Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי כדאי לקרוא לפורום "VAG" מרוב שאלות על פולקסווגן בימים האחרונים:wink:

ועכשיו ברצינות, יש לי המון בעיות עם מערכת החשמל בגולף וכל עזרה אפילו הקטנה ביותר תתקבל בהמון ברכה ואהבה.

צירפתי מספר תמונות שצילמתי היום ברכב ואשמח לקצת הסברים.

רק לצורך הבהרה, רכשתי 2 ספרי היינס המתאימים לרכב הזה ושום דבר לא מסתדר לי בין מה שבספרים לבין המציאות.

קצת היסטוריה, הרכב היה בתחילת דרכו בארץ רכב שגרירות שהגיע הנה ביבוא אישי, אולי מכאן נובעות כל הצרות (דגם שונה ממה שהיה בארץ ולכן בוצעו בו שינויים).

1. בספרות מופיע מודול הצתה לדגם הזה עם 7 חוטים, בפועל יש שם יחידה עם צמה של 29 חוטים, לא מוצא ידיים ורגליים.

2. חלק מהמכלולים ברכב לא עבדו וכמו שאתם זוכרים משרשורים קודמים, סודר שעון החום וסודרו הוישרים, כעת שעון הטורים לא עובד ולכן התחלתי לחפש את החוט שאמור להגיע אל השעון מהכויל.

לפי הספר מדובר בחוט אדום שחור אבל בפועל ישנם לכויל 3 חוטים: שחור, ירוק וצהוב עם חום:shock:

לשעון דרך אגב באמת מגיע חוט אדום שחור. לאן אני אמור לחבר את השעון???

3. הצמה מהיחידה עם ה 29 חוטים מגיעה לקונקטור עגול שיושב ליד המנוע ומצפצלים שם חוטים לכל מיני יוניטים, האם היוניטים לא אמורים להגיע ללו"ש?

4. על הפילטר שמן ישנם 2 יוניטים ונורת השמן מהבהבת לי, איזה מהם אחראי למה?

5. מתחת לקרבורטור ישנם 2 קונקטורים חשמליים, למה הם משמשים?

6. בקופסת הפיוזים נדמה לי כאילו חסרים ריליים, האם אני צודק? אם כן איזה מהם חסרים (איזה מספרים)?

אני יודע זה המון שאלות אבל כל אחד מוזמן לענות על מה שהוא יודע.

תודה מראש לכל העונים כי אני כבר מיואש...:brickwall:

02092009477.jpg

02092009476.jpg

02092009478.jpg

02092009481.jpg

02092009495.jpg

02092009494.jpg

02092009479.jpg

02092009496.jpg

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

המשך...

7. צינורות הדלק היו בעבר עם חיבורי תבריג, נראה כאילו חתכו וחיברו צינורות גומי עם בנדים, חשוד קצת, לא?

8. צירפתי תמונות של החוטים שהיו מחוברים לקונקטור של ה"אבחון" יש למישהו הסבר עכשיו אחרי ההבהרות?

דרך אגב, דגם המנוע הוא DZ לפי הרשיונות.

תודה שוב לכל מי שיוכל לתרום מנסיונו.

02092009482.jpg

02092009483.jpg

02092009484.jpg

02092009485.jpg

02092009487.jpg

02092009491.jpg

02092009480.jpg

חבר מועדון 13925

פורסם

אמממ...

מנוע DZ זה מנוע שהיה רק באודי, 1800 סמ"ק עם הזרקה רב נקודתית k-jetronic ו-112 כ"ס. אז כבר המנוע לא מקורי.

(לאותו מנוע אצל פולקסווגן קראו DX.)

מהסתכלות על הקרבורטור ועל הקויל מסתבר שזה בכלל לא קרבורטור אלא הזרקה חד נקודתית כמו של הגולף דור שלישי למשל, כלומר- מישהו העיף את ההזרקה הרב נקודתית ושם חד נקודתית.

וזה מסביר למה יש לך מחשב ניהול מנוע.

לגבי החיישנים על הפילטר- אני משער שאחד מהם זה חיישן טמפרטורה.

פורסם

אופס, אתה רציני?

