Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי פג'ו 306

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני להתחיל פרוייקט של השתלת מנוע mi16 בפג'ו 306 , הבנתי שבכדי להשתיל מנוע כזה מבחינה חוקית אני צריך 306 שהנפח מנוע שלה זהה (xsi)?

השאלות שלי הם כאלו:

מה ההבדל בן מנוע mi16 לבין GTI6 ? והאם השתלה כזו גם אפשרית ברכב הנ"ל מבחינה חוקית.

עוד ברצוני לדעת מהן ההעלויות של המנועים הללו ?

והאם ישנה אפשרות להשתיל אחד מהמנועים גם במרכב של XT שהנפח שלו הוא 1800?

האם ידוע על מישהו שמוכר מרכב שמתאים לי ללא מנוע.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצטרף עם שאלה קטנטונת שקשורהה לנושא.

במידה ושתלתי מנוע שלא חוקי ע''פ החוק איך בעצם מזהים שמנוע הזה אסור ?

כי אני מאמין שאם שוטר יעצור אותך ויעשה בדיקה מקיפה לא יתחיל לבדוק קוד מנוע וכו'..

נשארנו רק בטסט, ולי בכל אופן לא נכנסו לפרטי פרטים. אז איך מזהים בעצם ?

עוד יבוא היום וגם לי יהיה Ford Mustang 67'

חסר לי רק כסף זמן מקום כלים וידע.

פורסם

עד כמה שידוע לי אין שום דרך חוקית להשיג 306/5 MI16.

מנוע הMI16 הגיע במקור עם ה205 ו405, תוכל למצוא עליהן המון סרטונים ביו טיוב, בין השאר גם רכבי MI32 שהרכיבו מנוע אחד מקדימה ואחד מאחורה.

ה405 MI16 מגיע בשני גרסאות שהחזקה בהן מגיעה ל165 כ"ס מ1905 סמ"ק 4 צילינדרים ו16 שסתומים. יוצרו כ1000 או 1500 חתיכות בסכ"ה כשחלק לא מבוטל מההזמנה (כ100-150) הגיע למשטרת צרפת. הרכבים הינם בעלי הנעה כפולה קבועה ונחשבים לבעלי המנוע הטוב ביותר שאי פעם יוצר על ידי פזו'.

הפוטנציאל שיפורים של הרכב עצום ויש מגוון סרטונים שאפשר לראות את הרכבים האלה משפילים(במלוא מובן המילה) רכבים כמו איוו 7,8,9 M3 וכל מיני חיות מחמד אחרות.

אני לא זוכר מי ואיפה אבל מישהו טחן לי במוח מתישהו שאפשר להביא את הרכב ל250 כ"ס אטמוספריים בהשקעה של כ10K. ולעבור את ה500 בהשקע 10-15K נוספים, קח את החלק הזה בעירבון מוגבל.

אם לשוטר תנועה נראה שהרכב שלך לא חוקי אין שום סיבה שהוא לא יבדוק קוד מנוע או מספר שילדה, וכן בטסט אמורים לבדוק את הדברים האלה ב7 עיניים.כמובן שכל עוד הרכב שלך זה לא עונדה ערסיוויק והוא נראה ונשמע סטנדרטי אין שום סיבה שמישהו יטפל אליו יותר מידי.

פורסם

יש סיכוי שאני זה שבילבל ובעצם התכוונתי ל mi6 כי אני כמעט בטוח שקיימות 306 עם מנוע זהה.. אני לא בטוח כמה כאלו יש בארץ אבל אני בטוח שיש...

פורסם

לא אני ולא גוגל לא מכירים את MI6, אולי הכוונה הייתה GTI6.

לגבי הנפח:

106: נפח מקסימלי 1.6

205: 5 גירסאות של 1905 סמ"ק כאשר אחת מהן דיזל.

306: יש 4 גירסאות 1761 סמ"ק וישר לאחר מכן 1998 סמ"ק, אמצע ישנן מספק גירסאות דיזל כאשר שנים מהן בעלות נפח 1905 סמ"ק וזה מה שכנראה גם לבילבול.

309: כן לדבר המכואר הזה יש גירסאות מנוע של 1905 סמ"ק ואולי אפשר יהיה לאשר MI16

פורסם

אוקיי אז השאלה שלי היא כזו האם אני צריך מרכב שישב עליו מנוע בעל נפח זהה על מנת להשתיל מנוע GTI6 ? או שאוכל לעשות זאת בכל 306 ?

ממה שביררתי דגמי הXSI והGTI6 בעלי מרכב רחב יותר.

