Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תמונות של הBMW אספנות שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הרכב הזה קניתי ליפניי שנה מיד ראשונה

הפנים של הרכב מקורי לחלוטין למעט הכסא

של הנהג שהוחלף בכסא מקורי אך בצבע אחר

גם המנוע והגיר מקוריים

T4.JPG

T3.JPG

T5.JPG

T1.JPG

T2.JPG

פורסם
הרכב שנת 71 מנוע 1600 סמ"ק

אורגינל מעולם לא עבר אוברול גם הגיר

וכל שאר הדברים מקוריים

רכב ממש יפה !!!

אבל הוא מזכיר לי יותר מדיי קורטינה דור ראשון והעובדה הזו מאוד מבישה ל-BMW ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מה אתה מדבר על בושה האוטו הזה שנת 71 הקורטינה החלה אולי בשנת 80 לצאת לשוק 9 שנים זה הרבה מאוד. תחשוב שמה שב מ וו חשבו עכשיו פורד יחשבו רק עוד 9 שנים......

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם
מה אתה מדבר על בושה האוטו הזה שנת 71 הקורטינה החלה אולי בשנת 80 לצאת לשוק 9 שנים זה הרבה מאוד. תחשוב שמה שב מ וו חשבו עכשיו פורד יחשבו רק עוד 9 שנים......

כנס לגוגל, חפש קורטינה (מאייתים Ford Cortina ), ואח"כ תענה על השאלות הבאות:

1. מאיזה שנה החלו ליצר את הקורטינה?

2. כמה דורות היו לקורטינה?

3. איך נראו הפנסים האחוריים של הקורטינה דור ראשון?

אחרי זה אולי תשקול לשנות את התגובה שלך (וגם תלמד משהו על...קורטינות)

נמרוד

פורסם

כנס לגוגל, חפש קורטינה (מאייתים Ford Cortina ), ואח"כ תענה על השאלות הבאות:

1. מאיזה שנה החלו ליצר את הקורטינה?

2. כמה דורות היו לקורטינה?

3. איך נראו הפנסים האחוריים של הקורטינה דור ראשון?

אחרי זה אולי תשקול לשנות את התגובה שלך (וגם תלמד משהו על...קורטינות)

נמרוד

כתור חובב קורטינות אני אענה בשבילו:

1. הקורטינה הוצגה בתערוכת דטרויט בשנת 61 והתחילו לייצר גם בשנת 61. בשנת 65 הוצג הדור השני, בשנת 70 הגיע הדור השילשי, בשנת 76 דור רביעי ודור חמישי משנת 80 עד 83. עכשיו השעה כמעט 4 לפנות בוקר אז יש סיכוי שיש סטיה של שנה מקסימום. כפי שנמרוד רשם, חיפוש קצר בגוגל יתן את כל הפרטים ...

2. לקורטינה היו 5 דורות כאשר הדור הראשון היה הכי יפה לטעמי.

3. לקורטינה היו פנסים עגולים מאחורה שנקראים גם פנסי Y. הם בדיוק כמו הפנסים של ה-BMW רק בלי העיגולים הקטנים בתוך הפנסים ...

***צרפתי תמונה של הפנסים בשביל להמחיש לך ...

וחבל מאוד שאתה מזלזל כ"כ בפורד ובקורטינה. אם תעמיד קורטינה דור ראשון ליד ה-BMW הספציפית הזו, ה-BMW תראה כמו קורולה מול אלפא 156 (עם כל הכבוד שיש לי ל-BMW), למרות שהקורטינה הזו הוצגה כ-9 שנים לפני ה-BMW הזו ...

בתקופה ההיא פורד היו ידועים כתור יצרנית רכבים זולים, בסיסיים ואמינים מאוד. הפרויקט של הקורטינה היה מאוד דל תקציב (בהתחלה הפרויקט נקרא הארכבישופ) ועדיין הקורטינה היא זו שהצילה את פורד מפשיטת רגל ונמכרה בכמויות מטורפות. דווקא הדור החמישי שנמכר רק 3 שנים הוא הכי נמכר מכל הדגמים. לפי דעתי עם השנים הקורטינה אבדה מהעיצוב הקלאסי שלה והפכה יותר ויותר לרכב מהשורה ולא מיוחד.

לקורטינה תמיד יהיה מקום חם בלב שלי (למרות האובססיה שלי לאופל), במיוחד לדור ראשון ושלישי שהם לפי דעתי הקורטינות הכי יפות והכי מיוחדות ...

אתר מצויין לקורטינה דור ראשון ושני:

http://www.pixelmatic.com.au/cortina/cortina.html

gt.jpg

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני מחפס גריל אמצעי לרכב, אני חושב שהוא נקרא גריל כליות

וגם אם מישהו יודע היכן ניתן להשיג גלגלי מגנזיום כמו בתמונה המצורפת.

הרכב שנת 71, אם מישהו יכול לעזור לי למצוא אני אשמח

הטלפון שלי 057665888

bmw turbo.jpg

T4.JPG

פורסם
אם תעמיד קורטינה דור ראשון ליד ה-BMW הספציפית הזו, ה-BMW תראה כמו קורולה מול אלפא 156 (עם כל הכבוד שיש לי ל-BMW), למרות שהקורטינה הזו הוצגה כ-9 שנים לפני ה-BMW הזו ...

תיקון קטן - ה"BMW הזו" הוצגה ב66, כך ש9 שנים לפני וכו' - לא לעניין.

ומעניין לעניין באותו עניין - ההשוואה שנתת לגבי ה ב מ וו - קורטינה, וקורולה 156 :screwy: ?

נו באמת....

אם כל הכבוד (ויש כבוד)לקורטינה (וד"א -גם אני חסיד גדול של קורטינות - במיוחד של הדור השלישי), אל תנסה להשוות אותה למה שהיא לא.

הבט על הפרופורציות (המגושמות) של הקורטינה(משפחתית למהדרין...), ואז על אלה של הב מ וו (מה שנקרא אז COMPACT SPORT SLOON).

ממש לא אותו דבר.

באותה מידה ניתן לומר שאם נשים אופל מנטה ליד וולוו 144 אז זה יראה כמו יונדאי גטס ליד מרצדס SLK.....

וד"א - אמזלג -יש לך אוטו יפהפה.

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

• תוכן חדש...