Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דייהטסו שרמנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זקוק ובדחיפות תמונה ברזולוציה טובה של דייהטסו שרמנט, זה לצורך מאמר במוסף גלריה של עיתון "הארץ"

למי שיש אנא שילחו לי ה"פ ותקבלו קרדיט בעיתון

תודה

בני הספל

דובר המועדון

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
אני זקוק ובדחיפות תמונה ברזולוציה טובה של דייהטסו שרמנט, זה לצורך מאמר במוסף גלריה של עיתון "הארץ"

למי שיש אנא שילחו לי ה"פ ותקבלו קרדיט בעיתון

תודה

בני הספל

דובר המועדון

יש ברשותי את הרכב הנ'ל אם תרצה אצלם לך מחר את הרכב

יש זוויות מסוימות שתרצה.

אגב, על מה הכתבה?

פעם הייתי קופץ מהגשר ואז מתחיל לבנות את הכנפיים

אני עדיין כאן,אז בטח הצלחתי לא רע...:roll:

היום כבר בגרתי..אני מייבא כנפיים מאיביי :wink:

פורסם

שלום

ברשותי מספר תמונות ברזולוציה של 800 על 600 בערך ,

יש לך אישור להוריד ולהוסיף בתנאי שאתה מודיע לי מתי הכתבה מתפרסמת אני מאוד מאוד מעוניין לקרוא.

על מה הכתבה?

http://picasaweb.google.com/yohannquaziz/MYCharmant#5366238323494789042

לבחור ששאל.

נפח 1300 או 1600. הנעה אחורית .

A.R.T Performance

פורסם

שלום.

השרמט היא למעשה הינו באדרת חדשה.

המנוע של הדאיצו שרמנט נלקח ישר ללא גינוני טכס מה מכונית הידועה קונטסה 1300 מתוצרת הינו.

והדגם המשופר 1600 הוא אותו מנוע בעל בוכנות יותר גדולות.

בכללי היה רכב מעולה סבל מחוסר יציבות במהריות גבוהת [בסיבובים זורק תחת על הכפק] :-D אבל סבבהנ של רכב.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני, פרוספקט שלם של שרמנט לרשותך בקישור הבא. התמונות ניתנות להגדלה נאה - ובהיותן פרוספקט מקורי, אין לך בעיית זכויות יוצרים.

http://dukeofcharmant.multiply.com/photos/album/1/charmant_brochure

ולשאלתו של העכביש, תוכל למצוא בקישור לעיל את כל הנתונים, שלמען האמת לא היו משהו. שרמנט היתה אחותה של קורולה - והמשיכה במתכונת של הנעה אחורית עם סרן חי עוד 4 שנים לאחר שקורולה ביצעה את המעבר להנעה קדמית ולמכלולים מודרניים יותר.

האם היא קלאסית? זה כמו לשאול אם סובארו ליאונה היא קלאסית או פורד ברנדה משפחתית עם ביצועים של חילזון היא מכונית נחשקת. היופי הוא בעיני המתבונן, נאמר, כך שמכוניות כאלו אינן קלאסיות במובן הקלאסי של המילה :wink:

יצא לי לנהוג על מספר שרמנטים בשנות השמונים, כשעוד היו חדשות. מבחינה דינמית הן היו עלובות, מה גם שהיו צפופות וקופצניות למדי. אם אני זוכר נכון, ההגה המעורפל אפילו לא היה בשיטת המסרק. ביצועי ה-1.3 היו חלשים (זוועתיים בגרסה האוטומטית), ביצועי ה-1.6 האוטומטית(יובאו בודדות לארץ, ברמת גימור LE ועם הגה כח) היו סבירים - ועלו על אלו של סובארו ליאונה מקבילה. רמות גימור נוספות היו LD הספרטנית, שנמכרה בעיקר לחברות השכרה ולציי רכב וה-LC.

השרמנטים בשנים הראשונות בארץ סבלו מבעיות חלודה. בדגמים מתקדמים יותר(86' ו-87') חל שיפור במצב.

באותה תקופה, היבואן(חברת "נוע", אם אינני טועה) היה קשור לאגד ולגורמים נוספים(עזר וייצמן, שגם לו היתה שרמנט). הקונים הראשונים של שרמנט בארץ היו חברי אגד, שקנו מכונית על הנייר, על סמך עלון פרסום. אף אחד לא ראה את המכונית, ישב בה או נהג עליה.

