בקרבורטור גם לא חוזר לטנק, ולא חזרה למשאבה.

אלא מה בכל רכבי הקרבורטור הדלק מתאדה בקרבורטור, לאחר תקופ-ה של שבוע ומעלה, אך גם זה לא אמור למנוע, קשיים בהתנעה, משום ששני לחצות על משאבת התאוצה, גורמים לקילוח עדין, מממפלס הדלק שעדיין קיים בתחתית הקרבורטור, שעדיין לא התאדה, שימוש בצוק יקל על ההתנעה, ותוך מספר זניות ספורות, הקרבורטור יתמלא עד למפלס המקסימלי שלן, גם ללא עזרת משאבת דלק חשמלית.

פורד אסקורט אינו זקוק למשאבת דלק חשמלית, אך במקרה של זליגת זרם מהמצבר, תיתכן קשיים בהתנעה לאחר מספר ימים ללא התנעה, לא ניראה לי שחוטי הצתה בני 5 שנים, שהיו בשקית ללא שימוש, נפגעים, ויסבלו מהתגדות גבוהה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
עדי שלום רב !

דלק לעולם לא חוזר למיכל, והמנוע לא זקוק לדלק זה, המנוע מתניע בעזרת הדלק בקרבורטור, והדלק בקרבורטור גם לא חוזר לטנק, ולא חזרה למשאבה.

אלא מה בכל רכבי הקרבורטור הדלק מתאדה בקרבורטור, לאחר תקופ-ה של שבוע ומעלה, אך גם זה לא אמור למנוע, קשיים בהתנעה, משום ששני לחצות על משאבת התאוצה, גורמים לקילוח עדין, מממפלס הדלק שעדיין קיים בתחתית הקרבורטור, שעדיין לא התאדה, שימוש בצוק יקל על ההתנעה, ותוך מספר זניות ספורות, הקרבורטור יתמלא עד למפלס המקסימלי שלן, גם ללא עזרת משאבת דלק חשמלית.

פורד אסקורט אינו זקוק למשאבת דלק חשמלית, אך במקרה של זליגת זרם מהמצבר, תיתכן קשיים בהתנעה לאחר מספר ימים ללא התנעה, לא ניראה לי שחוטי הצתה בני 5 שנים, שהיו בשקית ללא שימוש, נפגעים, ויסבלו מהתגדות גבוהה.

בברכה

צביקה

צביקה שלום !

אני כתבתי זאת מניסיון, והעובדה שמשאבה חשמלית היא שפתרה את הבעיה !

עדי גולדנברג 13399

פורסם

צביקה, עדי , אופיר תודה של תשובתכם.

צביקה,אם אתה טוען, שלא יכול להיות שחוטי ההצתה בלויים, איך יכול להיות שהיתה תגובה מאוד טובה ביום יומיים לאחר ההחלפה וכעבור זמן מה, בהדרגה, האוטו חזר לסורו?

פורסם

אני מצטרף לעדי, וזה גם כן מניסיון: הטרנזיט (שהוא גם פורד, מן הסתם:wink: ), אחרי שעומד הרבה זמן (בד"כ שבוע "בין לבין")- קשה מאד להניע אותו- כלומר, לוקח הרבה זמן לסובב את הסטרטר, עד שזה מניע! וזה כן הדלק, שחוזר למיכל- עקב אחד מהצינורות שלא ממש אטום! שלשום מצאתי צינור קרוע, והחלפתי, נראה, האם יעזור! בפיירמונט היה אותו הסיפור, רק יותר חמור- בגלל הטאבון של המנוע, הוא גם לא עבד טוב עם הצינור קרוע! לפחות בפיירמונט- החלפת שתי צינוריות הגמישות עם הפילטר באמצע פתרה לגמרי את הבעיה, בטרנזיט אני עוד לא יודע, כי רק לפני יומיים החלפתי!

בקיצור- כן יש את התופעה, שהדלק חוזר למיכל, ואז קשה להניע, אבל זה כנראה סימן לבעיה נוספת איפשה בצנרת! וכמובן, שמשאבה החשמלית "פותרת" את הבעיה, רק שהיא לא ממש "פותרת", אלא עוזרת להסתיר אותה, ואם הצינורות בלואיים- הרבה מדי זמן זה לא יימשך, ומומלץ לבדוק!

אגב, הטרנזיט עד עכשיו פשוט מצאתי "פתרון" אחר- אני נותן לו ספריי אטר לפילטר- ואז הוא ישר מניע, וכבר מביא דלק עם המשאבה. אבל שוב- עשיתי את זה רק מעצלנות, זה לא באמת אמור להיות ככה!

מצבר, אגב, בכלל לא קשור לעניין כאן! וכן- אם תסע יומיום עם האוטו- סביר להניח, שלא תרגיש בבעיה, אבל שוב- זה לא אומר, שהיא לא קיימת- תתחיל לבדוק צינורות דלק!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אצלי בקורטינה גם קיימת בעיה של בריחת הדלק חזרה למיכל,

אם אני לא נוסע באוטו בערך שבוע אז כל ניסיונות הסטרטר לא עוזרים ולא מגיע דלק אפלו לפילטר דלק, אני נאלץ לפרק את צינור הדלק מהקרבורטור, לשאוב בפה עד שמגיע דלק לפילטר ורק אז ניתן להניע את האוטו, החלפת כל הצנרת הגמישה של הדלק לא פתרה את הבעיה במיקרה שלי.

