Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לבדיקת מרצדס 190e

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן,אני יודע שזהו אינו רכב קלאסי,אבל זהו בהחלט רכב דיי ישן ואשמח למעט טיפים (אני חדש בארץ בקניית רכבים עזרה כללית גם תבורך)

אז ככה מחר אני הולך לבדוק שתי דוגמאות בירושלים

א.2 ליטר שנת 93 לבנה אוטו' נראת שמורה יד שנייה, מנוע מקורי עם סאן רופ חשמלי 202 אלף על השעון לטענת המוכר הוא מוכר את הרכב עבור אדם מבוגר וטוען כי הוא אינו סוחר והרכב אינו מונית הרכב טופל בצורה סדירה,נראת מבטיחה מלבד הצבע שהוא לבן (looks abit like a taxi)מחיר :22 אלף

ב. זאת דוגמא קצת יותר מסתורית,הרכב שנת 90 היה פעם 1.8 והוסב 2.3 בשל התחממות יתר של המנוע,הרכב עשה 319 אלף אך המוכר שהוא מוסכניק טוען שהמון רכיבים הוחלפו (מזגן,מתלים,קרדן,צמיגים,מצבר מערכות חשמל) כמה דברים מדאיגים

הרכב עומד ללא טסט כבר חצי שנה והוא עומד למכירה ביד 2 למעלה מ7 חודשים מהחיר המבוקש הוא 21 אלף "גמיש ביותר" לאחר שיחה קצרה עם האדון הוא הבטיח שאם אחליט לרכוש את הרכב הוא מעביר אותו טסט והוא טוען שהרכב במצב מצויין גיר מנוע, מיתלים, ריפודים, חשמל, מערכות קירור

האם הקילומטרז היחסית גבוה אמור להרתיע אותי או שמא רכב שעבר שיפוץ אמור לנסוע חזק יציב ואמין?

האם העובדה שהרכב עומד חצי שנה ללא נסיעה ואין לו קונה כבר זמן רב אמורה להדליק אצלי נורה אדומה?(אני בחור תמים ונאיבי)

דבר נוסף שאולי רצוי לציין זה שהאדון גר במקום מרוחק אי שם ליד ים המלח,לכן האם בכלל כדאי לטרוח לנסוע מתל אביב לראות את הרכב,ואיך לעזאזל קובעים עם מישהו בדיקה במכון כשהוא גר בכזה חור?(בלי להעליב אף אחד שגר במושבים רחוקים:) )

ולסיום,מה כדאי לבדוק בדגם הנ"ל לפני שקונים? היכן נקודות החולשה? איך יודעים שומעים שהמנוע מתוזמן היטב? שהגיר לא הולך להתפרק?

תודה :)

Porsche 944 turbo

פורסם

קודם כל, אחלה רכב. מאוד אנדר רייטד. היה לי כזה ( 2.3. 16) באנגליה, וזה היה אחד מהרכבים הטובים שהיו לי.מאחר והשאלה מקיפה מאוד וקשה להקיף את הכל, שתי עצות קטנות.עצה ראשונה, המחיר הנורמאלי לרכב כזה הוא באיזור 10000 ש"ח לרכב טוב. הרבה מעל זה לא שוה את הכסף.עצה שניה, מאחר ונשמע לי שאתה לא מכיר את הרכב ולא ממש יודע מה לבדוק, תדבר עם בעל מוסך רציני שמכיר את הרכב ויודע לבדוק, ותבדוק את הרכב אצלו. אני ממליץ על ראובן מ"מרכז איילון" שהוא המומחה הכי רציני שאני מכיר למרצדס בכלל (וגם לפורשה ובמוו) וגם איש נהדר. ככה אולי גם תכיר את מי שיטפל לך ברכב...ההצעה השנייה שהזכרת נשמעת לחלוטין לא רלוונטית.בהצלחה

פורסם

אם כבר אתה קונה מרצדס קנה לפחות את הבודי 126 . אני יכול להגיד לך שזה אוטו מפנק לא אוכל דלק יחסית למנוע 2800

במחיר שאתה מעונין להשקיע אתה יכול לרכוש אחת יפה מהשנים 84-88 . ומה שבטוח הם לא היו מונית

DSCF4855.JPG

DSCF4859.JPG

פורסם

כאחד שהיה לו רכב כזה, יש לרכב הרבה מערכות שעובדות על ואקום ואני ממליץ בחום לוודא שהכל עובד. החלקים כאן לא זולים (זה עדיין מרצדס). לדוגמא, אפילו מיים למגבים תהיה חייב לשים מקורי אחרת המתזים מתייבשים ונשברים. דבר חשוב מאוד זה לוודא שמערכות "כבדות" ברכב עובדות ובעיקר משאבת ההזרקה שלא ניתנת לשיפוץ וחדשה יקרה מאוד.