שבע שנים מאוחר יותר, חברת טלקאר, היבואן החדש של דיהטסו, החלה בשיווק האפלאוז. גם כאן, המשלוח הראשון נקנה על סמך פרוספקט שהראו ללקוחות באולם התצוגה, באין רכב בנמצא. הלקוחות אפילו לא יכלו לקחת את הפרוספקט הביתה, מאחר והגיעו עותקים בודדים לארץ - והיבואן הדפיס עלונים משלו רק לאחר מספר חודשים.

ועל זה נאמר...בעצם, עדיף שלא אוסיף :evil:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

השארמנט שהגיעה לארץ ב 82' עם תחלית יבוא מכוניות דייהדטסו לישראל, הוצגה שנה קודם לכן, ב 81', ולא היתה אלא טויוטה קורולה שיוצרה ברישיון ע"י דייהטסו.

ההבדל העיקרי בין הקורולה שלארמנט היה בשיטת ההיגוי - לקורולה היה הגה סבבת ואילו לשארמנט היה היגוי בשיטת מסרק ומוט משונן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

למר 504.

לא יודע מתי פעם אחרונה ראיתי כל כך הרבה דברים לא נכונים ראיתי בהודעה אחת.

1.זה לא אחות של קורולה, זה קורולה בפני עצמה מכל הבחינות חוץ מהפנים והפחחות.

2.קורולה נשארה באותה תצורה גם בשנים של שרמנט, עד שנת 87 גם קורולה הייתה הנעה אחורית!

3.לא יודע מאיפה הבאת את העובדות האלה שהאוטו במילים אחרות שלך, אני ממיר את זה למה שאתה טוען לזבל!הגה בשום פנים ואופן לא מעורפל, היגוי חד וטוב כמו כל מכונית שוקלת פחות מ900 קילו. וההאוטו מתנהג במהירויות גבוהות פלאות לנתון הזה!

אני מבקש באופן חד וחלק, לא להשוואת את האוטו הזה לזבל נקרא סובארו לאון. ממתי משוואים שני מכוניות שהתצורת מנוע הנעה לא אותו הדבר.?! אולי תשוואה גם Z4 ל ללאון קופרה.?

אתה טוען שה1.3 הייתה זוועתית בצורה אוטומטית, אני נוהג כבר שנה על אוטומטית ופה ושם על ידנית , שטויות במיץ! אני מסכים איתך שה1.3 אוטומטית לא מזהירה, אבל הידנית זריז יותר מהרבה מכוניות בשוק היום, שלא נדבר על ה1.6 .במקרה יש לי גם 1.6 אוטומטית ,

עוד משהו, אני לא הייתי מנגד אותך אם הייתי נוהג על האוטו חודש , או נוהג עליו כאוטו יום יומי, זה הרכב שאני בונה ונוהג עליו במגלבלות כבר מעל שנה!

לא יודע מאיפה אתה מביא את כל זה. כמו שאמרת,

על זה נאמר, תשתוק תצא חכם!

לבני, לא מכיר חברה בשם "הינו" אבל כל המכלולים הם של טויוטה.

A.R.T Performance

פורסם

לפני שאתה מיתנפל בחמת זעם, בדוק את עצמך;

הקורולה עברה להנעה קדמית כבר ב 84' ולא ב 87'.

צורת ההנעה לא משנה במאום את ההיתייחסות למכונית - לא כל מכונית הנעה אחורית מהנה לנהיגה וההיפך, וההנעה האחורית של הדייהטסו שרמאנט לוותה במערכת מיתלים פשוטה למדי, מה שמעיד על כוונת המתכננים - אמינות וקלות תחזוקה לפני ניהוג ונוחות נסיעה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

למר יוהן,

לא זוכר מתי ראיתי כל כך הרבה אמוציות בתגובה אחת.

- השרמנט היא אחות לקורולה כמו שגולף היא אחות ל-A3. מכלולים דומים עד זהים, עיצוב ומיתוג שונים. היש ברור מזה?

-הנעה אחורית בקורולה נשמרה לשני דגמי נישה בלבד. הקופה 2/3 דלתות(AE86) והסטיישן.

-לכל מכונית ששוקלת פחות מ-900 ק"ג היגוי חד וטוב? מהיכן ה"חוכמה" הזאת? נהגת פעם על פיאט אונו, למשל?