לגבי הכבלי הצתה אני לא מאמין שהם מאבדים מהאיכות שלהם כשהם בשקית על המדף, אבל שווה בדיקה ולהרכיב אחרים או את הישנים אם עדיין יש לך אותם.

עוד דבר שעולה לי עכשיו בראש, אולי הכבלים שהרכבת הם של הצתה אלקטרונית והם לא מתאימים להצתה רגילה, שמעתי פעם שיש הבדל בין כבלים של הצתה אלק' לרגילה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

עדכון:

טוב, היום בדקתי כבל כבל.

אז ככה:

בשני כבלים , איך שניתקתי אותם חטפתי כאלה זרמים שאם היה לי שיער הוא וודאי היה נעמד. מה זה אומר? הלך הבידוד. עד כאן לגבי חוטי הצתה חדשים בני כמה שנים NEVER BEEN USED.:-D

בנוסף, בשביל הניסוי החלפתי את הכבל שיוצא מהכוייל, שהוא הכי משמעותי מבחינת העברת זרם. אם בוכנה 3-4 לא מקבלות ניצוץ הכי טב אז מילא אבל מה שיוצא מהכוייל חייב להיות 100 אחוז. סתם שמתי משהו שמצאתי וזה השתפר.

מסקנה? הלכתי לקנות חוטים חדשים בדרום תל אביב (70 שקל, בוש ,סילקון)והאוטו הניע מייד, אבל, המבחן האמיתי הוא בבוקר , רק אז אדע בוודאות מה המצב.

לגבי חזרה של הדלק: זה נשמע לא הגיוני. למה? כי המשאבה אמורה להיות חד כיוונית לא? דבר נוסף, ישנו נשם במיכל דלק ורק אם הוא סתום יווצר ווקום שיחזיר את הדלק פנימה. אני מקווה שלא דיברתי שטויות אבל זה מה שההיגיון אומר...

אה בנוסף, יש תמיד דלק בקרבורטור. רק אחרי חודשים הוא נעלם משם לא?

מקווה שעד המילואים בעוד חודש הבעיה תיפתר אחרת אני אתקע בשטחים עם האוטו... (אני פונה לבעלי מקצוע רק עם הרנו מגאן של אשתי , או כשאני באמת לא מתמצא).

מחר בבוקר-המבחן האמיתי- אנסה להניע, ואני מבטיח לעדכן אתכם, תודה על ההתעניינות...

פורסם

אכן"בעייה" כרונית בפורד.

חוטי הצתה - רק חדשים!!! בדוק מתח כויל ולעיתים החלפתו גם מסייעת.

"אל תגע בחוטים בזמן ההצתה" - המתח הגבוה מועבר אליך לפעמים גם דרך הבידוד מאחר ואתה בטח נשען על הרכב כשאתה עושה זאת ומאפשר סגירת מעגל חשמלי.

רק שתדע כי כל "התחשמלות" לא מוסיפה בריאות ומקטינה את הכדוריות הלבנות בדם!

ניתן להוסיף "מאיץ"- דהיינו מגביר מתח אבל לא הייתי מסתכן ברכב שאני לא מכיר.

באסקורט 72 התקנתי פעם מערכת כזו שנבנתה משנאי שתוכנן על ידי ויוצר בדרום ת"א, מערכת הכפלת מתח מבוססת SCR's שנלקחו ממכם(ראדאר) של פאנטום וכל פלג "חטף" כ 180KV אבל מול משטרת ר"ג, אבא שלי ז"ל, האיץ בחוזקה ופתאום פיצוץ וכל משטרת ר"ג הוקפצה למקום.

העברתי לSAFE MODE, דהיינו חזרה להצתה הרגילה ואבא שלי אסר עלי לגעת ברכב.

לגבי הדלק,

פעל לפי העצות של לחיצה פעם אחת ואח"כ סטרטרים לא ארוכים עד התנעה.

וודא שלאחר נסיעה לא ארוכה, אתה טוען חיצונית את המצבר למען יאריכו ימיו.

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם
לגבי חזרה של הדלק: זה נשמע לא הגיוני. למה? כי המשאבה אמורה להיות חד כיוונית לא? דבר נוסף, ישנו נשם במיכל דלק ורק אם הוא סתום יווצר ווקום שיחזיר את הדלק פנימה. אני מקווה שלא דיברתי שטויות אבל זה מה שההיגיון אומר...

.

הגיוני או לא- זה מה שקורה. תאמין לי, מניסיון עם יותר מאוטו אחד, ולעדי, ולאופיר- מה, שיש לנו- לא קשור בשום צורה לא להצתה, ולא למצבר!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
הגיוני או לא- זה מה שקורה. תאמין לי, מניסיון עם יותר מאוטו אחד, ולעדי, ולאופיר- מה, שיש לנו- לא קשור בשום צורה לא להצתה, ולא למצבר!

צ ו ד ק !

( כניראה ששסתום האל חוזר לא תקין במשאבה, ואז הדלק חוזר למיכל הדלק +בקרבורטור מתאדה הדלק)

מצרף תמונה של המשאבה .

13102009089.jpg

עדי גולדנברג 13399

• תוכן חדש...