Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד מילד אני זוכר את המשפט

סוסיתא קנית על הכסף בכי

סע וטייל בקרטוני ישראל

:)

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

כאחד שהיו לו בעבר סוסיתות כאלה בדיוק (ולא אחת )

אני יכול להעיד ממקור ראשון כי ה"קרטון " הישראלי היה סוס עבודה מוצלח ביותר .

בנינו עם סוסיתא כזו וילה , כל החול , שקי המלט ובלוקים

הועמסו על הרכב הזה ,

הסוסיתא סחבה הכל , מסכנה כל כך הרבה ..... ולא עצרה לרגע .

באמת הישג ישראלי לתקופה זו . הישג מצויין .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אכן, אם לצטט את ד. גבעון, סוסיתא סטיישון - המכונית הדו-שימושית המושלמת. אבל אפשר לסלוח לו מטעמי פטריוטיות :wink:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הרכב הראשון המשפחתי שלי היתה אחת כזאת בדיוק.

עם מנוע 1200 של פורד אנגליה ומיכלולים פשוטים היא היתה אמינה ומאד נוחה.

אני זוכר אותה רק לטובה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

האמת היא שהתגובות העוקצניות די מאכזבות ומפתיעות לרעה.

אפשר לצפות שבפורום אספנות תהיה גישה יותר סלחנית כלפי כל המכוניות.

זה נחמד מאוד לצחוק על הסוסיתא ש"אסור לנסוע איתה לבאר שבע" אבל חלאס, מיצינו.

בתקופה בה מחיר הרכב והאמינות היו השיקולים העיקריים, והביצועים והנוחות פחות, הסוסיתא התאימה לעם ישראל כמו כפפה ליד.

רק על התעוזה והאומץ של שובינסקי- להקים מפעל רכב מקומי במדינה שעדיין בחיתוליה, מגיע לו צל"ש.

לדעתי סוסיתא היא אכן הישג ישראלי.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מסכים עם שביט.

תקימו מאפס מפעל רכב בישראל ונראה מה ייצא לכם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מתוך הכתבה: "נגיעה קלה בדוושת הדלק והמכונית עלולה לעבור את המהירות המותרת

בשטח בינעירוני".:lol: ממש מטוס הסוסיתא הזו...

איזה כתבה נאיבית, ת'אמת כיף לקרוא כתבות כאלה היום.

גם לי היא מזכירה את הילדות ואת תקופת התיכון, לאחד מהחבר'ה הייתה כזו סוסיתא בדיוק, מודל '67,

היינו נוסעים איתה לחוף הים של פלמחים, נכנסים איתה לחול כמעט עד הים... היו ימים.

פורסם
מתוך הכתבה: "נגיעה קלה בדוושת הדלק והמכונית עלולה לעבור את המהירות המותרת

בשטח בינעירוני".:lol:ממש מטוס הסוסיתא הזו...

איזה כתבה נאיבית, ת'אמת כיף לקרוא כתבות כאלה היום.

גם לי היא מזכירה את הילדות ואת תקופת התיכון, לאחד מהחבר'ה הייתה כזו סוסיתא בדיוק, מודל '67,

היינו נוסעים איתה לחוף הים של פלמחים, נכנסים איתה לחול כמעט עד הים... היו ימים.

היו גם תגובות לא עוקצניות

ולמצוטט: הכל יחסי בחיים, גם המהירות המותרת שהיתה אז למיטב זכרוני 80 קמ"ש.

אני זוכר לטובה את היציבות הטובה של הרכב ואת השילדה הטובה מבית היוצר של ריליאנט באנגליה.

גם העיצוב מצא חן בעיניי ובכלל לדעתי זאת הסוסיתא הכי מוצלחת (1965 - 1968 ). חבל שנאלצו לשנות ב 1968 לדגם עם מנוע טריומף, דבר שפגע בעיצוב ובכלל באיכות הטכנית.

מאותה סדרה היה גם הטנדר וכמובן ה"כרמל" בגירסתו השניה (עם המנוע של 1200) וכמה יחידות של "גלבוע" 4 דלתות שהיה כשלון.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מסכים עם דברי בני.

הסוסיתא 12 היתה הסוסיתא הראשונה והאחרונה שאיכשהוא עמדה בסטנדרטים של תקופתה, ונהנתה ממיכללי הנעה טובים יחסית.

הדגמים שבאו אחריה שכללו מיכללים של טריומף סבלו מתיבת הילוכים גרועה ובעייתית, שלא לדבר על הכרמל דוכס שנראתה כמו גרוטסקה על גלגלים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ואפרופו כרמל דוכס, מעניין מי היה הגרפיקאי ה"מוכשר" שעיצב את הסמל המתכתי שלה, עם האותיות המחוברות. בתור ילד, תמיד שאלתי את עצמי איזה מן שם זה לאוטו, כרמל חכם :lol:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אתם מדברים על הרכב (ויש לי מה להגיד עליו, תיכף...), ואני זוכר - כמו היום, את גליון "ברכב" הזה, אולי הראשון שממש קניתי בקיוסק...

כל הירחון הזה היה הנאיביות בשיאה, אבי אבות הכתבות הקנויות ורוב ירחוני הרכב של היום... - והיחידי שהיה אז!

ולגבי הרכב - רק דברים טובים יש לי להגיד עליו - היתה לי כזו, מודל 68, עם מנוע גמור, שנסעה ונסעה.... 5 שנים!

כל מחלות הילדות של מרכבי הפיברגלאס נפתרו, המנוע והגיר היו מעולים, תא המטען שימושי...

רק ההגה, אוי ההגה, תיבת הגה חסרת תקנה ותחליף, שברגי המכסה נכנסים "דוּח" לתוך התיבה מלאת השמן, היו משתחררים כל הזמן, מרחיבים את חורי התברוגות ויוצרים חופשים בעייתיים..

ואם עברת פסי רכבת קצת מהר מדי, הגלגלים הקדמיים היו מתחילים להשתולל באופן מפחיד למדי...

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

גם לי זכורה ההליכה לקיוסק לקנות את הגליון החודשי אי שם באמצע שנות השבעים...

אכן היה זה עיתון ארכאי, אבל היחיד שהיה לנו באותה תקופה.

לקראת גויעתו (אי שם באמצע שנות השמונים אם זכרוני לא בוגד בי) היה מדור דומה למה שיש היום באוטו שהראה מה היה כתוב בגיליון 20 שנה קודם... ואז היה מדובר על סוף שנות ה-50 תחילת ה-60 היה שם חומר שבהחלט יכול לעניין אספנים שכמונו.

בשיחה עם חן פרחי לפני כמה הוא תאר די יפה את המערכת של העיתון שאם אינני טועה היה באיזור התחנה המרכזית הישנה בתל אביב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...