פורסם

נכון אבל 205 ו309 הם הרכבים היחידים בארץ חוץ מ405 שאפשרי להשתיל בהם MI16! ואם אני לא טועה כבר נעשו 2-3 פרוייקטים כאלה על 205 בארץ.

פורסם
נכון לאתמול יש MI16 306 מאושר ברשיון למכירה ביד 2 !

אם אתה מתכוון לרכב הזה

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=&SubModelID=&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=GTI6&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

הוא GTI6 והוא מפורסם גם בפורום הזה.

פורסם

אחרי ששמר צעק עליי קצת בפרטי (שמר זה סוג של פוקימון אגדי פה בפורום, משהו ברמה של מיוטו בערך) אני חושב שאני אוסיף את התמצית.

ישנן 2 גירסאות לMI16 ומאוד חשוב להבדיל ביניהן.

יש את הגרסא הישנה יותר שיוצרה עד שנת 92 כמדומני בנפח 1905 סמ"ק עם הספק של 165 כ"ס בגסרא החזקה, זהו הMI16 המקורי עם בלוק אלומיניום ואליו התכוונתי בכל מה שרשמתי עד עכשיו.

כל הנוגע ל205 הרכב לא יוצר עם מנוע הMI16 אלא עם מנוע בנפח זהה עם חצי מהשסתומים וקוד מנוע שונה ולכן זה קצת יותר קל לקבל אישור השתלה.

ה405 היה ונשאר הרכב שהMI16 היה המנוע המיועד שלו.

שמר הזכיר לי גם בנימתו הייחודית שהייתה גם גרסא של BX עם המנוע הנ"ל, אם העיצוב לא יגרום לך לחלומות רעים כמו לי תבדוק את הנושא.

עד כאן הגרסא הישנה.

בגרסא החדשה יותר ישנו מנוע בנפח 2 ליטר עם בלוק ברזל שהותקן ב405 וב306(כן כן) בגרסאת הS16(בהצלחה למצוא בארץ).

אבל לדעתי לפחות עם כבר ללכת על פרוייקט עם המנוע מהדור החדש יותר תבדוק את עניין הT16, אותו מנוע בדיוק רק עם טורבו, פשוט ללקק את הסעפת פליטה.

נ.ב.

מנסים למכור את הרכב הנ"ל כבר הרבה מאוד זמן. משהו באזור החצי שנה לפחות.

פורסם

Kookoo הרשה לי לתקן אותך,

בלוק MI16 ראש GTI6 והריי לך T16 למהדרין.

Dodiko יקר,

באחד הפורומים התבוננתי , ויש מישהו שכנראה "עושה סדר" והציב למכירה כמה דברים:

סרן 405 T16

ראש של GTI6

גיר של קסרה HDI

צמת חשמל MI16

מניפולד T16

אז..אם חפץ ליבך, תוכלו לשוחח ולהבין איש את כיסו של השני.

פורסם

יש פה די הרבה שטויות שנכתבו.

אין 306 מקורית עם MI - יש 306 שהשתילו בה MI בארץ.

ל306 XSI/S16/GTI6אין מרכב יותר רחב , לא יודע מי המציא את זה.

ובלוק MI וראש GTI6 זה לא T16 ולא נעליים, אם כבר בלוק וראש של S16 עם המון שיפורים זה הדבר הכי קרוב.

גם הרשימה מעלי קצת מצחיקה.

בכ"א - כלכלית - אין טעם לעשות את זה.

כדי להגיע מ1.8XT לדגמים הספורטיבים - המנוע הוא לא הבעיה.

החשמל אח"כ - יהיה סיוט, ואז החלפה של כל מכלולי האחיזה - תעלה כמו עוד גירסא ספורטיבית של הרכב.

מה גם שחוקית - יהיה לך בעיה מאוד לאשר 1.9 (של MI , ועזוב שיש רכב אחד על הכביש - מי שאישר אותו בזמנו היה מאוד קרוב לצלחת במילים מעטות).

2.0 אולי...

והרשימה תיהיה ארוכה - אם אתה רוצה (ויש לך בערך מספיק כסף לקנות קליאו ספורט בנוסף לרכב שלך - ואתה ממיר אותו לכסף לחלקים) בכיף אני ארשום.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בין הXT לבין הגרסאות החמות יותר ישנם גם הבדלים במערכת הבלימה וכו שידרשו החלפה גם כן 4 דסקים לעומת 2

וכו בקיצור יהיה יותר זול למצוא GTI6 מקורית ולשלם מעל

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• תוכן חדש...