המנוע שלי הוא 1600 עד כמה שאני יודע ולא 1800, זה קצת מתנגש לי...

מה שכן הרכב באמת נוסע כמו טיל בליסטי אולי מישהו עשה קומבינה...

בכל מקרה, מה אני עושה עכשיו?

האם להחליף את מחשב הניהול מנוע ליחידת ההצתה הרגילה שהיתה אמורה להיות ברכב (אם זה בכלל אפשרי)?

איך אני מחבר לכאן את שעון הטורים כדי שיעבוד?

איך אני פותר את בעיות כיוון המנוע? המנוע מזייף קצת בסרק, האם עליי לקחת את הרכב לצ'מפיון?

הצילו...

חבר מועדון 13925

פורסם

חברים אני באמת זקוק לעזרה, מישהו?...

האם יש למישהו מושג איזה ספר היינס יכול לעזור לי עם מערכת החשמל הזו?

האם בעל מקצוע כמו אוו ספידומטרים יכול לעזור עם כל החיווים ללו"ש וההתאמה בין המחשב לקיים?

תודה

חבר מועדון 13925

פורסם

היי

מצ"ב קישור על נתוני המנוע, אכן מדובר במנוע 1800 במורכב במקור באודי 90, עם הזרקת דלק מכנית. תבדוק ואני מניח שתמצא את המזרקים המכניים או חורים סתומים בראש המנוע - בצד שפונה לקיר אש.

http://www.autoshoppingcenter.com/Volkswagen/audi_enginescode.html

לא מדובר בקרבורטור, אלא בסוג של הזרקה חשמלית חד נקודתית. ייתכן גם כי מדובר בקרבורטור מבוקר חשמלית - כן היה גם דגם כזה בפולקסווגן.

כל התמונה מתבהרת, עכשיו אתה מבין למה אתה אוכל סרטים עם החשמל? הכל שם זה סלט אחד גדול.

יכול להיות שההזרקה החד נקודתית עובדת על "מוד חירום" ולכן אתה לא מצליח לכוון את המנוע, תנסה לבדוק עם מכשיר 4 גזים את גזי הפליטה, כך תקבל מושג על איכות הזנת הדלק.

אפשר להתמודד עם החשמל ולבנות אותו ובסוף הכל יעבוד, אבל זה המון עבודה וחייב לעבוד מול סכמות חשמל. אני עברתי את הסרט הזה - התעקשתי ובסוף הכל עובד.

יכול להיות שאוכל לעזור לך, תברר קודם כל איזה דגם מנוע מקורי היה מורכב (במשרד הרישוי תוציא דוח נגררות על החלפת מנועים), לפי דגם המנוע המקורי תדע איזה הזנת דלק מקורית היתה ברכב והאם ההזרקה מקורית או שהיא הושתלה. המטרה היא לזהות איזה מערכת חשמל/דלק מורכבת אצלך ולנסות למפות אותה ולהשלים חיווט חסר.

אם זה נשמע לך מורכב ומסובך - וזה כך. אתה יכול תמיד לזרוק את כל החשמל וההזרקה החד נקודתית ולהרכיב במקומם קרבורטור שמתאים לדגם זה (פירבורג 2Eׂ ) לחווט חשמל בסיסי ולגמור עם כל הבלאגן.

בקשר לבית פיוזים, נראה לי שחסרים לך מספר ריליים. יש לי תרשים של הריליים בעבודה, תמסור לי את המייל שלך או פקס ואני אעביר לך ביום ראשון את התרשים.

אהה, עוד אפשרות: תבדוק איזה מספר רשום על המחשב מנוע, תחפש בגוגל את המספר וכך תדע עם איזה מערכת חשמל/דלק אתה מתמודד.

בהצלחה

בעלים גאה של גולף GTI 1980 וגולף 1991 GTI. מחפש עוד גולף לחלקים/שיפוץ.

פורסם

סליחה....

עכשיו פתחתי את כל התמונות שצירפת - אכן היתה מורכבת אצלך הזרקה מכנית k jetronic משולבת פיקוד חשמלי. מדובר על דגם ביניים בין ההזרקה המכנית הרגילה והזרקה המכנית/חשמלית (ke jetronic)

היתה לי הזרקה כזאת בשירוקו וגם בגולף 87 עם מנוע 16V.

