Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתגובתי לשרשור של ג'רמי על מירוצי הקלאסיות בהולנד העליתי רעיון שאני מגלגל בראשי מזה זמן מה. לצערי לא קיבלתי כל תגובה, כך שאני פותח נושא חדש - ואשמח לשמוע את תגובותיכם ונכונותכם להשתתף באירוע כזה.

הרעיון הוא מירוץ נגד השעון במתחם סגור, כאשר כל רכב מוזנק בתורו. בחו"ל מירוצים כאלו נקראים ספרינט או אוטוטסט ואצלנו, למי שצפה או השתתף ב-MDC, זה פחות או יותר זה. לדעתי, המסלול שיכול להתאים לאירוע כזה הוא המסלול בנחשונים - באין אלטרנטיבה מהירה בדמות מסלול מירוצים אמיתי(נחשונים נוסד כמסלול קארטים מהיר ואירח גם ליגות אופנועים).

המהירויות במסלול כזה אינן גבוהות - ונהיגה מוחצנת ופוטוגנית היא הדרך האיטית סביב המסלול. כלומר, על הנהיגה להיות חלקה וזורמת, לטלטל את הרכב כמה שפחות ולנסוע בקו הנכון והמהיר סביב המסלול. למותר לציין שאירוע כזה הוא גם מבחן שליטה נכונה ברכב; היגויו, בלמיו והילוכיו.

המכוניות תחולקנה לקטגוריות על בסיס של נפחי מנוע, כמקובל באירועים מסוג זה.

למותר לציין כי אשמח לסייע בארגון אירוע כזה - וכמובן, לקחת חלק :-D

מה אתם אומרים?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

נשמע נהדר.

בדיוק אתמול יצא לי לדבר על נחשונים והבנתי שניתן לנסוע על המסלול בקארט. מה שנוגד את השמועות שהאספלט שם נשבר.

בכל מקרה צריך לבדוק את מצבו, יכול להיות שהוא במצב גרוע עד כדי סכנה לפגיע במכוניות.

במידה ולא, אירוע כזה יהיה פנטסטי, גם אני יעזור לארגן.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

איזה ביטוח בדיוק יכסה את הנהיגה בזמן המירוץ?

ביטוח חובה אינו מכסה מירוצים. והוא חובה בזמן נהיגה.

שלמה דן גדרון

פורסם

בארוע 4 שנים לפורום נערכה גימקאנה בהשתתפות נציגי מועדון ה-5.

לא מדובר במרוץ, אלא בנהיגת תרגול שליטה ברכב בחניון סגור. לא מתחרים זה מול זה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הייתה ג'ימקאנה שאורגנה על ידי ליאור ברוך ב"אלטרנטיבי", כמות המשתתפים הייתה קטנה.

כעקרון עד כמה שידוע לי מדידת זמנים לא חוקית.

אם מצליחים להרים, אני כמובן בפנים.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

כבר יש בארץ!

היום למשל הייתי במרוץ משאיות, שלושה משאיות מתחרות בעליה של הקסטל תופסות שלושה נתיבים (יחידים) הראשונה (האחרונה) במהירות שישים מינוס האמצעית שישים וחמש והאחרונה (במקום הראשוןׂ) שיבעים מינוס,

כל שאר הרכבים הפרטיים היו בפקק מאחוריהם...

לא צריך לינסוע לחו"ל בשביל זה....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אם זכרוני אינו מטעני, היה אירוע ג'ימקאנה למועדון ה-5.

אכן היה אירוע מסוג זה, שליאור ברוך אירגן.

מצאתי את השרשור הוא כאן. :arrow:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני בספק אם בעלי רכבי אספנות רבים ירצו להשתתף בפעילות כזאת, ולראייה, ההשתתפות הדלה בארועים שהיו.

אבל יש לי הצעה אחרת שעשויה לעורר יותר התעניינות - "תחרות" שליטה ברכב שמתמקד בדיוק ולא במהירות.

בארוע סוף שנה של מועדון PSI לפני שנתיים ארגנו תחרות שכללה את האלמנטים הבאים:

התקדמות בנסיעה קדימה ועצירה לפני עמוד אנכי כשהמטרה להגיע כמה שיותר קרוב לעמוד מבלי לגעת בו

אותו כנ"ל אבל ברוורס

חניה במקביל למדרכה ברוורס, כשמודדים גם מרחק וגם מקבילות מהמדרכה (מותר מהלך רוורס אחד, ויישור קדימה אחד בלבד)

נסיעה אחורנית במטרה לעצור כשגלגל אחורי ימני כמה שיותר קרוב למרכז מטרה שמסומנת על הכביש.

מעבר בין שני עמודים כשהמטרה להיות כמה שיותר ממורכז ביניהם (מדידת המרחק משני צידי הרכב)

ונדמה לי שהיו עוד תרגיל או 2 באותו סגנון.

מגבשים שיטת ניקוד אחידה בהתאם לתוצאות, וקובעים גם זמן מירבי להשלמת המסלול - כזה שלא דורש נסיעה מהירה, אבל שיקנוס התקדמות איטית מדי.

למרות הסקפטיות של אנשים רבים לפני הארוע, המשתתפים נהנו מאוד מהחויה, גילו כמה דברים על מה באמת היכולות שלהם ואיך הם מכירים את האוטו.

התחרות לא גורמת לשום בלאי על הרכב, ואין שום בעייתיות לגבי חוקיות או אי חוקיות.

שווה לנסות.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ישנן חברות ביטוח זרות שישמחו למלא את החור שהחברות הישראליות מסרבות לו. לא במסגרת "ביטוח חובה" במובן הקלאסי, יותר כמו ביטוח לעסקים שכולל גם את הנהיגה. כמו בארה"ב.

הכל שאלה של מחיר.

פורסם
ישנן חברות ביטוח זרות שישמחו למלא את החור שהחברות הישראליות מסרבות לו. לא במסגרת "ביטוח חובה" במובן הקלאסי, יותר כמו ביטוח לעסקים שכולל גם את הנהיגה. כמו בארה"ב.

הכל שאלה של מחיר.

אין חברת ביטוח בעולם שמוכנה לבטח מכוניות במרוץ על המסלול... בדוק.

הרעיון לקיים אירוע ספורט מוטורי לרכבי אספנות מבורך. אבל לא עדיף קודם כל לנסת ולשנות את החוק.

ד"א היתה לי שיחה אתמול עם חבר (גם חובב מכוניות) ולא היצלחנו להיזכר מה גרם לספורט המוטורי לצאת מחוץ לחוק.

הרי בשנות השמונים היתקיימה פה ליגת מירוצים חצי מקצוענית.

למישהו יש רעיון?

אלעד

• תוכן חדש...