Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל שלום לכולכם אני נהג חדש גם בפורום וגם בכלל.

עכשיו רציתי להתייעץ אתכם אם כדאי לי להתחיל פרוייקט בשיפור של האוטו שלי.

נ.ב קראתי את 11 הדיברות של מוטי(שאני מסכים כמעט עם כל מילה) + את המאמר שלו על שיפור אחיזה ועוד כמה וכמה דברים שליפיהם כבר התחלתי ליבנות תוכניות, רק ניתקעתי בדבר אחד.

קודם כל נפרט על האוטו: זה פג'ו 206 XS 1.6, שנת 2000 (הגרסה אם ה-90 כ"ס לא 110), ידנית.

מה שאני רוצה מהאוטו:

זה קודם כל כמה שיותר אחיזה וכמה שיותר כח שאני יוכל ליסחוט ממנה באופן חוקי (לפחות למשך 4-5 שנים).

אחר כך כבר כל השאר...

אז ככה אחרי חשיבה עמוקה הגעתי למסקנה שלהתחיל לשפר את הכח של המנוע מנקודת התחלה של 90 כ"ס סוס לא ממש אפקטיבי. ועכשיו הבעיה אם אני לא רוצה 90 כ"ס אני צריך או להחליף מנוע או אוטו שזה אפשרות לא ממש זולה ורצויה ז"א רק למקרה שהחלפת מנוע תהיה בהרבה!! יותר יקרה מבחינת כסף ובמיוחד זמן שזה בישבילי הדבר הכי יקר שיש. (אגב אין סיכוי שאני מחליף מה-206)

אז מה אתם אומרים כדאי לי לעשות להחליף מנוע אולי ל-2.0 GTI או שיכול ליהיות ל-1.6 החדש יותר אם ה-110 כ"ס יספיק לנקודת התחלה או שיש עוד מנועים שאני יכול להתחשב בהם או אולי בכלל לא כדאי להתעסק בזה קיצור אני מוכן לישמוע הצעות.

(אגב עוד נקודה למה אני לא רוצה להחליף את האוטו זה שיש לי הרבה תאונות פח ובכלל בחצי שנה הראשונה של הנהיגה שלי פגעתי בו דיי הרבה אז אני מפחד שבגלל זה יורידו לי הרבה מהמכיר + אין לי את שום יכולות מכירה)

בתודה מראש על כל עצה טובה ועל כל ניסיון לעזרה.

עכבר הבירה 8).

פורסם

להחליף ל 2.0 יהיה לא חוקי , ככה שיהיה לך לא מעט בעיות להעביר את זה טסט

בנוסף , אתה תצטרך שיפורי שלדה ובלמים עם כזאת תוספת כח

פורסם

לגבי שילדה ובלמים זה ברור את זה אני יעשה הרבה ליפני.

לגבי חמוקיות קראתי פה בפורום שאם ליפנות למנהל הכללי של היבואן לדבר איתו והוא יביא הרשאה שאפשר לשים לאוטו שלי מנוע אחר אזאני יוכל ללכת לחולון אם ההרשאה הזאת ותעודה שקניתי את המנוע ואז יוציאו לי רישיון חדש לרכב. תקנו אותי אם אני טועה אבל זה מה שקראתי פה בפורום.

פורסם

מנועי ה1600 סמ"ק הם מסדרת הTU. מנוע ה2000 סמ"ק הוא מסדרת הEW. ההחלפה בינהם לא רלוונטית ולדעתי גם לא תאושר ע"י לובינסקי.

לדעתי שווה לבדוק אם אפשר להשתיל את המכלולים של מנוע ה16V לתוך הבלוק של ה8V, וכך לחסוך בירוקרטיה. למנוע ה16V יש פוטנציאל שיפורים יפה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המנוע הרגיל של 206 90כ"ס שנת 2000 חלש במידה ניכרת?

איך תרגיש נסיעה עליו לנהג חסר ניסיון בקורולה 01 מנוע 1600

פורסם

אני רק יכול להגיד לך שגם עם 110 אני מרגיש שאין הרבה כוח וחולם בכל לחיצה על הגז על איזה שדרוג לרכב עם יותר סוסים

פורסם

עזוב, לי יש 138 כ"ס וגם אני חולם על עוד סוסים... עד שאני נוהג על איזה קורולה עם מנוע שמרגיש כמו מכונת תפירה ואז אני חוזר לGTI שלי ומנשק אותה שלוש נשיקות - אחת לכל דוושה.

נסה לשמור על האוטו במצב תחזוקה טוב (מתלים, בלמים, צמיגים וכו') ושפר את המרכיב העיקרי באוטו - את עצמך.

