Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביישוב שלי חונה מרצדס כלשהי עם חלונות משורינים, ישנה למדי ומאובקת היטב.

האם המרצדסים האלו הגיעו בשלב כלשהו לידיים פרטיות?

(הישוב בשומרון, אבל ממש מטר לפני הגדר...)

פורסם

איך אתה יודע שהרכב הספציפי הזה היה שייך ליק"ל?

הרי גם היום משתמשים ברכבים האלה בכל מיני יחידות צבאיות שונות ומ(שו)שונות...

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם

אני לא בטוח שהיא של היק"ל, הכוונה היתה להסביר עליה.

היא לא של יחידה מסוימת, היא יושבת שם יותר משנתיים (זה הזמן שאני גר שם) סתם ברחוב.

אני יכול להעלות תמונות בהמשך...

פורסם

בזמן הירי המסיבי על הצירים באיו''ש היה צורך במענה מהיר ולכן צה''ל חילק רכבים אלו למתיישבים מסויימים, עד שהושלמו מיגוני הרכבים, בכל מקרה מדובר ברכבים גמורים שישמשו במחנות צה''ל כרכבים שכל אחד משתמש בו. (יש לזה שם אחר)

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

רכבים גמורים?

מרצדס W123 יכולה לעבור עשרת מדורי גיהינום ועדיין ישארו בה מספיק חיים לעוד 200,000 ק"מ.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אולי הכוונה ל-W140 עם החלונות הכפולים? יש אנשים שמתבלבלים וחושבים שזה מרין משוריין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

באחד מהמילואים שלי נסעתי בכזה. הוא אכן נסע, אבל בקושי רב, כי למנוע (המקורי?) היה מאוד קשה לסחוב את המשקל העצום של המיגון, וגם המתלים (מוקשחים?) קורסים תחת העומס. החלונות מותקנים באופן לא ממש אלגנטי ומתחשב, וגם המזגן היה די לקישוט (החלונות אינם נפתחים כמובן). אבל הוא נסע.

:turn-l:
פורסם

קודם כל, מאיפה שזה של היק"ל? יש מספרים?

היתה באמת תקופה (כמו שכתבו פה) שהעבירו רכבים ממוגנים כאלה לאנשים בשטחים. אם זה כך, וגם סביר להניח, שמדובר על רכב פרטי של מישהו מהיישוב. מן הסתם יחידה צבאית היתה לוקחת את הרכב מתישהו. נראה לי הכי פשוט לברר ביישוב עצמו, הרי כולם מכירים את כולם...

חוץ מזה, דווקא רוב רכבי הי"קל היו 280, וזה לא רע בכלל. W123 עם מנוע 280 הוא רכב ראוי ביותר, ובקשר לאמינות כבר נאמר הכל. אם אפשר להוציא רכב כזה בזול, פשוט מחליפים את הדלתות עם דלתות נורמליות מפירוק (ונדמה לי שגם השמשה הקדמית והאחורית היו משוריינות) והרכב חוזר לעצמו. פרוייקט, אבל לא היסטרי. כמו כל דבר, תלוי במצב הכללי מול מחיר, אבל לדעתי מענין.

בהצלחה

פורסם

אגב, תדע אם היא 280 לפי זה שהפגוש האחורי בצד של הרכב יותר ארוך לכיוון הדלת האחורית. אם הוא מסתיים מיד אחרי הסיבוב, זו 200 או 230

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לכל מי שפקפק בחלונות המשורינים:

תסבירו לי בבקשה מה החלונות האלו...

מתנצל על האיכות... התמונות מהנייד, מתוך הרכב.

יומטוב

07-10-09_0759.jpg

07-10-09_0800.jpg

07-10-09_0801.jpg

פורסם

אישית אני חולה על ה"מוסלקות" הללו שזכורות לי לטוב מהשירות בצבאי.

אוטו שלא מת.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

המכוניות האלה נתנו בזמנו למשפחות שיקירהן נהרגו בפיגוע ירי, אין לי מושג מי הבעלים, וצריך אישור מיוחד ממשטרת ישראל כדי לקנות רכב משוריין (תנחשו למה?:lol:)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

1. למיטב ידיעתי אין שום אפשרות לאדם פרטי לרכוש רכב ממוגן צבאי.

2. החלון המוזר הוא בעצם החלון הפנימי הממוגן. מה שרואים בתמונה זה את החלון הפנימי כשהחיצוני פתוח.

3. להחזיר את הרכב לקדמותו לא מסתכם בהחלפת דלתות. קיימים לוחות מיגון רבים המרותכים לרכב, החלון הקדמי והאחורי הותקנו באלימות - לאחר הסרה תדרש עבודת שחזור לר קטנה.

4. לא מכיר שום סממן חיצוני להבדלה בין דיגמי W123 למעט הסמל מאחור. קיימים הבדלים חיצוניים בין רמות הגימור כגון פסי גומי אחוריים עם ניקל (כמו בתמונות), מגבים לפנסים, פתחי אוורור ניקל וכו'. כל רמות הגימור שווקו בכל המנועים.

כן יש הבדל במבנה הפגושים בין הדגמים האירופיים לגדמים האמריקאיים - שוב ללא קשר לנפח המנוע.

5. מה שמוזר בכל הסיפור זה שהרכב עדיין נמצא במקומו ולא נגרר ע"י צה"ל.

• תוכן חדש...