Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי ביואיק ריביירה 93.

הזמנתי מאי.ביי זוג בולמים קידמים וזוג בולמים אחוריים לרכב (בולמים שמותקנים מתחת לטמבון ומונעים מכות שנוצרות מחניות)

זוג בולמים = 20$ סה"כ ל40$ לארבעתם.

הבולמים משומשים מפירוק: http://imagehost.vendio.com/a/3827089/aview/100_4721.JPG

בכל אופן עד כאן הכל טוב ויפה, קיבלתי היום מכתב הביתה מהדואר "הזמנה לשחרור דבר דואר"

וכתוב שם דברים על ייבוא אישי וייבוא מסחרי וכל מיני בלבולי מוח ועל הדרך הוסיף ורשמו שהחבילה שלי עברה בדיקה פיזית של נציג משרד התחבורה ולסיום התהליך אני צריך ללכת למשרדי התחבורה עם צילום רישיון רכב וחשבון קניה.

מה זה כל הבלאגן הזה??

כולה בולמים משומים ב20 דולר, מה עושים עכשיו? הולכים לדואר או למשרד התחבורה? אני אצטרך להוסיף כסף כדי לשחרר את זה משם?

תודה מראש!

פורסם

הייתי בדיוק ב"סרט" הזה!

אל תבהל,קצת בירוקרטיה והכל יסתדר.

שלב ראשון הורד מאתר משרד התחבורה טופס "בקשה לרישוי יבוא אישי לצריכה עצמית חלקי חילוף ומכלולים לרכב"

מלא אותו כנדרש ופקסס למשרד התחבורה בצרוףחשבונית רכישה,תעודת זהות,רשיון רכב,יפוי כח מבעל הרכב אם אתה לא בעל הרכב.

כעבור שבוע בערך ישלחו לך את טופס הבקשה חתום,את הטופס החתום פקסס לסניף הדואר בו נמצאת החבילה בצרוף תעודת זהות,חשבונית קניה והמכתב מהדואר "הזמנה לשחרור דבר דואר" ובקש שישלחו לך את החבילה לסניף הדואר הקרוב למקום מגוריך. כך אני עשיתי והחבילה הגיעה לדואר הקרוב אלי(רעננה). על חבילה בעלות של 63 דולר כולל משלוח לא חייבו מכס בכלל!

ניתן גם לגשת פיסית עם המסמכים למשרד התחבורה ולדואר אך הבנתי ששורפים שם זמן רב בריצות בין הפקידים.

בהצלחה

מוטי

פורסם

+1

בעקרון, פריטים עד 50$ (לא כולל משלוח) אינם מחוייבים במכס. כמובן שהמכס קובע את ערך הפריטים כך שאין לי מושג לפי מה יקבעו את ערך הבולמים המשומשים.

בכל אופן, בהצלחה!!!

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם

לא מצאתי את הטופס שרשמת , אם תטוכל לתת לי פה לינק אני אשמח מאוד!

לא ישגעו אותי ללכת למכון התקנים שיבדקו את המוצר וכ'ו?

אם אני הולך לשם מחר על הבוקר יש סיכוי שאני יוכל להוציא את זה כבר מחר?

פורסם
+1

בעקרון, פריטים עד 50$ (לא כולל משלוח) אינם מחוייבים במכס. כמובן שהמכס קובע את ערך הפריטים כך שאין לי מושג לפי מה יקבעו את ערך הבולמים המשומשים.

בכל אופן, בהצלחה!!!

$50 כולל עלות המשלוח, כי בשביל המכס עלות המשלוח הינה חלק בלתי נפרד מעלות הפריט הנרכש.

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

המכס מקפיד שכל ייבוא של חלקי רכב חייב אישור משרד התחבורה.

תמלא את הטופס וגש למשרד התחבורה ברחוב המלאכה בת"א . בדרך כלל אתה צריך לא יותר מ 10 דקות ואתה יוצא משם עם ניירות חתומים..איתם גש לבית הדואר ביד אליהו ותשחרר

בהצלחה

ברוך

פורסם

כנראה שהיה לי מזל כי עם משלוח זה עלה 74 דולר ולא שילמתי מכס (זוג בולמים עלו 20 דולר).

בכל אופן כל 4 הבולמים אצלי, אחרי שעה של סיבובים ממשרד התחבורה לדואר, שיהיה בכיף.

:)

פורסם
$50 כולל עלות המשלוח, כי בשביל המכס עלות המשלוח הינה חלק בלתי נפרד מעלות הפריט הנרכש.

לא כולל עלות משלוח חד משמעית, גם מצויין במכס עצמו.

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

גם אני הזמנתי חלקים - קפיצים (הנמכה) וקיבלתי את אותו המכתב מהדואר שאומר שצריך לקבל אישור ממחלקת תקינה-יבוא של משרד התחבורה.

הלכתי למשרד התחבורה ובקושי דיברו איתי שם חצי שנייה, אמרו לי שאני צריך להביא אישור ממוסך מורשה שמאשר שהחלק הזה שהבאתי מתאים לרכב הספציפי שלי.

פניתי לכמה מוסכים ואף אחד לא מוכן לקחת אחריות, אפילו פניתי לחברה של התקנות מיוחדות שמייבאים את החלק הזה אבל גם הם לא מוכנים לתת אישור כי זה לא נקנה דרכם.

נשמע קצת מוזר שמשרד התחבורה ביקש אישור כזה, האם זה חוקי או שהם סתם ניפנפו אותי משם?

בכל מקרה אני הולך לנסות את מזלי ולשלוח להם את הטופס הזה שהצעתם בפקס.

אשמח לקבל עוד עצות...

פורסם
לא כולל עלות משלוח חד משמעית, גם מצויין במכס עצמו.

כשהתקשרתי למכס חיפה (אחרי הרבה המתנה טלפונית) ושאלתי לגבי המס, הם טענו שזה כולל המשלוח וחייבו בהתאם!

כבר חתמתי...

פורסם

אהלן לכל השאולים והעונים

אני יכול רק לספר מניסיון על כל התהליך המוזר שעובר ביבוא פרטי במכס ובמשרד התחבורה

.ואני חושב שאנחנו בתור קניינים צריכים להקיים קול!

אני למשל קניתי פנסים חדשים לפיג'ו שלי ובעבר ההיתי הולך רושם את המוצר בטופס במשרד התחבורה מקבל חתימה והולך למכס לשלם.

אלה שברביעי האחרון עשיתי את אותו המהלך וגילתי לתדהמתי שמשרד התחבורה מבקשים אישור על בדיקת חבילה ניגשתי למכס פתחו את החבילה ואז אמרו לי שנציג של משרד התחבורה יגיע בחמישי או בשני לבדוק את זה , מה גם שבמשרד התחבורה לא צינו דבר כזה ומוזר יותר שבחורה מהמכס בודקת את החבילה ובכל זאת אחרי שרשמה הכל בדף שהביא לי ,דרשו להביא מישהו ממשרד התחבורה.

הבעיה היחידה שאני דואג לה זה שמתי שהבודקת הסתכלה במוצר היא ראתה את השם XENON שהם אורות קטנים כמו של האודי בפנים ולא משהו עם בוסטרים כאלה שאסור ליבא לארץ.

מישהו יכול לשפוך לי קצת אור על ניסיון בדבר דומה והאם הם מתקשרים אליך לאחר הבדיקה?

כי לי נתנו שם של בחורה בשם " שלומית" לדבר איתה ולא ענו מ10 עד 14 בטלפון.

למי שיש ידע אני מבקש עזרה קטנה.

• תוכן חדש...