בדגמים הללו היה מחשב ששלט במעבר/לחץ הדלק בצינור חזרה אל המיכל. ע"י מעבר חופשי או עיכוב בחזרת הדלק למיכל, היה נקבע בעצם לחץ ההזרקה. - היות ומדובר במזרקים מכניים, לחץ ההזרקה קבע למעשה את כמות הדלק. אם אני זוכר נכון רק החיישן חמצן השפיע על המחשב ועל לחץ הדלק. בדגמים מסוימים היה גם חיישן נקישות אשר השפיע על ההצתה.

הכוייל נראה לא מקורי ולכן אתה לא מקבל סיגנל למד טורים

פורסם

qutro תודה רבה על האינפורמציה

אני אתחיל לחפש קצוות במשרד הרישוי, לפחות בשביל שאני אדע לפני מה אני עומד :x

שלחתי לך ה"פ עם האי מייל שלי ואודה לך על כל שביב של סכמה שתוכל להעביר לי.

מנגד אני בהחלט שוקל להוריד הכל ולוותר על הקרב' הזה, האם יהיה לי קל להשיג קרבורטור 2E?

הסיבה לכך היא שאני לא בטוח שהמחשב עצמו תקין (אין לי איך לבדוק) ואולי זו הסיבה שכל כך הרבה דברים לא מתפקדים ואז הבעיה תהיה חמורה יותר.

למען האמת אני בעד חשמל בסיסי בלי כל כאב הראש הזה של ההזרקה והמחשב:roll:, השאלה היא אם קרבורטור 2E יתאים לי לסעפות או שאני אצטרך להתחיל להחליף חצי אוטו בגלל זה.

אולי בכלל שווה לי למצוא איזה אודי 80 כתורמת איברים.

ושאלה אחרונה, האם אני אוכל בדרך כל שהיא לחבר את מד הטורים? האם אני צריך להחליף כוייל?

או שישנה אפשרות להתחבר גם על כוייל מהסוג הזה.

שוב, תודה רבה על כל שביב מידע.

בני

חבר מועדון 13925

פורסם

בני, זה שזה עומד זה כבר התחלה טובה....סתם בדיחה לשחרר לחץ.

ככה, מערכת החשמל הינה מערכת מסובכת מאד להדיוטות כמנו, הוסף על כך מאות אילתורים

שהוספו במשך השנים, החל באזעקות שונות ומשונות, דרך טלפונים סלולורים, דיבוריות,

מערכות סטראו כאלה ואחרות, ושינויים והתאמות של קומבינות למינהם...

קח הרבה (הרבה) אוויר, ריגעון של הדס, וואליום, שים מוסיקה של נירוונה והקשב.

היתרונות שלך רבים, אתה אוהב את מה שאתה עושה, אתה טוב במה שאתה עושה,

אתה יסודי, עקשן, ולא מפחד ללמוד, ללכלך את הידיים, ולטעות!

הנכס החשוב ביותר שלך שאתה אוטודידקט, יעני מלמד את עצמך על פי הספרים השירטוטים

וכד, עכשיו רק מצא את הספר הנכון והכל יהפוך להגיוני!

היתרונות של הרכב, יחודי, מהנה וגרמני, הגרמנים ידועים הייטב בסדר המופתי שלהם

ולכן עשה מעשה פשוט, קודם כל זהה את המנוע שיש לך, ע"י המס' שלו ובדיקה באתרי האינטרנט.

כשתהיה לך תשובה ברורה עם איזה מנוע אתה מתעסק הכל ילך יותר קל, אז מוצאים חומר על המנוע הנכון

ומשם הכל מתבהר.

אם אכן הוחלף המנוע למשהו אחר בצורה חוקית, יש לך שני אפשרויות:

1. ליבא מנוע מקורי מחו"ל ולחבר על פי הספר.

2. לסדר את המנוע הנוכחי על פי הזהוי והספר.