בכל מקרה, להחזיק רכב יוקרתי ישן זו הוצאה לא קטנה ואתה צריך ממש לאהוב זאת, עם זאת, הרכב מפנק מבחינת נוחות נסיעה ובעל מערכות מתקדמות לתקופה שלו ולי זכורה תקופה יפה איתו.

בהחלט מסכים עם ezl280.

שיהיה בהצלחה:wink:

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם

בשבועיים האחרונים הוצאתי על הW123 230 יותר מ2000 שקל.

מחשב 400 שקל מפירוק ,היום משאבת דלק חדשה של בוש 1000 שקל ועוד תיקון מזגן זה 650.

בהצלחה!

סה"כ אין הרבה בעיות למרצדסים ,אבל אם הם מגיעות אז הם מרוקנות את הכיס.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

מבחינת דלק, ברור שה 190 תאכל פחות, אבל ה 126 לא אמורות להיות קשות לאחזקה.

בענין חלקים, בארץ הם בוודאי יקרים אבל יש המון מפירוק, ומה שהכי חשוב באי ביי או בכלל בחו"ל יש חלקים בלי סוף, בכל טווח מחיר, רק ענין של זמן לחפש, וגם אז לא יותר מידי.

את המכוניות שלי אני מתחזק רק ככה. כל החלקים באים מהאי ביי, מכמה חנויות חלפים זולות במיוחד, וסה"כ אני מצליח לשמור על הוצאות תחזוקה זולות להפליא. אחד הרכבים הוא W108 שבוודאי הרבה יותר קשה לאחזקה וזמינות חלפים, ועדיין הוא לא קורע לי את הכיס.

אגב, כבר המלצתי פה בעבר, rusty cullins (אני מקווה שאני מאיית נכון) חנות חלפים ענקית, אמינה, וזולה מאוד (למרצדס כמובן)

רק כך בחשבון שלתחזק ככה לוקח זמן. אם הרכב בשימוש יומיומי והחלפים דחופים יותר, הוצאות התחזוקה יעלו משמעותית למרות שגם אז ניתן להסתדר.

סה"כ גם 126 וגם 190 באמת לא סיפור לתחזק אם הם טובות. מה שכן, הן שונות לחלוטין באופי, וזה יותר ענין של איזה רכב מדבר אליך יותר.

שבוע טוב

איתן

פורסם
קודם כל, אחלה רכב. מאוד אנדר רייטד. היה לי כזה ( 2.3. 16) באנגליה, וזה היה אחד מהרכבים הטובים שהיו לי. תדבר עם בעל מוסך רציני שמכיר את הרכב ויודע לבדוק, ותבדוק את הרכב אצלו. אני ממליץ על ראובן מ"מרכז איילון" שהוא המומחה הכי רציני שאני מכיר למרצדס בכלל (וגם לפורשה ובמוו) וגם איש נהדר. ככה אולי גם תכיר את מי שיטפל לך ברכב...ההצעה השנייה שהזכרת נשמעת לחלוטין לא רלוונטית.בהצלחה

מסכים בהחלט על שתי ההמלצות.

ברשותי 190E 2.3 - 16 שנת 84 (מכוניתו לשעבר של ראובן), אחת הבודדות בארץ - כיף של רכב, כיף של אדם, כל מילה מיותרת.

חשוב לחפש מכונית באזור המרכז על מנת להביאה לבדיקה אצל ראובן.

חשוב לבדוק שלא הייתה מונית, שאינה משועבדת או מעוקלת, יקרה באחזקה אבל נוחה לנסיעה יום-יומית.

בהצלחה

מצא משה

פורסם
אם כבר אתה קונה מרצדס קנה לפחות את הבודי 126 . אני יכול להגיד לך שזה אוטו מפנק לא אוכל דלק יחסית למנוע 2800

במחיר שאתה מעונין להשקיע אתה יכול לרכוש אחת יפה מהשנים 84-88 . ומה שבטוח הם לא היו מונית

אספן מעז לשים על מרצדס טסות סיניות מאוטו דיפו?

פורסם
אספן מעז לשים על מרצדס טסות סיניות מאוטו דיפו?

אמת אתה צודק לירוי - כלל לא יפה. מה עוד שהן הורכבו על מרצדס. ניחא על טיוטה קורולה.

מצא משה

• תוכן חדש...