-שרמנט התחרתה בליאונה בדיוק כפי שקורטינה התחרתה באודי 80. כל יצרן בחר את התצורה שלו לסגמנט נתון. ומה לעשות ידידי, לצד מכוניות כמו שרמנט, סובארו ליאונה היתה מכוניות עדיפה.

בהצלחה עם אוסף השרמנטים :roll:.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אגב טעויות,

למר 504.

לא יודע מתי פעם אחרונה ראיתי כל כך הרבה דברים לא נכונים ראיתי בהודעה אחת. גם אני!

1.זה לא אחות של קורולה, זה קורולה בפני עצמה מכל הבחינות חוץ מהפנים והפחחות. אם ככה, היא לא קורולה בפני עצמה...

2.קורולה נשארה באותה תצורה גם בשנים של שרמנט, עד שנת 87 גם קורולה הייתה הנעה אחורית! נניח...

3.לא יודע מאיפה הבאת את העובדות האלה שהאוטו במילים אחרות שלך, אני ממיר את זה למה שאתה טוען לזבל!הגה בשום פנים ואופן לא מעורפל, היגוי חד וטוב כמו כל מכונית שוקלת פחות מ900 קילו. וההאוטו מתנהג במהירויות גבוהות פלאות לנתון הזה!

אני מבקש באופן חד וחלק, לא להשוואת את האוטו הזה לזבל (?!) נקרא סובארו לאונה. ממתי משוואים שני מכוניות שהתצורת מנוע הנעה לא אותו הדבר.?! אולי תשוואה גם Z4 ל ללאון קופרה.?

אתה טוען שה1.3 הייתה זוועתית בצורה אוטומטית, אני נוהג כבר שנה על אוטומטית ופה ושם על ידנית , שטויות במיץ! אני מסכים איתך שה1.3 אוטומטית לא מזהירה, אבל הידנית זריז יותר מהרבה מכוניות בשוק היום, (בחייך!!!) שלא נדבר על ה1.6 .במקרה יש לי גם 1.6 אוטומטית ,

עוד משהו, אני לא הייתי מנגד אותך אם הייתי נוהג על האוטו חודש , או נוהג עליו כאוטו יום יומי, זה הרכב שאני בונה ונוהג עליו במגלבלות כבר מעל שנה!

על זה נאמר, תשתוק תצא חכם! 1+

לבני, לא מכיר חברה בשם "הינו" - עשה חיפוש בפורום. אבל כל המכלולים הם של טויוטה.

הערותי באדום.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
למר 504.

לא יודע מתי פעם אחרונה ראיתי כל כך הרבה דברים לא נכונים ראיתי בהודעה אחת.

1.זה לא אחות של קורולה, זה קורולה בפני עצמה מכל הבחינות חוץ מהפנים והפחחות.

2.קורולה נשארה באותה תצורה גם בשנים של שרמנט, עד שנת 87 גם קורולה הייתה הנעה אחורית!

אני מבקש באופן חד וחלק, לא להשוואת את האוטו הזה לזבל נקרא סובארו לאון. ממתי משוואים שני מכוניות שהתצורת מנוע הנעה לא אותו הדבר.?! אולי תשוואה גם Z4 ל ללאון קופרה.?

אתה טוען שה1.3 הייתה זוועתית בצורה אוטומטית, אני נוהג כבר שנה על אוטומטית ופה ושם על ידנית , שטויות במיץ! אני מסכים איתך שה1.3 אוטומטית לא מזהירה, אבל הידנית זריז יותר מהרבה מכוניות בשוק היום, שלא נדבר על ה1.6 .במקרה יש לי גם 1.6 אוטומטית ,

על זה נאמר, תשתוק תצא חכם!

לבני, לא מכיר חברה בשם "הינו" אבל כל המכלולים הם של טויוטה.

שלום.

לך תכין שעורי בית!

חברת הינו היא יצרנית גדולה ביפן זה שאתה לא מכיר נו שויין מה לעשות.

ידידי תפנים המנוע והגיר ומערכת החשמל קומפלט קונטסה 1300 זה שאתה לא יודע לא אומר שאתה צודק!!!

לדוגמא מחלה ידוע שהיתה לקונטסה ושעברה בירושה לדאיצו שרמט זה הרעש משימון לקוי במערכת הטימינג.

אגב המיתלה אחורי קשיח חרה ולא נוח והאוטו לא יציב בעליל זורק תחת בסיבובים חופשי.

תבין זול והמוני לא יכול להיות טוב

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...