בשבילך לא צריכה להיות בעייה אחרי שתחליט, התיסכול והקריזה נובעים מחוסר האונים שאתה

חווה כי אי אפשר למצוא את הפתרון לבעייה, כי הבעייה לא הוגדרה כראוי!

הצעה שלי, מצא מומחה למנועי VW שיזהה את המנוע לאשורו מצא את השירטוטים הדרושים והתחל משם

בסדר כרונולוגי תעד כל מה שאתה עושה.

אני בטוח שבעוד חודש, אחרי שתגמור את הכל ,תעלה לי-ם ויחד על כוס בירה קרה מאד, נצחק על הכל...

בהצלחה, ואם אתה צריך כאפה מאפסת אני פה...:-D....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

תשמע רן, כשאתה צודק, אתה צודק.

אני פשוט לא מצליח להבין מה נגד מה וזו עיקר הבעיה.

כבר יצרתי קשר עם מישהו שהוא מומחה ואולי הוא ימצא זמן להגיע ולהציץ כדי להגדיר לי את המנוע והבעיה.

אם יש מתנדבים אחרים, גם בתשלום, אני אשמח לשמוע.

היום התעקשתי עוד קצת על האוטו וגיליתי שהחוט מהשעון טורים מגיע לריליי, העניין הוא שזה לא ריליי בפנים אלא כרטיס אלקטרוני, אני אעלה תמונה שלו יותר מאוחר, אני לא יודע מה אמור להיות המספר שלו ולכן אני לא יכול להזמין חדש אפילו לבדיקה.

לגבי הבירה, אני בטוח שזה לא יכול לקרות בעוד חודש (כמו שאני רואה את קצב ההתקדמות) אבל אולי עוד חודשיים שלושה נעשה לה נסיעת מבחן לירושלים:lol:

חבר מועדון 13925

פורסם

את המנוע הנוכחי אפשר לזהות ע"י הקוד שמוטבע על הבלוק מתחת לפלאג מס' 3, אבל זה לא יתן כלום. כל מה שתדע הוא לאיזה מנוע הבלוק הזה היה שייך.

מצד שני- קל מאוד להעיף את הראש ולשים ראש אחר או להחליף רק את הסעפת יניקה כדי להתקין קרבורטור.

לגבי השעון טורים- לא אמור לצאת ממנו חוט ישירות, כי הכל שם מעגלים מודפסים. רק בתחתית לוח השעונים אמור להיות קונקטור.

פורסם

בני שלום,

שלחתי ל למייל סכמות חשמל שאמורות לכסות בערך את מה שמורכב אצלך ברכב - וזה לא משנה מכמה צמות חשמל הן מורכבות. תודיע לי שקיבלת.

המנוע לא צריך לעניין אותך בכלל, המנוע הוא "גולם" מכני. במידה והוא תקין מכנית זה לא משנה איזה אותיות הדגם ומאיזה רכב הוא פורק - זה ממש לא מעניין.

המנוע צריך שני דברים מאוד פשוטים: דלק והצתה כדי לפעול תקין ולנסוע טוב - נקודה.

כאן נכנסת לתמונה מערכת החשמל שלך אשר אמורה לתזמן את ההצתה ואת כמויות הדלק. בזה מתחיל ונגמר הכל!!!

איפה אתה גר? אני אנסה לקפוץ ולהציץ בחשמל.

מכל מקום, אם אתה יודע לקרוא את הסכמות ששלחתי לך, הן מאוד מאוד פשוטות ואמורות לתת לך כיוון מאוד טוב לפתור את בעיית מד הטורים.

לדעתי, וזאת מבלי לבדוק פיזית את הרכב, מד הטורים שלך עובד על פולסים של כויל מהסוג הישן, כלומר פולסים של מתח + בכל פעם שהכויל מוציא ניצוץ. אצלך ברכב הורכבה צמת חשמל של הזרקה שם הכויל מוציא סיגנל ON/OFF למחשב אשר ממיר את הסיגנל לפולס ומיועד ללוח שעונים מודרני עם מד סל"ד אלקטרוני.

