Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המנוע של הוויליס הקשיש שלי ממשיך להיבנות.

הבוכנות (אובר סייז 20) כבר בבלוק. הקראנק כמובן במקום (אובר סייז 10). הטלטלים (אובר סייז 40 בגלל הדפיקה) מחוברים. ידעתם שהטלטל אינו סימטרי ימין/שמאל ושעליו לנטות לכיוון המיסב הראשי הכי קרוב?

(מי שלא מבין שישאל ואני אסביר יותר טוב).

מסתבר שגם מוסכניקים מדופלמים לא ידעו. תאמינו לי ששאלתי. המנוע עובד יופי גם כך וגם כך אבל הסכוי לעקם או לשבור טלטל עולה בהרבה אם לא שמים לב.

מה נשאר?

לסגור את הטיימינג ואת אגן השמן, לכווץ שסתומים, לכוון אותם, לסגור ראש.

וכמובן - לצבוע.

אפרופו צבע - איפה קונים צבע עמיד בחום, שאינו שחור/ כסף/ לבן ?

לוויליס MB המקסים שהופיע לפני כמה הודעות יש מנוע צבוע בצבע הרכב עצמו (קקי). אפשר? לא מתקלף?

T

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם
(מי שלא מבין שישאל ואני אסביר יותר טוב).

:p

ובהצלחה!

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

כשמסתכלים על הטלטל בפרופיל (לא דרך החורים big end, small end) אלא מהצד, רואים שזרוע הטלטל טיפה א-סימטרית לצד מסויים.

כלומר, מרכז הכובד שלו לא באמצע אלא קצת הצידה. כמובן שכל זרוע הטלטל מוסטת, וכמובן שהיא לא עקומה או משהו כזה. כולה ישרה ומוסטת מהמרכז.

כשמרכיבים, מרכז הכובד של הטלטל חייב להיות קרוב למיסב הראשי הקרוב ביותר.

לדוגמה במנוע סטנדרטי שבו שלושה מיסבים ראשיים (ימין, אמצע, שמאל), מרכיבים את הטלטלים (נניח שהימני הוא מס' 1) :

מס' 1 נוטה ימינה (לכיוון המיסב הימני)

מס' 2 נוטה שמאלה (לכיוון המיסב האמצעי)

מס' 3 נוטה ימינה (לכיוון המיסב האמצעי מהצד השני שלו)

מס' 4 נוטה שמאלה (לכיוון המיסב השמאלי)

במנועים עם טלטלים סימטריים זה כמובן לא משנה, אולם כאשר הם א-סימטריים, הסטייה קטנה מאוד ולא קל להבחין בה ממבט ראשון.

די בקלות מרכיבים לא נכון ואי אפשר להרגיש בכך. המנוע עובד יופי בהתחלה אבל לאחר זמן ותחת עומס מתחילים עוותים וכל מיני צרות אחרות.

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם

אני גם עוסק עכשיו בשיפוץ מנוע של אסקורט - אם הבנתי אותך נכון, אז אצלי בעצם הטלטלים מסמנים - על הצד הקידמי כתוב FRONT בגדול... - על זה דיברת? או אני צריך לבדוק עוד משהו?

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

כנראה ש front צריך לפנות לכיוון הקדמי של המנוע. (כמו שמסומן גם בבוכנות).

תסתכל על הטלטל מהצד ותראה אם הוא סימטרי או לא.

T

• תוכן חדש...