Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה

רציתי לדעת מספר דברים לגביי קוויקשיפט לפיג'ו 106 דור שני XS 1600

1) האם ניתן למצוא בארץ? ואם כן מה העלות בערך ואיפה?

2) איזה חלקים צריך להחליף לצורך הפיכת הגיר ל"קוויקשיפט"

3) האם ישנם תופעות לרעה כלשהם בהרכבת קוויקשיפט ברכב?

תודה מראש.

פורסם
שלום וברכה

רציתי לדעת מספר דברים לגביי קוויקשיפט לפיג'ו 106 דור שני XS 1600

1) האם ניתן למצוא בארץ? ואם כן מה העלות בערך ואיפה?

אני מניח שתוכל למצוא אצל חנויות המוכרות שיפורי מכוניות, או בחנויות באירופה (אנגליה לרוב).

2) איזה חלקים צריך להחליף לצורך הפיכת הגיר ל"קוויקשיפט"

לא הופכים את ה"גיר" לקוויקשיפט אלא מקצרים את המהלך של הידית להעברת ההילוך.

יש שני סוגים:

1) תוספת שמוסיפים לידית ההילוכים המקורית בחלקה התחתון- בחיבור למוטות שעוברות לשטנגות- שמקצרת את המהלך של הידית.

Griffiths%20Engineering%20Peugeot%20106%20Quickshift%20Quick%20Shift.jpg

2) מביאים ידית מיוחדת מתאימה.

IMG_3110.jpg

האפשרות הראשונה זולה יותר מהשנייה. בעיקרון שניהם עושים את אותה עבודה אבל האפשרות השנייה מקצועית יותר ונראית טוב יותר.

3) האם ישנם תופעות לרעה כלשהם בהרכבת קוויקשיפט ברכב?

לרוב יש שחיקה מוגברת של הסינכרונים בגיר. אני נסעתי עם האופציה הראשונה במשך שנתיים ולא היו תופעות, אבל שמעתי על כאלה שסיפרו על בלאי מואץ.

תודה מראש.

התשובות באדום :wink:

ערן

פורסם

זה קטע שאני לא מבין: למה שתהיה שחיקה מוגברת של הסינכרונים, מה אכפת לגיר מה מהלך הידית בצד שלי? הרי כל מה שמעניין אותו זה כמה המוט זז בצד "שלו" - ואת זה לא משנים, כיון שב QS בעצם גורמים לשינוי יחס ההעברה, כך שהתנועה בצד של הגיר תהיה זהה עבור תנועה קטנה יותר בצד שלי.

זו שאלה רצינית אגב, ולא צינית, כיון שגם אני שמעתי את אותן "השערות" שמקורן לא ברור לי.

ולשאול המקורי:

שמות ידועים בתחום ה QS ל 106 הינם:

GE

ו compbrake (שהוזל לאחרונה...)

פורסם
זה קטע שאני לא מבין: למה שתהיה שחיקה מוגברת של הסינכרונים, מה אכפת לגיר מה מהלך הידית בצד שלי? הרי כל מה שמעניין אותו זה כמה המוט זז בצד "שלו" - ואת זה לא משנים, כיון שב QS בעצם גורמים לשינוי יחס ההעברה, כך שהתנועה בצד של הגיר תהיה זהה עבור תנועה קטנה יותר בצד שלי.

זו שאלה רצינית אגב, ולא צינית, כיון שגם אני שמעתי את אותן "השערות" שמקורן לא ברור לי.

יש הסבר פשוט-

מאחר ואתה משנה את מהלך הידית אתה בעצם משנה (מקצר) את אורך ידית המומנט שמזיזה את ההילוכים.

בשביל לכפר על הקיצור הזה אתה משקיע יותר כוח בהכנסה של כל הילוך. אמנם זה לא שינוי משמעותי במקרה חד פעמי

אבל בשימוש יומיומי תוספת הכוח הזו שאתה משקיעה יוצרת יותר עומס על הסינכרונים מה שגורם לשחיקה מוגברת שלהם.

על מנת לשמור על הסינכרונים צריך לנסוע פשוט בעדינות. סבלנות בין העברת ההילוכים, לחיצה מלאה וארוכה על הקלאץ'

עד שההילוך מגיע למקום כדי להעמיס כמה שפחות על הסינכרונים.

מי שסובל משחיקה של הסינכרונים בד"כ נוסע הרבה נסיעות אגרסיביות ללא תשומת לב ל"דברים הקטנים".

ערן

• תוכן חדש...