Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם קומנדקר (נ.נ. או בשמו האזרחי M-325) יכול להרשם כרכב אספנות?

אני זוכר איזושהיא מגבלה בעניין הזה ולא הצלחתי למצוא תשובה בנבכי ההיסטוריה של הפורום המכובד.

האם ניתן להסתפק ברישיון נהיגה מסוג B? (יצא ב 1988)

ולמי ששואל,

לא!

עוד אין אישור רשמי של המנהלת לביצוע העיסקה, אבל אנחנו בדרך לשם :-),

שהרי נ.נ. הוא מצרך חובה בכל בית, לא?

DSCF4975.JPG

פורסם

אם ה נ.נ. הזה כבר בעל מספר צהוב (כלומר- עם רישוי "רגיל" אזרחי)- הוא בהחלט יכול להרשם כ"אספנות"! בעניין רישיון נהיגה- אז, אם ברישיון כתוב לו "משקל כולל" פחות מ-4 טון- אז כן, אתה יכול לנהוג בו עם רישיון "רגיל", כמובן, אם יש לך היתר נהיגה עד 4 טון (שהרי, היום הרישיון ניתן עד 3.5 טון!).

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אם ה נ.נ. הזה כבר בעל מספר צהוב (כלומר- עם רישוי "רגיל" אזרחי)- הוא בהחלט יכול להרשם כ"אספנות"! בעניין רישיון נהיגה- אז, אם ברישיון כתוב לו "משקל כולל" פחות מ-4 טון- אז כן, אתה יכול לנהוג בו עם רישיון "רגיל", כמובן, אם יש לך היתר נהיגה עד 4 טון (שהרי, היום הרישיון ניתן עד 3.5 טון!).

כמובן שהנ.נ צריך להיות בן שלושים שנה ומעלה על מנת להרשם כאספנות

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

שלום לך,

ככל הניראה הננ הזה הוא בן 30 שנה לפחות. לדעתי רשיון נהיגה ב' צריך להתאים. מישקלו הרבה מתחת ל4 טון.

נכון שבצבא יש צורך ברשיון משאית לנהוג בנ.נ.

אריה

פורסם

אם המשקל הכולל הוא מתחת 4 טון- אין צורך רשיון משאית, לא בצבא ולא באזרחי.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שביט, בצבא היה צורך ברישיון למשאית, כזכור לי, בשביל הנ.נ., ואגב, גם בשביל ה-CUCV (הבלייזר) כזכור לי, שמיותר לציין, ששוקל פחות מ-4 טון כולל! למה- ככה!:wink: יכול להיות אבל, שאני מתבלבל, והיה צורך רק בהיתר מיוחד. אבל בצבא זה גם לא ממש היה משנה, מכוון שרוב הנהגים גם ככה היו עם רישיון למשאית!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לא. וגם בנ.נ. לא היה דאבל-ג'אנט, ובטח לא בבלייזר... רישיון "ג'" (שאגב בכלל לא "ג'") לדאבל-ג'אנט - בכלל "אגדה אורבנית". לא קיים שום קשר בין כמות הגלגלים ברכב ולבין סוג הרישיון שנדרש לנהיגה בו, הדבר היחידי שקובע- זהו משקל ה"כולל", שרשום ברישיון רכב! אולי פעם זה היה אחרת, אבל שוב- זה לא משהו, ששמעתי או ראיתי. אגב, בניגוד לנ.נ.- לאביר דווקא כן צריך רישיון C1 "עד 15 טון" (עד 12 היום), כי משקל הכולל שלו קצת חורג מה-4 טון!

פורסם
אם אני לא טועה מרחק הסרנים ודבל ג'אט הם המדד לצורך ברשיון ג' - רן

רן,

דבל ג'נט, בא בגלל סיבה אחת ויחידה. מאחר והכוונה להעמיס על הסרן האחורי כמה שמותר/ניתן, לפי התקנות והייצרן, אפשר לשים גלגל גדול בכל קצה של הסרן או שני גלגלים קטנים יותר. הכל לפי העומס המותר על הצמיגים. כאשר שמים שני גלגלים קטנים, מתקבל ארגז נמוכך וקל לטעינה ופריקה.

יש כאן משחק של היצרן, לשים סרן קל משקל, כדי שישאר יותר משקל לסחוב על המשאית.... מצד שני, סרן כבד, יכול לשאת יותר משקל....

לא פשוט האיזון בין המשקל העצמי למשקל הכולל של המשאית.

מרחק הסרנים ארוך יותר, יתן ארגז ארוך יותר אבל תמרון לוקה בחסר....

גם בוואנים וטנדרים, יש אפשרות למרחקי סרנים שונים ורשיון 02. הכל לפי המשקל הכולל.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
שביט, בצבא היה צורך ברישיון למשאית, כזכור לי, בשביל הנ.נ., ואגב, גם בשביל ה-CUCV (הבלייזר) כזכור לי, שמיותר לציין, ששוקל פחות מ-4 טון כולל! למה- ככה!:wink: יכול להיות אבל, שאני מתבלבל, והיה צורך רק בהיתר מיוחד. אבל בצבא זה גם לא ממש היה משנה, מכוון שרוב הנהגים גם ככה היו עם רישיון למשאית!

לא היה צריך רישיון למשאית בצבא - אני נהגתי בנ.נ. לאחר קבלת היתר שהיה מותנה במעבר קורס בן שבוע בבית נבאללה.

היה לנו מורה אזרח עובד צה"ל בן כ-70 וכאשר יצאנו לשיעורים כל התנועה בכביש גזר -כרמי יוסף הייתה מושבתת, נראה אותכם עוקפים שיירה של 10 נ.נ. במהירות 50 קמ"ש :-P

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

נ.נ - רשיון ג' בסדיר, או ב והיתר מיוחד במילואים.

CUCV טנדר - רשיון ג'.

CUCV בלייזר - מפקדים - רשיון ב' עם היתר.

אביר - כמו נ.נ.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

אני קיבלתי היתר מיוחד לנהוג בנ.נ במילואים.

מה אגיד ומה אומר, חוויה מרטיטה, תרתי משמע.

איזה היגוי נפלא !

קל, חד, רגיש ומדוייק. כל סופרלטיב שתצמידו אליו יתגמד לעומת חווית ההיגוי שלו.

שלא לדבר על הביצועים המעולים, השיוט השקט ותאוצות הביניים עוצרות הנשימה..

אבל גולת הכותרת שלו הינה כמובן נוחות הנסיעה המדהימה שלו - סיטרואן CX תחשב כזחל"מ לעומתו.

כלי נדיר באיכויותיו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא נסעת עליו 120... אכן חוויה עוצרת נשימה. במיוחד בדגם עם גג סמרטוט ברזנט ובלי דלתות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה היה די מזמן, אבל לי זכור ערך ה"משקל כולל מקסימלי" של ה-נ.כ. כ- 4350 ק"ג.

ה-נ.נ הקצר יותר (יתכן שהצעירים אם אני זוכרים אותו) היה בעל משקל נמוך יותר.

אם אני זוכר נכון, הרי שרשיון פרטי (02) אינו מספיק ל-נ.כ. (Power Wagon ) , שהוא כנראה ה- M325.

עודד

• תוכן חדש...