פורסם

גרסאת ה110 כ"ס היא לא חיית רמזורים אבל בנהיגה נכונה (כזאת ששומרת על מחט הסל"ד באזור האפקטיבי של המנוע) הרכב זריז למדי ומה שהוא לא עושה בתאוצה מהמקום הוא מפצה בסיבובים. עם קצת רצון וקצת השקעה כספית אפשר לשפר את המנוע הזה בצורה לא רעה בכלל, אבל כמובן שגם לזה יש את המגבלות שלו.

בגרסאת ה90 כ"ס הרכב מרגיש חלש יותר אבל היתרון הגדול של המנוע הוא בגמישות רבה יותר בסל"ד נמוך, מה שמאוד עוזר להתנהלות יום-יומית בתוך העיר.

איך ירגיש מעבר מקורולה ל206? בוא נגיד שלי אישית זה הרגיש נפלא.לפני כמה שבועות יצא לי לנהוג כמה מאות קילומטרים על קורולה של חבר, אחר כך חזרתי ל206 שלי ולא הפסקתי לחייך. ממש ככה: :-D

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
גיר לא תקין אז אתה מחליף\משדרג מנוע?

מה שאני תיכננתי זה מיכיוון שהגיר עוד יעבוד במשך זמן מסויים אז עד אז לחסוך כסף ולשפר כל מה שאפשר (מנוע שילדה וכו' אני פשוט עוד לא יודע בידיוק מה אני צריך) ואז מן הסתם להתאים לו גיר אחר, מאשר שאני יקנה עכשיו את אותו הגיר שיש לי ויבזבז עליו משכורת וחצי עדיף אני יחסוך קצת וישים גיר אחר או לפחות גיר משופר.

עזוב, לי יש 138 כ"ס וגם אני חולם על עוד סוסים... עד שאני נוהג על איזה קורולה עם מנוע שמרגיש כמו מכונת תפירה ואז אני חוזר לGTI שלי ומנשק אותה שלוש נשיקות - אחת לכל דוושה.

נסה לשמור על האוטו במצב תחזוקה טוב (מתלים, בלמים, צמיגים וכו') ושפר את המרכיב העיקרי באוטו - את עצמך.

זה שאתם אומרים לי תילמד לינהוג וכל השאר זה מן הסתם אני עושה הכל ליפני.

כבר עכשיו אני יתחיל לקחת קורסים, לילמוד תאוריה יותר מתקדמת וכולי. המנוע זה רק אחד השלבים האחרונים בשיפור האוטו אבל בישביל בכלל להתחיל לשפר את האוטו אני הרי חייב לדעת מה אני ישפר בידיוק ליבנות תוכנית ואז לפי התוכנית כבר לשפר כי להגיע למצב שיש לי צמיגים מתלים ובלמים הכי טובים בארץ ובכלל לאוטו שלי יש אחיזה מטורפת אבל רק 90 כ"ס ואין לי מה לעשות איתם ואז ליקנות אוטו חדש ולהתחיל הכל מהתחלה זה הרי טימטום מוחלט לא?

אג"ב אני בן אדם שאני תכלס יותר בעניין של כח אני מת על התחושה של ההאצה בגלל זה אני רוצה להוציא את המקסימום מהאוטו הזה ובתכלס אני יודע שאני לא יסתפק ב-200 או אפילו 250 כ"ס בסוף אבל עדיין מה שאני רוצה לעשות בינתיים זה לבנות לה בסיס חזק שעליו אני יוכל להמשיך לשפר ולשפר...!

ועוד פעם אני חוזר השאלה הייתה איך עדיף לי יהיה לשפר את המנוע...?

פורסם
?

אג"ב אני בן אדם שאני תכלס יותר בעניין של כח אני מת על התחושה של ההאצה בגלל זה אני רוצה להוציא את המקסימום מהאוטו הזה ובתכלס אני יודע שאני לא יסתפק ב-200 או אפילו 250 כ"ס בסוף אבל עדיין מה שאני רוצה לעשות בינתיים זה לבנות לה בסיס חזק שעליו אני יוכל להמשיך לשפר ולשפר...!

ועוד פעם אני חוזר השאלה הייתה איך עדיף לי יהיה לשפר את המנוע...?

לדעתי,

עדיף לך לקנות איביזה מוגדשת או משהוא דומה, אתה לא בכוון עם הרכב הזה למה שאתה מחפש, חבל על השקעה, תחליף ושפר רכב שמתאים לך יותר.

נתן.

• תוכן חדש...