בקשר להרכבת קרבורטור, יהיה מאוד פשוט להשיג אחד בפרוקיות ובמחיר נמוך של כ 200-300 שקל עם סעפת היניקה. הכל בבחינת PLAG&PLAY - מאוד פשוט ומתאים בכל סוגי ראשי המנוע מסוג Q - ואצלך זה Q.

פיתרון הקרבורטור תמיד יהיה זמין וזול, אבל הבעיה שלהם שהם זוללים דלק, ובמיוחד כשהם לא מכוונים. בהנחה שההזרקה שהורכבה אצלך תקינה וכל הבעיה היא לסדר את החיווט - אל תוותר עליה כל כך מהר. עצם העניין שהרכב מניע ונוסע

משמע ש 80% בסדר ונשאר לסדר את ה 20% הנותרים.

בהצלחה

יוסי

פורסם
בני שלום,

שלחתי ל למייל סכמות חשמל שאמורות לכסות בערך את מה שמורכב אצלך ברכב - וזה לא משנה מכמה צמות חשמל הן מורכבות. תודיע לי שקיבלת.

המנוע לא צריך לעניין אותך בכלל, המנוע הוא "גולם" מכני. במידה והוא תקין מכנית זה לא משנה איזה אותיות הדגם ומאיזה רכב הוא פורק - זה ממש לא מעניין.

המנוע צריך שני דברים מאוד פשוטים: דלק והצתה כדי לפעול תקין ולנסוע טוב - נקודה.

כאן נכנסת לתמונה מערכת החשמל שלך אשר אמורה לתזמן את ההצתה ואת כמויות הדלק. בזה מתחיל ונגמר הכל!!!

איפה אתה גר? אני אנסה לקפוץ ולהציץ בחשמל.

מכל מקום, אם אתה יודע לקרוא את הסכמות ששלחתי לך, הן מאוד מאוד פשוטות ואמורות לתת לך כיוון מאוד טוב לפתור את בעיית מד הטורים.

לדעתי, וזאת מבלי לבדוק פיזית את הרכב, מד הטורים שלך עובד על פולסים של כויל מהסוג הישן, כלומר פולסים של מתח + בכל פעם שהכויל מוציא ניצוץ. אצלך ברכב הורכבה צמת חשמל של הזרקה שם הכויל מוציא סיגנל ON/OFF למחשב אשר ממיר את הסיגנל לפולס ומיועד ללוח שעונים מודרני עם מד סל"ד אלקטרוני.

בקשר להרכבת קרבורטור, יהיה מאוד פשוט להשיג אחד בפרוקיות ובמחיר נמוך של כ 200-300 שקל עם סעפת היניקה. הכל בבחינת PLAG&PLAY - מאוד פשוט ומתאים בכל סוגי ראשי המנוע מסוג Q - ואצלך זה Q.

פיתרון הקרבורטור תמיד יהיה זמין וזול, אבל הבעיה שלהם שהם זוללים דלק, ובמיוחד כשהם לא מכוונים. בהנחה שההזרקה שהורכבה אצלך תקינה וכל הבעיה היא לסדר את החיווט - אל תוותר עליה כל כך מהר. עצם העניין שהרכב מניע ונוסע

משמע ש 80% בסדר ונשאר לסדר את ה 20% הנותרים.

בהצלחה

יוסי

היי יוסי

המון המון תודה, שלחתי לך מייל, אני אדפיס את הסכמות ואנסה להתעמק בהם.

אני מאזור רמת גן, אשמח מאוד לעין מבינה ולהנחיות, אכן הפתרון של קרבורטור הוא המוצא האחרון שלי.

ושוב תודה רבה רבה ואעדכן לפי ההתקדמות.:wink:

בני

חבר מועדון 13925

פורסם

לא צריך להתרגש ממסרים חסרים, יצא לי לראות גם הרבה פעמים מקום פנוי בלוח פיוזים של רכבים גרמניים

רוני והטאונוס

פורסם
לא צריך להתרגש ממסרים חסרים, יצא לי לראות גם הרבה פעמים מקום פנוי בלוח פיוזים של רכבים גרמניים

למען האמת, לא איכפת לי שלא יהיה שם אף ממסר ורק פיוז אחד, העיקר שהכל יעבוד:lol:

חבר מועדון 13925

• תוכן חדש...